خبرگزاری کار ایران

کیانپور در گفت‌وگو با ایلنا:

سایه تفکر دولتی از صندوق‌های بازنشستگی کنار برود / شرکت‌های ورشکسته وبال گردن صندوق‌های بازنشستگی شده‌اند

سایه تفکر دولتی از صندوق‌های بازنشستگی کنار برود / شرکت‌های ورشکسته وبال گردن صندوق‌های بازنشستگی شده‌اند
کد خبر : ۵۷۵۳۱۱

عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان این‌که صندوق‌های بازنشستگی در گذشته به حیاط خلوت وزارتخانه‌ها تبدیل شده‌ بودند، تنها راه خروج این صندوق‌ها از بحران را برداشته شدن سایه تفکر دولتی از این صندوق‌ها دانست.

مجید کیانپور در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایلنا، با اشاره به بحران صندوق‌های بازنشستگی و راه‌حل خروج از بحران این صندوق‌ها اعلام کرد: باید سایه تفکر دولتی از صندوق‌های بازنشستگی کنار برود تا مشکل این صندوق‌ها حل شود.

صندوق‌های بازنشستگی به حیاط خلوت وزارتخانه‌ها تبدیل شدند

وی افزود: صندوق‌های بازنشستگی در گذشته به حیاط خلوت وزارتخانه‌ها تبدیل شده بود و متاسفانه وقتی مدیری برکنار می‌شد، در این صندوق‌ها سمت گرفته و با حقوق ۲ تا ۳ برابر میزانی که در پست دولتی خود دریافت می‌کرد، مشغول به کار شده و همچنان تفکر دولتی در این صندوق‌ها حاکم می‌شد.

کیانپور یادآور شد: باید توجه داشته باشیم درحالی که بخش خصوصی بر دوچرخه‌ سوار است، بخش خصوصی سوار بر سه‌چرخه است؛ به این اعتبار درحالی که بخش دولتی چه تلاش کند و چه تلاشی نکند، حقوق می‌گیرد، بخش خصوصی بدون تلاش نباید منتظر دریافت حقوق باشد.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: شاید تنها راه توانمند شدن صندوق‌های بازنشستگی این باشد که دست و پای خود را از قید و بندهایی که به‌عنوان هلدینگ‌های دولتی با آن مواجه هستند، آزاد کنند.

نماینده مردم ازنا و درود در مجلس خاطرنشان کرد: بر این اساس لازم است شرکت‌های صندوق‌های بازنشستگی واگذار شود؛ چرا که به‌جز تعدادی معدود، اکثراً ارزش افزوده نداشته و سودده نیستند و بنابراین به‌جای این‌که بار صندوق‌های بازنشستگی را به دوش بکشند، بار خود را بر دوش این صندوق‌ها می‌اندازند و در‌‌نهایت این بار به دوش دولت می‌افتد.

لزوم توجه به بخش خصوصی واقعی

عضو فراکسیون مستقلین ولایی مجلس یادآور شد: لازم است با واگذاری این شرکت‌ها، اجازه به روی کار آمدن بخش خصوصی واقعی صادر شود؛ چرا که هم‌اکنون این شرکت‌ها خصولتی هستند.

وی افزود: از طرفی صندوق‌های بازنشستگی نیازمند مدیریت کارآمد هستند و تا زمانی که این مهم محقق نشود و تفکر بخش خصوصی بر صندوق‌های بازنشستگی حاکم نشود، با همین مشکلات روبرو خواهیم بود.

عضو کمیسیون عمران مجلس در پاسخ به این سوال که باتوجه به بررسی‌های صورت گرفته در کمیسیون‌های تخصصی مجلس و مرکز پژوهش‌ها آیا راه‌حل مشخصی برای خروج این صندوق‌های بازنشستگی از بحران اندیشیده شده است، گفت: همواره گفته می‌شود که دولت بار این صندوق‌ها را به دوش بکشد درحالی که ما می‌گوییم اگر اصل ۴۴ و خصوصی‌سازی به‌درستی اجرا می‌شد و دولت‌های قبل طلب این صندوق‌ها را به‌طور کامل پرداخت می‌کردند، امروز مشکلی وجود نداشت.

دولت قادر به پرداخت بدهی ۱۱۰ هزار میلیاردی به صندوق تامین اجتماعی نیست

وی با اشاره به وضعیت صندوق بازنشستگی تامین اجتماعی گفت: هم‌اکنون دولت بیش از ۱۱۰ هزار میلیارد تومان به صندوق بازنشستگی تامین اجتماعی بدهی دارد و نمی‌تواند این بدهی را بپردازد و در نتیجه این صندوق نیز در انجام تکالیفش ناتوان می‌ماند.

شرکت‌های ورشکسته وبال گردن صندوق‌های بازنشستگی شده‌اند

کیانپور در پایان تصریح کرد: در این راستا باتوجه به آن‌که دولت قادر به پرداخت بدهی‌های خود نیست، شرکت‌های ورشکسته دولتی را به این صندوق‌ها واگذار می‌کند و این شرکت‌ها وبال گردن صندوق‌ها می‌شود اما اگر این واگذاری‌ها به درستی انجام شود و ارزش واقعی آن‌ها پرداخت شود، مشکلی نخواهد بود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز