در دیدار نمایندگان مجلس با آیتالله بطحایی مطرح شد؛
ولایت پدر در ازدواج دختران زیر ١٣ سال محدود است/ عدم برابری دیه بخاطر نداشتن مسئولیت اقتصادی زنان در خانواده است
نایب رییس فراکسیون زنان مجلس به تشریح برخی مسائل مطرح شده در جلسه اعضای این فراکسیون با علما و مراجع تقلید پرداخت.
سیده فاطمه ذوالقدر در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی ایلنا، با اشاره به دیدار تعدادی از اعضای فراکسیون زنان مجلس با مراجع تقلید و علمای حوزه علمیه قم اعلام کرد: به همراه جمعی از نمایندگان فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی در راستای افزایش تعاملات دوجانبه میان نمایندگان ملت و علمای عالیقدر با مرجع عالیقدر جناب آقای آیت الله بطحائی گلپایگانی نماینده خبرگان رهبری دیدار کردیم.
وی افزود: در این دیدار تاکید کردم که در شرایط متحول امروزی زبان مشترکی با جوانان شکل نگرفته و عدم تحقق برخی مطالبات ابتدایی آنها نظیر حضور زنان در ورزشگاه سبب جدایی از جامعه شده و باوجود اینکه اسلام کرامت زن را قدر دانسته اما تصمیمات و قوانینی در خصوص زنان و دختران نظیر ازدواج در سنین پایین که به عنوات پدیده «کودک همسری» مطرح است، و همچنین عدم برابری دیه زن و مرد که به دور از عدل انجام میشود، مشکلاتی ایجاد کرده است.
نماینده اصلاح طلب مردم تهران در مجلس همچنین خاطرنشان کرد: آیتالله بطحائی در ادامه جلسه بیان کردند که متاسفانه بین اسلام و مسلمانان فاصله افتاده است و اطلاعات جوانان ما از اسلام بسیار اندک و به صورت سنتی و تقلیدی است که این مسئله سبب شکل گیری بداخلاقی و مفاسدی شده و به وحدت و یکپارچگی جامعه آسیب زده و باعث دلسردی میشود.
نایب رییس فراکسیون زنان مجلس یادآور شد: آیت الله بطحائی همچنین فرمودند که گاهی باید بررسی کرد تا مشخص شود که دین دقیقا چه میگوید و گاهی باید دید مردم چه میکنند؟ در دین مبین اسلام زن در نهاد خانواده هیچگونه مسئولیت اقتصادی و معاش ندارد؛ در این شرایط عدم برابری دیه مصداق دارد.
عضو کمیسون فرهنگی مجلس با اشاره به توضیحات خود در قبال اظهارات آیت الله بطحائی گفت: در این رابطه تاکید کردم در شرایط امروز، زن و مرد دارای مسئولیت اقتصادی در امرار و معاش هستند و هم اینک ۵ میلیون زن سرپرست خانوار و یک میلیون زن خودسرپرست داریم که با توجه به مطرح شدن موضوع مسئولیت اقتصادی در نهاد خانواده لازم است که امعان نظری به این موضوع داشت.
وی افزود: آیتالله بطحائی همچنین در باب ازدواج دختران زیر ١٣ سال با اذن پدر بیان داشتند ولایت پدر محدود است و ولایت تکمیلی نیست. ایشان گفتند که برای ازدواج بلوغ، عقل و رشد لازم است که مساله ولایت پدر را در نازلترین جایگاه قرار میدهد. ازدواج دختران به آن معنا که این ۳ شرط رعایت نشود، غلط و باطل است.
ذوالقدر همچنین در پایان یادآور شد: آیت الله بطحائی همچنین در بخش پایانی سخنانش بر لزوم توجه به پویایی فقه تاکید کرده و گفتند که فقه جعفری پویا است و فقیه باید پویا باشد.