خبرگزاری کار ایران

رییس‌جمهور:

چابهار به مرکز بزرگ تجاری برای منطقه تبدیل می‌شود/ طرح توسعه جامع سیستان و بلوچستان بررسی و اجرا می‌شود

چابهار به مرکز بزرگ تجاری برای منطقه تبدیل می‌شود/ طرح توسعه جامع سیستان و بلوچستان بررسی و اجرا می‌شود
کد خبر : ۵۶۵۶۹۰

رییس جمهور با قدردانی از استقبال پرشکوه مردم استان سیستان و بلوچستان از خدمتگزاران خود، تاکید کرد: طرح توسعه جامع استان سیستان و بلوچستان بررسی و اجرا و چابهار به مرکز بزرگ تجاری برای منطقه تبدیل خواهد شد.

به گزارش ایلنا، حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی عصر شنبه در نشست صمیمی با برگزیدگان استان سیستان و بلوچستان و آیین افتتاح و آغاز عملیات اجرایی پروژه های زیربنایی و اقتصادی در این استان گفت: مشارکت مردمی کلید پویایی اقتصاد است؛ ملت و دولت باید کنار یکدیگر باشند.

رییس‌‌جمهور با تأکید بر جبران عقب‌ماندگی‌های استان سیستان و بلوچستان در روند توسعه و آبادانی کشور، اظهار داشت: دولت اقدامات گسترده‌ای برای توسعه شتابان استان سیستان و بلوچستان دارد و مطمئن هستم که این استان آینده‌ای بسیار سرافرازی از لحاظ مادی خواهد داشت.

روحانی ادامه داد: دولت یازدهم در آغاز فعالیت‌های خود به ارایه خدمات بیشتری امیدوار بود اما یک مرتبه در اواسط سال ۹۳ با کاهش شدید قیمت نفت، مواجه گردید و قیمت آن از ۱۲۰ دلار به یکباره به حدود ۳۰ دلار کاهش یافت و از این رو طرح‌های دولت مقداری با کندی مواجه گردید.

رییس‌جمهور افزود: به واسطه کاهش قیمت نفت یکی از کشورهای نفت‌خیز همسایه که ۷۰۰ میلیارد دلار ذخیره ارزی داشت، الان این رقم به ۳۰۰ میلیارد دلار کاهش یافته و حدود ۴۰۰ میلیارد دلار از ذخایر ارزی خود استفاده کرده است و در کل همه کشورهای نفت‌خیز در سال‌های گذشته از ذخایر ارزی خود استفاده کردند اما در ایران برعکس این کشورها، به واسطه تکلیف مجلس شورای اسلامی هر سال مبلغ بیشتری به ذخایر خود واریز کردیم.

روحانی اضافه کرد: اگر چه مسیر بسیار دشوار و با معضلات زیادی در منطقه مواجه هستیم اما در عین حال روند  حرکت کشورمان رضایت‌بخش است.

رییس‌جمهور با بیان اینکه چابهار به یک مرکز بزرگ تجاری منطقه تبدیل خواهد شد، تصریح کرد: روند توسعه منطقه چابهار هم‌اکنون از بالا شروع شده و سال به سال به اهدافی که برای توسعه این منطقه ترسیم شده، ‌نزدیک‌تر می‌شویم و توسعه این منطقه به نفع استان و سراسر کشور خواهد بود.

روحانی یادآور شد: استان سیستان و بلوچستان به واسطه اینکه یک استان مرزی است این موضوع می‌تواند به عنوان مزیتی برای جهش در تجارت استان و گسترش روابط اجتماعی، سیاسی و فرهنگی استان با کشورهای همسایه باشد.

رییس‌جمهور با اشاره به سخنان یکی کارآفرینان که راه‌حل مشکلات اجتماعی را مشارکت همگانی عنوان کرده بود، خاطرنشان کرد: قطعاً این موضوع کلید اصلی حل و فصل مشکلات اجتماعی است.

روحانی با اشاره به اینکه اقتصاد کشورمان درون‌زا و برون‌گرا است، ابراز داشت: درون‌زا بودن به این معناست که همه باید در کنار هم مشارکت و همکاری داشته باشیم و در این مسیر باید به یکدیگر اعتماد داشته و سرمایه‌گذاران را برای سرمایه‌گذاری در عرصه‌های مختلف تشویق کنیم و در این مسیر وظیفه داریم که زمینه و بسترهای لازم را فراهم سازیم.

رییس‌جمهور با بیان اینکه امروز امنیت خوبی در استان سیستان و بلوچستان برقرار است و روابط مردم برادرانه بوده و دولت و مردم اعتماد کاملی به یکدیگر دارند، عنوان کرد: اولین موضوع در پیشرفت و توسعه کشور مشارکت و همکاری است. از این‌رو هر کس قصد دارد به این استان و کشور خدمت کند، باید سرمایه‌گذاران و کارآفرینان را به سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف تشویق کند. فعال شدن معادن و گردشگری استان می‌تواند تحول بزرگی در این منطقه به وجود آورد.

روحانی با تأکید بر اینکه توسعه سواحل مکران بایستی برای مردم بومی منطقه نیز مفید و سودمند باشد، بیان کرد: بی‌تردید سواحل مکران توسعه بسیار خوبی در آینده خواهد یافت و این سواحل مکان بسیار مناسبی برای احداث نیروگاه‌های اتمی است و ما به دنبال نیروگاه‌های صد مگاواتی به منظور تولید آب شیرین و برق از آن هستیم.

رییس‌جمهور با بیان اینکه سواحل مکران از جهات مختلف برای سرمایه‌گذاری‌های بزرگ آمادگی دارد، گفت: اخیراً گزارشی درباره سواحل مکران مشاهده کردم که بعضی از مردم روستاهای این منطقه نگران زندگی و معیشت خود به خاطر توسعه سواحل مکران هستند و باید کاملاً توجه داشته باشیم که هرکجا به دنبال توسعه هستیم باید به فکر مسایل اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و زیست‌محیطی منطقه و مردم هم باشیم و جایی که توسعه ایجاد می‌شود، باید به مردم بومی آنجا نیز توجه داشت و قطعاً دولت به این موضوع کاملاً توجه دارد.

روحانی با اشاره به مؤلفه برون‌گرا بودن اقتصاد کشور، اظهار داشت: در این بخش باید دولت توجه بیشتری داشته باشد و با برقراری روابط و ارتباطات مناسب زمینه را برای جذب سرمایه‌های خارجی فراهم سازد.

رییس‌جمهور ادامه داد: در مسیر تشویق کارآفرینان و سرمایه‌گذاران یکی از تدابیر دولت این است که کارآفرینان وام ارزانی به دست بیاورند از این‌رو کاهش سود تسهیلات بانکی از برنامه‌هایی بود که اواخر دولت یازدهم آغاز گردید و در صد روزه دولت دوازدهم یکی از برنامه‌های دولت تحقق این برنامه بود و امروز سود روابط بین بانکی از ۲۹ درصد به ۱۸ الی ۱۷ درصد رسیده و این در جذب سرمایه بسیار مؤثر است و تمام تلاش ما این است که سود تسهیلات را پایین‌تر بیاوریم.

روحانی افزود: بایستی منابع داخلی سهل‌ و آسان در اختیار مردم قرار بگیرد و از طرف دیگر باید تلاش کنیم، ایرانیان خارج را برای سرمایه‌گذاری در کشور جذب کنیم و از سوی دیگر تلاش ما باید جذب سرمایه‌گذار خارجی باشد از این‌رو در ۱۰۰ روز گذشته توانستیم بیش از  ۲۳ میلیارد دلار با بانک‌های مختلف جهان برای فاینانس قرارداد امضاء کنیم و تلاش دولت در این مسیر ادامه خواهد داشت.

رییس‌جمهور اضافه کرد: باید تلاش کنیم تا با ابتکار ایرانی، سرمایه ایرانیان خارج از کشور و سرمایه خارجی شاهد رشد و توسعه در کشور باشیم.

روحانی یادآور شد: هدف دولت این است که تورم را تک‌رقمی حفظ کند، رشد اقتصادی را بالای ۵ درصد ادامه دهد و سال به سال بر میزان اشتغال بیفزاید و در این مسیر امیدواریم در پایان سال ۹۶ اشتغال ایجاد شده از متوسط سال‌های گذشته بیشتر باشد و در سال‌های آینده اهداف بزرگتری را برای اشتغال پایدار پیگیری خواهیم کرد.

در این دیدار سه نفر از کارآفرینان برتر استان ضمن ارایه گزارشی از فعالیت‌های خود، پیشنهادات و دیدگاه‌هایشان را برای توسعه و آبادانی هرچه بیشتر استان و رونق افزون‌تر در حوزه‌های تخصصی‌ خود ارایه کردند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز