خبرگزاری کار ایران

لاریجانی در نطق پیش از دستور؛

مشکلات سپرده‌گذاران حل نشود، رفتار مجلس با وزارت اقتصاد و بانک مرکزی تغییر می‌کند/ کمیسیون برنامه و بودجه و تلفیق ساختار بودجه را اصلاح کنند

مشکلات سپرده‌گذاران حل نشود، رفتار مجلس با وزارت اقتصاد و بانک مرکزی تغییر می‌کند/ کمیسیون برنامه و بودجه و تلفیق ساختار بودجه را اصلاح کنند
کد خبر : ۵۶۴۱۶۳

رییس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اهمیت وحدت در جامعه اسلامی، مهمترین مشکل امروز کشور را مسئله اقتصاد دانست و گفت که اگر مشکلات سپرده‌گذاران حل نشود، رفتار مجلس با وزارت اقتصاد و بانک مرکزی تغییر می‌کند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایلنا، علی لاریجانی در ابتدای نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور خود ضمن تبریک به‌مناسبت فرارسیدن ولادت باسعادت پیامبر اکرم بر لزوم وحدت میان مسلمانان تاکید کرد و در بخشی از سخنانش با اشاره به رفتار غیورانه شهیدمدرس اعلام کرد: مدرس در مبارزه با استبداد و استعمار در تاریخ ایران و به‌خصوص تاریخ مجالس ایران نقشی بی‌بدیل داشت و او بود که در مقابل تهدید روس‌ها به ورود به تهران یک‌تنه ایستاد و شرایط را عوض کرد و او بود که در مقابل جمهوری رضاخانی ایستاد و نگذاشت به هدفش برسد.

وی افزود: مدرس در همان زمان مسئله ایران را توسعه اقتصادی می‌دانست و می‌گفت عقیده من این است که دولت و مجلس باید همت‌شان را بر این بگذارند که اقتصادیات کشور سامان یابد و تجربه نشان داده که دولت نه ملاک خوبی است، نه تاجری خوب و نه مدیر حمل و نقل خوب. هر چه به این کارها دست بزند موجبات خسارت و ضرر دولت است.

رییس قوه مقننه نظر نمایندگان را به زمان بیان این سخنان شهیدمدرس جلب کرد و گفت: بیش از یکصد سال از زمان مدرس می‌گذرد و همچنان مشکل اصلی کشورمان اقتصاد است و مشکل این اقتصاد، همان دخالت‌های گسترده دولت. این مسئله نشان می‌دهد که با همه منابع زیرزمینی نفت و گاز و همه‌گونه ارتباطات ایران با غرب، تفکر توسعه‌ای در ایران تفکری رو به جلو نداشته است و این درحالی است که از دیرباز ایرانیان باستان، مردمانی با ذهن اقتصادی بوده‌اند.

نماینده مردم قم در مجلس با اشاره به مثال‌هایی در اثبات این مهم گفت: چرا این پتانسیل فرهنگی غنی درجا زد و همچنان پس از یک‌صد سال مهمترین مشکل ما در بعد اقتصادی است؟ یکی از دلائل این است که ایرانیان از تجدد صرفاً رویه آن را دریافته و شگرد باطن آن را درست فهم نکردند. رضاخان به‌جای تکنولوژی غرب، کلاه فرهنگی و مبارزه با روحانیت و دین را دریافت کرد و به‌جای تکیه بر توانایی‌های داخلی، نگاه به واردات اولویت یافت. بانک‌ها به‌جای آن‌که وسیله توسعه و رونق کشور باشند، موضوعی خودبنیان شدند که گاه مانع از تولید کشور بود.

رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به تمثیلی از برتولت برشت تاکید کرد: شاید در سخن برشت اغراق باشد اما آن‌چه مسلم است این است که بانک‌ها در کشورهای توسعه‌یافته در خدمت تولید هستند، نه این‌که خود اصلی شوند و باقی مسائل توسعه کشور فرع آن قرار گیرد.

وی خطاب به نمایندگان مجلس اعلام کرد: با مجموع شرایط کشور، امروز چیزی واجب‌تر از این نیست که محور تلاش‌های ما بر ۲ ستون استوار باشد. یکی ایجاد وفاق و ترک مراء در کشور، همان‌طور که پیامبر اکرم (س) فرمود که باپرواترین مردم کسانی هستند که مراء و جدال‌گری را رها کنند، حتی اگر حق با آن‌ها باشد.

رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه به بیان نقل‌قولی از ملک‌الشعرای بهار درباره مدرس درمورد روحیات وحدت‌طلبانه این شهید بزرگ تاریخ معاصر پرداخت و در ادامه گفت: امروز با حجم مشکلات کشور در ابعاد مختلف نیازمند هم‌گرایی و هم‌افزایی هستیم و حل مشکلات کشور در گروی این راهبرد است.

وی افزود: نکته دیگر تمرکز بر مشکلات اقتصادی مردم است. مجلس و دولت وظیفه‌ای مهمتر از حل مشکلات و چالش‌های اساسی کشور ندارند. امسال بحث‌های مهمی در مجلس مطرح شد و کمیسیون‌ها و مرکز پژوهش‌های کشور درگیر حل این مشکلات شدند که یک نمونه آن مشکل سازمان تامین اجتماعی بود که ابعاد آن مشخص و پیشنهاد برای حل مشکلات آن ارائه شد که امیدواریم با سرعت بیشتری در کمیسیون مربوطه بررسی شود.

رییس قوه مقننه یادآور شد: مجلس مسئله بانک‌ها و موسسات اعتباری که باعث نگرانی عده زیادی از مردم شده‌است را با وقت‌گذاری زیاد و پیگیری مستمر دنبال کرد و بانک مرکزی را در مسیر حل مشکلات قرار داد و اکنون نیز بانک مرکزی باید با سرعتی بیشتر در مسیر حل مشکلات سپرده‌گذاران اقدام کند. در غیر این صورت رفتار مجلس نسبت به وزارت اقتصاد و بانک مرکزی تغییر خواهد کرد.

او با اشاره به آن‌که کشور در آستانه تصویب بودجه سالانه قرار گرفته است، تاکید کرد: فرصت مهمی است که مجلس به‌جای روند متعارف بودجه‌نویسی در سال‌های اخیر که منجر به نشر اوراق مشارکت به‌صورت غیرموجه شده است، بودجه‌ای هدفمند را سامان دهیم.

رییس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: از کمیسیون بودجه و کمیسیون‌های تخصصی مخصوصاً‌ کمیسیون تلفیق می‌خواهم گام‌های اساسی در اصلاح ساختار بودجه و جایگزینی اوراق با منابع راکد نموده و مسیر را برای پیشبرد صادرات کشور و رونق تولید سازمان‌یافته‌تر سازد.

وی همچنین با اشاره به فرارسیدن هفته بسیج و تبریک آن به فرزندان راستین انقلاب گفت: بدون تردید استواری ملت و کشور در این شرایط پرمسئله منطقه، مرهون فداکاری‌های این شجره طیبه است که حضرت امام (ره) آن را تاسیس کرد و اینجا از سپاه مجاهد قدس و فرمانده شجاع آن، سردار سلیمانی نیز سپاسگزاریم که در مبارزه با ترورسیم در منطقه گامی بی‌همتا برداشتند.

رییس قوه مقننه در پایان به حادثه تروریستی اخیر در مصر اشاره کرد و گفت: با مجلس و ملت مصر به‌خاطر حادثه تاثربرانگیز تروریستی اخیر اظهار همدردی می‌کنیم. فاجعه‌ای که شباهت به جنایت صهیونیست‌ها در مسجد الخلیل داشت.

 

 

 

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز