خبرگزاری کار ایران

برای حضور شرکت‌های آمریکایی در ایران مانعی وجود ندارد/ اختصاص 2 میلیارد دلار اعتبار به کشورهایی که کالای ایرانی بخرند

برای حضور شرکت‌های آمریکایی در ایران مانعی وجود ندارد/ اختصاص 2 میلیارد دلار اعتبار به کشورهایی که کالای ایرانی بخرند
کد خبر : ۵۴۹۲۱۷

جهانگیری گفت: آمریکایی‌ها خودشان را از بازار ایران محروم کردند وگرنه ایران هیچ محدودیتی برای حضور شرکت‌های آمریکایی در پروژه‌های نفتی، گازی، حمل و نقل و عمرانی ندارد و آنها می‌توانند در چهارچوب قوانین جمهوری اسلامی فعالیت کنند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، معاون اول رئیس جمهور در مراسم روز ملی صادرات اظهار داشت: اگر بخواهیم اقتصادمان را در مقابل نوسانات بین المللی محافظت کنیم باید به آن تنوع ببخشیم و به غیر از نفت درآمدهای دیگری نیز داشته باشیم.

اسحاق جهانگیری ادامه داد: من اعتقاد دارم باید نیمه پر لیوان را دید و فکری برای پر کردن بقیه آن کرد. ما یک مسیر طولانی را در اقتصاد ایران طی کردیم و به این نقطه رسیدیم. درست است که امروز هنوز مشکلاتی داریم و باید این مشکلات را رفع کنیم. اما در این بین باید قدر کسانی که این مسیر را طی کردند، بدانیم. اینطور احساس نشود که آنها بگویند چرا فعالیت ما دیده نمی‌شود.

وی ادامه داد: صادرات غیرنفتی ما در سال جاری تا به امروز به 48 میلیارد دلار رسیده است و امیدواریم با کمک شما فعالین بخش خصوصی تا پایان سال به عدد 50 میلیارد دلار برسیم. برای رسیدن به این رقم راه زیادی طی شده است. در زمانی که من وزیر صنایع بودم صحبت از 2میلیارد دلار صادرات غیرنفتی بود اما امروز تلاش داریم که آن را به 50میلیارد برسانیم.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اهمیت بخش خصوصی گفت: امروز 23 میلیون و 800هزار نفر مشغول به کار هستند که سهم دولت نهایتا 4 میلیون نفر باشد بقیه را بخش خصوصی ایجاد کرده است. هرچند امروز سه میلیون نفر بیکار داریم و وظیفه داریم هر چه زودتر برای آنها اشتغال ایجاد کنیم. ما در کشورمان با این امکانات نباید هیچ بیکاری داشته باشیم.

وی ادامه داد: بخش خصوصی در این قسمت زحمت کشیده و باید قدر آن دانسته شود. یک فعال بخش خصوصی اگر بخواهد حرکت بزرگی انجام دهد این سوال را از خود می‌کند که مسئولان با فعالیت‌های قبل از من  چه برخوردی کردند و یا چه مشوق‌هایی برای من داشتند که من امروز بیایم یک حرکت بزرگ‌تر بکنم.

وی تصریح کرد: آن زمان که من وزیر صنایع بودم خدمت رهبر انقلاب رفتیم و در آنجا مرحوم عسگراولادی صحبت کردند که حالا که ما دنبال سرمایه‌گذار خارجی هستیم آنها به این نگاه می‌کنند که ما با بخش خصوصی خود چه رفتاری داریم. اگر خوب باشد آنها را تشویق به حضور در کشور کرده‌ایم.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اهمیت ایران در نقشه اقتصادی و سیاسی جهان گفت: دنیا می‌داند ایران جای مهمی است و می‌شود با این کشور کار کرد. اروپا، آسیا، آمریکا و آفریقا می‌خواهند با ما کار کنند و به طرق مختلف این اشتیاق را نشان دهند. ما باید از این فرصت استفاده کنیم هرچند موانع برای همکاری زیاد است.

وی با اشاره به دیدار هیئت دولت با مقام معظم رهبری در هفته دولت گفت: ایشان اعلام کردند که با همه دنیا کار کنید و روابط خود را گسترش دهید البته ما با دو کشور نمی‌توانیم رابطه‌ای داشته باشیم یکی را به رسمیت نمی‌شناسیم و دیگری خودش تمایلی برای کار کردن با ما ندارد.

جهانگیری تصریح کرد: آمریکایی‌ها خودشان را از بازار ایران محروم کردند وگرنه ایران هیچ محدودیتی برای حضور شرکت‌های آمریکایی در پروژه‌های نفتی، گازی، حمل و نقل و عمرانی ندارد و آنها می‌توانند در چهارچوب قوانین جمهوری اسلامی فعالیت کنند.

وی با اشاره به اهمیت دیپلماسی اقتصادی گفت: در وزارت خارجه این موضوع کاملا جدی گرفته شده است و برخی معاونت‌ها در حال تغییر رویکرد خود هستند از طرف دیگر سفارتخانه‌های ما باید پایگاه اصلی صادرات در آن کشور شوند. سفیری موفق است که به مشکلات بخش خصوصی رسیدگی کند. من به تمامی سفرا و مدیران گفته‌ام که با افتخار با بخش خصوصی همکاری کنند و سعی در رفع مشکلات آنها داشته باشند.

جهانگیری افزود: تمام تلاش دولت این است که نرخ ارز و نرخ سود بانکی قابل پیش‌بینی بماند و کمترین تلاطم را در این حوزه‌ها داشته باشیم. در حال حاضر کشور از پشتوانه ارزی خوبی برخوردار است. ما سالیانه 40-50 میلیارد دلار صادرات نفت داریم که به پول آن به راحتی دسترسی داریم. هر چند در برخی از جاها مشکلاتی وجود دارد. از طرف دیگر 50 میلیارد دلار صادرات غیرنفتی داریم که جمع آنها می‌شود 100 میلیارد دلار. در مقابل 50 میلیارد دلار واردات داریم و هزینه‌هایی صرف خدمات و دیگر مسائل می‌شود اما با این حدود رقمی بین 20 تا 30 میلیارد دلار ذخیره ارزی داریم که این رقم خوبی است و هیچ دلیلی وجود ندارد که ما تلاطم ارزی داشته باشیم.

معاون اول رییس جمهوری در مورد حمایت از صادرکنندگان و مشوق هایی که برای آنها در نظر گرفته شده است اظهار داشت: در بسته حمایتی که برای سال 96 تصویب شد، به صندوق توسعه ملی تکلیف کردیم دو میلیارد دلار اعتبار به کشورهایی بدهند که کالای ایرانی می خرند. البته دوستان پیشنهاد کردند که غیر از اعتبار به خریدار به فروشنده هم اعتبار بدهیم که البته این هم پیشنهادی است که اگر استدلال منطقی پشت آن باشد و به صادرات کشور کمک کند، حتما از این طرح و پیشنهاد حمایت خواهد شد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز