خبرگزاری کار ایران

وزیر کشور در مراسم تودیع و معارفه استاندار تهران:

نباید یکدیگر را متهم کنیم/ جامعه باید در چارچوب قانون، اختیار عمل و آزادی داشته باشد/ تهران، الگوساز کل کشور است

نباید یکدیگر را متهم کنیم/ جامعه باید در چارچوب قانون، اختیار عمل و آزادی داشته باشد/ تهران، الگوساز کل کشور است
کد خبر : ۵۴۱۷۲۴

وزیر کشور با اشاره به اهمیت آزادی و اختیار گفت: حوزه اندیشه بدون آزادی و اختیار پیش برندگی ندارد. اندیشه ذات عقلانیت است و یک جامعه عاقل و باشعور که دارای گرایش‌های مختلف است باید در چارچوب قانون اختیار عمل و آزادی داشته باشد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، در مراسم تودیع و معارفه استاندار جدید تهران که هم اکنون در استانداری تهران در حال برگزاری است، رحمانی فضلی (وزیر کشور) ضمن تقدیر از خدمات استاندار سابق تهران سیدحسین هاشمی گفت: آقای هاشمی در جایگاه قائم مقامی وزارت کشور قرار خواهند گرفت و امیدوار هستیم در این سمت هم نقش موثری داشته باشند و بتوانیم بیش از پیش در پهنه ایران از ایشان استفاده کنیم.

وی با اشاره به اینکه محمدحسین مقیمی استاندار جدید تهران نیز فردی شناخته شده است و چهار سال به عنوان قائم مقام وزیر کشور کار کرده است ادامه داد: با توجه به ویژگی‌های تهران به عنوان پایتخت باید فردی باتجربه، سعه صدر و وقت گذار در تهران انجام وظیفه کند تهران الگوساز کل کشور است و رفتارهای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در تهران مرجع کل کشور است در نتیجه باید برای تهران به طور ویژه وقت گذاشت و الگوی فرهنگی تهران یعنی الگوی فرهنگی کل کشور.

وی ادامه داد: در تهران نقش استاندار بالاتر از همه کشور است و باید مسائل استان را با وجود همه معضلات و موضوعات مختلف حل و فصل کنند. از سوی دیگر استان تهران و استان البرز با توجه به همپوشانی‌هایی که با یکدیگر دارند کار را برای استاندار تهران افزایش می‌دهد و امیدوار هستیم که آقای مقیمی استاندار جدید با توجه به هماهنگی که میان شورای شهر، دولت و نمایندگان مجلس وجود دارد با قدرت و توفیق بیشتری کارها را پیش ببرد از شهردار و شورای قبلی نیز تشکر می‌کنیم که با وزارت کشور نهایت همکاری را داشتند و این توفیق در چارچوب هماهنگی با آنها صورت گرفت.

وزیر کشور با تاکید بر اینکه برنامه‌های دولت در کل کشور به خصوص در شهر تهران در اولویت قرار دارد، افزود: مبنای کار ما توسعه گرایی است و این توسعه همه جانبه بوده و همه جوانب اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و امنیتی را در برمی‌گیرد. در شرایط کنونی اولویت اقتصاد مقاومتی است که فرمایشات رهبری، برنامه‌های دولت و مطالبات و نیاز مردم  بر این مساله تاکید دارند. در همین راستا باید با برنامه‌ریزی مدون در راستای اقتصاد مقاومتی پیش رفت.

وی با تاکید بر اینکه محور اقتصاد مقاومتی مردم هستند، افزود: دولت و شخص رئیس جمهور در مورد اقتصاد مقاومتی مصر هستند و اگر نتوانیم از ظرفیت مردم یعنی بخش خصوصی استفاده کنیم نمی‌توانیم به اولویت‌ اقتصادی خود یعنی اقتصاد مقاومتی برسیم.

رحمانی فضلی در ادامه با اشاره به اولویت‌های سیاسی وزارت کشور وا ستانداری‌ها گفت: تقویت سیاسیت داخلی مبنا و محور اقدامات ما است، در همین راستا برگزاری انتخابات سالم، قانونی و باشکوه و تقویت مشارکت آگاهانه مردم و تقویت ان جی او ها همه در حوزه سیاست داخلی قرار دارد. بدون هماهنگی قوه قضائیه، مجلس، استانداری‌ها، فرمانداری‌ها، احزاب، گروه‌ها و اشخاص سیاسی و مشارکت مردم نمی‌توانیم در این حوزه با دقت و تعامل عمل کنیم و پیش رویم.

وی ادامه داد: در حال حاضر خانه احزاب کار خود را انجام می‌دهد و همه احزاب در انتخابات فعال، موثر و با عقلانیت وارد شدند در زمان انتخابات مجالسی با مشارکت بالای ۱۰۰ هزار نفر همزمان در کشور برگزار شد و نگرانی‌های فراوانی وجود داشت اما با وجود اختلاف نظر در سلایق با مشارکت این مراسم بدون هیچ حادثه‌ای برگزار شد.

رحمانی فضلی در ادامه با اشاره به اهمیت آزادی و اختیار گفت: حوزه اندیشه بدون آزادی و اختیار، پیش برندگی ندارد. اندیشه ذات عقلانیت است و یک جامعه عاقل و باشعور که دارای گرایش‌های مختلف است، باید در چارچوب قانون اختیار عمل و آزادی داشته باشد.

وزیر کشور با اشاره به اینکه در حال حاضر وارث شرایط ۷۰ سال گذشته هستیم، گفت:‌ امروز وارث شرایطی هستیم که بیش از ۷۰ سال در کشور وجود داشته و ناشی از ساختار اداری معیوب و  نظام پولی و بانکی نامناسب است و این امر موجب افزایش عدم توازن و تعادل، افزایش مهاجرت و تشکیل کلان‌شهرهایی با این حجم مشکل شده است. این معضلی است که در همه کشور از جمله تهران وجود دارد و نمایندگان استان تهران و سیستان و بلوچستان همه از این عدم تعادل و توازن صحبت می‌کنند.

وی با اشاره به یکی از محورها و اولویت‌های مهم وزارت کشور ادامه داد: محور مهم بعدی برای وزارت کشور، بحث آسیب‌های اجتماعی است. مقام معظم رهبری چندین بار در این مورد جلسه گذاشتند و تهران بیشترین وظایف را در این حوزه به عهده دارد. حوزه فرهنگی هم یکی از مهمترین حوزه‌ها بوده چرا که علت و موجبه انقلاب ما همین اعتقادات دینی و مسائل فرهنگی است و تداوم انقلاب منوط به بحث‌های فرهنگی بوده و ملت ما اراده کردند که این مدل فرهنگی در کشور حاکم شود. تهران در این زمینه الگوساز بقیه کشور است.

وزیر کشور با تاکید بر اهمیت تعامل و همکاری ادامه داد: هماهنگ کردن امور برای انتخاب استاندار کاری بسیار پرزحمت است شاید من می‌توانستم در عرض یک هفته ۳۰ استاندار را معرفی کنم اما برای افزایش تعامل و همکاری نیازمند اجماع سازی و انتخاب استاندارانی هستیم که بتوانند حداکثر تعامل و هماهنگی را در این زمینه داشته باشند و بتوانند در چارچوب دولت و به عنوان نماینده نظام با همه کار کنند.

وی با تاکید بر اینکه اجرای برنامه‌های دولت در اولویت است، افزود:‌ کسانی می‌توانند برنامه‌های دولت را اجرا کنند  که به آنها اعتقاد داشته باشند در این میان گرایش سیاسی مطرح نیست، بلکه مهم تفکر اعتدالی است. در همین راستا استانداران باید مدیرانی بیاورند که به برنامه‌های دولت اعتقادی داشته باشند و با یک تفکر اعتدالی به این برنامه‌ها عمل کنند در دولت گذشته چتر پوششی اعتدال در همه حوزه‌ها حاکم بود در همین راستا توانستیم آرامش و امنیت را در دولت  حاکم کنیم.

رحمانی فضلی با تاکید بر اینکه امنیت تهران به عنوان پایتخت برای کشور دارای اهمیت فراوان است، گفت:‌ این امنیت باید در همه حوزه‌های سیاسی، اجتماعی، انتظامی حضور داشته باشد و همه مردم در امنیت و آرامش به سر برند از نظر من امنیت پایدار یعنی مردم و رصد دائمی و هوشیاری بالا در قالب شورای امنیت و انسجام و همکاری میان اعضای شورای امنیت و شورای تامین باشد که توانستیم در این دوران مسائل را بدون هیچ مشکلی برطرف کنیم.

وزیر کشور با اشاره به برگزاری مراسم عزاداری محرم در امنیت کامل ادامه داد: با وجود همه تهدیدها و نگرانی‌هایی وجود داشت که در آستانه برگزاری این مراسم با آن روبرو بودیم اما این مراسم با امنیت کامل در کل کشور برگزار شد، از نیروی انتظامی که مستقیم با مردم در ارتباط بودند تا نیروهای امنیتی که به صورت پنهان کار می‌کردند نیروهای مرزی و صدا و سیما همه و همه ما را در برگزاری مراسمی یاری کردند و این نیروها می‌دانند که چه انرژی و توانی برای برگزاری این مراسم صرف شد.

وی ادامه داد: در راستای تامین امنیت، استاندار تهران به عنوان رئیس شورای تامین نقش اساسی دارد و همه کسانی که حامی دولت و منتخب مردم هستیم باید در راستای آرمان‌های انقلاب، خواست رهبری و مطالبات مردم گام برداریم.

وزیر کشور در ادامه با اشاره به وجود ۹۰۰ امام جمعه در سطح کشور ادامه داد: هر هفته ۹۰۰ خطبه در کشور خوانده می‌شود و ما در این مدت بیشتر از یک الی سه درصد با آنها اختلاف نداشتیم ما به صورت مداوم با شورای سیاست گذاری ائمه جمعه تماس داریم و با آنها به صورت مستقیم همکاری داشتیم و اگر در جلسه‌ای تصمیم می‌گرفتیم درباره اقتصاد مقاومتی یا آسیب‌های اجتماعی در نماز جمعه صحبت شود همان هفته در خطبه‌های نماز جمعه با مردم در میان گذاشته می‌شد.

وی در پایان گفت: نباید همدیگر را متهم کنیم چرا که جز کدورت چیزی باقی نخواهد ماند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز