سیدحسن خمینی:
بحثهای کلامی سودی برای مردم عادی ندارد/ امام توان بالایی در تصمیمگیری داشت
شرکتکنندگان در پنجمین دوره آکادمیک بینالمللی شیعهشناسی با یادگار گرامی امام دیدار کردند.
به گزارش ایلنا به نقل از جماران، حجتالاسلام سیدحسن خمینی شب گذشته در این دیدار که در قم برگزار شد، با اساتید دانشگاه و دانشجویان شرکتکننده در این دوره به گفتوشنود پرداخت و سوالات آنان را پاسخ داد.
یکی از اساتید دانشگاه اروپایی حاضر در جلسه، از یادگار امام در خصوص دلیل رفتار دوستانه مردم ایران با پیروان سایر ادیان و مذاهب سوال کرد و آن را فرصتی خوب برای گفتوگوی میان ادیان و مباحث کلامی در جهت غنابخشی به تفسیر متون مقدس برشمرد.
در پاسخ به وی، سیدحسن خمینی به تفاوت میان «فلسفه» و «کلام» اشاره کرد و با تأکید بر اینکه احتمال برخورداری پیشینه مباحث کلامی از برخی تعصبات وجود دارد، گفت: امروز باید از بحثهای کلامی دور شویم زیرا سودی برای مردمان عادی ندارد و در مقابل، باید به چگونگی زندگی بهتر با یکدیگر در جهان توجه کنیم؛ گرچه بحثهای کلامی برای متخصصان رشتههای مختلف، سودمند است.
وی همچنین «روحیه عاری از خشونت» در طول تاریخ و «تعالیم شیعه» را دو عامل رفتار دوستانه ایرانیان با پیروان سایر آیینها ذکر کرد.
یکی دیگر از حضار از سیدحسن خمینی در خصوص ابعاد عرفانی شخصیت امام پرسشی را مطرح کرد که یادگار امام در پاسخ به وی یادآور شد: امام قبل از اینکه سیاستمدار یا فقیه باشند، یک عارف بودهاند و در تحصیلات خود، پیش از فقه به عرفان پرداختند؛ بنابراین، بر زندگی ایشان نگاه عرفانی حاکم بود.
وی، عرفان را رشته پیونددهنده همه ادیان دانست و تصریح کرد: اگر به عنصر «معنویت» ادیان توجه کنیم تفاهم و صلح بیشتری به دست میآید.
«سیر زندگی امام خمینی(س)» موضوع مورد توجه یکی دیگر از میهمانان خارجی پنجمین دوره آکادمیک بینالمللی شیعهشناسی بود که سیدحسن خمینی در پاسخ به وی، به شرح دوران کودکی تا بزرگسالی امام پرداخت.
به گزارش ایلنا به نقل از جماران، یادگار امام، سپس«نظم» را از خصلتهای مهم شخصیت امام راحل برشمرد و «هوش سرشار»، «باور به قدرت جامعه»، «اعتماد به نفس بالا» و «ایمان به خدا» چهار سرمایه بزرگ امام خمینی خواند که شخصیت ایشان را ساخته است.
وی، «مهربانی بسیار در منزل»، «روح لطیفِ شاعرگونه» و برخورداری از «توان بالا در تصمیمگیری» را نیز از ویژگیهای امام در زندگی خواند.
در ابتدای این دیدار، صالحی مدیر همکاریهای ملی و بینالمللی دانشگاه ادیان و مذاهب با بیان اینکه این دوره دو مرتبه در سال با حضور اساتید و دانشجویان سراسر جهان برگزار میشود، گفت: شکلگیری تشیع، امامت، مهدویت و تفکر سیاسی شیعه، جایگاه زنان در شیعه، عرفان در تشیع، مرجعیت، روحانیت و حوزه از موضوعات مورد بحث در دورههای آکادمیک بینالمللی شیعهشناسی است.
وی گفت: در این دوره، اساتید و دانشجویانی از ۱۳ کشور جهان شامل کشورهای اروپایی، آسیایی و... حضور یافتهاند.