خبرگزاری کار ایران

رییس قوه‌قضاییه:

رژیم صهیونیستی به دنبال تغییر وضعیت حقوقی مسجد الاقصی است/ مسئولان نظام باید پاسخ محکمی به اقدامات اخیر آمریکا بدهند

رژیم صهیونیستی به دنبال تغییر وضعیت حقوقی مسجد الاقصی است/ مسئولان نظام باید پاسخ محکمی به اقدامات اخیر آمریکا بدهند
کد خبر : ۵۱۸۰۳۵

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه مسئولان نظام باید پاسخ محکمی به تهدیدات و اقدامات اخیر آمریکا بدهند، بر لزوم توجه به توان داخلی برای تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی تأکید کرد و گفت: در جلسه سران قوا تهیه و اجرای بسته های حمایتی ـ تشویقی برای تحقق اقتصاد مقاومتی و تحریک اشتغال و تولید پیشنهاد شد که امیدواریم با تشکیل کمیته ای متشکل از نمایندگانی از قوای مختلف، این موضوع به نتیجه برسد.

به گزارش ایلنا، آیت الله آملی لاریجانی در جلسه مسئولان عالی قضایی با تبریک ایام ولادت باسعادت حضرت علی ابن موسی الرضا (ع) بر ضرورت توجه به معارف ائمه اطهار (ع) به عنوان معادن حقیقی حکمت و معرفت تأکید کرد و گفت: باطن انسانی هرقدر مسیر تکامل را طی کند نهایتاً به باب ائمه اطهار (ع) خواهد رسید که‌‌ همان باب فیض الهی است.

رییس قوه قضاییه با اشاره به فقره‌ای از آیه نور در قرآن کریم که می‌فرماید «یَهْدِی اللَّهُ لِنُورِهِ مَن یَشَاءُ» اظهار کرد: بر حسب برخی روایات مقصود این است که خداوند هرکس را که بخواهد به سوی نور امام (ع) رهنمون می‌شود و باید از خدا بخواهیم که ما را به سوی این نور هدایت کند.

آملی لاریجانی با بیان اینکه ابعاد وجودی امام معصوم، کلیدی برای انسان‌شناسی است، به روایتی از حضرت امام رضا (ع) از اصول کافی اشاره کرد و افزود: در این روایت آمده است «هَل یَعرِفونَ قَدرَ الإمامَه وَ مَحَلِّ‌ها مِن الاُمَّه فَیَجوزُ فی‌ها إختیارُهُم. إِنَّ الْإِمَامَةَ أَجَلُّ قَدْراً وَ أَعْظَمُ شَأْناً وَ أَعْلَى مَکَاناً وَ أَمْنَعُ جَانِباً وَ أَبْعَدُ غَوْراً مِنْ أَنْ یَبْلُغَهَا النَّاسُ بِعُقُولِهِمْ أَوْ یَنَالُوهَا بِآرَائِهِمْ أَوْ یُقِیمُوا إِمَاماً بِاخْتِیَارِهِمْ إِنَّ الْإِمَامَةَ خَصَّ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ بِهَا إِبْرَاهِیمَ الْخَلِیلَ (ع) بَعْدَ النُّبُوَّةِ وَ الْخُلَّةِ مَرْتَبَةً ثَالِثَةً وَ فَضِیلَةً شَرَّفَهُ بِهَا وَ أَشَادَ بِهَا ذِکْرَهُ فَقَالَ إِنِّی جاعِلُکَ لِلنَّاسِ إِماماً» بر این مبنا باید گفت که امامت یک منصب انتخابی نیست بلکه یک منصب تکوینی واقعی است. براساس این روایت، مقام امامت پس از مقام نبوت و دوستی خداوند، از مراتب علو انسانی است و در واقع دو درجه پس از مقام نبوت به شمار می‌آید که این امر، عظمت اینجایگاه را نشان می‌دهد.

رییس قوه قضاییه با بیان اینکه طبق روایات، معارف قرآن به عنوان «تبیان کل شیء» نزد ائمه اطهار (ع) است، بر لزوم توجه به روایات اهل بیت (ع) و دستیابی به چشمه جوشان معرفت آل الله تأکید کرد و گفت: باید بدانیم که حقایق امور فقط از طریق بحث و گفتگو بدست نمی‌آید بلکه بالا‌تر از آن مرتبه دسترسی شهودی به معارف است، معارف ائمه معصومین (ع) از این طریق شهودی سرچشمه می‌گیرد و به همین دلیل رجوع به کلمات و معارف اهل بیت (ع) برای ما فرصت مغتنمی است.

آملی لاریجانی با اشاره به روایت دیگری از حضرت امام رضا (ع) خاطر نشان کرد: امروز مسئله فقر و محرومیت در جوامع اسلامی، یک مسئله قابل توجه است و خصوصاً برای کشور ما که یک کشور اسلامی و دارای معادن غنی است، پدیده محرومیت و فقر زیبنده نیست. اگر اغنیا، حقوق فقرا و ضعفا را بپردازند و حکومت اسلامی نیز وظایف خود را به درستی انجام دهد نباید هیچ فقیر و محرومی داشته باشیم.

او افزود: امام رضا (ع) در این باب می‌فرمایند اگر کسی فقیر مسلمانی را دید و سلامی که به او کرد با سلامی که به اغنیا می‌کند برابر نبود خداوند را در حالی ملاقات خواهد کرد که بر او غضبناک است. «مِن عَلی بن موسی الرضا (ع) قال: مَنْ لَقِیَ فَقِیراً مُسْلِماً فَسَلَّمَ عَلَیْهِ خِلَافَ سَلَامِهِ عَلَى الْغَنِیِّ لَقِیَ اللَّهَ عزّوَجَلَّ یَوْمَ الْقِیَامَةِ وَ هُوَ عَلَیْهِ غَضْبَان» ‏. با توجه به این معیار که حضرت علی ابن موسی الرضا (ع) ارائه فرموده است باید بسنجیم که آیا ما شیعیان در مواجهه با فقرا و اغنیا طبق همین ارزش‌ها رفتار می‌کنیم یا خیر. آیا زمانی که به استقبال یک فرد سرمایه دار و متمول می‌رویم همانگونه برخورد می‌کنیم که با یک فقیر ملاقات داریم؟ آیا این معیار و میزان را در میهمانی‌ها و اطعام‌های خود مورد توجه قرار می‌دهیم؟ آیا مسئولان در مواجهه با مردم و ارباب رجوع، طبق فرمایش امام رضا (ع) رفتار می‌کنند؟ براین مبنا باید از خدا بخواهیم که در این امر و هر موضوع دیگری توفیق عمل به ارزشهای اسلامی نهفته در کلام اهل بیت (ع) را به ما عطا کند.

آملی لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ادامه رفتار خصومت آمیز آمریکا تصریح کرد: آمریکا‌‌ همان روشی را که سالیان طولانی است نسبت به مردم و نظام ما در پیش گرفته همچنان ادامه می‌دهد. اکنون نیز پس از برجام اقداماتی صورت می‌دهند تا هم برجام را به نحوی نقض کنند و هم تحریم‌های ظالمانه را به نوعی توسعه دهند. این نشان می‌دهد که از رفتار ملت بزرگ ایران درس نگرفته‌اند و فراموش کرده‌اند که این مردم در سالهایی که به شدت زیر فشار مشکلات اقتصادی قرار داشتند و در دوران دفاع مقدس با تمام مشکلاتی که در عرصه دفاعی وجود داشت، مقاومت کردند و امروز نیز این نظام و این ملت قوی‌تر از هر زمان دیگری در منطقه می‌درخشند.

رئیس قوه قضاییه اظهار کرد: همه مسئولان در دولت، مجلس و قوه قضاییه به صورت متحد و یکپارچه پاسخ محکمی به اقدامات آمریکا خواهند داد. جمهوری اسلامی بار‌ها نشان داده که به فشارهای دشمنان اعتنایی نخواهد کرد و خود را تابع جوسازی‌های بین المللی نمی‌داند.

آملی لاریجانی در ادامه با اشاره به تحرکات اخیر رژیم صهیونیستی در فلسطین و افزایش فشار‌ها بر مردم مظلوم این سرزمین تصریح کرد: رژیم غاصب صهیونیستی به دنبال تغییر وضعیت حقوقی مسجدالاقصی است. گویی سران کشورهای مسلمان در خواب بسر می‌برند و مسئله فلسطین را فراموش کرده‌اند. البته این دقیقاً‌‌ همان سیاستی است که رژیم صهیونیستی سال‌ها به دنبال آن بود و همواره تلاش می‌کرد که با طرح مسائل جعلی نظیر ایران هراسی، مسئله فلسطین را به حاشیه بکشاند. متأسفانه سران مرتجع برخی کشورهای منطقه نیز به جای فهم صحیح این ترفند رژیم صهیونیستی، در خفا و آشکار با این رژیم فاسد و غاصب طرح دوستی می‌ریزند.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه خوشبختانه جوانان فلسطینی بدون کمک کشورهای منطقه از سرزمین خود دفاع می‌کنند، اظهار کرد: ملتهای مسلمان بیدار هستند و امیدواریم دولتهای اسلامی نیز همپای ملت‌هایشان مسئله فلسطین را مسئله خود بدانند و مسائل جعلی برای خود نتراشند. این دولت‌ها باید بدانند که آمریکا برای دوستی به سراغشان نمی‌رود بلکه هدفش از این رفت و آمد‌ها خالی کردن کیسه آنهاست.

او در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به جلسه روز گذشته سران قوا این نشست را بسیار مفید توصیف کرد و گفت: امروز بحث اقتصاد و معیشت، مسئله اول کشور است و همه قوا باید دست به دست هم دهند تا معضلات موجود در مسیر تولید و اشتغال رفع شود.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به طرح پیشنهادی در جلسه سران قوا برای اتکا به سرمایه‌های داخلی در کنار جذب سرمایه‌های خارجی تصریح کرد: با توجه به اینکه مجموعه سرمایه‌های نزد مردم بسیار قابل توجه است و برای اینکه راهی برای تحریک تولید و اشتغال بیابیم نیازمند بسته‌های تشویقی ـ حمایتی هستیم که برای تهیه این مشوق‌ها باید هر سه قوه همکاری کنند.

آملی لاریجانی با بیان اینکه رئیس جمهور و رئیس مجلس نیز نیاز به چنین مشوقی را تأیید کردند، اظهار کرد: قوه قضاییه نیز وظیفه تأمین امنیت اقتصادی را برعهده دارد و لازم است این بسته‌های حمایتی ـ تشویقی در کنار اقدامات قوه قضاییه برای تأمین امنیت اقتصادی و امنیت سرمایه گذاری تهیه و تدوین شود. سرمایه گذار باید بداند در فضایی که سرمایه او در بانک‌ها ۲۰ درصد سود قطعی خواهد داشت چگونه می‌تواند ریسک کار در فضایی که سود آن قطعی نیست را بپذیرد.

رئیس قوه قضاییه با اعلام آمادگی دستگاه قضا برای همکاری در جهت تهیه و اجرای بسته‌های حمایتی ـ تشویقی در راستای تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی تصریح کرد: در این زمینه باید کمیته‌ای از متخصصان و اهل فن تشکیل شود تا با مطالعات دقیق مشوق‌های لازم به شکل فنی و دقیقی تهیه شوند.

آملی لاریجانی با تأکید بر لزوم توجه جدی به سرمایه‌های داخلی و حمایت از تولید ملی در کنار اقداماتی نظیر مبارزه با قاچاق کالا و ارز ابراز امیدواری کرد که با تهیه و اجرای این بسته‌های حمایتی ـ تشویقی، وضعیت اقتصادی کشور هرچه زود‌تر در راستای منویات و فرمایش‌های مقام معظم رهبری بهبود یابد.

براساس این گزارش، ادامه بحث و بررسی پیرامون آیین نامه اصلاحی تعیین گروه‌های شغلی و ضوابط مربوط به ارتقای گروه و تغییر مقام قضات در دستور کار امروز مسئولان عالی قضایی نیز قرار گرفت.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز