باهنر در نشست خبری:
جای روحانی بودم باهنر را به عنوان معاون اول تعیین نمیکردم/ باید دولت مستقر را برای حل مشکل مردم کمک کرد
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین گفت: من اگر جای روحانی بودم قطعا باهنر را به عنوان معاون اول تعیین نمیکردم. روحانی نمیتواند کسی که با او اختلاف نظر دارد را برگزیند.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، محمدرضا باهنر در نشست خبری با اصحاب رسانه که بعد از ظهر امروز در برگزار شد، گفت: عرض تبریک جدی به مردم عراق و نیروهایی نظامی و مرجعیت عراق و تلاش همه دستاندرکاران و نیروهای پشتیبانی نیروی لژستیگی سپاه قدس و سردار سلیمانی دارم و آنهایی که این ظلمها را حس کردند معلوم است چقدر خوشحالاند.
او با بیان اینکه ما با فاصله تاریخی این رنجها را درک کردیم، گفت: امیدواریم با مجموعه خلیفهگری که باب کردند به زودی شاهد جمع شدن گروههای تکفیری باشیم. سالهای بسیار دور است که نطفه این گروههای تکفیری در منطقه گذاشته شده است ایران اولین کشوری بود که داعش را یک خطر دانست.
باهنر در پاسخ به سوالی درباره حضورش در کابینه دولت دوازدهم تاکید کرد: آقای کوهکن که این مساله را بیان کردند قبل از این معتقد بود که باید نامزد ریاست جمهوری باشم. من اگر جای روحانی بودم قطعا باهنر را به عنوان معاون اول تعیین نمیکردم. روحانی نمیتواند کسی که با او اختلاف نظر دارد را برگزیند.
او با بیان اینکه در مجموع اعتقاد دارم باید دولت مستقر را برای حل مشکل مردم کمک کرد، گفت: در مجموع طرفین رقابت برای رسیدگی به مطالبات مردم به یک اجماع رسیدند و همه باید در جهت پاسخگویی به مطالبات مردم، دولت را کمک کنند و این به معنی این نیست که نقدی نداشته باشند.
باهنر درباره پیشنهاد آتش بس سیاسی از سوی زاکانی گفت: اگر هنوز بعد از انتخابات رگههایی از تندروی در دوطرف، میبینیم باید این رقابتها تمام شود. جریانهای سیاسی سعی کنند فضا را به سمت رادیکالیزم شدن نبرند.
او ادامه داد: با کمال تاسف باید بگویم هنوز بعد از انتخابات رگههایی از تندروی هم در بدنه و هم در سران دو جریان میبینیم، رقابتها باید زودتر تمام شود به صورت طبیعی این رقابتها تا زمان استقرار کامل دولت و رای اعتمادی که رئیس دولت برای وزرایش از مجلس میگیرد ادامه خواهد داشت. اما مطالبه جدی من از جریانات سیاسی این است که فضا را به سمت رادیکالیزه شدن، تند کردن و سیاه و سفید نشان دادن جامعه پیش نبرند.
باهنر تاکید کرد: بالاخره آقای روحانی پیروز انتخابات شده است و نیازی نیست که ایشان هم گاه گاهی تیکههایی بیندازند یا انتقاداتی را مطرح کنند. طرف مقابل هم نباید تا دولت کارش را شروع نکرده، فقط دنبال مچگیری باشد یا ثابت کند دولت در پاسخ به مطالبات ناتوان است، این روشها ظلم است.
او درباره تعیین تکلیف ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: چون دوره زمانی خاصی در قانون اساسی برای مجمع تشخیص مصلحت نظام نیامده است تا زمانی که مقام معظم رهبری حکم اعضای جدید مجمع را ندهند اختیارات حقوقی اعضای فعلی مجمع برقرار است. پس تا زمانی که رهبری حکم جدید اعضا را ندهند، اختیار اعضای پیشین مجلس پا بر جا است.
باهنر تاکید کرد: سیاستهای کلی میتواند به تاخیر بیفتد اما مجمع فعلی تا آن زمان میتواند به کار خود ادامه دهد. شاید بحث روی ریاست مجمع است. اسامی مطرح بود که یکی از بزرگان کسالتی پیدا کردند؛ شاید دلایل اینها باشد.
دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شما در زمانی اصلاحطلبان را به خوشخیم و بدخیم تقسیم کردید رابطه دولت دوم روحانی با اصلاحطلبان بدخیم چگونه خواهد بود، اظهار کرد: یک سری از اصلاحطلبان جزو هنجارشکنان و فتنهگران بودند. این به آن معنی نیست که ما بخواهیم همه اصلاحطلبان را به یک چوب برانیم اما به هر حال فتنهگران از درون اصلاحطلبان بیرون آمدند. تا زمانی که برخی تکلیف خود را با فتنه مشخص نکنند، نه به مصلحت دولت و کشور است و نه اساسا ممکن است که دولت بخواهد از میان اینها کابینه را انتخاب کند.
او افزود: البته برخی تحلیلگران از مواضع گذشته خود عدول کردند. برخی در دهه ۷۰ مردم را تشویق میکردند که در انتخابات شرکت نکنند اما الان خودشان یکی از مشوقان حضور در انتخابات هستند. روحانی پیروز از آب درآمدگاه گاهی ممکن است حرفهایی داشته باشند که واقعا بیانشان ضرورت ندارد و اینکه هنوز دولت دوازدهم کار خود را شروع نکرده ثابت کنند که ناتوان است ظلم است و نباید اینگونه باشد.
باهنر یادآور شد: رقابت انتخاباتی رقابت باشگاهی است اما دولتی که مستقر میشود تیم ملی میشود و باید مشکلات مردم را حل کند و همه جریانهای سیاسی و باشگاهها باید به تیم ملی و سرپرست تیم ملی کمک کنند تا موفقیتهای بزرگی داشته باشد.
او درباره قرارداد با شرکت توتال گفت: سعی و تلاش شده این قرارداد به نفع ملت ایران بسته شود. اگر چه ممکن است اشکالات ریزی هم داشته باشد. برای رسیدن به رشد هشت درصدی مصوبه مجلس و مجمع و الحاقیه مقام معظم رهبری، نیازمند ۳۰۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری هستیم و باید شرکتهای خارجی را وارد کنیم که بازار پیشرفت و توسعه یافتهای داشته باشیم.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین گفت: باید از سرمایهگذاری داخلی استقبال کنیم. در عین حالی که از سرمایهگذاری خارجی استفاده شود. اگر وارد رقابتی میشویم باید با حکومتهای بیرون از کشور باشد و نه با تخاصم و باید از توانمندیهای داخلی استفاده کنیم تا دولت را در پاسخگویی به مطالبات مردم یاری رسانیم.
او در پاسخ به سوال ایلنا در خصوص نقد یکسان قواگفت: اگر نقد مشفقانه باشد از برکات نظام است و هر کسی باید سعه صدر داشته باشد. باید از نقدهای مخرب جلوگیری کرد. اما نقد مشفقانه برای اصلاح امور مهم است و یکی از ابزار ریاست قوا سعه صدر است.
باهنر تاکید کرد: اگر نقد مخرب است باید نقاد به دل خودش برگردد و باید از تضعیف قوا که دست به دست هم میدهند جلوگیری شود. یکی از بزرگترین ابزار سیاست سعه صدر است و کسی که میخواهد ریاست و مدیریت کند و کار بزرگ انجام دهد، باید سینه فراخی داشته باشد و کمحوصله و متعصب درباره زیرمجموعه خود نباشد.
او درباره پیشنهاد جلیلی مبنی بر تشکیل دولت در سایه اظهار داشت: ملزوماتی وجود دارد که دولت در سایه تشکیل شود و به سمت تحزب دولت مستقر نرود و اگر قرار باشد چنین دولتی تشکیل شود، من در چنین تشکیلاتی نخواهم بود. معتقدم رقابتهای سیاسی و حتی مردم سالاری دینی در غیبت چند حزب چارچوبدار و قانونی به طور جدی تهدید میشود. دولت در سایه در نبود احزاب خیلی معنا ندارد.
دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری با تاکید بر اینکه رقابتهای سیاسی فقط با مردمسالاری دینی که اصل نظام ما است معنا پیدا میکند، گفت: اگر احزاب حاکم باشند و با هم کار کنند و ضابطهمند باشند، مقررات و تعاملات تعریف شده درون حزبی باعث میشود که افراد نسبت به هم متعهد باشند و در جریانهای سیاسی گروههای سیاسی هستند که با هم رقابت میکنند.
او با اشاره به اینکه اعضای دولت در سایه نه به رئیس خود متعهد خواهند بود و نه رئیس دولت به آنها تعهدی خواهد داشت، گفت: مگر اینکه جمنا بخواهد حزب باشد اما آنچه شنیدهام گفتهاند میخواهیم احزاب اصولگرا را با هم هماهنگ کنیم.
باهنر در پاسخ به سوالی درباره بر ایجاد دو قطبی در کشور بر اثر حملات کلامی دولت به سپاه و نیز ضرورت حفظ وحدت از سوی رئیس قوه مجریه گفت: حفظ وحدت و انسجام ملی از طرف رئیس قوه مجریه مهم است. وحدت، پاشنه آشیل ادامه حیات نظام است و لازمه پیشرفت عدالت و توسعه. حرفهای وحدتشکنانه مضر است و باید تلاش شود چنین حرفهایی نباشد.
باهنر ادامه داد: به نظر میرسد رگههایی از هر دو جریان کمر همت بستهاند تشنجات را ادامه دهند و فضا را تند نگه دارند. روز راهپیمایی قدس عدهای شعار علیه رییسجمهور دادند و قوه قضائیه گفته چون جرم آشکار است پیگیری میکنم و مجرمان را به مجازات متناسب با جرم میرسانم و این اقدام قابل تشکری است.
او گفت: از آن سو هم رئیسجمهور باید در صحبتهایشان دقت داشته باشد. آقای اژهای از قضات شجاع و قوی هستند اما طرح مقوله بنی صدر در نماز جمعه کار دقیقی نیست. عدهای در جریانهای انتخاباتی علاقمند بودند جای داستان جلاد و شهید را عوض کنند و این تند کردن فضا است. بدون محکومیت جریانی خاص، در هر دو طرف جریانها، رگههایی برای تند کردن فضا تلاش میکردند.
باهنر تاکید کرد: کشورمان تاب و تحمل تند کردن فضا را ندارد و هیجانات زمان انتخابات باید کاملا فروکش کند و کسانی که در کرسی قدرت مینشینند باید به مطالبات مردم جواب دهند و طرف مقابل با ۱۶ میلیون رای ناظر مشفقی برای دولت باشد و در آنجا که احساس میشود دولت به حاشیه میرود آن را نقد و کمک کنند.
باهنر درباره اینکه آیا در دولت دوازدهم از اعضای مجلس فعلی هم استفادهای خواهد شد، گفت: در گذشته رسم بوده است. رئیس جمهور اگر بخواهد از نمایندگان فعلی هم استفاده میکند. اگر رییس جمهور تلاش کند برخی نیروهای توانمند را حتی اگر در جریان حزب خودشان نبوده است و کمک زیادی هم نکردند را استفاده کند در جهت مقتدر و توانمند کردن دولت قدم مثبتی است و این میتواند الگویی برای سیاست ورزان بعدی باشد.
او گفت: هیچ کسی در این کشور نمیتواند آرای مردم را به رسمیت نشناسد و سراغ ندارم کسی گفته باشد روحانی را به عنوان رئیسجمهور قبول ندارم. بعضی از اصلاحطلبان به روحانی فشار میآورند که بعضی از وزرا باید کذا و کذا باشند ولی باید روحانی آنها را قانع کند که فضا، فضای تندروی نیست.کابینه جای کارآموزی نیست که بخواهد فرد جوانی از این چهار سال، دو سال را مهارت آموزی و کارآموزی کند. این که سن کابینه کمی کمتر شود حتما مطلوب است و کابینه باید مجرب، توانمند باشد. پیشنهاد میکنم روحانی نام دولت دوازدهم را «تدبیر و اقدام» بگذارد. فضا، فضای تندروی نیست، فضای انسجام و وحدت ملی است.