سفیر ایران در پاریس:
قرارداد توتال ترس شرکتها برای سرمایهگذاری در ایران را ریخت/ قرارداد محافظت از سرمایهگذاران بین فرانسه و ایران را امضا کردهایم
سفیر ایران در فرانسه تاکید کرد: ما به سرمایهگذاران اطمینان میدهیم که با خیالی راحت به ایران بیایند. آنها گارانتی دولت جمهوری اسلامی را دارند. ما قرارداد محافظت از سرمایهگذاران بین فرانسه و ایران را امضا کردهایم.
به گزارش ایلنا، متن مصاحبه علی آهنی با یورونیوز به شرح زیر است:
یورونیوز: تاثیر این قرارداد بر اقتصاد ایران چه خواهد بود؟
این یک قرارداد مشترک بین ایران، چین و فرانسه است. قراردادی مهم که سه شاخصه مهم دارد. اول از همه نگاه پیشروانه و آیندهنگر توتال به سرمایهگذاری در زمینه انرژی و انرژیهای فسیلی در ایران است. ورود توتال درها را به روی دیگر شرکتهای جهان نیز باز خواهد کرد. نزدیک به ۲۰۰ میلیار دلار قرار است در زمینه انرژی در دولت جدید سرمایهگذاری صورت بگیرد. به همین ترتیب این موضوع اهمیت زیادی دارد. دومین شاخصه مهم شکستن تابوی قدغن بودن فعالیت و سرمایهگذاری شرکتهای غربی، اروپایی و غیراروپایی در بخش انرژی یا حتی بهصورت کلی در ایران است. این قرارداد ترس بسیاری از شرکتهای اروپایی و غیراروپایی برای سرمایهگذاری در ایران را ریخت. آنها همیشه به دلیل تحریمهایی که پس از سرمایهگذاری دچارش میشدند، نگران بودند. سومین پیام مهم این قرارداد پاسخی منفی به تمامی تلاشهایی است که علیه ایران و ایرانی در جهان انجام میگیرد. خصوصا علیه آنچه که میتوان آن را افزایش روابط تجاری و اقتصادی و فرهنگی میان ایران و فرانسه خواند، پیامدی که میتواند برای دو کشور بسیار موثر باشد و میتواند به چشمانداز آیندهای روشن برای دو کشور کمک زیادی کند.
یورونیوز: به این ترتیب فکر میکنید که اروپاییها راهشان را از متحد اصلی خود آمریکا جدا کردهاند؟
پس از برجام، محدودیتها و تحریمها علیه ایران اندکاندک رفع شدند. به این ترتیب دیگر مانعی برای شرکتهای اروپایی و دیگر شرکتهای چند ملیتی درباره همکاری و سرمایهگذاری در ایران وجود نخواهد داشت. متاسفانه دولت آمریکا همواره سعی کرد شرکتهایی را که در ایران سرمایهگذاری میکنند را تحت فشار قرار دهد خصوصا شرکتهای فرانسوی. آنها شرکتهای اروپایی را تهدید میکنند و میترسانند تا برای کار به ایران نروند. کاری که آمریکاییها میکنند پس از برجام به هیچ عنوان قانونی نیست و تمامی قوانین بینالمللی را نیز زیرسوال میبرد چراکه سرمایهگذاری در چنین پروژههایی به هیچ عنوان قدغن و غیرقانونی نیست.
یورونیوز: فکر نمیکنید که برخی از فشارهای داخلی از سوی احزاب رقیب دولت مانع از توسعه سرمایهگذاریهای اروپاییها در آینده شود؟
ایران کشوری بزرگ با نظرات و نگاههای متفاوت است. گرایشهای مختلف سیاسی در کشورمان وجود دارند. همواره انتقادهایی هم به دولت وجود داشته است اما آنچه که اهمیت دارد منافع ملی کشور است و این منافع ملی است که حرف آخر را میزند. این پروژه از منافع ملی ما حمایت میکند. مانند دیگر پروژههای که دولت درصدد انجام آن است.
یورونیوز: آیا میتوانید به ما بگویید به زودی پروژههای بیشتری با اروپاییها خواهید داشت یا نه؟
در زمینههای مختلف خواهان انجام پروژههای مشترک هستیم. خصوصا در زمینههای زیربنایی، حمل و نقل زمینی، دریایی و راه آهن. در حمل و نقل هوایی و خرید هواپیماهای بیشتر در حال مذاکره هستیم. مذاکرات زیادی در حال انجام است. در انتظار رفع تحریمهای بانکی هستیم، با رفع تحریمها بسیاری از شرکتهای فرانسوی میتوانند به ایران بیایند و به رویای خود برسند. پروژههای دیگری هم پیشاپیش در حال انجام هستند با شراکت ایرانیها. من کاملا چشمانداز مثبت و امیدوارکنندهای به آینده دارم.
یورونیوز: آیا سرمایهگذاران خارجی میتوانند با خیالی راحت سالها در ایران کار کنند؟ در این زمینه آیا گارانتی وجود دارد؟
ما به سرمایهگذاران اطمینان میدهیم که با خیالی راحت به ایران بیایند. آنها گارانتی دولت جمهوری اسلامی را دارند. ما قرارداد محافظت از سرمایهگذاران بین فرانسه و ایران را امضا کردهایم. به همین دلیل نگرانی وجود ندارد. اروپاییها میتوانند با خیالی راحت و بدون نگرانی در ایران سرمایهگذاری کنند.