دادستان زاهدان در برنامه خانواده یک:
۸۰ درصد قتلها به خاطر عصبانیت لحظهای و عدم گذشت است/فرهنگ عفو و بخشش در کشور گسترش یابد
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان سیستان و بلوچستان خواستار توجه جدی خانوادهها به ارزشها و هنجارهای دینی و اهتمام به تربیت و آموزش فرزندان در جهت قانونمداری واحترام به حقوق دیگران شد و گفت: متاسفانه غالب افردای که دچاز بزه و جرم شده و در زندانها هستند هر کدام به نوعی در خانوادهها دچار مشکل بوده و از تربیت صحیح برخوردار نبودهاند.
به گزارش ایلنا، حجت الاسلام موحدی راد دادستان زاهدان صبح امروز با حضور در برنامه خانواده یک شبکه یک سیما با تبریک فرارسیدن هفته قوه قضاییه و گرامیداشت یاد و نام شهید بهشتی و شهدای هفتم تیر به تبیین نقش مهم خانوادهها در ایجاد جامعه سالم و تربیت فرزندان پرداخت و گفت: خانواده نقش بنیادی در شکل گیری جامعه دارد و هرگز نباید از آن غفلت شود.
او افزود: اگر امکان بازدید از زندانها برای مردم فراهم بود آنان به خوبی متوجه میشدند که متاسفانه اغلب کسانی که دچار جرم و بزه شدهاند در خانوادههایی دارای مشکل و بدون برخورداری از تربیت صحیح و اصولی رشد پیدا کردهاند.
موحدی راد تاکید کرد: پایههای تربیت صحیح و احترام به قانون، احترام به حقوق دیگران، قانع بودن به حق و حقوق خود، احترام به بزرگتر، گذشت، پرهیز از دروغگویی و سایر اخلاق حسنه در خانوادهها بنا میشود، اما متاسفانه بعضی خانودهها این مقوله مهم در آینده فرزندان را رها کردهاند وآن را تنها، وظیفه نهادهای آموزشی میدانند، گویی که خود هیچ وظیفهای در قبال آموزش و تربیت صحیح فرزندان در خانواده ندارند.
دادستان زاهدان در ادامه بر لزوم گسترش و نهادینه شدن فرهنگ صلح و سازش و عفو و گذشت در جامعه تاکید کرد و گفت: دین اسلام همواره بر عفو و گذشت و حتی موضوع تغافل تاکید کرده است و بنده به عنوان کسی که پیش از دادستان شدن بازپرس ویژه قتل بودهام اعلام میکنم که متاسفانه بیش از ۸۰ درصد قتلها به خاطر عصبانیتها و عدم کنترل لحظهای بر رفتار و البته عدم گذشت و بخشش بوده بطوریکه حتی بر اثر کشمکش بر سر جای پارک قتلهایی به وقوع پیوسته است.
او تصریح کرد: یکی از سنتهای بسیار خوب و نهادینه شده در استان سیستان و بلوچستان که میتواند الگویی برای کل جامعه ایران باشد، سنت حسنه عفو و بخشش و کدخدامنشی است که در همین زمینه اخیرا بیش از ۲۰ حکم قصاص نفس آماده اجرا بوده که با گذشت و بخشش اولیاء دم این احکام اجرا نشده است.
موحدی در بخش دیگری از این گفتگو خواستار حساسیت بیشتر و جدیتر خانوادهها به موضوع فضای مجازی شد و گفت: بیشتر افرادی که وارد فضای مجازی میشوند در واقع دیگر حریم خصوصی ندارند و اطلاعاتشان به راحتی قابل دسترسی همگانی و حتی سوء استفاده است و به همین دلیل باید بسیار مراقب باشند.
این مقام قضایی خریدن گوشیهای همراه و دادن خط اینترنت به کودکان و نوجوانان از سوی خانوادهها را عملی نامناسب و دارای ضرر و زیان برای حال و آینده فرزندان دانست و با تاکید بر پرهیز خانوادهها نسبت به این عمل تصریح کرد: دادههای اطلاعاتی که از طریق فضای مجازی به فرزندان خردسال میرسد متناسب با سطح درک و سن و سال آنان نیست و موجب بروز مشکلات و آسیبهای فردی و اجتماعی فراوان میشود که نمونههای آن را در پروندههای متعددی شاهد بودهایم.