خبرگزاری کار ایران

جهانگیری:

برخی نمی‌توانند عصبانیت خود از مردم را نادیده بگیرند/ باید بتوانیم دولتی قوی‌تر تشکیل دهیم

برخی نمی‌توانند عصبانیت خود از مردم را نادیده بگیرند/ باید بتوانیم دولتی قوی‌تر تشکیل دهیم
کد خبر : ۵۰۵۸۸۳

معاون اول رییس‌جمهور گفت:‌ در این روزها برخی نمی‌توانند عصبانیت خود از مردم را نادیده بگیرند، مردم کاری نکردند که شما عصبانی هستید، تنها حقشان را گرفتند. این درحالی است که شما به حریم خصوصی افراد وارد شدید و باید رای مردم را بپذیرید.

به گزارش خبرنگار ایلنا، اسحاق جهانگیری با حضور در بیست و هفتمین همایش سالانه سیاست‌های پولی و ارزی با بیان اینکه بخش قابل توجهی از مطالبات در حوزه اقتصادی است، اظهار داشت: سیاست‌های دولت یازدهم می‌تواند راهگشای دولت دوازهم باشد.

او گفت: هنوز فاصله زیادی از حادثه ۲۹ اردیبهشت ماه نداریم و ملت ایران یک بار دیگر با هوشمندی خود و دقت نظر بالا در منطقه حساس و پرتلاطم خاورمیانه دموکراسی جدیدی را به نمایش گذاشت.

معاون اول رییس‌جمهور با بیان اینکه انتخابات سرمایه اجتماعی هر کشوری است، افزود: امید و اعتماد مهم‌ترین شاخصه هر کشوری است و سیاستگذاران و دولتمردان در همه بخش‌ها می‌توانند با این سرمایه اجتماعی با فراغت بیشتر و خیال راحت‌تر فعالیت کنند.

جهانگیری با بیان اینکه در این روزها برخی نمی‌توانند عصبانیت خود از مردم را نادیده بگیرند، گفت: مردم کاری نکردند که شما عصبانی هستید، تنها حقشان را گرفتند. این درحالی است که شما به حریم خصوصی افراد وارد شدید و باید رای مردم را بپذیرید.

او ادامه داد: البته این عصبانیت‌ها برای همین چند روز است و ما در مجموع به آرامش و گفت‌وگو نیازمندیم و در فرصتی مناسب باید بتوانیم دولتی قوی‌تر را شکل دهیم.

جهانگیری گفت: هدف این افراد سرگرم کردن رییس‌جمهور و دولت به این مباحث بود این درحالی است که رییس‌جمهور سابقه روشنی قبل و بعد از انقلاب دارد و سال‌ها نماینده مقام معظم رهبری بوده است و شناخت خوبی از دنیا دارد.

معاون اول رییس‌جمهور افزود: برگزاری چنین همایش‌هایی نشان از ثبات در بخش‌های مختلف اقتصادی، سیاسی و فرهنگی دارد.

او گفت: دولت یازدهم با اتخاذ سیاست انضباط مالی و پولی و مدیریت نقدینگی و کنترل تورم نشان داد که با وجود تنگناهای مالی به دلیل کاهش درآمدهای نفت توانسته در بخش کلان اقتصادی ثبات را ایجاد کند و آن را به دولت دوازدهم منتقل کند.

جهانگیری افزود: این ثبات از دستاوردهای بزرگ دولت یازدهم است و سیاست کاهش نرخ سود بانکی از شاخصه‌هایی است که باید در کنار سیاست ثبات اقتصادی به آن توجه شود.

او گفت: اقتصاددان‌های ما باید به این موضوع توجه جدی داشته باشند، هرچند در گذشته گفته می‌شد نرخ سود بانکی از تورم کمتر است و این موضوع مشکل‌ساز شده به اعتقاد ما نرخ سود باید کمتر می‌شد و این اتفاق آنطور که انتظار می‌رفت صورت نگرفت.

جهانگیری ادامه داد: نرخ سود بین بانکی در شروع ۳۰ درصد بود که به ۱۷ درصد رسید. البته اخیراً چند درصدی افزایش یافته که باید مسئولان بانک مرکزی و نظام بانکی به این نکته دقت کنند که سرمایه‌گذاری و تولید و فعالیت‌های اقتصادی با این نرخ سود دشوار می‌شود و نمی‌توان از سرمایه‌گذاری انتظار رشد داشت.

جهانگیری گفت: مدیریت بازار ارز و استقرار ثبات در این بخش از سیاست‌های درست دولت یازدهم بود هرچند در خصوص نرخ ارز اصرار داشتند سیاست‌های دولت تغییر کند اما سیاست‌هایی اتخاذ شد که متناسب با جهت‌گیری‌های اصلی سیاست کشور بود.

او افزود: در کنار سیاست‌های ارزی در سال ۹۵ برنامه تک‌نرخی کردن ارز نیز مطرح شد که در ابتدای دولت یازدهم ارز مرجع ۱۲۲۶ تومان و ارز مبادله‌ای ۲۴۷۰ تومان ادغام شدند و ارزی با یک نرخ ارائه شد. البته انتظار می‌رفت بعد از توافق وسیع بانک‌ها با بانک‌های بین‌المللی فرصت برای تک‌نرخی شدن ارز فراهم شود اما به دلایلی این سیاست عملی نشد و باید در دولت دوازدهم به آن بپردازیم.

جهانگیری افزود: مهم‌ترین چالشی که امروز پیش‌روی جامعه و مردم است مساله نرخ بیکاری است که در بین جوانان تحصیلکرده به بیش از ۲۵ درصد رسیده و در کل نرخ بیکاری در کشور ۱۱ درصد برآورد می‌شود.

او گفت: سالیانه ۸۰۰ هزار تا یک میلیون فارغ‌التحصیل دانشگاهی داریم که در بهترین زمان یعنی در سال ۸۰ حدود  ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار شغل ایجاد شد.  این در حالی است که ما نیاز به حداقل یک میلیون شغل داریم تا بتوانیم به خیل بیکاران پاسخ دهیم.

جهانگیری تصریح کرد: انتظار جامعه و مردم از اقتصاددانان رفع مشکل معیشت است زیرا بخش وسیعی از مردم درآمدشان کفاف زندگی را نمی‌دهد اما اقتصاد ایران باید در این برهه از زمان شرایطی را برای اقتدار ملت به گونه‌ای که زیبنده آنها باشد فراهم کند

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز