صادقی در دانشگاه شهید بهشتی:
دموکراسی یک شبه محقق نمیشود
نماینده مردم تهران تاکید کرد: دموکراسی یک شبه یک ساله و چهل ساله محقق نمیشود باید با آرامش و گام به گام پیش برویم.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، محمود صادقی در نشست ظهر امروز که در تالار مولوی دانشگاه شهید بهشتی تهران و به همت انجمن اسلامی دانشجویان آزادیخواه این دانشگاه برگزار شد، با اشاره به تهیه لیست شوراهای شهر تهران گفت: باوجود ضعفها و نقصها، آنچنان که از شرایط پیداست شاهد مشارکت حداکثری خواهیم بود.
او با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری اعلام کرد: در انتخابات سال ۹۲ بحث هستهای و موضوع مذاکرات موجب ایجاد دو رویکرد در فضای سیاسی شد و انتخابات تبدیل به رفراندومی شد که مردم به گفتمان عقلگرایی رای دادند. دولت نهم در شرایطی روی کار آمد که اصولگرایان به یکدست شدن تمامی قوا خوشبین بودند و حتی دچار نوعی سرخوشی شدند اما در ادامه به جایی رسیدیم که حتی تیم مذاکرهکننده دولت قبل از سوی مقام معظم رهبری هم مورد تایید نبود و پرونده مذاکرات از وزارت خارجه گرفته شد و به شورایعالی امنیت ملی تحویل داده شد.
صادقی به انتخابات سال ۹۲ اشاره کرد و گفت: در این انتخابات دولتی که بیشتر به خواست ملت نزدیک بود روی کار آمد و تیمی در وزارت خارجه که آگاه به پیچ و خم مذاکره بود و همچنین نسبت به فضای سیاسی ایالات متحده شناخت خوبی داشت، توانست به آن توافق بزرگ دست پیدا کند. دوستان اصولگرا نگران بودند این توافق نتیجهای نداشته باشد اما دیدیم آقای ترامپ که بسیار موردتوجه اصولگرایان قرار گرفت نیز نتوانست کاری در مورد برجام انجام دهد.
نماینده مردم تهران تاکید کرد: در آن انتخابات مساله اصلی پرونده هستهای بود اما مسائلی همچون سیاست داخلی هم مطرح بود که در مورد بحث هستهای شاهد بودیم با مدیریت ضعیف و فریبکارانه به دنبال پیشبرد امور بودند و در بحث اقتصاد نیز با پولپاشی و چاپ پول سعی در اداره اقتصاد داشتند.
او به مسئولیت خود در بازرسی وزارت علوم در سالهای قبل اشاره کرد و با انتقاد نسبت به نحوه برخورد با دانشجویان و اساتید از سوی دولت قبل، به موضوع سیاست داخلی اشاره کرد و گفت: بجایی رسیده بودیم که دولت اصولگرا و مجلس اصولگرا هر روز با هم تنش داشتند و در اتفاقاتی همچون یکشنبه سیاه رییسجمهور سعی کرد با نمایش فیلم در صحن مجلس، رییس مجلس را متهم کند.
صادقی به انتخابات مجلس دهم نیز اشاره کرد و گفت: در آن انتخابات با وجود اینکه مردم چهرههای مورد نظرشان را در لیست امید ندیدند، به این لیست امید بستند و سی نفر نیروی دسته چندم مثل بنده بر سی چهره سرشناس اصولگرا چیره شدند و در تهران سی بر صفر پیروز شدیم.
او به دیدار چهارشنبه گذشته با رییسجمهور اشاره کرد و گفت: دولت با کنترل تورم توانست برای نخستین بار در چهل سال گذشته به نرخ تورم یک رقمی رسید. البته معنای کاهش تورم این نیست که چیزی گران نشده باشد. بلکه به معنای این است که شتاب افزایش قیمت به عنوان یکی از مولفههای تاثیرگذار در تورم کنترل شده و این شتاب کاهش یافته است.
صادقی با اشاره به برخی مشکلات در روزهای نخست دولت یازدهم برای اعمال تغییرات یادآور شد: در دانشگاه کاشان چند پرونده را برای پیگیری خدمت رییس دانشگاه بردم که از جمله پرونده مهندس موسوی را که برای حق ساده یک کارمند مبنی بر حق بازنشستگی معطل مانده بود بردم و وقتی این مساله را مطرح کردم و گفتم شما به عنوان رییس یک دانشگاه مسئولیت دارید.
او بر لزوم فعالیت بیشتر تک تک افراد جامعه اشاره کرد و با ابراز امیدواری نسبت به اینکه شاهد تکرار خرداد ۷۶ باشیم، به صدور پیام تبریک ناطق نوری به خاتمی در آن زمان اشاره کرد و گفت که امیدواریم صبح روز شنبه شاهد پیام تبریک آقای رییسی به آقای روحانی باشیم.
صادقی در ادامه این نشست پرسش و پاسخ دانشجویی در پاسخ به سوالی درباره تحریم انتخابات گفت: انتخابات به ویژه در مورد ریاست جمهوری نکته حائز اهمیت این است که این مقام تجلی حق حاکمیت مردم است و مشارکت به معنای اعمال حق شهروتدان در ساختن قدزت است. البته ممکن است ما در کاندیداها بخاطر محدودیتهایی که همه میدانیم، تمام ایدهآلهای خود را پیدا نکنیم اما به هرحال یا بین بد و بدتر یا بین دو راه و روش، یکی را انتخاب میکنیم. اتفاقی که حتی در انتخابات اخیر فرانسه که سالها پشتواته دموکراسی دارد، شاهد بودیم. ضمن اینکه به لحاظ تمرین دموکراسی باید آهسته آهسته گام برداریم. چراکه دموکراسی یک شبه یک ساله و چهل ساله محقق نمیشود باید با آرامش و گام به گام پیش برویم.
او در پاسخ به سوال دیگری درباره نسبت انتخابات و پوپولیسم گفت: وقتی که فردی به دوربین زل میزند و دروغ میگوید این مسئولیت قشر دانشجو و فرهیخته را افزایش میدهد. در انتخابات سال ۹۲ سعی کردند با برگزاری انتخابات در زمانی که دانشجویان در دانشگاه نیستند، مانع فعالیت آنها شوند اما عدو سبب خیر شد و اتفاقا دانشجویان در شهرستانها فعال شده و تاثیرگذار شدند. بنابراین شما هم باید با سفر به شهرستانهای خود در راستای جلب مشارکت تلاش کنید.
نماینده مردم تهران گفت: به هر حال به نظر میرسد هر دو طیف سیاسی اصلی به تعداد کافی کاندیدا دارند و امیدوارم مردم به نحو درستی انتخاب کنند.
او با اشاره به سفر روز گذشته خود به زاهدان گفت: جو شورانگیزی در میان مردم دیده میشود و شیعیان و اهل تسنن و جریان اصلاح طلب و اعتدال با هم همکاری خوبی دارند.
صادقی به دیدار خود با مولوی عبدالحمید اشاره کرد و گفت: ایشان فرمودند با روشی دموکراتیک کاندیدای خود را انتخاب کردیم. معمولا گفته میشود در میان این هموطنان یک نفر به عنوان پیشوای مذهبی از یک کاندیدا حمایت میکند و باقی مردم نیز رای میدهند اما توضیح دادند از طریق نظرسنجی کاندیدای نهایی مورد حمایت خود را اعلام کردند و از آقای روحانی حمایت کردند و در دوره قبل نیز شاهد بودیم برخی صندوقها صد در صد به روحانی رای دادند و انشاءالله حماسه قبل تکرار میشود.
صادقی در پاسخ به سوالاتی درباره نحوه تهیه لیست اصلاحطلبان در شوراهای شهر تهران و عدم حضور افرادی همچون عبدالله مومنی و علی تاجرنیا و حضور بهاره آروین در این لیست اعلام کرد: اولا نحوه انتخاب نامزدها اینطور نبود که ۱۰۰ نفر داشته باشیم و ۵ نفر بگویند فلانی باشد و آن یکی نه. در شورایعالی ۴۲ نفر حضور دارند و آقای خاتمی نیز در این فرآیند اثرگذار بودند. ما کارگروههایی تشکیل داده و شاخصها را تهیه کردیم و درحالی که میتوانستیم فراخوان ندهیم، فراخوان دادیم و هرکسی این فراخوانها را پر کرد، مورد بررسی قرار گرفت. مثلا آقای راغفر اساسا فراخوان را پر نکردند و از حدود ۶۰۰ نفر به حدود ۱۵۰ نفر رسیدیم. در ادامه ده گروه تخصصی تشکیل شد و سهمیه زنان و جوانان و یک سهمیه هم برای شهر ری درنظر گرفتیم که در نهایت بنابر امتیازبندیهای صورت گرفته، به لیست رسیدیم و شیوه کار هم به این ترتیب بود که در ادامه در جلسه کمیته ۷ نفره به چهاربرابر ظرفیت و در جلسه هیات رییسه نیز به ۴۲ نفر رسیدیم و همه امور بر اساس رایگیری انجام شد. برادر بنده هم کاندیدا بود اما از آنجا که رزومهاش نرسید، اساسا مورد بررسی قرار نگرفت.
او گفت: بنابر این بحث مهندسی لیست به حداقل رسید البته ما نمیگوییم این لیست ایدهآل است اما باید از این تجارب استفاده کنیم. در لیستی که به عنوان تایید صلاحیت اعلام شد ابتدا آقایان مومنی، تاجرنیا و صمدی تایید شدند اما فشارها زیاد شد و به هرحال هیات نظارت عقب نشست و این افراد رای نیاوردند. ضمن اینکه باتوجه به اینکه شورای شهر سیاسی نیست، بعضی از این افرادی که از فقدانشان در لیست گلایه میشود، امتیاز لازم را به دست نیاوردند و فقط آقای صمدی در لیست بود که ایشان هم ردصلاحیت شدند.
صادقی عنوان کرد: آقای تاجرنیا که هزینههای زیادی داده اولین نفری بود که به نفع لیست کنار رفت و آقای مومنی هم دیروز اعلام حمایت کرد و باید گلایهها را به بعد واگذار کنیم تا بتوانیم در فرآیند اصلاحی به ساز و کار درست برسیم درباره برخی افراد هم مسائلی مطرح میشود که درست نیست و آنچه رقیب میخواهد را میپذیرم و تکرار میکنیم . مثلا خانم فاطمه حسینی در مجلس بسیار فعال است و به صورت تخصصی کار میکند و آن جملهای که درباره بهرهبرداری از سفره انقلاب به او نسبت داده میشود، هرگز نگفته و درست نیست در مسیری که رقیب میخواهد حرکت کنیم. رقیب بخاطر دیداری که خانم حسینی شب قبل از آن نطق با آقای تاجزاده داشت و همچنین به خاطر انتقام گرفتن از پدرشان، این مسائل نادرست را مطرح کرد.
نماینده مردم تهران درباره رفع خصر نیز گفت: هر چیزی زمان خاص خود را دارد و انشاءالله این وقت پس از انتخابات خواهد رسید.
او در پاسخ به سوالی درباره برابری حقوق زنان یا آزادی زندانیان سیاسی گفت: ما در این رابطه قوانین خوبی داریم که متاسفانه اجرا نمیشود و بنده بخصوص درباره قانون مجازات خواستار اصلاحاتی شدهام.
صادقی در پایان با اشاره به اهمیت مشارکت در انتخابات گفت: غفلت نکنیم. هر رای ما میتواند تاثیرگذار باشد. باید تلاش کنیم انتخابات ۲۹ اردیبهشت یک مرحلهای شود. چرا که طراحی رقیب این است که انتخابات به دور دوم برسد تا با استفاده از کاهش نسبی مشارکت در دور دوم نسبت به دور نخست، تغییری ایجاد کنند. خوشبختاته آمار مرددان کاهش یافته و میدانیم هرچه این آمار کمتر شود، بر رای آقای روحانی افزوده خواهد شد.