خبرگزاری کار ایران

اولویت نامزدها در سیاست‌خارجی:

هاشمی‌طبا: باید از دشنام‌گویی و حرکاتی که دل خودمان را خنک می‌کند، بپرهیزیم/ سرمایه‌داران را زالو صفت خطاب نکنیم

هاشمی‌طبا: باید از دشنام‌گویی و حرکاتی که دل خودمان را خنک می‌کند، بپرهیزیم/ سرمایه‌داران را زالو صفت خطاب نکنیم
کد خبر : ۴۸۵۹۱۷

نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری تاکید کرد: حسب آیه قرآن از هرزه‌گویی دشنام‌گویی و حرکاتی که دل خودمان را خنک می‌کند باید اجتناب کرده و خویشتن داری کنیم.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، سید مصطفی هاشمی طبا در دومین مناظره زنده تلویزیونی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مهمترین اولویت‌های سیاست خارجی دولت شما چیست بویژه چه سیاستی درباره جریان مقاومت و مقابله با جریان تروریسم دارید، عنوان کرد: طبیعی است که نگهداری شان جمهوری اسلامی در همه دنیا از یک سو و ارتباطات حسنه و تعامل فی مابین دولت جمهوری اسلامی با دیگر دولت‌ها که به رسمیت شناخته شدند در تمام زمینه‌ها مورد نظر است.

او ادامه داد: البته این بستگی به عملکرد طرف مقابل هم دارد. اما تدبیر در زمان‌های مختلف باید متفاوت باشد همسایگانی داریم که باید با حفظ عزت و اقتدار خود با آنها در تعامل باشیم فرهنگ ارتباطی باید طبق آموزه‌های اسلامی باشد حسب آیه قرآن از هرزه‌گویی دشنام‌گویی و حرکاتی که دل خودمان را خنک می‌کند باید اجتناب کرده و خویشتن داری کنیم  وبرابر عناصری که از صهیونیست و استکبار دستور می‌گیرند باید ایستادگی کنیم.

هاشمی‌طبا خاطرنشان کرد: در مورد کشورهایی که در منطقه تهدید می‌شوند و تهدید آنها به ما هم بر می‌گردد در وهله اول خود مردم کشورها باید به آینده خود فکر کنند و ما از طریق کمک‌های فرهنگی و مستشاری برای ارتقای توان استقامتی آنها تلاش می‌کنیم و با دیپلماسی مثبت با عناصری که از ترورییسم حمایت می‌کنند تعامل می‌کنیم.

او ادامه داد: اگر بخواهیم موضوع را به سادگی بنگریم و دقت کافی نداشته باشیم قطعا ضربه می‌خوریم باید با استراتژی صحیح که مورد تایید نظام است کارهای لازم را بکنیم و نیروهای دفاعی خود و عناصر فرهنگی خود در کشورهای مختلف را ارتقا دهیم.

جهانگیری: اسکار فرهادی او را به نمادی از فرهنگ ایران تبدیل کرد

جهانگیری در نقد سخنان هاشمی‌طباء گفت: فکر می‌کنم ما در زمینه سیاست خارجی نیازمند این هستیم از تمام ظرفیت کشور استفاده کنیم و هم وزارت خارجی به عنوان مرکز اصلی که مسئولیت روابط خارجی کشور را برعهده دراد باید این جهت‌گیری‌ها را مرتبط با امنیت و منافع ملی در سیاست خارجی عمل کند اما در کنار دیپلماسی رسمی باید به دیپلماسی عمومی نیز توجه کنیم. در اقشار مختلف جامعه افرادی هستند که قادرند در دیپلماسی عمومی شرکت کنند.  هنرمندان ما باید در صحنه بین‌المللی بدرخشند و ما باید به هنرمندانی که در صحنه بین‌المللی می‌درخشند افتخار کنیم. فرهادی یک فرد است که در اسکار جایزه می‌گیرد اما همین جایزه او را تبدیل می‌‌کند به یک نمادی از فرهنگ ایران.

جهانگیری افزود: ورزشکاران در عرصه بین‌المللی باید جایگاه کسب کنند. توریسم یکی از مهترین عرصه‌های دیپلماسی عمومی است. باید قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران را همراه با قدرت سخت آن تقویت کنیم. مهمترین قدرت نرم ایران، اقتدار اقتصادی و انسجام ملی آن است. به طور مشروح درباره مباحث اقتصادی کشور در جلسه آینده به صورت مشروح صحبت خواهم کرد.

رییسی: هویت ایرانی نباید مورد بی‌احترامی قرار گیرد

رییسی در واکنش به اظهارات هاشمی‌طبا درباره «اولویت‌های سیاست خارجی، گفت: دیپلماسی ما باید با توجه به اولویت‌های کشور تنظیم شود. اگر امروز اقتصاد مقاومتی است باید دیپلماسی اقتصادی را در جهان دنبال کنیم. امروز  در منطقه ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد دلار تجارت داریم سهم جمهوری اسلامی چقدر است؟ در ارتباط با ترانزیت کالا رقم، رقم بسیار بالایی است و نقش ایران ارزشمند است

او افزود: ما با همسایه‌های خود باید روابط بسیار خوبی داشته باشیم. با عراق رابطه خوبی داریم اما سهم ما از تجارت با عراق چقدر است؟ایا نقشی که باید با عراق  به عنوان یک دوست داشته باشیم داریم یا نه؟

رییسی ادامه داد: وقتی مساله اقتصادی مساله ماست؛ باید سیاست خارجی و دیپلماسی ما در کنار آن قرار گیرد؛ شان جمهوری اسلامی و شان هر شهروند ایرانی مهم است و ما نمی‌توانیم به آن بی اعتنا باشیم. هویت ایرانی نباید مورد بی‌احترامی قرار گیرد. دولت نباید اجازه دهد پاسپورت ایرانی مورد بی‌توجهی قرار گیرد که البته موارد عدیده ای را در این رابطه شاهد بودیم که مورد بی توجهی قرار گرفت.

میرسلیم : مرزبانان بی هیچ دفاعی شهید شدند

میرسلیم در ادامه از هاشمی طبا پرسید شما نگفتید چگونه می‌خواهید از حقوق شهدای ما دفاع کنید شهدایی که دنیا و امنیت جهان مدیون آنها هستند. دولت یازدهم در عرصه سیاست خارجی بسیار ناموفق بود و نتوانست در مذاکره سیاسی با افغانستان حق ما را از رودخانه هیرمند بگیرد که در نتیجه‌اش سیستان و زابل خشک شده و اکثر ساکنان آن مهاجرت کردند و مرزبانان بی هیچ دفاعی شهید شدند.

میرسلیم افزود: چطور می‌خواهید با مساله ترکیه برخورد کنید آن هم در حالی که آنها با سدسازی در سرچشمه فرات کاری کردند که ریزگرد به زودی گریبان همه ما را خواهد کرد این چه طور سیاست خارجی است که دولت یازدهم دارد ما هنوز نتوانست‌ایم با قطر به توافق برسیم و هنوز داریم سر میدان مشترک باهم مسابقه می‌دهیم و اموال کشور ما را به تاراج می‌برند این چه سیاست خارجی است.

قالیباف: انسجامی در حوزه تجارت بین‌الملل نداریم

قالیباف در پاسخ به اظهارات هاشمی‌طبا تصریح کرد: دیپلمات‌های ایرانی را در ترکیه کتک می‌زنند در تفلیس زن ایرانی را لخت کردند این چطور سیاست خارجی است دولت یازدهم ۴ سال وقت کشور را تلف کرد و نتوانست حقوق اساسی ما از همسایگان را بگیرد چگونه می‌توانید در این باره عمل کنید شما به این سوالات پاسخ ندادید.

این نامزد انتخابات با اشاره به این سیاست خارجی یکی از مهمترین موضوع هر حکومتی است گفت:  دولت‌ها همانطور که به مسائل  داخلی توجه دارند باید به مسائل خارجی هم توجه داشته باشند با توجه به اتفاقاتی که در جهان می‌افتد یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است .

او ادامه داد: باید به قدرت و دیپلماسی توجه کنیم، باید به دیپلماسی مذاکره و عمومی توجه کنیم ، باید به دیپلماسی اقتصادی توجه کنیم. دولت مردم در سیاست خارجی خود در این شرایط موجود اولویت را به دیپلماسی اقتصادی داده است.

او خاطر نشان کرد: اگر دولت یازدهم امروز به حق می گوید من در دیپلماسی مذاکره موفق بوده‌ام دلیلش این بوده که ما در دیپلماسی قدرت در گذشته موفق بودیم اقتدار داشته‌ایم که آنها در دیپلماسی مذاکره پای میز  مذاکره آمده اند.

قالیباف یادآور شد: یکی از اشکالات امروز ما در دولت این است که انسجامی در حوزه تجارت بین‌الملل نداریم این کار در وزارتخانه‌های مختلف توزیع شده است. ان‌شاءالله ما در برنامه مدون خود وزارت امور خارجه و تجارت بین الملل خواهیم داشت .

او افزود: اولویت دیپلماسی خارجی به دست گرفتن بازار منطقه است، همسایگان و کشورهای منطقه ما دارای  ۴۰۰ میلیون نفر بازار کار است که باید به آن توجه کنیم و رویکردمان را نیز عوض کنیم.

او تاکید کرد: کشور ما از ابتدا قبل و بعد از انقلاب رویکردش واردات است ما باید این را تغییر بدهیم به صادرات و همه سفارتخانه‌های ما در خدمت تجار و صنعتگران و کارافرینان ما و هر کدام از آنها نماینده فروش کالای ایرانی برای اشتغال و تولید برای جوانان عزیزمان باشند ان‌شاءالله.

روحانی:‌ در این دولت از اهرم سیاست خارحی مجددا استفاده شد

حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی در پاسخ به اظهارات سیدمصطفی هاشمی‌طبا گفت: ما باید بتوانیم از قدرت دپیلماسی هم برای امنیت و ثبات کشور و منطقه استفاده کنیم و هم قدرت سیاسی و اقتصادی‌مان را افزایش دهیم.

او با بیان اینکه در این دولت از اهرم سیاست خارحی مجددا استفاده شد، اظهار داشت: سال‌ها از این اهرم استفاده نمی‌شد و از آن بهره‌برداری نمی‌شد. در مذاکرات هسته‌ای توانستیم حق‌مان را به کرسی بنشانیم. کسی باور نمی‌کرد که این مسئله محقق شود. همه می‌گفتند اگر توافق به ثمر برسد، پی ام دی را چه می‌خواهیم بکنیم. ما متهم هستیم اما دیدیم این مسائل حل شد و آژانس اعلام کرد همه مسئله‌های گذشته حل شده و پرونده بسته شده است.

رییس شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه فکر نکنیم قدرت دیپلماسی‌مان کم است، تصریح کرد: با همین قدرت توانستیم برای سوریه مذاکره کنیم. در سوریه عزیزانی به عنوان مستشار نظامی شرکت کرده و شهید دادیم ولی باید با این توانایی‌ها و ظرفیتدر میز مذاکره نقد بکنیم.

روحانی افزود: من هم در جنگ مسئولیت‌هایی داشتم و هم در مذاکرات سیاسی برای پایان جنگ بودم. جنگ تمام شد. آیا همه حقوق ما استیفا شد؟ این کار باید توسط دیپلمات‌های ما استیفا می‌شد. امروز در منطقه هم اینچنین است. در دیپلماسی مسلئه امنیت منطقه و سوریه را به بحث می‌گذاریم و باید این قدرت را بهتر استفاده کنیم.

هاشمی‌طبا: نباید سرمایه‌داران را زالو صفت خطاب کنیم

هاشمی طبا در جمع‌بندی صحبت‌های خود گفت: از دوستان تشکر می‌کنم که تذکراتی دادند و موضوع را بسط دادند یک جنبه مساله این است که ما می‌توانیم ارتباطات خوبی با همسایه‌های خود داشته باشیم و به جای تضاد به تفاهم برسیم یکی از بحث‌هایی که می‌توانیم در آن به تفاهم برسیم مبحث انرژی است و باید از آنچه که داریم و بین ما و کشورهای همسایه است دفاع کنیم مانند ذخایر مشترکمان با قطر که بعد از سالها برای اولین بار به طور مساوی در حال برداشت از آن هستیم.

او خاطرنشان کرد: باید یادمان باشد اگر بخواهیم همه مشکلات را یک باره حل کنیم به یک چراغ جادویی احتیاج خواهیم داشت کما اینکه شعار اکثر دوستان در رابطه با حل همه مشکلات است و می‌خواهند با یک جرقه آنها را حل کنند در حالی که اعتبارات بودجه کفاف کار امروز دولت را نمی‌دهد و می‌خواهند خرج‌تراشی‌هایی برای آینده بکنند در سیاست خارجی اگر ادعا کنیم با قدرت سرپنجه خود می‌توانیم همه مشکلات را حل کنیم به اشتباه رفته‌ایم.

هاشمی طبا ادامه داد: وجود ما به عنوان یک نیروی پر استقامت در منطقه معنا دارد اگر زمانی که تحریم می‌شدیم استقامت می‌کردیم و منابع خود را کم مصرف می‌کردیم دچار ضعف نمی‌شدیم دشمنان متوجه شدند که ما هر چه داشتیم را خرج کردیم این نیست که ما به آنها گفته باشیم که ما ضعیف هستیم آنها خودشان از طریق اطلاعاتی که به دست می‌آورند متوجه می‌شوند که ما دچار ضعف شدیم.

او تاکید کرد: اقتصاد مقاومتی یکی از ارکانش صادرات است برای صادرات احتیاج داریم که به تجار اعتماد داشته باشیم و این کار دولت نیست نباید سرمایه‌داران را زالو صفت خطاب کنیم باید سرمایه‌گذار خارجی را بپذیریم در حال حاضر ظرفیت پذیرش سرمایه‌گذار خارجی را نداریم باید به سرمایه‌گذاری خارجی تضمینی بدهیم تا در کشور سرمایه‌گذاری کند تا ما به رشد اقتصادی برسیم اگر یک ماشین آلات ایرانی ساخته شود و صادر شود مردم کشورهای دیگر آن را به عنوان محصول انقلاب می‌بینند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز