خبرگزاری کار ایران

قالیباف در گفت‌وگوی ویژه خبری:

حتما از برجام پاسداری می‌کنم/ هرگز کار اقتصادی شخصی نکرده‌ام/ ثرورت زیاد حتی اگر حلال باشد زیبنده مسئولان نظام نیست

حتما از برجام پاسداری می‌کنم/ هرگز کار اقتصادی شخصی نکرده‌ام/ ثرورت زیاد حتی اگر حلال باشد زیبنده مسئولان نظام نیست
کد خبر : ۴۸۴۵۱۰

نامزد انتخابات ریاست جمهوری با تاکید براینکه هرگز کار اقتصادی شخصی حلال هم نکرده‌ام، برجام را تعهد حاکمیت و کشور دانست و گفت که هیچ دولتی نمی‌تواند آن را برهم بزند و حتما از آن توافق‌نامه پاسداری می‌کند.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، محمدباقر قالیباف در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری با موضوع سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی در سخنانی ضمن تبریک روز کارگر در پاسخ به سوالی درباره تاکید حضرت امام خمینی (ره) در رسیدگی به محرومان، گفت: انقلاب ما انقلاب مستضعفان است و امام (ره) نیز امام مستضعفان است. توجه به نیازمندان جز فرهنگ مردم ایران است و مسئولان نیز باید این مسئله را در اولویت نخست قرار دهند.

او با اشاره به وقوع بحران اقتصادی در کشور یادآور شد: بخش قابل‌توجهی از مردم در وضعیت نامساعد اقتصادی قرار دارند و حدود ۲۵ میلیون نفر از مردم در فقر مطلق به سر می‌برند و برنامه من این است که به‌صورت اورژانسی بخشی از این مشکلات را برطرف کنیم.

قالیباف یادآور شد: برای برنامه‌ریزی درازمدت باید مشکل بیکاری را حل کنیم اما تا آن زمان باید برای این ۲۵ میلیون نفر کاری کنیم. چرا که شبیه به مجروح تصادفی است که اگر خون‌ریزی‌اش متوقف نشود، نمی‌توان کار دیگری انجام داد.

او با اشاره به بحث هدفمندی یارانه‌ها گفت: یارانه‌های ۴۵ هزار تومان در سال ۸۹ باتوجه به این‌که قدرت خرید کاهش یک سوم داشته باید یارانه را سه برابر یعنی حدود ۱۵۰ هزار تومان کنیم.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: برای شغل نیز باید ۵ میلیون شغل ایجاد کنیم که سازماندهی خواهیم کرد و با ایجاد یک سامانه بر اساس ضوابط و مقررات این افراد را به بخش خصوصی معرفی می‌کنیم تا مشغول به کار شوند اما تا زمانی که این مسئله محقق شود، پیش‌بینی کردیم برای این مدتی که افراد در سامانه نام‌نویسی می‌کنند تا به کار مشغول می‌شوند، مبلغ ۲۵۰ هزار تومان کارانه پرداخت می‌کنیم

شهردار تهران با بیان اینکه اولویت ما برای اشتغال در بخش خصوصی است، اظهار کرد: بخش خصوصی می‌تواند بیشتر از بخش‌های عمومی برای اشتغال کمک کند. نکته دیگر این است که باید برای اشتغال زنان بدون سرپرست یا بدسرپرست فکری اساسی کنیم و اگر دولت به این افراد توجه نکند، کجا می‌خواهد توجه کند؟

او ادامه داد: خانواد‌ه‌ای که از معلول سرپرستی می‌کند نیز باید مورد توجه ویژه قرار بگیرد. بعضاَ می‌پرسند آیا می‌توان ۵ میلیون شغل ایجاد کرد و ما با اطمینان می‌گوییم بله می‌شود. ما اولین کشور دنیا در بخش‌ منابع گازی و نفتی هستیم. ما در حوزه پتروشیمی هم اکنون ۱ میلیون تن برآورد داریم که ظرفیت ما ارتقای آن تا ۸ تا ۱۰ میلیون تن است که در حال حاضر تکنولوژی و سرمایه آن وجود دارد. امروز هر چه در اطرافمان داریم از صنعت پایین‌دست پتروشیمی است.

قالیباف با بیان اینکه آن ۴ درصدی که با استفاده از رانت به‌دنبال بیشترین بهره هستند مانع تحقق این اهداف هستند، اظهار کرد:ما هم‌زمان به‌دنبال کاهش هزینه دولت و اصلاح ساختار دولت و نیز اصلاح نظام مالیاتی به نفع تولیدکنندگان و همچنین جلوگیری از فرار مالیاتی هستیم.

او ادامه داد: اولین قولی که در شهرداری دادم این بود که تلاش می‌کنم قاصله شمال و جنوب را کاهش دهم. همین کار را باید در سطح ملی انجام دهیم. اگر همه یارانه‌ها هدفمند شوند و اقداماتی که به آن اشاره کردم را توجه کنیم، متعهد می‌شومد در طول دوره دولت مردم قادر خواهیم بود این روند فاصله طبقاتی را در حاشیه شهرها و روستاها کم می کنیم.

قالیباف درباره اینکه چنانچه از مفاسد اقتصادی مطلع شود چه اقدامی خواهد کرد، گفت: یکی از مشکلات امروز کشور که مردم هم از آن دلخور هستند، بحث مبارزه با فساد است. هرکسی که به فساد و مفسد رحم کرد، به مردم و آرمان‌های انقلاب ظلم کرده است.

او افزود: اولین گام ما در دولت مردم، قطع دست کسانی است که وجود و نوع کارشان ایجاد فساد می‌کند. ۴ درصد هایی که می‌خواهند بیتشرین درصد را با کمترین زحمت با رانت و نفود و اطلاعاتی که دارند این سرمایه را ببرند.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این سوال که اگر در دولت شما مفسده اقتصادی صورت گرفت آن را به مردم اطلاع می‌رسانید و اجازه می‌‌دهید قوه قضاییه در آن دخالت کند گفت: یک مدیریت خوب باید به قوه قضایه اجازه دهد با متخلفین برخورد کند. شنیدم در خانه فلان مسئول کالای قاچاق دیده شده است. اگر من رییس دولت بودم او را عزل می‌کردم و از مردم عذرخواهی می‌‌کردم. در حقیقت باید جلوی رانت گرفته شود و اگر این از نزدیکان و کنار دستان بود مصیبت برای کشور است و باید با آن برخورد شود. رسانه‌ها باید آن را بررسی کنند و آن را رها نکنند.

او در پاسخ به سوال دیگری درباره امکان رانت‌خواری برخی اعضای کابینه احتمالی‌اش کفت: یکی از دلائلی که می‌گویم به مردم توجه نمی‌شود، همین اشرافی‌گری است. وقتی زندگی مدیری اشرافی باشد و بجای خروج از اتاق کارش، در اتاق خود بماند، حتماَ‌ از مردم دور می‌شود. در شبکه خبر گفتند که برخی مسئولان دارایی‌های خود را اعلام نکردند و گفتم حتما خجالت می‌کشند.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: معتقدم مدیران ،وزرا و استانداران در دولت مردم حق تجارت و کار اقتصادی ندارند. البته ثروتی که مسئولان دارند‌، جای شبهه نیست و اشکال شرعی ندارد اما داشتن چنین ثروتی حتی اگر حلال هم باشد، زیبنده مسئولان نظام نیست. من اعلام می کنم هرگز کار اقتصادی شخصی نکرده‌ام و وزرا موظف اند قبل از رای اعتماد تمام دارایی‌ خود را به مردم اطلاع دهند و در طول کار نیز حق کار اقتصادی ندارند. چرا که آن ۴ درصد بر گرده این افراد سوار شده و حق مردم ضایع می‌شود.

قالیباف در پاسخ به سوال دیگری درباره آسیب‌های اجتماعی گفت: به واسطه خدمت در شهرداری و پیش از آن در پلیس آشنایی خوبی با آسیب‌های اجتماعی دارم. ریشه این آسیب‌ها اول گرانی و رکود و مشکلات اقتصادی و دوم نابرابری‌های اجتماعی و اقتصادی است. امروز اعتیاد، طلاق، حاشیه‌نشینی، مهاجرت و کودکان کار همه ناشی از این مشکلات است. امروز فاصله یک جوان تحصیلکرده با اعتیاد بسیار کوتاه است و بیکاری می‌تواند یک جوان تحصیلکرده با نشاط را از بین ببرد و اگر این جوان معتاد شود، بازگشت او کار سختی است.

او افزود: امروز فاصله بین افسردگی دختران تحصیل‌کرده در منزل با یک دختر جوان با نشاط موثر برای رشد اقتصادی کشور و فعالیت‌های فرهنگی و تربیت جامعه همین کار و اشتغال است. بنابراین وقتی در بخش نخست بر ۵ میلیون شغل و توجه به خانواده‌های نیازمند تاکید کردم، به این دلیل است.

شهردار تهران با بیان اینکه مشکل امروز ما این است که هرچه می‌گوییم می‌گویند نمی‌شود، اظهار کرد: منابع و برنامه وجود دارد و هر ساله یک میلیون و سیصد هزار نفر به متقاضیان شغل افزوده می‌شود. با این منابع کشور حتما این امر محقق می‌شود و اگر این‌گونه نشود، نمی توانیم ریشه آسیب‌های اجتماعی را بشناسیم. البته در بحث آسیب‌های اجتماعی بخشی را باید به‌صورت اورژانسی عمل شود که مثلاً برای کارتن‌خواب‌ها حدود ۳۰ هزار نفر را به‌ طور ویژه در فصول سرد پناه می‌دهیم.

مردم باید بدانند که مسئولان کجا و چه ماشینی سوار می‌شوند

او در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه قانون رییس جمهور و وزرا را ملزم به اعلام دارایی‌هایشان می‌کند شما در این باره چگونه عمل می‌کنید اظهار کرد: وا مصیبت از روزی که رییس دولت و وزرا نخواهند به قانون احترام بگذارند. معتقدم در دولت مردم باید بیش از این انجام دهیم. دانستن حق مردم است و چرا مردم نباید بدانند که مسئولان در کجا زندگی می‌کنند و چه ماشینی سوار می‌شوند؟ علاوه بر اینکه قانون را اجرا و در اختیار قوه قصاییه می‌گذاریم در اختیار مردم هم می گذاریم. اگر توفیق خدمت پیدا کردم از همه مدیران می‌خواهم این کار را انجام دهند.

شهردار تهران همچنین درباره برنامه‌هایش برای رفع موانع ازدواج گفت: این بحث واقعا امروز از مشکلات جامعه ما است. مساله ازدواج با نصیحت حل نمی‌شود. در حقیقت اگر می‌خواهیم ازدواج اتفاق بیفتد باید شغل داشته باشیم. ازدواج مساوی است با شغل. وقتی می‌گوییم ۵ میلیون شغل یعنی ۵ میلیون ازدواج. اصلاح نظام بانکی مساوی است با ازدواج. ما ۵۰ هزار میلیارد وام را به چند صد نفر می‌دهیم اما چند میلیون زوج جوان را سه میلیون تومان نمی‌دهیم. مجلس هم که می‌خواهد آن را به ۱۰تومان برساند دولت مخالفت می‌کند.

او ادامه داد: با اصلاح نظام بانکی و قطع کردن دست رانت‌خواران و آن  ۴ درصد و کمک به تجار و کارآفرینان می‌توانیم مشکل ازدواج را حل کنیم. جوان ازدواج می‌کند اما بعد از چند سال طلاق می‌گیرد چرا به دلیل اینکه باید یک امید داشته باشد و می‌بینند مشکلات بسیاری است پس طلاق می‌گیرد. اگر طلاق بهتر است چرا ازدواج کنند؟

شهردار تهران در پاسخ به سوالی درباره آلودگی هوا و رفع مشکلات زیست‌محیطی اعلام کرد: زمانی که به استان‌های جنوبی رفته بودیم، از مشکل ریزگردها پرسیدیم و گفتند نگویید ریزگرد، بگویید ریزمرگ! آلودگی هوا منجر به کاهش عمر می‌شود و بر کیفیت زندگی تاثیر منفی می‌گذارد. متاسفانه دولت فعلی برای حقوق شهروندی چقدر وقت گذاشت؟ یک آیین‌نامه و مطلبی به این عنوان تهیه شد اما اولین حق مردم به عنوان حقوق شهروندی این است که اگر سر سفره‌شان نان نمی‌بریم، هوا را از آن‌ها نگیریم. چه حقی بالاتر از حق هوا؟!

او ادامه داد: برخی تهدیدهای بزرگ ما فرصت هم هستند. ما دو نوع اشتغال داریم. اشتغال‌های پایدار و اشتغال‌های موقت. همین کار مالچ‌پاشی حدود چندصدهزار شغل ایجاد می‌کند و من بارها گفته‌ام آلودگی هوای تهران قابل حل است. در همین دولت گفتند طرح شما برای آلودگی هوای تهران چیست؟ طرح را بردم و گفتم ما عرض ۶ سال آلودگی هوای تهران و بسیاری از کلان‌شهرها را حل می‌کنیم اما گفتند خودشان انجام می‌دهند و باید بپرسید چه کار کردند.

قالیباف افزود: منشاء آلودگی هوا که عمدتاَ مواد شیمیایی است را در همین دوره چهار ساله ۵۰ درصد کاهش خواهیم داد و تلاش خواهیم کرد منشاء خارجی را نیز با روابط خوبی که با همسایگان برقرار خواهیم، مرتفع کنیم.

او در پاسخ به سوال دیگری درباره این‌که برای حفظ آرمان‌های شهدا و جانبازان چه خواهد کرد، گفت:‌مهمترین بحث این است که روحیه انقلابی‌مان را حفظ کنیم. روحیه انقلابی نیز به معنای بازگشت به مردم و حفظ دغدغه‌ حل مشکلات مردم است. یعنی نظارت مردم. ما حتماً به آن آرمان‌هایی بازخواهیم گشت که مردم دولت را اداره کنند. در دولت مردم، اولویت با مردم است. ما به تجار و تولیدکنندگان و کسانی که برای‌مان قدرت اقتصادی می‌آوردند و برای کسانی که تولید فرهنگی و علمی می‌کنند و آن‌هایی که برای ما تولید ثروت و منزل اجتماعی می‌کنند را بزرگ می‌داریم و انقلابی بودن نیز به همین معنا  است. انقلابی بودن به این معنا نیست که بگوییم نمی‌توانیم، نمی‌شود و نداریم. انقلابی بودن به معنای این است که بگوییم می‌توانیم، می‌شود و داریم.

او درباره نحوه برخورد با آمریکا نیز گفت: مهمترین کاری که باید انجام دهیم در مقابل آمریکا این است که کار کنیم. اگر امروز از من سوال کنید مبارزه با آمریکا چیست می‌گویم کار. تنها راه مقابله با دشمن تقویت قدرت اقتصادی کشور است. در حوزه روابط خارجی، دیپلماسی قدرت بود که به ما فرصت دیپلماسی مبارزه را داد. امروز دیپلماسی ما باید اقتصادی باشد. هر کارگری که به کار گرفته شود یعنی مبارزه با آمریکا و هر کارآفرینی که شغل ایجاد کند یعنی مبارزه با آمریکا. یک روز شرایط ایجاب می‌کرد در جبهه بجنگیم اما امروز  با کار و قدرت اقتصادی آمریکا را شکست خواهیم داد نه با شعار و حرف‌های دیگر.

قالیباف در پاسخ به این سوال که باتوجه به بد عهدی آمریکا تمهیدات شما برای احقاق حقوق ملت ایران چیست خاطرنشان کرد: برجام امروز تعهد حاکمیت و کشور است و هیچ دولتی نمی‌تواند آن را برهم بزند. حتما از آن توافق‌نامه پاسداری می‌کنم هر دولتی غیر از این دولت فعلی همین مسیر را طی می‌کرد چراکه مجموعه نظام و حاکمیت تصمیم گرفتند این کار را کنند. اما مردم سوال می‌کنند که نفع مردم ما از این توافقنامه چه شد؟ این ضعف دولت ماست. اروپایی‌ها از این توافق نامه کالا به ما فروختند اما آیا ما شغل ایجاد کردیم؟ ما از این توافق دفاع می‌کنیم و تلاش می‌کنیم حق به زمین مانده‌مان از بین نرود. متاسفانه دولت در بخش سیاسی کار خود را پیش برد و در بخش دیپلماسی مسائل فنی را پیش برد اما در حوزه کارشناسی وارد موضوعات تجارت و بانک نشدند و این ضعف است که مردم از آن زجر می‌کشند.

او درباره مهمترین اقداماتش درباره معلمان گفت: در دولت مردم چه در کوتاه مدت و چه در دراز مدت تحت هر شرایط سخت اقتصادی برای دو وزارت خانه آموزش و پرورش و آموزش عالی برنامه خاص داریم و باید بدانیم که آینده کشور، رشد اقتصادی و تربیت نیروی انسانی در تقویت این دو وزارتخانه است. تحول در تجهیزات، عدالت آموزشی و ... ایجاد می‌کنیم. این دو وزارتخانه اولویت ما است و اگر هر سختی را تحمل کنیم این را جز اساسی ترین کارها قرار می‌دهیم. در شهرداری معتقد بودیم منزل، مسجد و مدرسه محل باید درکنار هم قرار گیرند تا یک تحول ایجاد شود که از بحران اقتصادی اجتماعی و محیط زیست نجات پیدا کنیم.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری در پایان این گفت‌وگو با بیان اینکه دولت مردم برنامه تحول اقتصادی خود را در راستای ۵ میلیون شغل، ایجاد سامانه اشتغال، بحث یارانه‌ها و رسیدگی به نظام اصلاح مالیات انجام خواهد داد، گفت:  مهمترین مسئله زمان است و حق نداریم ۴ سال دیگر فرصت را به دولتی بدهیم که زمان را از دست داد.  چهارسال زمان اندکی نیست. می‌توانیم کشور را به سمتی ببریم و قرارم با مردم این است که در هر سال در هفته دولت ببینیم که کشور در حال پیشرفت است و این تعهد من با همه مردم عزیز به‌ویژه با جوانان عزیز دخترخانم‌های گل و آقاپسرهای تحصیلکرده کشورمان است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز