رییسی در برنامه رادیویی:
با لایروبی قناتها شغل ایجاد کردیم/ میتوانیم مانند برزیل و آرژانتین ورزشکار حرفهای تربیت کنیم

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: با ایجاد شغل و مسکن میتوان مشکل ازدواج جوانان را حل کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، حجتالاسلام سید ابراهیم رییسی در برنامه رادیویی بیواسطه با مردم ایران که از رادیو ایران پخش شد، با بیان اینکه رای مردم در کشور ما رای تشریفاتی نیست بلکه واقعی است، گفت: آنچه من را به حضور در انتخابات واداشت، مشکلات مردم و دغدغه دغدغهمندان است. مردم نیازمند کسی هستند که از تجربه مدیریتی داشته باشد و دور از گروهبندیهای سیاسی پا به عرصه انتخابات بگذارد.
او ادامه داد: دیدن وضعیت محرومیت محرومان، بیکاری بیکاران برای ما سخت است و علیرغم تلاش همه دولتها مواجه هستیم با وضعی که برای هیچ کس قابل تحمل نیست و باید تحولی ایجاد شود، مواجهیم. گام اول باید تحول در مدیریت اجرایی کشور اتفاق بیافتد.
تولیت آستان قدس رضوی به برخی محرومیتها در روستاها و حاشیه برخی شهرها اشاره کرد و گفت: برخی درآمدشان همین یارانه مردم و سازمانهای حمایتی است. آمار رسمی ما درباره بیکاری ۱۲ درصد است اما وقتی این آمار را درباره تحصیلکرده و جوانها جویا میشویم، این آمار به ۴۰ و ۲۹ درصد میرسد. این بیکاری چگونه قابل حل است؟
رییسی با طرح این پرسش که آیا سرنوشت مردم همین است یا میتوان آن را تغییر داد، اظهار کرد: ما معتقدیم کشور ما منابع و ثروت کم ندارد. میتوان با ذخایری که وجود دارد و کم هم نیست وضع محرومین را متفاوت کرد که فقر مطلق نداشته باشیم. افزایش یارانه میتواند وضع دهکهای پایین را تا سه برابر تغییر دهد. مشکل مسکن میتواند حل شود و با بیمه مشکلات شان را کاهش میتوان وضعیت بیکاری از این شرایط بیرون آید.
این کاندیدای ریاست جمهوری گفت: از برنامههای ششم توسعه کاهش بیکاری به ۸ درصد است. این امر امکان ندارد مگر با ایجاد ۱ میلیون شغل در سال که به نظرم امکانپذیر است. تولید مسکن انبوه بسیاری از صنایع را فعال میکند. چرا مسکن مهر مورد بیمهری قرار گرفت؟ اگر مشکلاتی داشت میتوانست حل شود. ما قول میدهیم در سال اول کاری مسکن مهر را آماده کنیم و تحویل دهیم.
او با بیان اینکه میتوان از فضای مجازی شغل ایجاد کرد گفت: با ایجاد شغل در فضای مجازی میتوان از این فضا استفاده کرد. در حال حاضر نیز در دنیا بسیاری از کشورها از این فضا در جهت ایجاد شغل استفاده میکنند و در کشور ما نیز این ظرفیتها وجود دارد.
رییسی افزود: میتوان تلاش کرد کشور را از بحران بیکاری و فقر مطلق نجات داد و وضعیت بهتری را برای مردم ایجاد کرد. رکود قفلی است که باید با کلید حضور مردم باز شود. حضور مردم میتواند خیلی از عرصه ها را برای ما پررونق کند و گرهها را بگشاید ما دولت را با عنوان کار گذاشتیم که برای همه شغل ایجاد شود و کرامت نام نهادیم که یک زندگی با کرامت و در شان محروما ن برایشان ایجاد کنیم.
او با بیان اینکه سالانه ۷۰۰ هزار ازدواج صورت میگیرد گفت: در حوزه مسکن میتوانیم مسکن فرسوده را بازسازی کرد چه مسکن روستایی که بازسازی شود و چه مسکن جدید که احداث شود. با وجود آنها شغل ایجاد میشود. امروز مسئله ازدواج از دغدغههای همه است. جوانان ازدواج نمیکنند جون خانه و شغل ندارند شعل با کرامت مسکن با کرامت کاملا قابل تحقق است.
تولیت آستان قدس رضوی ادامه داد: در ابتدای ورود به مشهد احساس کردیم جوانان ما مسکن ندارند. برای رفع این مشکل مجموعه مسکونی را ایجاد کردیم. میتوان با ایجاد شغل و مسکن مشکل ازدواج جوانان را رفع کرد.
رییسی با اشاره به اهمیت کشاورزی گفت: زمانی ما در آستان قدس رضوی متوجه شدیم که کشاورزان آب لازم را برای کارهای خود ندارند و با یک لایه روبی قنات نه تنها کشاورزی رونق گرفته بلکه شغل ایجاد شد.
او ادامه داد: ما برای اداره کشور به یک نظام اداری سالم نیاز داریم که از سلامت برخوردار باشد زیرا گاهی یک فساد کوچک حتی در یک شعبه بانک ایجاد آشفتگی می کند و سلامت اداری حتما با اجرای قانون محقق می شود.
رییسی افزود: باید ساختار فساد ساز را از درون دولت شناسایی و اصلاح کنیم. امروز بسیاری از کارمندان دارای امضاء طلایی هستند. اگر امضاء طلایی درست استفاده شود میتواند بسیاری از مشکلات را حل کند. باید اساس کار در ادارات براساس قانون و روابط سالم باشد. زیرا ما مشکل قانون نداریم بلکه مشکل اقدام و عمل داریم .
نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: این که دولت دائم فریاد فساد فساد و دزد دزد بگوید سودی ندارد بلکه باید گام های سریعتری برای فساد برداریم و ما گلوگاه هایی که میتوان براساس آن فساد را از بین برد، شناسایی کردیم و قطعا ظرف شش ماه بعد از آغاز دولت گزارش عملکرد خود را در برخورد با فساد ارایه میکنیم.
او ادامه داد: همه ما از دولت ، مجلس و کارکنان ادارات خود مدعی مبارزه با فساد باشند نه اینکه رسانهها و روزنامهها به یک فساد اعتراض کنند و بعد دولت به دنبال حل آن باشد. اگر کسی رونق اقتصادی میخواهد باید مبارزه با فساد را اصول کار خود قرار دهد.
تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به لزوم اصلاح نظام پولی و بانکی گفت: باید رابطه بانکها بین هم و رابطه بانک ها با بانک مرکزی و با دولت اصلاح شود. همچنین تصدی گری دولت باید کاهش پیدا کند و خصوصیسازی به شکل واقعی انجام شود زیرا براساس قانون باید به خصوصی سازی توجه کرد .
او ادامه داد: اینکه ارگان یا کارخانه به بخش خصوصی واگذار شود و بعد رها شود درست نیست. بلکه بخش خصوصی باید توانمند شود و در جهت توانمندسازی بخش خصوصی حرکت کنیم.
رییسی با اشاره به اهمیت اینترنت و فضای مجازی گفت: ما اگر می خواهیم در جهت نظام اقتصادی حرکت کنیم به خوبی می توانیم از فضای مجازی استفاده کنیم وفضای مجازی کمک زیادی به شفافیت می کند و شفاف سازی در نظام اقتصادی و پولی و بانکی از فساد جلوگیری می کند.
او یادآور شد: نباید فعالیت موسسات به گونهای باشد که مردم هر روز گرفتار یک موسسه مانند ثامن الحج یا پدیده باشند. وقتی چنین شرایطی به وجود میآید مردم از ما سوال میکند که دولت به عنوان ناظر و متولی آیا شاهد نبود که این موسسات چگونه پول مردم را می گرفتند ولی توانایی انجام فعالیت نداشتند پس چرا با آنها برخورد نکردید.
رییسی افزود : این که فسادی رخ بدهد و موسسهای ناتوان از انجام تعهدات خود باشد و بعد آن موسسه به دادگاه برود و پرونده اش در قوه قضاییه ارایه شود حتی با فرض اینکه قوه قضاییه با ان موسسه برخورد کند شاید فرد خاطی به جزای عمل خود برسد اما مشکلی از مردم حل نمیشود ومردم به پولشان نمی رسند.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: من زمانی که در دستگاههای قضایی مرتبط بودم، آسیب های اداری و حقوقی کشور را شناسایی کردم و سه بار به صورت کلی وضعیت آسیب ها را ارایه و پیشنهاد آسیبزدایی را ارایه کردم. امروز این که ما آسیبی که مثلا در چند سال گذشته وجود داشته دوباره امروز شاهد باشیم بسیار ناراحت کننده است.
او افزود: مومن یکبار از یک سوراخ گزیده میشود. اگر مومن از یک سوراخ چند بار گزیده شود معلوم میشود اقدامات او مشکل دارد. معتقدم میتوان با مدیریت صحیح در جهت آسیب زدایی خدمات ماندگاری انجام داد.
رییسی با اشاره به اینکه ما در حوزه اجتماعی مشکلات بسیاری داریم گفت: یکی از مشکلات ما در حوزه اجتماعی مشکل محیطزیست است. محیط زیست جز قوانین آمره است و در اصول قانون اساسی به حفظ محیطزیست اشاره شده و سلامت زیست مردم و اکوسیستم نباید آسیب ببیند. لازمه آن هم این است که توسعه یافتگی با نگاه زیست محیطی باشد. در برخی نقاط کشور مشکل ریز گرد داریم و برخی نقاط در کشور محیط زیستشان آسیب دیده است. برای همه مردم حفظ محیط زیست مهم است و با یک مدیریت مقتدر و انقلابی و جهادی میتوان محیط زیست را حفظ کرد.
این کاندیدای ریاست جمهوری گفت: مردم در باره ریزگردها از ما سوال میپرسند که آیا مسائل قابل پیشبینی و پیشگری و برخورد مناسب نبود؟ به نظر ما استانهایی که درگیری این مسئله شدند علل آن هر چه میخواهد باشد. برای حل آن اراده جدی لازم است و باید کوتاه مدت به این موضوع نگاه نکرد.
او با اشاره به حاشیهنشینی شهرها تصریح کرد: میتوانستیم حاشیه نشینی در شهرها نداشته باشیم. متاسفانه در روستاها کالای آنها که تولید میشود به ارزانی از خریداری شده اما گرانتر به فروش میرسد. این دلالیها در این وسط وجود دارد که اگر مدیریت شود و از مصرف کننده و تولید کننده حمایت شود دیگر این مشکلات را نخواهیم داشت.
رییسی با اشاره مشکل آب در کشور گفت: کشور ما از کشورهای پر آب است اما مشکل ما مسئله در مدیریت آن است. ما میتوانیم در رابطه با آب مشکل نداشته باشیم. راهکار ما فقط برای برخی استانهای کشاورزی است. آیا نباید به صنعت و معدن فکر کنیم؟ آمایش سرزمینی به ما نشان میدهد که باید در هر منطقه نسبت به شرایط خودش برنامهریزی کرد.
تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه بعضی از اقدامات بدون در نظر گرفتن نیازها انجام شده، گفت: باید بین آموزش عالی و بازار رابطه ایجاد کنیم اگر صنایع کنار دانشگاه دیده شود رشد میکنیم و این پیشرفت علمی است و رفع نیاز از کشور میکند. صنایع، آموزش عالی، کشاورزی و سیاست خارجی با هم هماهنگ باشند اگر میگوییم اقتصاد مقاومتی همه سفرا باید این مهم را سرلوحه کار خود قرار دهند نمیشود اقتصاد مقاومتی را فقط در بانک مرکزی ببینیم بلکه همه باید در این موضوع سهیم باشند.
رییسی خاطر نشان کرد: حاشیهنشینانی که به دلیل مشکلات بسیار در حاشیه شهرها قرار گرفتند باید ساماندهی و مشکلات آنها برطرف شود. همه دستگاهها باید با هم هماهنگ و در جهت رفع مشکل حاشیه نشینی شهرها اقدام کنند و حقوق مردم اقتضا میکند که زندگی آنها با کرامت باشد. باید فضای کار و تلاش و رفع فقر و بیکاری در تمام کشور و در تمام نقاط کشور به عنوان مسئلهای که ضرورت اجتماعی ما است دنبال شود.
او از اعتیاد به عنوان بحث مهم اجتماعی یاد کرد و افزود: مواد مخدر در کشور تولید نمیکنیم اما باید جلوی ورود آن گرفته شود. دستگاههای امنیتی و نظامی در این میان تلاش میکنند.قانونگذار رییس جمهور را در راس ستاد مبارزه با موادمخدر قرار داده برای اینکه همه را میتواند به خط کند. حال اگر رییس جمهور ریاست این شورا را به وزرا واگذار کند این قانون را در سطح پایینتری قرار میدهد.
رییسی ادامه داد: اعتیاد عوامل مختلف دارد و مسایلی همچون بیکاری و مشکلات خانوادگی می تواند نقش بزرگی در کاهش و یا گسترش اعتیاد داشته باشد. طلاق یکی از مسایلی است که اعتیاد دلیل اصلی آن است و بسیاری از جوان ها اگر امروز اعتیاد و طلاق گرایش پیدا می کنند به دلیل نبود کار است.
او با اشاره به اینکه باید برای آسیب زایی از اجتماع به راهکارهای درستی برسیم گفت: باید با روش های عملی و علمی و حرکت هایی که فقط در بخشنامه خلاصه نمیشود آسیبهای اجتماعی را کاهش بدهیم. کاهش آسیبها نیاز به اقدام و عمل دارد.
رییسی به جایگاه زنان در جامعه اشاره کرد و گفت: زنان امروز نیمی از جامعه و نقش آفرین هستند و باید حقوق آنها با هدف محرومیت زدایی و بالابردن شان آنهااحیا شود و کرامت خودشان را پیدا کنند. زن ها باید در جامعه ما نشاط داشته باشند و مراکز ورزشی و تفریحی وجود داشته باشد تا زنان بتوانند با حفظ کرامت استفاده کنند.
او افزود: همچنین کرامت زنان خانه دار باید حفظ شود و بیمه آنها مورد توجه قرار بگیرند. از طرف دیگر زنان روستایی تولید کننده هستند و باید امور بیمه آنها و همچنین بیمه زنان عشایری مورد توجه قرار بگیرد.
رییسی با اشاره به اهمیت بیمه درمان و بیمه سلامت گفت: باید شاهد تحول در طرح سلامت باشیم و می توان طرح تحول سلامت را با اصلاحاتی به خوبی اجرا کرد .
او ادامه داد: با اجرای خوب پزشک خانواده و همچنین اجرای طرح نظام ارجاع در طرح سلامت و اجرای آن در مناطق محروم می توان گام بزرگی در رفع مشکلات بیمه ای و سلامت برداشت. باید به سمتی حرکت کنیم که وقتی فردی بیمار می شود دغدغه او فقط دردی که از بیماری خود میکشد باشد و دیگر نگران پرداخت هزینههای درمان یا مشکلات دیگر نباشد .
نامزد انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری درباره برنامههایش برای جوانان گفت: امام به جوان ها اعتماد می کرد و خود من از جمله کسانی بودم که از سن بیست سالگی در شهرستان پیچیدهای مانند کرج مسوولیت گرفتم. امام نه تنها به جوانان باور داشت بلکه به آنها میدان می داد و ما هر جا به جوانان اعتماد کردیم ضرر نکردیم.
او ادامه داد: خود من در زندگی سختی های زیادی کشیده ام و دست فروشی کرده ام اما معتقدم یک جوان تحصیلکرده بعداز پایان تحصیلات نباید دستفروش شود و باید شغلی هم شان تحصیلات خود داشته باشد. همچنین نباید جوان ها برای زندگی بهتر به خارج از کشور سفر کنند و باید فضای کسب و کار آنها را در داخل گسترش بدهیم.
رییسی بر لزوم توجه به ورزش تاکید کرد و ادامه داد: ورزش باید در بخش همگانی و قهرمانی توسعه پیدا کند. ورزش قهرمانی و حرفه ای باید مورد توجه دولت باشد ما میتوانیم مانند کشورهای همچون برزیل و آرژانتین ورزشکاران و مربیان حرفهای تربیت کنیم که در دنیا جایگاه ویژه ای داشته باشند و جوان های ما این توانایی را دارند .
او به اهمیت کارآفرینی اشاره کرد و گفت: باید ازکارآفرینان در کشور حمایت شود در حالی که امروز مشکلات زیادی دارند باید شرایطی بوجود بیاید که به جای اینکه به دنبال سرمایه گذار خارجی باشیم شرایطی به وجود بیاوریم که سرمایه گذاران داخلی در طرح های اقتصادی به عنوان کارآفرین شرکت و سرمایه گذاری کنند.
رییسی با اشاره به سرمایهگذاری در کشور گفت: سرمایهگذار باید بتواند در یک چرخه آسان با سرمایهگذاری سهل برای دستیابی به تولید با کیفیت و کمیت تلاش کند. به عنوان یک طلبه که زمانی در جایگاه احقاق حقوق مردم قرار داشتم معتقدم سرمایهگذار در جایگاه تولید کننده میتواند حضور داشته باشد و باید از تولید کننده حمایت شود ما مالیات را نباید روی ارزش افزوده بیاوریم، ارزش افزوده قانون دارد. مالیات را باید برای افرادی که از مالیات فرار میکنند قرار داد و دولت باید از آنها این مالیات را اخذ کند و از مولد حمایت کند.
او با بیان اینکه نقدینگی در کشور سه برابر شده، اظهار کرد: 470 میلیون تومان میزان نقدینگی در کشور است که اگر در تولید استفاده نشود هدر رفته است. این نقدینگی در تولید به کار نرفته است و بعضا به افراد بد حساب بانکی پرداخت شده در حالیکه باید از تولید حمایت کنیم باز هم میگویم مالیات را باید از کسانی که فرار مالیاتی دارند اخذ کنیم و با پرداخت تسهیلات و کاهش نوع مالیاتها از مولد حمایت کنیم اگر مبارزه با قاجاق کالا به صورت جدی ایجاد شود حجم بالایی گردش پولی از مبارزه با قاجاق کالا ایجا د شود ما میتوانیم با یک اراده جدی و قوانینی که وجود دارد قاچاق کالا را به حداقل برسانیم و فضای کسب و کار ایجاد شود و مردم احساس آرامش کنند.
تولیت آستان قدس رضوی تصریح کرد: فردا اگر این توفیق برای ما ایجاد شد و دولت کار و کرامت با رای مردم تشکیل شد معتقدم دولت باید روحیه نقدپذیری داشته باشد چراکه نقد حفظ سلامت دولت است. چرا نباید مردم از دولت انتقاد کنند توجه دادن به این قضیه میتواند دولت را در حل برون رفت از مشکلات کمک کند .
او با اشاره به ابتدای فعالیتش در آستان قدس افزود: از آنجا که آستان قدس با شرکتهای اقتصادی در ارتباط است 60 حسابرس رسمی در آستان قدس داریم و بنده در ابتدای ورودم به آستان قدس اعلام کردم سازمان حسابرسی آستان قدس دورن سازمانی است و باید برون سازمانی باشد و از موسسات قانونی خواستیم حسابرسی آستان قدس را برعهده بگیرند. یقین بدانید نظارت همگانی مردم و رسانهها به دولت کمک میکند تا مشکلات را به خوبی ببیند و اراده جدی در رفع مشکلا داشته باشد.
او با بیان اینکه امیدواریم آنچه خیر است برای مردم مقدر شود گفت: وظیفه ما معرفی و ارائه برنامه است و در نهایت این مردم هستند که رای میدهند و با رای خود دولت را انتخاب میکنند. به نظر میرسد برخیمی خواهند با القای شبههها و توهینها فضا را متشنج کنند ما همه را دعوت به انصاف میکنیم و معتقدم در این عرصه نباید تحت تاثیر این گونه شایعات و اتهام زدنها قرار گرفت. البته برخی به من میگفتند وارد این عرصه نشو چراکه بسیار بیاخلاقی در آن وجود دارد.اما معتقدم چرا باید در این فضا بیاخلاقی باشد انتخابات در نظام اسلامی باید توام با اخلاق و قانون مداری و حرکت رو به جلو باشد. سخن با انصاف میتواند منشا پیشرفت در کشور باشد.