خبرگزاری کار ایران

جهانگیری در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دو:

برجام نرمش قهرمانانه بود/ برخی رسانه‌هایی که از بیت‌المال بودجه می‌گیرند، سیاه‌نمایی می‌کنند/ انتقاد از برخی رفتارها به بهانه امر به معروف

برجام نرمش قهرمانانه بود/ برخی رسانه‌هایی که از بیت‌المال بودجه می‌گیرند، سیاه‌نمایی می‌کنند/ انتقاد از برخی رفتارها به بهانه امر به معروف
کد خبر : ۴۸۳۶۴۲

نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه فضای مجازی شرایط خوبی برای ارتباط مسئولان با مردم ایجاد کرده است، گفت: نباید از جنگ نرم به عنوان موضوع سیاسی علیه بخشی از کشور استفاده کنیم.

به گزارش خبرنگار ایلنا، اسحاق جهانگیری در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دو در پاسخ به این سوال که انقلاب اسلامی در مقایسه با سایر انقلاب ها در چه عرصه‌هایی موفق بوده، با تبریک اعیاد شعبانیه گفت: مهمترین مطلبی که لازم است اشاره کنم بحث رویکرد ما به دولت است. آیا رویکرد ما دولتی است که مردم به آن متکی‌اند یا دولتی که به مردم وابسته است؟  دولتی که مردم به آن متکی‌اند، دولت پاسخگو نیست و خود را ارباب می‌داند و مسئولیت‌پذیر نیست.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: در چنین دولتی رییس جمهور توزیع کننده پول است و توانایی نوآوری،  خلاقیت،  شکوفاتر اقتصاد راندارد. نقش دولت در اقتصاد و سیاست پررنگ است. در عوض دولتی که به مردم وابسته است باید شفاف و مسیولیت پذیر باشد و در این خصوص رییس جمهور نقش راهبری دارد. در چنین دولتی خلاقیت و نوآوری هست و در نتیجه شکوفاتر بوده و پاک‌دستی مدیران همه کاره است.

جهانگیری با بیان اینکه در این دو رویکرد، رویکرد مورد توجه اسلام و انقلاب اسلامی و امام و رهبری رویکرد دوم است که دولت به مردم وابسته است، اظهار کرد: ما در این چهل سال موفقیت های بزرگی داشتیم. نظام جمهوری اسلامی علی رغم همه توطئه‌ها از تمامیت ارضی خود دفاع کرده و اجازه نداده یک وجب خاک از این کشور در جنگ خارج شود و از انسجام و امنیت کافی برخوردار است.

او افزود: در واقع نظام جمهوری اسلامی شرایطی ایجاد  کرده که مردم به ایران و به هویت ایرانی شان افتخار می‌کنند. در کنار آن نواقصی داشتیم. در اقتصاد آنگونه که نیاز  عزت و شرایط کشور بوده و فرصت های مادی و نیروی انسانی داشته ایم رشد نکرده ایم  و از رشد پایدار اقتصادی برخوردار نبودیم. در این مدت سی و چند ساله بعد از انقلاب رشد ۱۰ درصد داشتیم منفی هم داشتیم. پایداری رشد اقتصادی باید هدف گذاری شود. در زمینه فرهنگی و اجتماعی آن طور که لازم بوده رشد نکرده ایم.

پاک‌دستی باید ویژگی مهم دولت باشد

معاون اول رییس جمهوری در پاسخ به اینکه برخی بی اعتمادی ها به سرمایه های اجتماعی آسیب زده و اینکه برای مبارزه با فساد چه باید کرد گفت: پاک دستی باید ویژگی مهم دولت ما باشد. مدیران پاک دست که به بیت المال دستبرد نمی‌زنند نه تنها در سطح وزرا بلکه در سطح مدیران میانی هم مهم است. برخی مشخصه ها اصلی است که اگر نباشد نباید فرد مسئولیت داشته باشد. اینکه به محض اینکه یک فساد در دستگاه دولتی کشف شد با آن برخورد شود مهم است. فرق نمی‌کند از نزدیکان باشد یا افراد غیر نزدیک. برای رییس جمهور هیچ کس نزدیک‌تر از منصوبان نزدیک او نیست.اینها باید در معرض برخورد با فساد باشند. قوه قضاییه هم وظیفه دارد با فساد برخورد کند.

جهانگیری در پاسخ به این سوال که مقام معظم رهبری توصیه به حمایت از محرومان کرده‌اند، برنامه شما برای این قشر چیست، گفت: محرومان واژه ای بود که اول انقلاب به صورت مستضعفین تدوین شد و به آرمان نظام تبدیل شد. در آن زمان امام جهاد سازندگی را برای این دسته ساخت. کسانی که به جهاد رفتند برای پاسخ به این آرمان جمهوری اسلامی رفتند. در این چهل سال اخیر هم وقتی کارنامه جمهوری اسلامی در خدمات دهی به مناطق محروم را می‌بینیم کمبودی نداریم. بخشی از مطالب مقایسه‌ای در سخنرانی نوروزی رهبری آمد  که ایشان گفتند در برخی شاخص ها تا صد درصد تفاوت ایجاد شده است. من قبل از انقلاب هم به مناطق محروم سرکشی میکردم. برخی مناطق راه درست نداشتند اما  امروز راه و آب و گاز دارند. ممکن است نیاز های امروز  با بیست سال گذشته فرق کند و ما باید متناسب با نیازهای امروز رسیدگی کنیم.

هزینه‌ای برای تبلیغات نکرده‌ام

او در خصوص اینکه هزینه تبلیغاتی اش چقدر است گفت: من ستاد تبلیغاتی به دلایل متعدد ندارم. فکر می‌کنم اقدامات صدا و سیما و فرصت‌هایی که در فضای مجازی برای کاندیداها ایجاد می‌شود نیاز به ستاد را کم می‌کند. دوستانی که علاقه‌مند هستند با همین گفت‌وگو های رو در رو می‌توانند تبلیغات کنند. تا این لحظه ستاد و تبلیغات بنده هزینه‌ای نداشته و فکر هم نمی‌کنم هزینه‌ای داشته باشد.

انتقاد از برخی رفتارها در گشت ارشاد

این نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری در خصوص لزوم امر به معروف و نهی منکر گفت: امر به معروف در اسلام مورد اشاره واقع شده و به عنوان یک موضوع کلیدی است و در قانون اساسی نیز به خوبی آن اشاره شده است.  امر به معروف وظیفه مردم نسبت به حاکمان است. مردم برای تشویق باید فضایی داشته باشند که امر به معروف برای آنها این فضا را امکان پذیر می کند. اما گاهی واژه‌های مقدس به موضوع سیاسی سطح پایین تبدیل می‌شود. تبدیل می‌شود به اینکه ما یک عده راه بریزیم در خیابان که اگر دختر خانمی یک تار مویش پیدا شد تذکر بدهیم. من یک زمانی در استانی مسئولیت داشتم؛  یک بار در این فضای امر به معروف داماد را شب عروسی از ماشین بیرون آورده بودند و  کتک می زدند. من گفتم فکر می‌کنید با این شیوه شما جوان تا آخر عمر به اسلام و این روش خوش‌بین خواهد شد؟ باید در بحث مردم نسبت به هم با زبان مناسبی که مردم مناسب می‌دانند عمل کرد.

رییس جمهور باید سنبل قانون گرایی باشد

او در خصوص اینکه آیا در همه شرایط قانون فصل الخطاب است؟ گفت: قانون حتما فصل الخطاب است. رییس جمهور سوگند می‌خورد که به قانون اساسی عمل کند. به صورت طبیعی جامعه‌ای که قانون نداشته باشد، حتما هرج و مرج است. اگر مقام اول خلاف قانون کند، باید بپذیرد صد ها کار غیر قانونی در کشور اتفاق بیافتد. رییس جمهور باید سنبل قانون گرایی باشد.

تیتر برخی از رسانه‌های حکومتی از شبکه‌های ضدانقلاب بدتر است

جهانگیری در خصوص رفتار دولت احتمالی‌اش با مطبوعات و اینکه آیا  مطبوعات بدون نگرانی از ضدیت با دولت می‌توانند از آن انتقاد کنند یا خیر گفت :  این  سوال غیر طبیعی است. مطبوعات وظیفه‌شان نقد کردن است. آزادی مطبوعات مهمترین رکن نظارت به عامه مردم جامعه است. ممکن است گفته شود در دولت یازدهم گاهی گلایه شده است.  دو گروه مطبوعات داریم؛  یکی در فضای رسانه‌ای شکل می‌گیرد و افراد علاقه‌مند با منابع خودشان رسانه‌هایی راه‌اندازی کرده اند و اینها وظیفه شان نقد است. احزاب روزنامه دارند تا افکارشان را ترویج و افکار دولت را نقد کنند. آنچه بد است این است که یک نهاد حکومتی که از بیت‌المال تغذیه می‌کند یک نهاد حکومتی دیگر را نقد کند. این پذیرفته شده نیست. نباید از پول مردم  رسانه‌ای برای انتقاد و حتی سیاه نمایی بخش دیگر ایجادو  از آن استفاده کنیم. شما به تیتر برخی از این رسانه‌هایی که از پول مردم تغذیه می‌کنند نگاه کنید. گاهی شبکه‌های ضد انقلاب چنین تیترهایی نمی‌زنند.

او ادامه داد: منهای این رسانه‌ها،  بزرگترین هدیه ای که خدا به مسئولان اعطا می‌کند ایجاد فضای نقد است.

جهانگیری درباره برنامه‌های دولتش برای توجه به شهدا و خانواده‌های آنان گفت: ما سال‌هایی را گذراندیم که دشمن دین خدا و ایران به کشور ما تجاوز کردند و جمعی از جوانان ما با دل و جان از کشور و دین خود دفاع کردند تا آرمان‌های امام در این کشور مستقر شود. ما هم هر کاری که بتوانیم انجام می‌دهیم تا آرمان‌های شهدا و ایثارگران محقق شود و تا کنون نیز از هیچ کوششی در این باره دریغ نکردیم و این از مسئولیت‌های دولت است. ما با تکیه بر آرمان‌های شهدا سال‌های سال می‌توانیم انقلاب را پیش ببریم.

برای تقویت بنیه دفاعی کشور از کسی اجازه نمی گیریم

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این سوال که بنیه دفاعی کشور را چگونه تقویت می ‌کنید تا پاسخ بازدارنده‌ای برای کشورهایی باشد که قصد تجاوز به ایران را دارند از طرفی نیز گفته می‌شود شرط برخی از کشورها برای ارتباط با ایران، عدم تقویت بنیه نظامی ما است، اظهار کرد: قطعا برای کشور ما  و شاید برای هر کشور دیگری حفاظت از کشور ارجمند است خصوصا برای ایران که دشمنی‌های جدی از ابتدای انقلاب داشته است. چنین نظام، انقلاب و مردمی باید از بنیه نظامی برخوردار باشند تا از کشور دفاع کند. در جنگ هم شاهد بودیم که تمام قدرت‌های دنیا در مقابل ایران قد علم کردند این تجربه تلخ به ما می‌گوید باید بنیه نظامی‌مان را تقویت کنیم و از کسی هم در این باره اجازه نمی‌خواهیم. ما در همین دولت و در سال ۹۶ بنیه نظامی کشور را  ۴ برابرنسبت به سال ۹۱ افزایش دادیم.

معاون اول دولت یازدهم در پاسخ به این سوال که ترفند آمریکا چنگ و دندان نشان دادن به ملت ایران است بهترین راه شما برای مقابله با آن چیست گفت: برای آمریکا یا هر کشور دیگری که به خواهد مقابل ایران شاخ وشونه بکشد باید بگوییم که مهمترین موضوع ما تکیه بر مردم و انسجام ملی و اقتدار ملی  است که منبعث از وحدت ملی است. این وحدت برای مسئولان بسیار با اهمیت است و در کنار آن دیپلماسی فعال مقتدرانه ای است که باید داشته باشیم تا بتوانیم به وسیله آن آمریکا را در صحنه بین‌المللی به چالش بکشیم و موقعیت ممتاز جمهوری اسلامی که از یک منطق قوی  روشن برخوردار است را با یک دیپلماسی قوی در فضای بین‌المللی نشان دهیم.

برجام نرمش قهرمانانه بود

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری همچنین درباره عدم توجه آمریکا به برجام و تمهیدات دولتش در مقابله با آن گفت: برجام یک نرمش قهرمانانه و راهبردی بود که جمهوری اسلامی برای عبور از یک گردنه تاریخی و صعب العبورکه توسط دشمنان به بهانه هسته‌ای بر ملت ایران تحمیل شده بود انجام داد. ما در برجام اراده سیاسی ملت ایران را بر اراده ملت‌هایی که می‌خواستند به ایران زور بگویند غالب کردیم و نشان دادیم که برای یک بار هم که شده ایران اراده سیاسی خود را بر قدرت‌های بزرگ تحمیل کند. بنابراین بعد از برجام هر مسئولی که به ایران آمد به ما برای برجام تبریک گفت.

برجام ایران هراسی را خاتمه داد

جهانگیری خاطر نشان کرد : ما به وسلیه برجام توانستیم مشکلات امنیتی که برای کشور ایجاد شده بود را از بین ببریم و ایران هراسی که در دنیا تبلیغ می‌شد ر ا خاتمه دادیم. در شورای امنیت ایران به عنوان کشوری بود که صلح و امنیت جهانی را به خطر می‌انداخت و ما با برجام آن را به ایران دوستی و کشوری که از یک منطقه قوی استفاده می‌کند تغییر دادیم . در بعد هسته‌ای نیز شعار انرژی هسته‌ای حق مسلم ماست تحقق پیدا کرد در حالی کمه همه قدرت‌ها می‌خواستند با هر وسیله‌ای که شده ما را از این حق محروم کنند ما موفق شدیم آن را برای کشور محقق کنیم.

این کاندیدای ریاست جمهوری تصریح کرد : ما فکر می‌کنیم به اهدف برجام رسیدم.  برجام یک توافق بین‌المللی است. سازمان ملل و به همراه شش کشور آن را امضا کرده‌اند و شورای امنیت آن را مصوب کرده چگونه ممکن است یک کشوری قادر باشد در برجام تخلف کند. ساز وکارهای مناسب برای جلوگیری از تخلف پیش بینی شده و کشوری که بخواهد برجام را بهم بزند در دنیا منزوی می‌شود. ما با برجام اجماع اروپا وامریکا را بهم زدیم و اگر همین خط منطقی مستدل را پیش ببریم آمریکایی‌ها نمی‌توانند به آن صدمه بزنند.

فضای مجازی شرایط خوبی برای ارتباط مسئولان با مردم ایجاد کرده است

جهانگیری درباره برنامه‌اش برای ارتباط مسئولان با مردم توضیح داد: من به ارتباط مسئولان با مردم به شدت باور دارم وخوشبختانه در مقطع فعلی فضای مجازی شرایط خوبی را به وجود آورده و مسئولان از آن طریق با مردم ارتباط دارند همچنین معتقدم ارتباط مسققیم باید برقرار شود و همه مدیران باید وقتی را برای مردم اختصاص دهند و در سفرهای استانی با برنامه‌های روشن شرکت کنند.

معاون اول رییس‌جمهور همچنین درباره کم شدن فاصله طبقاتی در کشور گفت: از اهداف اصلی ما کم کردن فاصله طبقاتی است و این هدف را می‌توان با نظام مالیاتی مشخص و درست محقق کرد. در حقیقت اگر یک نظام مالیاتی موثر وقوی باشد افرادی که ثروت بیشتری پیدا می‌کنند، مالیات می‌دهند. مهمترین موضوع این است که ثروتمند شدن مردم باید مورد حمایت دولت باشد. فضاسازی منفی در این زمینه  یعنی نمی‌خواهیم کشور توسعه پیدا کند اما وقتی ثروتمند شدند باید مالیات را که حق قانونی دولت است پرداخت کنند و دولت به طبقات پایین جامعه کمک می‌کند و آن‌ها را توانمند کند نه اینکه پول به آنها بپردازد بلکه برای آنها کار ایجاد کند.

او همچنین درباره مسئله ریزگردها که این روزها در استان‌های جنوبی و جنوب غربی مشکل‌ساز شده است توضیح داد: ریزگردها پدیده کوتاه مدت نیست و یکی و دوسال نیست که با آن روبرو هستیم. خوشبختانه در این دولت کانون‌های ریزگرد شناسایی شده و با کشور هدف صحبت شده است. ۷۰ درصد این ریزگردها کانونش در خارج از ایران است. سازمان ملل نیز قول کمک داده است تا این مشکل حل شود. در داخل کشور خصوصا استان خوزستان باتلاق‌های خشک شده باید پر‌آب شوند و در بخشی نیز باید درختکاری انجام شود ودر بخش دیگری نیز مالت پاشی صورت گیرد. ما در منطقه کویری نیز با مشکل شن‌های روان روبروهستیم البته بر‌نامه ‌های خوبی تهیه شده و از کارهایی است که باید به سرعت انجام شود.

نباید از جنگ نرم به عنوان موضوع سیاسی علیه بخشی از کشور استفاده کنیم

معاون اول رییس جمهور درباره برنامه‌هایش برای مقابله با جنگ نرم نیز گفت: جنگ نرم واقعیتی است که وجود دارد و دشمنان می‌خواهند از این طریق کشورها را آسیب برسانند اما مهم این است که از جنگ نرم به عنوان موضوع سیاسی علیه بخشی از کشور استفاده نکنیم. اینکه جنگ نرم را مربوط به بخشی از کشور می‌دانیم خطرش بیشتر است. باید در مقابل جنگ نرم مانند جنگ سخت هوشیاری, انسجام و وحدت مردمی داشته باشیم و از این طریق می‌توانیم هر جنگ نرمی را مانند جنگ سخت به شکست بکشانیم.

جهانگیری درباره قانون دسترسی آزاد و اطلاعات خاطرنشان کرد: قانون دسترسی آزاد و اطلاعات در دولت قبل تصویب شد به شورای نگهبان ارجاع داده شد و در آن دولت اجرایی نشد اما در دولت یازدهم ابلاغ و عملیاتی شده و دستگاه ها مکلف شدند اطلاعات مورد نیاز جامعه را در اختیار مردم قرار دهند .فکر می‌کنم فساد یکی از اصل‌ ترین مشکلات کشور است که با وجود فساد،رشد و توسعه اقتصاد منحل می‌شود. فساد منجر به بی‌عدالتی می‌شود و با وجود فساد سرمایه‌گذاران انگیزه سرمایه‌گذاری را از دست می‌دهند.

او ادامه داد: سرمایه گذار خارجی به کشوری که در آن فساد دارد وارد نمی‌شود. بخش خصوصی دچار آسیب می‌شود اما متاسفانه فساد در برخی مواقع به موضوع سیاسی تبدیل می‌شود و اگر دوست و آشنای خود ما مرتکب این فساد شده باشد آن را نادیده می‌گیرند اما برای خروج رقیب از رقابت مارک فساد بر او می‌زنند و فسادش چند برابر نشان داده می‌شود. ما در این دولت به صورت جدی وقت گذاشتیم و ستاد مبارزه با فساد تشکیل دادیم که از هر سه قوه در آن شرکت می‌کنند.

باید مشخص شود بابک زنجانی چگونه در کشور شکل می‌گیرند

نامزد انتخابات ریاست جمهوری بر لزوم پیگیری فسادهای بزرگ توسط دولت‌ها تاکید کرد و افزود: ما از بابک زنچانی به عنوان کسی ۳.۸ میلیارد دلار معادل ۱۴ هزار میلیارد تومان برده هنوز چیزی عایدمان نشده. کل املاک شناسایی شده او در کشور به ۲ هزار میلیادر هم نمی‌رسد. باید این پول برگرد وگرنه مدیران نمی‌توانند پاسخ بدهند و باید مشخص شود بابک زنجانی‌ها چگونه درایران شکل ‌می‌گیرد و چگونه جوانی به سیستم مدیریتی کشور نفوذ می‌کند و این حجم از پول در اختیارش قرار می‌گیرد یا اینکه در یک برهه از زمان پول وارد کشور می‌کنند اما مقداری از آن در ناپدید می‌شود.

جهانگیری ادامه داد: در یک مقطع گفته می‌شد پول نقد از کشوری گرفته می‌شد به دست ما که می‌رسید، می‌دیدیم سی میلیون دلار آن نیست. زمینه‌های فساد در دستگاه‌ها و در برخی نقاط بیشتر هست. بیشترین فساد در مساله زمین است. با تغییر کاربری و تصرف جنگل و منابع طبیعی این زمینه فراهم می شود.

برای ریشه‌کن کردن فساد همه دستگاه‌ها باید شفاف عمل کنند

او ادامه داد : در منابع نظام بانکی باید گلوگاه‌های فساد گرفته شود. همه نهادهای حکومتی باید در اتاق شیشه‌ای باشد. اگر میخواهیم فساد ریشه‌کن شود و جمهوری اسلامی به عنوان کشوری که پرچم‌دار مبارزه با باشد، باید همه دستگاه ها چه قضایی و چه اجرایی شفاف عمل کنند.

جهانگیری با بیان اینکه نکته بعدی آزادی رسانه‌ها است گفت : فضای مجازی نعمت است. برخی از مسایلی که اخیرا در مورد فساد کشف شد به این دلیل بود که یک نفر در فضای مجازی متنی را منتشر کرده بود. در برخی موارد با کشف کننده برخورد شده. باید جلوی  این کارها را گرفت. من در تعامل با  نهادهای قضایی و اطلاعاتی سعی می‌کنم ریشه فسادهای بزرگ برچیده شود.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در خصوص اینکه در مبارزه با آسیب‌های اجتماعی  مثل طلاق و اعتیاد چه باید کرد ؟ گفت: آسیب های اجتماعی از دغدغه هایی است که همه باید نسبت به آن حساس باشند. این دولت یکی از  مهمترین موفقیت‌هایش این بود که به مقابله با آسیب‌های اجتماعی پرداخت. ضعف در این حوزه اعتماد مردم به کارآمدی نظام را مانند فساد کم می‌کند و سرمایه اجتماعی را کاهش می‌دهد و درنتیجه نظام در چنین شرایطی خطر فروپاشی دارد. باید اعتماد افزایش یابد و سرمایه کشور افزایش یابد و راهش مبارزه با فساد و آسیب‌های اجتماعی است.

نرخ طلاق و اعتیاد را کاهش دادیم

جهانگیری با بیان اینکه ما در زمینه حاشیه نشینی کارهای جدی کردیم گفت : سعی کردیم اینها را سامان دهی کنیم.  در اعتیاد با رسیدگی و ایجاد پایگاه های ترک  اعتیاد و نگاه به معتاد به عنوان یک بیمار، رسیدگی به آن افزایش یافت. آمار معتادان در دولت قیل سه میلیون معتاد بود و دستور داده بودند این تعداد را اعلام نکنند ولی ما اعلان کردیم و در نهایت این تعداد را به دو میلیون و دویست کاهش دادیم. رشد طلاق نیز کاهش یافته. با بررسی های دقیق برای مبارزه با این ها راههایی را پیش گرفتیم و سازمان های مناسب برای مقابله آن با این آسیب های اجتماعی تعبیه کردیم

جهانگیری خاطر نشان کرد در این زمینه سطح شورای اجتماعی را افزایش داده و رییس جمهور و وزیر کشور را به ترتیب رییس و نائب رییس کردیم. همه این موارد به دلیل گزارشی بود که پیش مقام رهبری رفت و در چهار جلسه با مقام معظم رهبری و در جلساتی با  سران سه قوه تشکیل دادیم . در یکی از جلسات رهبری گفتند این کارها را باید بیست سال قبل می‌کردیم. عزمی که الان برای مقابله با آسیب‌ها در دستور کار دولت قرار گرفته، امیدواریم روند را رو به کاهش ببرد .

او در پایان در سخنان خود به سهام عدالت اشاره کرد و گفت در باره سهام عدالت فکر می‌کنم یکی از کارهایی که باید در دستور کار قرار بگیرد مقابله با فقر است.  فقرا یا بیکاراند یا شاغلی هستند که توانمندی کار نداشته و فقیر هستند یا در مناطق فقیر زندگی می‌کنند. برای هر کدام باید سیاست های مشخص داشته باشیم. برای بیکارها باید آنها را توانمند کنیم و  وارد بازار کار کنیم تا خودشان درآمد داشته باشند. خوشبختانه کمیته امداد و بهزیستی و معاونت‌های دولت طرح های خوبی برای این منظور دارند. برای شاغلین که حقوق آنها کفاف زندگیشان را  نمی‌دهد باید اقتصاد رونق پیدا کند. برای مناطق فقیر باید سیاست‌های مالیاتی و عوارضی طراحی کنید. یکی از این سیاست‌ها  سهام عدالت است.  در سال ۸۵، ۹میلیون برگ سهام توزیع شد. در  این دولت ما گفتیم باید ابتدا مشکلات سهام حل شود. در سال گذشته این مشکلات حل شد. سال ۹۵ طبق قانون مجلس باید سهام داران پولشان را دریافت می‌کردند.

معاون اول رییس‌جمهور ادامه داد: تمام  گروه هایی که سهام دارند،  ارزش هر سهم آنها امروز دو میلیون تومان است. یک خانواده پنج نفری ده میلیون سهام دارد. یک خانواده پنج نفری سالی ۵۰۹ تومان سود سهامش است. بقیه مردم که تخفیف ندارند بخش عمده ای از پول سهامشان را در این ده سال از محل سود شصت کارخانه ای که به سهام عدالت ملحق شده اند می پردازند.  به آنها هم  فرصت داده شده تا به سهام عدالت بپیوندند و سهم خود  را پرداخت کنند و ارزش سهم آنها دو میلیون شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز