محسنیاژهای: /مشروح/
یکی از مدیران کانالهای تلگرامی آزاد شد/ بیگناهی بقایی هنوز به اثبات نرسیده / پرونده احمدینژاد در حال رسیدگی است
سخنگوی قوهقضاییه در نشست خبری امروز خود درباره پرونده مدیران کانالهای تلگرامی، محمود احمدینژاد، حمید بقایی، دنیازاده و خبرنگاران بازداشتی توضیحاتی ارائه کرد.
به گزارش ایلنا خبرنگار حجتالاسلام محسنیاژهای در یکصدودهمین نشست خبری خود با خبرنگاران با تبریک ایام ماه رجب گفت : همه دستگاهها و قوا و آحاد ملت عزیز موظف هستند در سال ۹۶ برای تحقق اقتصاد مقاومتی تلاش بیشتری کنند.
معاون اول قوهقضاییه با اشاره به نامگذاری سال از سوی مقام معظم رهبری گفت: در امسال باید تولید داخلی و اشتغال بیش از پیش محقق شود. طبعا قوه قضاییه در این خصوص وظایفی دارد و لازم است با دولت و مجلس همکاری کند. قوهقضاییه هم سال گذشته و هم امسال در جهت تحقق شعار سال تلاش کرده است. از جمله اینکه در مورد بانکها چنان چه بانکها صحیح عمل کنند و تسهیلاتی که میدهند درست باشد میتواند در فعالیتهای اقتصادی و سرمایهگذاری و تولید موثر باشد
سخنگوی دستگاه قضایی ادامه داد: معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در سال گذشته با توجه به آسیب شناسیهایی که کرده با بانکها می خواهد همکاری کند. سرپرست دادسرا مبارزه با جرایم پولی و مالی با بانک مرکزی و هفت یا هشت بانک بزرگ جلسه گذاشته و گفتند در پروندههای اخیر آسیبهایی وجود دارد و اشکال معوقات و رانت خواریها اینجا است. روابط ناصحیح بین کارکنان بانک و مشتری را هم احصا کردند و دارند کمک میکنند تا این آسیبها در سال ۹۶ تکرار نشود.
او یکی از عوامل موثر در تولید و اشتغال را مساله رفع موانع تولید عنوان کرد و گفت: قانون خوبی در این ارتباط وجود دارد. بازرسی کل کشور سال گذشته به خصوص امسال برنامه مشخصی برای پیگیری این قانون گذاشته چون اگر این قانون درست پیگیری شود موانع از پیش پای اقتصاد تولیدی ما برداشته میشود. یکی از مسایل که اثر زیادی داشته در تولید داخلی و حتی برخی را بیچاره کرده قاچاق است.
جلسات دادستان کل و معاون اول قوه با مسئولان اقتصادی و بخش خصوصی
محسنیاژهای افزود:در سال گذشته جلسات مختلفی گذاشته شد. از اول امسال هم جلسات گذاشته شد. دادستان کل کشور با مسئولان اقتصادی و اتاق بازرگانی و بخشی از خود افراد فعال در بخش خصوصی جلسه گذشتند. معاون اول قوه هم با اتاق بازرگانی و فعالان اقتضادی جلسه گذاشتند و امیدواریم موانع بر سر راه بخش خصوصی برداشته شود.
او با اشاره به برخی موانع برای گرفتن جواز و مواد اولیه برای صادر کردن کالا،گفت: با اتاق بازرگانی صحبت کردیم و کمیته مشترک تشکیل شده است. برخی افراد در دستگاهها نوعی باج خواهی میکنند. فردی اطلاع داد که ما ضمانت بانکی میخواستیم گفتند این مدرک و این سند را میخواهیم همه را ما تحویل دادیم بعد از دو ماه هرچه گفتند را کنار هم گذاشتیم آخر سر که کار که باید انجام میشد یک نوشته غیر رسمی دادند که ما باید پنج درصد سود شما را داشته باشیم. چرا؟ گاهی وقت ها کسی به سراغ گرفتن تسهیلات می رود. کسانی در بانک و خارج از بانک ادعا میکنند ما این کار را میکنیم به شرطی که یک بخشی از تسهیلات را به ما بدهید. مثلا دو میلیارد میدهیم اما پانصد میلیون را باید همین جا سرمایه گذاری کنید.
سخنگوی قوهقضاییه افرود: داریم ساز و کاری ترتیب می دهیم که از این جرم ها جلوگیری شود
او با بیان اینکه در بحث قاچاق، دادستان کل با برخی مسئولان بنادر دیدار و صحبت کرده است، اظهار کرد: رییس بازرسی کل کشور هم از بعضی کمرگات و بنادر دیدار کردند و با تعزیرات هماهنگ شده که از این پرونده هایی که بعضا مشترک هستند کمتر شود.
معاون اول قوهقضاییه ادامه داد: به لحاظ اهمیت قاچاق در تولید داخلی و مضرات دیگر این پدیده شوم ، علاوه بر جلساتی که با مسئولان ذیربط گذاشته شد، با هماهنگی شورای امنیت کشور، ریاست قوه قضاییه خودشان جلسهای تشکیل دادند و از همه مسئولان ذی ربط اعم از وزیر تجارت و اقتصاد و رییس ستاد مبارزه با قاچاق و رییس گمرکات و فرمانده نیروی انتظامی و اطلاعات سپاه دعوت و به دادستان کل دستور داد درباره مسایل داخلی خودمان همه دادسراها و دادگاه ها گزارش بگیرند که آیا در کیفیت این مبارزه و رسیدگی به پروندهها کم و کسری وجود دارد یا خیر. به بازرسی کل کشور نیز دستور دادند تا هر دستگاهی که در اجرای صریح قانون تعلل دارد دنبال و پیگیری کنید.
گزارش ۸۰۰ مورد به دولت
محسنیاژهای با بیان اینکه در حدود هشتصد مورد به دولت موارد را گزاش دادیم، اظهار کرد: این موارد گاهی هشدار بوده و گاهی هم تعلل. هشتصد مورد بازرسی کل کشور گزارش داده ودولت و رییس جمهور و معاون اول دستورات پیگیری جدی دادند. بنده به آقای سراج گفتم که این مسائل را دنبال کنید چرا که ممکن است رییس جمهور دستور داده باشد ولی اجرا نشود.
سخنگوی قوه قضاییه با تاکید براینکه برخورد جدی با مفاسد ادامه دارد، اظهار کرد: من قبلا هم گفتم یکی از فشارهای قوه قضاییه این است که با مفسدان چه اقتصادی و چه امنیتی مبارزه شود. به خصوص با کسانی که با سو استفاده از قدرت و ثروت و برخی جایگاه های اجتماعی در صدد دور زدن قانون هستند که با زرنگی و سو استفاده از ثروت و موقعیت چنین اقدامی کنند. یک آدم بیچاره ممکن است بلد نباشد و زود گیر بیافتد اما صاحبشان قدرت با گرفتن وکیل قانون را دور میزنند. باید قاضی و دادستان ما هوشیار باشند.
او ادامه داد: در مورد صندوق توسعه و بانک سرمایه گزارشی هست که برای من سنگین است که هشت هزار و سیصد میلیارد تومان فقط از معوقات یک بانک فقط به ۳۱ نفر تعلق دارد. این افراد این مبلغ را دارند و نمیدهند. اگر این مبلغ وارد چرخه تولید شود میتوانید ببینید چه اثری دارد. بعضا خلاف این مبلغ را گرفتند و در زمینهای که باید مصرف نکردند و پرداخت هم نکردند، البته این میزان با سود و تاخیر است.
معاون اول قوهقضاییه گفت: باز در همین گزارش گفته شده که سرپرست مجتمع اقتصادی ما این ۳۱ نفر را دعوت کرده است. گفته این مقدار بدهی دارید و این هم اتهامات و تخلفات شماست. آقای بانک شما این تقصیر را دارید و مشتری این تقصیر را دارد.
فرصت تسویه به بدهکاران تا آخر اردیبهشت
او با بیان اینکه اشکالاتی در مورد محاسبه دیرکرد هم وجود دارد، اظهار کرد: این افراد قول دادند تا پایان اردیبهشت مقداری را تسویه کنند که اگر این اتفاق نیفتد منجر به بازداشت آنها خواهد شد. سرپرست گفته اگر تسویه کنند از نوعی ارفاق برخوردار می شوند.
سخنگوی قوهقضاییه ادامه داد: در همین گزارش از این بانک گفته شده ۴ میلیارد و۲۱۰ میلیون ریال یعنی چهارصد و ده میلیارد تومان به شرکت زیرمجموعه خود داده با سود ۱۸ درصد. حال این شرکت به چند شرکت خصوصی دیگر این تسهیلات را با ۲۷ درصد داده است. یعنی بانک مرکزی از سویی مصوب کرده بیش از این مقدار نمیتوانید سود بگیرید، این ها برای اینکه قانون را دور بزنند به شرکت زیر مجموعه خود وام می دهند. با سود ۲۷درصد این وسط این سود بین ۱۸ تا ۲۷ حتی به جیب خود این بانک هم نمیرود. خود این مضوع شده یک پرونده و چند نفر در این پرونده در مظان اتهام هستند.
او به آسیبشناسی از نحوه برخورد قوهقضاییه با مجرمان اقتصادی پرداخت و گفت: ما باید به نحوی عمل کنیم که بخشی با تغییر قانون و بخشی با کمک دولت مرتفع شود. مثلا یک فرد که چند شرکت و شاید صد الی سه هزار کارگر دارد در صورتی که این فرد مجرم یا حداقل متهم بوده و تحت تعقیب قرار بگیرد به چه شکل انجام شود که کارخانه نخوابد و کارگرها بی کار نشوند و چرخ کارخانه از چرخش نایستد و در عین حال با مجرم برخورد شود.
او در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در سال ۹۶ کارهایی که در سنوات گذشته در مورد زندانیان شروع شده است را ادامه میدهیم اما احتیاج به کمک مردم، دولت و مجلس داریم. همه ما میدانیم که اگر با همه قضایا به صورت قضایی برخورد شود و حل شوند آمار زندانیان ما افزایش پیدا میکند. یکی گفت چرا باید به قوه قضائیه اجازه بدهیم که ساختمان بسازد و بودجه بیشتری داشته باشد، باید کار دیگری انجام بدهد .
تلاش برای کاهش جمعیت کیفری
سخنگوی قوه قضائیه افزود: کار اصلی را مجلس و دولت باید کنند. خیلی از موضوعات از طریق طرحها جرم شناخته شده است و با این میزان از بودجه، قوه قضائیه توان اداره این حجم از ماموریت را ندارد. با تمام اینها امسال تلاش داریم که آمار زندانیان را کاهش دهیم. ما این کار را طی چند مرحله انجام میدهیم.
اژهای افزود: سعی در این است که تا جایی که ممکن است و قانون اجازه داده است به جای مجازات حبس و سایر مجازاتهای جایگزین که برای فرد بازدارنده نیز باشد استفاده کنیم. مثلاً فرد را محکوم کنیم که مسائل مربوط به شهری یا شهرداری را انجام بدهد یا درخت بکارد یا از این دست از امور. البته در این موارد خود فرد نیز باید قبول کند.
سخنگوی قوه قضائیه در ادامه تاکید کرد: یکی از موارد دیگری که وجود دارد بحث تعلیق مجازاتها است که مجازاتها را مدتی معلق میکنند و اگر فرد در آن مدت مرتکب جرمی نشود مجازات نمیشود و اگر شد هم مجازات جرم اول و هم مجازات جرم دوم در مورد او اعمال میشود.
عفو و تخفیف مجازات ۴هزار و ۶۲۱ نفر در امسال
محسنیاژهای در ادامه خاطرنشان کرد: از تاریخ ۱۶/۱۲/۹۵ تا ۱۵/۱/۹۶، ۵۹ هزار و ۳۴۶ نفر به مرخصی رفتند که این افراد اعمالشان در این مدت بررسی میشود. اگر به دنبال جبران خساراتهای ناشی از جرم خود رفته باشند و یا اینکه در این مدت مرتکب جرم نشود مهم است و در اصل بر آزادی مشروط آنها تاثیرگذار است. از اوایل امسال ۴هزار و ۶۲۱ نفر هم مشمول عفو شدهاند. از این تعداد هزار و ۷۸نفر آزاد شدند و بقیه این تعداد مجازات حبس آنها تقلیل پیدا کرد.
او افزود: در سال گذشته ۳۴۶ نفر از اولیای دم از حق قصاص خود گذشتند. البته ممکن است این گذشت از قصاص با گرفتن دیه یا مبلغی بیشتر از دیه صورت گرفته باشد. یعنی در هر حال قصاص نکردند و از حق قصاص خود گذشتند.
معاون اول قوه قضائیه با اشاره به اقدامات صورت گرفته در سازمان زندانها گفت: اقدامات بسیار خوبی در سازمان زندانها به خصوص در بخش فرهنگی شکل گرفته که در جهت آزادی مشروط و اصل زندانیان موثر است. به طور مثال زندانیان با حفظ کل یا جزء قرآن میتوانند از این تخفیفات استفاده کنند. بهترین آمار را در بین زندانها در استان آذربایجان شرقی زندان تبریز دارد.
او افزود: برخی افراد که محکوم به اعدام، حبس ابد یا حبس طویلالمدت بودند با حفظ کل قرآن یا بخشی از آن مستحق تخفیف شدند که توسط رئیس قوه قضائیه موافقت شد.در تبریز ۱۰ الی ۱۵ نفر از کسانی که محکوم به اعدام، حبس ابد و یا حبس طویلالمدت بودند در پنج، شش ماه گذشته مشمول رحمت و عفو نظام قرار گرفتند.
اژهای افزود: در سال ۹۵، ۹هزار و ۱۴۳ نفر که مجموع مجازات نقدی آنها و یا حتی بدهی آنها به شکات خصوصی بالغ بر ۷۰۰ میلیارد تومان بود با کمک خیرین آزاد شدند اما در این بین حدود ۳۶ درصد از صاحبان این مبلغ وقتی متوجه شدند که خیرین قصد پرداخت این هزینهها را دارند گذشت کردند و فرد به این طریق رهایی یافت.
معاون اول قوه قضائیه گفت: قوه قضائیه در سنوات گذشته عمدتاً بر روی مسائل مربوط به زمین و آب متمرکز بود و معاونت پیگیری و دادستانها به این مسائل وارد میشدند اما امسال در بخشهایی که مانند سلامت مردم، هوا و بهداشت هم به مانند سال گذشته وارد میشویم و دراین زمینهها اقدامات خوبی صورت گرفته است که وقت برای توضیح همه آنها کم است. همچنین از بخش خصوصی هم حمایت میکنیم که اگر جرمی رخ داد کارخانهای تعطیل نشود ولی مجرم به مجازات خود برسد.
تشکیل ستادی برای برخورد با جرائم انتخاباتی به ریاست دادستان کل
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه در آستانه انتخابات هستید و در بحث انتخابات در قانون انتخابات چه وظایفی برای دستگاه قضا در برخورد با تخلفات انتخاباتی تعریف شده است، گفت: قوه قضاییه وظیفه برخورد با جرم را دارد. در قانون پیشبینی شده برای جرایم انتخاباتی باید شعب ویژهای داشته باشیم که خارج از نوبت رسیدگی کنند. از طرفی برای پیشگیری از جرم هم میتواند ورود کنند. ستادی به ریاست دادستان کل و سایر دستگاهها و وزارتخانهها ایجاد شده ما در انتخابات مجلس هم قبلا بیش از چهل درصد تاثیرگذار بودیم.
احضار دو مورد برای برخورد با تخلفات انتخاباتی از سوی دادستان تهران
او افزود: من از ستاد پیشگیری پرسیدم آیا تخلفات انتخاباتی الان شبیه به تبلیغات انتخاباتی بوده یا نه که اعلام کردند دو مورد در تهران بوده است. بیش از دو مورد نداشتیم که دادستان تهران آنها را احضار کرده آنچه برخی روزنامهها گفتند خلاف بوده است.
اژهای تصریح کرد: در رابطه با استعلامات یکی از چهار مرجعی که باید به شورای نگهبان پاسخ دهد قوه قضاییه است در هر انتخابات ستادی دارد برای پاسخ به استعلامات در زمان خودش. هر چه سوال شده در فرصت کوتاه قوه توانست استعلام هیات نظارت و اجرایی را پاسخ دهد. برای قوه قضاییه مسائلی پیشبینی شده در خصوص انتخابات ریاست جمهوری کمیسیون تبلیغات هست که ریاست قوه در آن عضو است و جلسه تشکیل شده و دادستان نیز در آن شرکت کرده است. در مورد تخلف تبلیغات زودهنگام دادستان تهران افراد احضار کرد و یکی از آنها جواب داده اما یکی دیگر هنوز نیامده است.
توضیحات اژهای درباره پرونده مدیران دو تابعیتی
او در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه در پرونده مدیران دو تابعیتی و گزارش دادستان کل و گفتههای وزیر اطلاعات بحثی از سوی وزیر مطرح شد که بخش عمدهای از این افراد دارای گرین کارت هستند نه دو تابعیتی آیا این اشکال دارد، گفت: خود مسئولان وزارت اطلاعات میگویند ما در سنوات اخیر با دوتابعیتیها برخورد کردیم ما تشکر کردیم نسخهای از برخوردهای اینها با مسئولان دوتابعیتی هم به ما داده شده و گفت شده اینها منفصل شدهاند.
معاون اول رییس قوه قضاییه گفت: در نامه به دادستان گفتند برخی قبلا مسئولیت داشتند الان ندارند برخی هم در حد مشاور هستند. بعضی هم دو تابعیتی نبودند یا دو تابعیتی بودند و در بخش خصوصی بودهاند. حالا اینکه این شرکتی که وابسته به دولت است میتواند اینها را جذب کند یا نه بحث دیگری است. دادستان لیست دیگری از پنجاه و سه نفر دادند و اگر ثابت شد که اینها دو تابعیتی هستند طبق قانون برخورد باید بشود اگر نه قانع میشوند و حل میشود. آنچه در قانون پیشبینی شده دو تابعیتی است شاید گرین کارت از لحاظ صلاحیت اشکال داشته باشد اما قانون درباره دو تابعیتیها صراحت داشته است.
او درباره جدیدترین اخبار پرونده کاسپین گفت: این مشکل بانک مرکزی است. پرونده در قوه قضاییه مطرح شده باست. هنوز مراحل اولیه کار است و نمیتوانم دورنمای کار را بدهم. یک از تعهداتی که کاسپین داشته با چند شرکت بوده و این اختلافی بین بانک مرکزی و مسئولان آنجا است. پرونده هنوز در دست بررسی است و هنوز به جایی نرسیده است و باید دید این صحبتها بین بانک مرکزی و مسئولان ذی ربط چه بوده است.
یکی از مدیران کانالهای تلگرامی آزاد شد
معاون اول قوه قضاییه در پاسخ به آخرین وضعیت پرونده دستگیری مدیران کانالهای تلگرامی و مساله وزیر اطلاعات که ادعا شده در این پرونده مربوط است، گفت: این افرادی که دستگیر شدند هنوز حکمی برایشان صادر نشده است. بنابراین از بیان جزییات کار از لحاظ قانونی معذور هستم. در صحبتی که داشتم اتهامات آنها اجمالا امنیتی است برخی علاوه بر امنیتی بودن انتشار مسائل مستهجن و خلاف عفت عمومی است. افراد بازداشت شده ۸ نفر هستند دو نفر قرارشان تبدیل شده یک نفر آزاد شده یک نفر اگر قرار را تامین کرده باشد امروز آزاد شده است.
او خاطرنشان کرد: چون نقل قول شده بود از رئیس جمهور که اینها مجرم نیستند البته این تحریف صحبت رییس جمهور بود. رییس جمهور گفت بنا بر گزارش اولیه که به من دادند اینها مجرم نیستند من گفتم مرجع صالح برای تعیین مجرم بودن قوه قضاییه است. اما در این پرونده وزیر اطلاعات نمیتواند اظهارنظر کند چون مسائلی در این پرونده مطرح است که به قول ما جزو مسائل رد است. ما در قانون داریم اگر قاضی یک پرونده را رسیدگی میکند و به یک دلیلی طرفین پرونده از قاضی شکایت کردند و شکایت وارد بود، دیگر قاضی نمیتواند به شکایت رسیدگی کند.
اژهای تصریح کرد: دادستان وقتی میخواهد پرونده را شروع کند از ماده ۶۴ آیین دادرسی کیفری تا مواد بعدی یکی از مواردی که وارد به تعقیب میشود این است که یک مرجع رسمی مثل بازرسی کل کشور گزارش دهد و گزارش خود را مستند کند. این پرونده با یک گزارش رسمی با مستندات به دادستان داده شده. دادستان به عنوان مدعیالعموم وارد شده و در حال رسیدگی است و هنوز معلوم نیست علیه چه کسانی اعلام جرم میشود. مسائلی هم در باره وزارت خارجه مطرح است که نه اطلاعات آن گفته شده و هنوز معلوم نیست ثابت میشود یا نه.
پرونده بقایی مفتوح است
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه احمدینژاد بارها گفته بقایی بی گناه است و این ثابت شده و مقامات قضایی هم از او عذر خواهی کردهاند آیا این صحت دارد، گفت: نه ایشان پروندهاش مفتوح است و باید دادگاه برود و قاضی نظر بدهد و لذا بیگناهی او به اثبات نرسیده است. کسی هم از ایشان معذرتخواهی نکرده است.
اژهای در مورد آخرین وضعیت پرونده سعید مرتضوی با توجه به بازنشسته شدن یکی از قضات پرونده گفت: هنوز همان قسمت و بخشی که مانده بود در مرحله تجدیدنظرخواهی است. در مورد بخشی از پرونده کهریزک و شکایت سازمان تامین اجتماعی هنوز در مرحله تجدید نظر است.
حکم پرونده احمدینژاد صادر نشده
معاون قوه قضائیه در پاسخ به سوالی در مورد آخرین وضعیت پرونده محمود احمدینژاد نیز گفت: این پرونده به طور مستقیم وارد دادگاه شده است و همچنان مفتوح و در حال رسیدگی است و هنوز حکمی در رابطه با آن صادر نشده است.
محسنیاژهای در پاسخ به سوالی در رابطه با اینکه آیا قوه قضائیه آماری از تعداد محکومین به اعدام به مجلس داده است گفت: اگر جایی همچون مجلس از قوه قضائیه آماری بخواهد و ما طبق قانون محدودیت نداشته باشیم این کار را انجام میدهیم.
تشریح آخرین وضعیت پرونده دنیازاده
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی در رابطه با آخرین وضعیت پرونده دنیازاده گفت: ممکن است افرادی که بازداشت میشوند در حین بازداشت مرتکب به یک جرم باشند ولی بعد از بازداشت و تحقیقات اتهامات دیگری نیز متوجه آنان شود. در مورد این فرد هم به همین شکل است و برای ایشان یک پرونده دیگر در گیلان تشکیل شده بود که به علت تقدم رسیدگی در تهران به آن پرونده نیز در تهران رسیدگی میشود. این فرد همچنان در حال بازداشت است و پرونده در دادسرا است و به دادگاه نرفته است.
نه دادستانی علیه احمدینژاد شکایت کرده و نه او از دادستان کل
او در پاسخ به سوالی در رابطه با اینکه دادستان کل کشور در رابطه با اظهارات محمود احمدینژاد در خوزستان آیا شکایتی کرده و آیا شکایت محمود احمدینژاد از دادستانی کل کشور به ثبت رسیده است گفت: من هم از دادگاه ویژه روحانیت و هم از دادستانی تهران استعلام گرفته ام؛ نه از جانب دادستانی علیه این فرد شکایتی شده است و نه از جانب این فرد علیه دادستان کل شکایتی ثبت شده است.
معاون اول قوه قضائیه درباره فشارهای غرب بر سر مسئله حقوق بشر درایران گفت: امروز کسانی مدعی حقوق بشر هستند که آدم خجالت می کشد حرف آنها را بشنوند. مثلاً ترامپ برخلاف موازین بینالمللی برعلیه یک کشور اقدام نظامی انجام می دهد. شما شب گذشته دیدید که چطور زنها و بچههایی که مدتها در چنگ داعش اسیر بودند را به خاک و خون کشیدند. آیا صدای هیچیک از این مدافعان حقوق بشر در آمد. اینها اشکال میکنند و میگویند اعدامهای صورت گرفته در ایران برخلاف حقوق بشر است. ما نرمشی نشان نمیدهیم. من دو نمونه این اعدامها ذکر میکنم و شما بگویید میشود آنها را اعدام نکرد.
او افزود: در بندرعباس دو نفر به نام بهروز شیرینزبان و محمد نورملاالله ۲هزار و ۳۵۰ کیلو تریاک، ۲۲۰ کیلو حشیش و ۳ هزار و ۹۰۰ کیلو هروئین را در جابجاییشان نقش داشتند. این مقدار مواد مخدر بسیار زیاد و حکم راجع به آن دو نفر صادر و اجرا شد. آیا میشود گفت که این حکم خلاف موازین حقوق بشری است. در مورد دیگر درکرمان حسین زهی و فرامرز کوهکن ۱۶۰۹ کیلوگرم تریاک از آنها کشف شد. مشخص نیست که قبلاً چه میزان مواد مخدر را جابجا کردند که اعدام شدند. در کرج فردی ۳۴۵ کیلو تریاک و ۱۷۶ کیلو مورفین را جابجا کرده بود که حکم اعدام در مورد او اجرا شد. در همین استان مرکزی هم شاهد بودیم که فردی که در روز روشن هشت نفر را کشت محکوم به اعدام شد. در بسیاری از موارد که حکم اعدام صادر میشود به همین شکل است. آیا میشود از این اعمال این افراد به آسانی گذشت و آنها را اعدام نکرد؟
او در پاسخ به سوالی در رابطه با اینکه آیا در دادستانی محلی وجود دارد که افراد بتوانند تخلفات نظامی را اطلاع دهند گفت: هم در دادستانی کل و هم در دادستانیهای دیگر ستاد وجود دارد که افراد علاوه بر دادسرا و سازمان قضایی میتواند شکایات و اعلانات خود را به آنجا بگوید.
گاهی اوقات سخنان رییس جمهور تحریف میشود
محسنیاژهای در پاسخ به سوالی در رابطه با اینکه اخیراً رئیس جمهور حرفهایی زده که به نظر مخاطبش قوه قضائیه است گفت: ما به شدت به دنبال یاری رساندن به تولیدگران هستیم و قصد مچگیری نداریم اما در جایی که شخصی قصد دارد دست خود را در جیب مردم و بیتالمال کند با آن برخورد میکنیم. بر فرض شخصی که ۵۰ میلیارد میگیرد و دروغ میگوید آیا نباید با آن برخورد کرد و به پرونده آن رسیدگی کرد؟ ضابطین قوه قضائیه و خود قوه قضائیه هم به دنبال این کار نیستند اما مچ کسانی را که قصد دستدرازی به اموال مردم را دارند و همچنین قصد دارند در بیتالمال دست ببرند را نه تنها باید گرفت بلکه در برخی موارد هم باید مچ آنها را قطع کرد. من معتقد هستم که در برخی مسائل حرفهای رئیس جمهور تحریف میشود. مثلاً در روزنامهها خواندم که رئیس جمهور گفته است کسانی که در قضیه کانالهای تلگرامی دستگیر شدند مجرم نیستند، من خودم سخنان رئیس جمهور را شنیدم و دیدم که این حرفها تحریف شده است و رئیس جمهور چنین نگفته است. ممکن است در برخی موارد وسیلهای به طور مثال در پنجشنبه آخرین ساعات اداری قرار وثیقهای صادر شود و فرد نتواند آن را تودیع کند و به همین دلیل بازداشت شود. این بدان معنا نیست که قوه قضائیه قصد دارد افراد را بیدلیل در بازداشت نگه دارد.
نظر اژهای درباره ثبتنام احمدینژاد
معاون اول دستگاه قضا در پاسخ به اینکه احمدی نژاد جلسهای با رهبر داشته و توصیه شده که وارد انتخابات نشود آیا ورود او تشویش اذهان عمومی نیست عنوان کرد: درباره بحث صلاحیتها باید شورای نگهبان نظر دهد.
اژهای در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا مبنی بر اینکه آخرین وضعیت پرونده خبرنگاران بازداشتی گفت: پرونده این افراد در مرحله دادسرا قرار دارد و قرار مجرمیت برای آنهاصادر شده است.
او افزود: گفته شده که دوازده نفر بازداشت شده اند این خبر درست نیست، در پرونده کانالهای تلگرامی هشت نفر بازداشت شدند که یک نفر آنان آزاد شد، بقیه هم در رابطه با آن قضیه نیستند یک عده در رابطه با سایر مسایل بازداشت شدند.
طاهری و شهیدی از سوی وزارت اطلاعات بازداشت شدند
سخنگوی قوه قضا با اشاره به پروندههای هنگامه شهیدی و طاهره ریاحی گفت: شهیدی توسط وزارت اطلاعات دستگیر شده و تا مدتی برای تحقیقات در دست وزارت اطلاعات بود. خانم ریاحی هم همین طور. این دو ارتباطی با شبکههای تلگرامی نداشتهاند، در مورد احسان مازندارنی هم باید همینطور است.
او تاکید کرد: برخی عامدانه و غیر عامدانه اینها را به هم ربط میدهند.
هرکس که پرونده داشته باشد الزاما رد صلاحیت نمیشود
اژه ای ادامه داد: دادستان کل درباره تاثیر گذاری پروندههای قضایی نیز گفتند شاید یک نفر پرونده داشته باشد و تایید شود. الزاما این طور نیست که هر کس پرونده ای دارد حتما رد میشود و هر کس ندارد هم حتما تایید. اگر کسی محکومیت داشته باشد و محکومیت ها جزو موارد منع از ورود به انتخابات باشد رد صلاحیت می شود. در قانون هم پیش بینی شده که برخی جرایم هست که کسی که این جرم دارد نمیتواند ورود کند.
سخنگوی قوهقضاییه خاطر نشان کرد: ممکن است کسی پرونده جاری داشته باشد اما تشخیص با مرجعی است که احراز صلاحیت میکند و ممکن است با این پرونده احراز صلاحیت نشود.
او تاکید کرد: برخی رد صلاحیت را با احراز عدم صلاحیت اشتباه میکنند. احراز صلاحیت دایره وسیع تری دارد یعنی اگر کسی شرایطی که در قانون برای او مقرر شده شرایط را نداشته باشد یا برای مرجع مشخص نشد واجد است یا نه صلاحیت او احراز نمیشود. اینها صفت وجودی است.
اژهای در پاسخ به این پرسش که مشکل چه تعداد واحد صنعتی با کمک قوه قضاییه و مشکلات عمده این واحدها چه بوده؟ است، گفت: در این موارد آمار دقیق ندارم. در برخی پروندهها در استان البرز نحوه رسیدگی ما بگونهای بود که بیش از دو هزار نفر میتوانستند بیکار شوند ولی ما جلوگیری کردیم، در خراسان رضوی نیز ۲۲۰ هزار نفر میتوانست کارگر بیکار شود ولی کاری کردند که نشود.
سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به سوالی مبنی بر این که قانونی داشتیم درباره رسیدگی به اموال مسئولین ظاهرا آیین نامه اجرایی اش صادر اما ابلاغ نشده است گفت: هر قانونی که مراحل نهاییاش طی شود باید همه ملتزم به آن باشند. این قانون دو بخش دارد یک بخش رسیدگی به اموال و بخش دیگر گرفتن فهرست اموال. در قانون اساسی رسیدگی مدنظر است و مقاماتی نیز پیش بینی شده اند از جمله سران قوا ، رهبری و وزرا، اما آنچه در قانون جدید مصوب شده و بین مجلس و شورای نگهبان آن را خلاف شرع دانستند و مجمع درباه غیر از موارد قانون اساسی، اجازه رسیدگی ندارند.
او افزود: آنها موظف هستند در ابتدا و انتها دوره خدمت فهرست اموال خود را به قوه بدهند این خود اظهاری است. که البته باید زیر ساخت آن باید تهیه شود.
اژهای درباره مساله پلاسکو نیز گفت: ملاک ما کار کارشناسی است و هنوز جوابی داده نشده است. اقدامات قوه مشخص است. پزشکی قانونی باید کسانی که هویتشان تشخیص داده نمیشد را تشخص میداد. وضعیت افراد مفقود شده هم معلوم شد. سه نفری که گفته بودند از سوی آنان نقطه آتش سوزی آغاز شده دو نفرشان هنوز بازداشت هستند و یک نفر آزاد شده است. گزارش هیات کارشناسی درباره اینکه چه کسی قصور کرده هنوز تکمیل نشده و فعلا نظر کارشناسان که قاضی تعیین کرده واصل نشده است.
او در پاسخ به سوال دیگر درباره این که آیا اساسا مخاطب دادستان کل در اهواز رییس جمهور سابق بود یا نه گفت: از خودشان بپرسید.
اژه ای درباره منصور نظری شاعر که مدتی است در زندان به سر می برد اظهار داشت: موضوعاتی مطرح شده که گفته شده ایشان انتقاداتی را نسبت به دستگاه قضا داشته و اعلام جرم شده است.
سخنگوی دستگاه قضایی تاکید کرد: من خواهش میکنم گاهی وقت ها با فضا سازی و فشار نخواهیم که قانون زیر پا گذاشته شود. چنان چه هر مساله ای از طریق قانونی دنبال شود درست است. اما اگر بگوییم این دانشجو است، این استاد و یا این آخوند است نباید رسیدگی شود، درست نیست. من خودم شناختی نسبت به آقای نظری ندارم اما با اظهارات کسانی که میشناسم اگر کار دست من بود به ایشان تخفیف میدادم اگر به من محول میشد. پیگیری هم در این باره کرده ام.
سخنگوی قوه قضا درباره خود اظهاری حسین فریدون به دادسرای تهران نیز عنوان کرد: شنیده شده کافی نیست؟منبع ادعا چیست؟