خبرگزاری کار ایران

ناصر هادیان:

شجریان و فرهادی فرمانده ارشد مبارزه فرهنگی با ترامپ شوند/ نباید آتو به دست رییس جمهور آمریکا دهیم

شجریان و فرهادی فرمانده ارشد مبارزه فرهنگی با ترامپ شوند/ نباید آتو به دست رییس جمهور آمریکا دهیم
کد خبر : ۴۶۷۰۷۰

تحلیلگر ارشد مسایل امریکا پیشنهاد تشکیل یک نهاد برای بررسی مسایل آمریکا زیر نظری مقام معظم رهبری را داد و گفت: همه جناح‌ها باید در این ستاد باشند و دستورکارش این باشد که آتو به ترامپ ندهیم.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی ایلنا، ناصر هادیان در نشست "با امریکای ترامپ چه باید کرد؟" که صبح امروز توسط موسسه دیپلماسی ایرانی در روزنامه اطلاعات برگزار شد، گفت: هیچ‌کسی از جمله خود ترامپ نمی‌داند او چه می‌خواهد کند. او کمپین‌اش را براساس عدم پیروزی شکل داد و بنابراین هر حرفی زد و نمی‌توان نسبت به حرف‌های او در زمان انتخابات حساب باز کرد.

او ادامه داد: ترامپ همیشه نسبت به کسری بودجه کشورها و عدم پایبندی دیگران به تعهدات حساس بوده است. به مازاد کشورها هم حساس بوده است. او ذهنیت پیچیده و ابزار پیچیده‌ای هم ندارد. در این باره موفق نخواهد بود چون بخشی از نرم‌ها و قواعد جهانی است. کار دوم کالایی کردن امینت و بالا بردن قیمت آن است. امریکا قیمت امنیت را بالا می‌برد و در این عرصه موفق خواهد بود و دیگران مجبور هستند هزینه‌های این مساله را بدهند.

این تحلیلگر ارشد مسایل امریکا با بیان کار سوم ترامپ دیوار کشیدن‌ها چه به صورت واقعی و چه مجازی است، اظهار داشت: شعار امریکا از اول بر همین اساس است. در چهل سال گذشته پایین آوردن دیوارها بوده است ولی الان کسی آمده که می‌خواهد دیوارکشی کند اما فکر می‌کنم در این باره موفق نخواهد شد.

هادیان ادامه داد: با توجه به روحیه و اعتماد به نفس کاذب ترامپ، او فکر می‌کند توانمندی‌هایی دارد که دیگران ندارند. تصمیم گیری اصلی به کاخ سفید می‌رود و پنتاگون، سنا و سیا و وزارت امور خارجه امریکا درجه دوم می‌شود و کوشنر ایوانکا و استیو بنن تصمیم گیران می‌شوند. او حوصله و اهل فکر کردن وتصمیم گیری نیست و به شدت اهل عمل است و حوصله بحث های طولانی و پیچیده سیاسی را ندارد.

او با طرح این سوال که چرا جمهوریخواهان از ترامپ حمایت و با او مخالفت نمی‌کنند، خاطرنشان کرد: من فکر می‌کنم مخالفت کنونی جمهوریخواهان با ترامپ به دلیل انتخابات آتی کنگره در دو سال آینده باشد که موجب ریزش رای شان شود ولی این مساله تداوم نخواهد یافت چون او واقعا مسایل عجیب و غریب مطرح می‌کند. نمونه اخیر آن انجام اتفاقات تروریستی در سوئد است که رخ نداده بود. طرح این مسایل عجیب و غریب موجب تردید در سلامت روانی‌اش خواهد شد.

این استاد دانشگاه درخصوص رفتار رییس جمهور آمریکا با رسانه‌های جریان اصلی ابراز داشت: ترامپ با آنها در افتاده و آنها هم با ترامپ. این رسانه‌ها درصدد مشروعیت زدایی از ترامپ هستند که برای ما فرصت آفرین هستند.

هادیان با بیان اینکه ایران نباید کاری کند که در رادار ترامپ قرار گیرد، عنوان کرد: ما جزو سخنان اصلی او نبودیم ولی چند گروه می‌خواهند ما را در رادار ترامپ قرار دهند. به طور مثال اسرائیل می‌خواهد ما را امنیتی سازی کنند و عربستان و سازمان مجاهدین و لابی‌هایشان هم بدنبال این کار هستند. هم با دولت کار می‌کنند و هم با کنگره لابی می‌کنند. همین مسایل موجب می‌شود تا ما آتو به دست ترامپ ندهیم.

او با بیان اینکه ترامپ تاجر و عملگرا است، یادآور شد: ترامپ فرد منفعت‌گرا است و نه اصولگرا. اگر پیشنهاد اقتصادی به او داد می‌تواند موجب توجه او شد. پیشنهادهای اقتصادی در عرصه‌های مختلف موجب انگیزه می‌شود.

این تحلیلگر ارشد مسایل امریکا پیشنهاد تشکیل یک نهاد برای بررسی مسایل آمریکا زیر نظری رهبری را داد و افزود: ترامپ برای جنگ‌های غیرمنتظره مستعد است. همه جناح‌ها باید در این ستاد باشند و دستورکارش این باشد که آتو به ترامپ ندهیم. یکی از اقداماتی که می‌تواند آتو ندهد عدم دستگیری افراد دو تابعیتی است.

هادیان با بیان اینکه دیپلماسی ما در حوزه‌های عمومی و فرهنگی باید فعال شود، گفت: ما در عرصه‌های مختلف دیپلماسی باید فعال باشیم. هیچ چیزی جایگزین ارتباطات مردم با مردم نخواهد شد. تلقی توریست‌های امریکای از ایران بعد و پس از سفر خیلی عوض می‌شود.

او با بیان اینکه تنش میان رسانه‌های جریان اصلی با ترامپ یک فرصت برای ایران است اظهار داشت: الان آنها می‌توانند کمتر اخبار ایران را با چانه منفی پردازش کنند. بهرحال آنها از قدرت بالایی برخودار هستند و ما می‌توانیم آنها را تغذیه کنیم.

این استاد دانشگاه تهران اضافه کرد: امروز اصغر فرهادی می‌تواند فرمانده ارشد مبارزه فرهنگی با ترامپ باشد. امثال شجریان و فرهادی می‌تواند ایران را به دنیا معرفی و پرچمدار مبارزه با ترامپ باشند. این افراد می‌توانند فرماندهان ارشد دیپلماسی عمومی باشند.

هادیان بااشاره به تحولات منطقه پیرامونی ایران تصریح کرد: نباید فکر کنیم جنگ ممکن نیست. یک تصادف کوچک می‌تواند موجب جنگ شود. باید امکان‌های جنگ را کم کرد. ۵ سال آینده برای ما حساس است. فرصت امتحان کردن گزینه‌ها نیست بلکه باید کشور را در ۵ سال آینده امن و با ثبات نگه داریم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز