میخائیل بوگدانف:
مسکو در صدد نزدیک کردن مواضع تهران و ریاض است/ مذاکرات روسیه و ایران، گروه سومی را هدف قرار نمیدهد
معاون وزیر خارجه و نماینده ویژه رئیسجمهور روسیه در خاورمیانه و شمال آفریقا بر حل و فصل مسائل منطقهای در چارچوب مراجع بینالمللی تاکید کرد.
به گزارش ایلنا به نقل از روزنامه الحیات، «میخائیل بوگدانف»، معاون وزیر خارجه و نماینده ویژه رئیسجمهور روسیه در خاورمیانه و شمال آفریقا ضمن تاکید بر حل و فصل مسائل منطقهای در چارچوب مراجع بینالمللی، افزود که مسکو خواهان نزدیک کردن مواضع تهران و ریاض است.
وی در این خصوص افزود خروج کامل ایران از سوریه در گرو حل شدن بحران شش ساله سوریه است.
بوگدانف درباره سناریوی تقسیم در منطقه در صورت شکست مذاکرات سیاسی هشدار داد.
معاون وزیر خارجه روسیه در ادامه از آمادگی کشورش برای میزبانی مذاکرات عربی-ایرانی خبر داد و افزود اتهامها علیه مسکو در خصوص ایجاد ائتلاف شیعی علیه اهل سنت صحت ندارد و مذاکرات روسیه و ایران گروه سومی را هدف قرار نمیدهد.
نماینده ویژه رئیسجمهوری روسیه در خاورمیانه و شمال آفریقا که در پایان دور چهارم مذاکرات ژنو با روزنامه الحیات مصاحبه کرده بود، خاطرنشان کرد دولت «بشار اسد» رئیسجمهوری سوریه ملزم به رعایت نتایج حاصل شده در مذاکرات است.
وی همچنین اضافه شدن سبد چهارم یعنی مبارزه به تروریسم به سبدهای حکومت، قانون اساسی و انتخابات برای قرار گرفتن زیر بحث در مذاکرات را در خلال دستور کاری منطقی توصیف کرد.
میخائیل بوگدانف تصریح کرد ارسال کمکهای انساندوستانه و نظامی به شمال سوریه و حومه شهر «منبج» تحت توافق با نیروهای «دمکوراتیک سوریه» برای جلوگیری از حمله نظامی ارتش ترکیه صورت گرفته است.
این دیپلمات روسی رسیدن نیروهای روسیه و سوریه به منطقه را در قالب همکاری اطلاعاتی با آمریکا توصیف کرد.
معاون وزیر خارجه روسیه تاکید کرد حل و فصل مسائل سوریه باید تحت نظارت مراجع بینالمللی باشد. وی افزود روسیه سعی در ایجاد یک نظام سکولار در سوریه دارد که باید با انتخابات سالم، آزاد و شفاف و تحت نظارت سازمان ملل برگزار شود.
بوگدانف تاکید کرد مسکو هرگونه پیش شرط از جمله کنارهگیری بشار اسد از قدرت را نخواهد پذیرفت و خاطرنشان کرد هرگونه فرایند انتقال قدرت باید کاملا قانونی باشد.
وی همچنین خروج نیروهای وابسته به ایران از سوریه قبل از رسیدن به توافق نهایی را رد کرد و افزود حکومت قانونی سوریه که بر اساس قانون اساسی این کشور به قدرت رسیده است، صاحب حق اظهار نظر در خصوص خروج نیروهای خارجی از خاک سوریه است.
این مقام روس با تاکید بر اصل حق حاکمیت اراضی و همچنین حق تعیین سرنوشت مردم یک کشور توسط خود آنها، این امر را راه درستی برای حل مشکل یمن ندانست.
وی همچنین با انتقاد از دورویی ترکیه در خصوص مساله کردها گفت که آنکارا کردهای عراق را تایید میکنند و کردهای سوریه را به رسمیت نمیشناسند، به رسمیت شناختن این امر مربوط به ترکیه یا روسیه نیست بلکه مربوط به مردم منطقه است.
او همچنین طرح آمریکا در رابطه با ایجاد منطقه امن در سوریه را غیر واضح توصیف کرد.