انتقاد وزیر اطلاعات از دادستان کل کشور و صداوسیما
وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی ایران، گفت: دادستان محترم کل کشور تصریح نموده بودند که برخی از این مسؤولین دو تابعیتی که در رأس امور هستند با دشمن همکاری میکنند. استدعای اینجانب بهعنوان برادر کوچک ایشان این است که چند نفر از این «برخی دو تابعیتیها» را به وزارت اطلاعات معرفی نمایند تا به جرم همکاری با دشمن، با آنها برخورد کنیم.
به گزارش ایلنا، وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی ایران گفت: دادستان محترم کل کشور تصریح کرده بودند که برخی از این مسؤولین دو تابعیتی که در رأس امور هستند با دشمن همکاری میکنند. استدعای اینجانب بهعنوان برادر کوچک ایشان این است که چند نفر از این «برخی دو تابعیتیها» را به وزارت اطلاعات معرفی نمایند تا به جرم همکاری با دشمن، با آنها برخورد کنیم.
حجتالاسلام سید محمود علوی افزود: تا این لحظه که بنده با شما صحبت میکنم هیچکس مصداقی از مسؤولین دو تابعیتی را ذکر نکرده و دراینباره تنها کلیگویی شده است که این کلیگوییها خدایی ناکرده شائبه بهرهبرداری سیاسی از این موضوع را در اذهان عمومی شکل میدهد.
وی گفت: بنده پیشازاین در گفتوگویی که ۱۰ آبان ماه سال جاری با خبرگزاری جمهوری اسلامی داشتم بهطور مفصل توضیح داده بودم که دو تابعیتی به کسی گفته میشود که گذرنامه کشور دیگری را مانند آمریکا، کانادا، آلمان و غیره را داشته باشد. لذا فردی که اقامت موقت یا چندساله که به آن در آمریکا گرین کارت گفته میشود و حتی اقامت دائم در کشوری داشته باشد ولی با گذرنامه جمهوری اسلامی ایران به آن کشور تردد نماید دو تابعیتی تلقی نمیشود.
علوی تصریح کرد: در آن مصاحبه توضیحات لازم را دراینباره دادم و اعلام کردم که ما در بین مسؤولین کشور شخصی را که دارای دو تابعیت باشد نمیشناسیم. همانجا هم بیان کردم که اگر کسی چنین شخص یا اشخاصی را میشناسد به ما معرفی کند تا وزارت اطلاعات به دستگاههایی که این فرد یا افراد در آن شاغل هستند، اعلام کند تا آنها را از مسؤولیت کنار بگذارند.
وی گفت: همانطور که مدیرکلی در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دارای دو تابعیت بود و با هماهنگی که صورت گرفت خود ایشان استعفا کرد.
وزیر اطلاعات اظهار داشت: همینجا هم دوباره از همهکسانی که اطلاع دارند افرادی دو تابعیتی در سمتهای مدیریتی کشور حضور دارند میخواهم اسامی این افراد را به وزارت اطلاعات اعلام کنند تا ما به دستگاههای مربوط ابلاغ کنیم که این افراد به دلیل دو تابعیتی بودن قانونا نمیتوانند متصدی پستهای مدیریتی باشند و لازم است یا خود آنها استعفا دهند یا اینکه برکنار شوند.
وی ادامه داد: تا این لحظه هیچکس مصداقی از مسؤولین دو تابعیتی را ذکر نکرده و دراینباره تنها کلیگویی شده است. این کلیگوییها باعث میشود که خدای تاکرده شائبه بهرهبرداری سیاسی از مطرح کردن کلی مسئله دو تابعیتیها در اذهان عمومی تداعی شود.
وزیر اطلاعات خاطرنشان کرد: استدعای من هم از برادر عزیز و بزرگوارم حضرت حجتالاسلاموالمسلمین جناب آقای منتظری دادستان محترم کل کشور که از شخصیتهای ارزنده کشور هستند این است که چنانچه مصادیقی برای وجود این مدیران دو تابعیتی دارند محبت کرده آن را به ما اعلام کنند تا دولت با آنها برخورد نماید. چراکه با توجه به شناختی که از ایشان دارم مطمئن هستم ایشان بدون مبنا صحبت نمیکنند و قطعاً مصادیقی را سراغ دارند.
وی گفت: همینجا از ایشان استدعا دارم که انشاءالله تا پایان وقت اداری این هفته یعنی چهارشنبه بزرگواری کنند و اسم ۵ نفر از مدیران دو تابعیتی را به ما اعلام کنند تا وزارت اطلاعات مطابق قانون دستور برکناری آنها را بدهد.
وزیر اطلاعات افزود: ولی اگر موردی نیست بازهم استدعا دارم با طرح اینگونه مسائل کلی که مصداقی هم ندارد باعث آشفتگی ذهنیت مردم و تشویش اذهان آنها نشویم که بهطور طبیعی شخصیت ارزنده و فرهیخته ایشان درصدد چنین مسئلهای نیستند.
وی گفت: روزی که من با خبرگزاری جمهوری اسلامی درباره مدیران دو تابعیتی گفتوگو کردم و بهصراحت اعلام کردم که حتی یک مدیر دو تابعیتی را نمیشناسیم و اگر کسی میشناسد به ما معرفی کند، هیچ خبری از این صحبت بنده در صداوسیما منعکس نشد.
علوی اظهار داشت: درحالیکه صحبت برخی دوستان بزرگوار درباره وجود افراد دو تابعیتی در دولت که بهصورت کلی و بدون ذکر مصداق بیانشده است بارها و بارها در رسانه ملی منعکس و به آن پرداخته شد.
وی یادآور شد: این برای ما جای سؤال است که چرا وقتیکه وزیر اطلاعات میگوید ما حتی یک مدیر دو تابعیتی سراغ نداریم و اگر کسی سراغ دارد معرفی کند صداوسیما از کنار آن با سکوت میگذرد و به اطلاع مردم نیز نمیرساند که اگر کسی مصداقی سراغ دارد معرفی نماید؛ اما هنگامیکه عزیزی اشاره میکند که مدیران دو تابعیتی در کشور وجود دارند بدون اینکه یک مصداق برای آن ذکر کند صداوسیما چندین بار آن را پوشش خبری میدهد. اینجا مقداری برای مردم این سؤال ایجاد میشود که چه هدفی از بیان این مطالب دنبال میشود؟
در بدنه دولت دو تابعیتی نداریم
جمشید انصاری نیز در این زمینه گفت: درباره وجود افراد دو تابعیتی در مجموعه دولت و مدیران،البته مرجع اصلی اعلام کننده آن وزارت اطلاعات است.
وی با بیان اینکه براساس بند ب ماده ۴۲ قانون استخدام کشوری ،شرایط استخدام در دولت یا ورود به بدنه دولتی،تابعیت ایران اعلام شده است ، تصریح کرد: به طور طبیعی اگر کسانی باشند که دو تابعیت داشته باشند، نمی توانند در دستگاه دولتی استخدام شوند و ما براساس اعلام وزارت اطلاعات که اخیرا صورت گرفته است، هیچ گزارش مستندی درخصوص اینکه در سطوح مدیریتی دستگاه های اجرایی افرادی با تابعیت دوگانه مشغول باشند،نداریم.
انصاری اضافه کرد:اگر دادستان کل کشور اطلاعاتی در این مورد دارد به نظر می رسد مناسبت تر است اسناد خود را یا در اختیار دستگاه های اجرایی ذیربط یا مرکز استخدامی ها قرار دهد یا برای بررسی بیشتر در اختیار وزارت اطلاعات قرار دهد تا برخورد قانونی لازم به آنها به عمل آید.
رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور گفت: چیزی از سوی دادستان کل کشور به عنوان مصادیق دو تابعیتی بودن در اختیار دستگاه ها قرار نگرفته است و وزیر اطلاعات نیز براساس مواضعی که دارند این موضوع را که کسانی با تابعیت غیرایرانی در دولت هستند، تایید نکرده اند.
انصاری با بیان اینکه مواردی از دو تابعیتی بودن مدیران به ما گزارش نشده است، ادامه داد: به طور قطع بعد از این اینکه موارد را مراجع ذیصلاح اعلام کنند با آنها برخورد می شود.