انصاری در مراسم اربعین آیتالله هاشمی:/مشروح/
خطبههای آیتالله حکم آب حیات را داشت/ هاشمی نقش بسزایی در صیانت از آرای مردم داشت
معاون حقوقی رییسجمهور گفت: آیتالله هاشمی از میان ما رفته اما صحیفه بلند و منظومه پر افتخار زندگی او که طی این شصت سال در میان ما است.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، حجتالاسلام والمسلمین مجید انصاری در مراسم چهلمین روز درگذشت آیتالله هاشمی رفسنجانی در محل حرم مطهر امام راحل سخنرانی کرد.
او با بیان اینکه چهل روز است که ایران اسلامی و مردم رشید و با وفای این مرز و بوم در عزای یکی از استوانههای پایدار انقلاب اسلامی و یاران حضرت امام و رهبر معظم انقلاب به سوگ نشستهاند، گفت: در این چهل روز در سراسر کشور بعد از تشییع کمنظیر و تاریخی پیکر آن عالم وارسته مجالس عزاداری و بزرگداشت برگزار شد و امروز هم به مناسبت اربعین رحلت آن مرد بزرگ این مراسم در کنار تربت پاک امام راحل و در کنار مرقد آن مجاهد بزرگوار با حضور خیل جمعیت عزادار و برادران و خواهران گرامی از تهران و دیگر نقاط کشور و با حضور علما و آیات عظام و مسئولان عالی قدر نظام جمهوری اسلامی و رییسجمهور و اعضای دولت و خاندان سرافراز امام راحل و دیگر مسئولان از قوای مختلف و مردم و خانواده معزز شهیدان برگزار شده است.
معاون حقوقی رییسجمهور یادآور شد: برپایی این مجالس به نشانه ابراز ادب و سپاس از زحمات مردی است که همه عمر خود را وقف مردم و اسلام و انقلاب کرد و این کاری پسندیده و به مقتضی دستور پیشوای دین است. پیامبر اسلام فرمود آنکه عالمی را بزرگ بشمارد و احترام کند، در حقیقت خدای خود را احترام کرده است. اما این مساله درباره مردانی همچون هاشمی نه تنها فراتر از بزرگداشت و ادای احترام است بلکه مساله بازخوانی تاریخ انقلاب و اهداف و آرمانهایی است که برای این اهداف، مردانی چون هاشمی پروانهوار نه یک سال و دو سال و ده و بیست سال بلکه بیش از شصت سال عمر سیاسی و مدیریتی خود را صرف کردهاند.
مجید انصاری تاکید کرد: آیتالله هاشمی از میان ما رفته اما صحیفه بلند و منظومه پر افتخار زندگی او که طی این شصت سال در عرصههای مختلف از تهذیب نفس گرفته تا مبارزه و جهاد با دشمنان خدا و استبداد گرفته تا خدمترسانی به مردم و در میدان حمایت و همراهی پیشوای کبیر و رهبر و بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران و تا هنگامه پیروزی انقلاب و بعد از آن برای تاسیس نهادهای نظام و اداره کشور و اداره جنگ و تلاش برای تحقق خواسته امام و ملت جانفشانی کرده در میان ما است.
او گفت: برای همه کسانی که میخواهند در تراز انقلابی بودن امام تا آخر بیاستند و برای مدیرانی که میخواهند این کشور را در بستر توسعه بسازند، ایشان درسهای فراوانی داشت. در این چهل روز در رسانههای عمومی و تریبونهای مختلف و مجالس و محافل اقدامات این مرد بزرگ بازگویی شده ولی به عقیده من این آغاز راه برای معرفی ایشان و انقلاب اسلامی است.
معاون حقوقی رییسجمهور افزود: قرآن کریم برای جامعه بشری با تکیه بر الگوهای اسلامی، الگوهایی را معرفی میکند، گرچه در راس الگوهای بشریت حضرت محمد و اسم اعظم خدا آنچنان رفعت دارد که الگوگیری دشوار است. الگوهای عادی مثل ابراهیم و مومنانی که همراه او بودند، مانند امام و یارانش در زمان مبارزه از جمله این موارد هستند.
او ادامه داد: اگر امروز از هاشمی و هاشمیها تجلیل می شود و از امام سخن به میان میآید به دلیل مسیر حیاتی است که به ما نشان دادند. حوزه از سیاست جدا نیست، روحانیت نباید به سالهای قبل از مبارزه بازگردد، اگر حوزه میخواهد انقلابی بماند باید مقابل اندیشه امام و هاشمی زانو بزند. راه امام و هاشمی راه حوزه را مشخص میکند.
معاون رییسجمهور خاطرنشان کرد: بیتردید هاشمی از نادر مردانی بود که خدا به او توفیق داد تا با هوش سرشار، روح بلند و اراده پولادین و اراده به نفس کمنظیر در مسیر امام قرار گیرد. او هرچه کسب کرد از این کانون نور بود. او بوستانی بود که در مکتب امام از سال ۳۸ رشد و نمو کرد و با عشق و مدیریت امام به قهرمان ملی و به یک روحانی در تراز مردان تاریخساز تبدیل شد.
انصاری تاکید کرد: اگر بخواهیم آثار و خدمات او را بشماریم ساعتها وقت نیازمند است. ولی هاشمی از ابتدا مهمترین سرمایه توفیق و پیروزی را با خود داشت و آن اخلاص است. اخلاص جوهره اعمال انسانی است. اقدامات بیرونی ما زمانی ماندگار میشود که از مغز و محتوای اخلاص برخودار باشد. هرچقدر این جوهره بیشتر، ماندگارتر میشود.
او یادآور شد: اگر امام، امام شد و سخن او دشمن را به هراس میافکند و حرفش مردم را به خروش درمیآورد، در برابر استبداد و شاه و در مقابله با صدامیان، به این خاطر بود که بن مایه حرکت او اخلاص بود. در زندگی هاشمی خودبینی و خودبزرگبینی و تکبر نبود. خود را نمیدید و برای خدا میگفت و برای خدا مبارزه میکرد.
معاون رییسجمهور عنوان کرد: نه با طعنههای سالهای تبعید دلگیر میشد و نه وقتی در قدرت بود از این قدرت خوشایند میشد. هاشمی نه در وقتی که در قدرت بود خود را میباخت و نه وقتی در تیررس کینهها و دشمنیها بود از اعتدال خارج میشد.
انصاری گفت: در دوران جوانی سال ۳۷ به دلیل اعتراض به اقدامات رژیم او را میگیرند و برخلاف سنتی که طلبهها معاف بودند از سربازی به سرباز خانه میبرند. از سال ۳۷ و ۳۸ از فرصت بلافاصله استفاده میکند و کتاب سرگذشت فلسطین را ترجمه میکند.
او خاطرنشان کرد: در دوران حضور در قم هم به عنوان یک طلبه پشتکاردار در محضر اساتید بزرگی چون امام درس میخواند وقتی امام نهضت را آغاز میکند خود را ملزم به حضور در نهضت میکند. از سال ۴۱ به بعد در هجرت مداوم بین زندان و بیرون و میدان جهاد و سلولهای مخوف انفرادی و بین تلاش جهت راهاندازی مکتب تشیع و مدرسه رفاه و موسسات اقتصادی به نفع دین و هماهنگ کردن انقلابیها با کانون امام و تحمل شکنجههای مخوف بود.
انصاری افزود: در زندان قزل قلعه نوشتند مدتی از هاشمی خبری نبوده چون ایشان با زبان رمز با هم سلولیها و با لحن روضهخوانی و طوری که ماموران متوجه نشوند حرف میزد از سربازی پرسیدند از هاشمی چه خبر و گفت او را به شدت شکنجه کردند و دو روز پیاپی پاهای او را با اتوی داغ سوزاندند و گوشت پای او رفته و به استخوان رسیده است و به بیمارستان منتقل شده است. با همان شیوه زبان رمز وقتی برگشت از او پرسیدم در چه وضعی هستی به جای اینکه بگوید کار دشوار است فرمود به دوستان بگویید من یک کلمه حرف نزدم و هیچ کس را لو ندادهام مبادا دوستان با حرفهای ساواک از انقلاب ببرند.
او خاطرنشان کرد: از سلولهای کمیته مشترک ضدخرابکاری و موزه قصر اگر سوال شود هاشمی را چگونه یافتید میگویند آهنی گداخته، کوهی بزرگ و مردی استوار یافتیم که هیجگاه لب به شکایت باز نکرد. او برای استقرار نظام جمهوری اسلامی ایران از این زندان به آن زندان و از این سلول به آن سلول رفته است همسر او این زن قهرمان که نقش او مانند نقش همسر امام نادیده گرفته شد، بار ادامه زندگی را بر دوش میکشید و با وجود بچههای قد و نیم قد به آیتالله هاشمی آرامش میداد تا به مبارزه ادامه دهد. هنگامی که نهادهای نهضت شکل میگیرد اولین کسی که مورد اعتماد امام است، هاشمی است، او هسته مرکزی نظام می شود. او و اعضای مهم شورای انقلاب گرد هم میآیند و هسته مرکزی نظام را شکل میدهند.
انصاری تاکید کرد: هاشمی پس از پیروزی انقلاب بیقرار و پرخروشتر است. مجلس تاسیس میشود و او موسس قوه مقننه میشود و بنیانهایی را پایه میگذارد که تا به امروز وجود دارد. رییس مجلس اول میشود که هنوز افراد میگویند ای کاش مجلسی مانند مجلس اول داشتیم. در آن دورانهای پر خطر در زمان خیانت منافقین و حمله صدامیان تا ۴شنبه مجلس را اداره میکرد و بر کمیسیونها نظارت داشت. عصر ۴شنبه راهی جبههها میشد و از این سنگر به آن سنگر، برای رفع اختلاف رفع نیازها و هماهنگی ارتش و سپاه میرفت.
او گفت: ای کاش فرصتی فراهم میشد تا خدمات و اقدامات هاشمی در زمان جنگ بیان و تشریح میشد و همراه ایشان آقای روحانی آن خدمات را تبیین میکردند. هاشمی از هیچ نمیهراسید وقتی همگان ناامید بودند هاشمی کانون امید و مبارزه برای رزمندگان بود. خدمات او در زمان جنگ بیش از آن است که بیان شود.
انصاری با اشاره به اینکه گذشتن از جان سخت است ولی سختتر از آن، گذشتن از آبرو است، گفت: هاشمی آبرویش را برای پایان جنگ به میان آورد و زخم زبان برای تداوم انقلاب را تحمل کرد و وقتی رییسجمهور شد ویژگی مدیریتیاش بی نظیر بود مردی با سعه صدر و مطالعه گسترده بود. در جلسات کارشناسی نوعا متخصصان از سواد او تعجب میکردند و مشهور بود نزد هاشمی نمیشود حرف بیحساب زد و آمار غیردقیق داد. به روز بود و سوالات دقیق میکرد.
او افزود: آقای هاشمی آبرویش را برای پایان جنگ به میدان آورد. این از ویژگیهای مدیریتی ایشان بود که خیلی فکر میکرد ساعتها برای آینده کشور و توسعه کشور و برون رفت از تحریم فکر میکرد اهل گوش کردن بود من این خصوصیت را در حد اعلا در ایشان دیدم امام هم اینگونه بود. ایشان ساعتها آرام مینشستند و سخن مدیران را گوش میکردند.
معاون رییسجمهور خاطرنشان کرد: من ۱۶ سال تا روز رحلت ایشان در مجمع در خدمت ایشان بودم همه اعضای مجمع اذعان دارند که آنقدر حوصله داشت که حوصله بقیه اعضا سر میرفت تا کسی حرفی داشت اجازه میداد حرف بزند محال بود صحبت کسی را قطع کند حتی در دیدار با مردم عادی سوال میکرد و از پاسخ آنها استفاده میکرد و آنگاه که زبان به سخن باز میکرد همه مجذوب میشدند و احساس میکردند حرف دل آنها را میزند.
انصاری با اشاره به اینکه خطبههای جمعه او و خطبههای روز قدس را به یاد داریم، گفت: تحلیلهای او درباره اسراییل عمیقترین تحلیلها درباره رژیم صهیونیستی بود . در دفاع مقدس خطبههای او کار چند لشکر را برای نیروبخشی به رزمنده ها انجام میداد. خطبههای او حکم آب حیات را داشت. او استاد استفاده از فرصتها بود زندان برای او زندان نبود کنج خلوتی بود که کتاب بنویسد.
او با بیان اینکه برای ما مایه شرمساری است که نتوانستهایم تالیفاتی در این سطح داشته باشیم، گفت: اما زیر شکنجه نوشتن "تفسیر راهنما" هنر مردان خداست و از روحی قوی حکایت میکند. نگاه او به تحلیل نیاز روز بود. سرگذشت فلسطین و کتاب امیرکبیر را مینویسد قلم او در جهت نیاز جامعه به حرکت درمیآید. زمانی که احساس نیاز میکند دانشگاه تاسیس میکند زمانی که ترافیک تهران او را به فکر میاندازد آغاز به ساخت مترو میکند که اگر نبود امروز تهران یک پارکینگ ساکن بود.
انصاری تاکید کرد: جنگ تمام میشود و آستین همت را بالا میزند و به مدیران و فرزندان شایسته اعتماد میکند و مدیران را به صحنه میآورد و ایران ویران شده از موشک و بمب و خوزستان ویران شده و ایلام در هم کوبیده شده را از خاک بر میدارد. اسکلهها و نیروگاهها را میسازد و گمرک و جاده میسازد. ما مفتخر هستیم که امروز ایران در بسیاری زمینهها در رتبه های اول جهان است مثل ساخت نیروگاه و سد و دانش هستهای و دیگر عرصهها. بنیانگذار بسیاری از اینها آیتالله هاشمی است.
او یادآور شد: زنگنه دیروز در دولت میگفت که من در وزارت نیرو که بودم وقتی همراه ایشان میرفتیم برای افتتاح یک سد و طرح وقتی که سد افتتاح میشد همراه جریان آب از مجاری سد، اشک شوق از چشم او جاری میشد او عاشق ایران بود و مردم و ایرانی آباد و مردمی سرزنده و اهل نشاط را میخواست. او میگفت با عدالت توزیعی نمیشود فقر را از بین برد و مردم را با کمکهای مستقیم نمیتوان به شرافت رساند و در کنار کمکهای امدادی باید ایران ساخته شود.
انصاری عنوان کرد: او معتقد بود در کنار رسیدگی به مردم باید ایران ساخته شود، تولید رونق پیدا کند و ایرانی باید با زحمت و حاصل دست رنجش زندگی کند. بنابراین فکرش را به کار انداخت تا با کشورهای خاورمیانه و دنیا ارتباط برقرار کند، من اگر بگویم چه زحماتی کشید تا با عربستان رابطه برقرار کند و درهای بسته بقیع را به روی ایرانی باز کند، اغراق نکردم. در دوران جنگ فکرش را به کار انداخت ساختن موشک، تسلیحات هستهای، آبادانی، صنعت و آبخیزداری را به وجود آورد.
او با تاکید بر اینکه نقش هاشمی بعد از رحلت امام در تعیین رهبری همسنگ همه نگاههایی است که باید وجود داشته باشد، گفت: او و سید احمد خمینی، موسوی اردبیلی کشور را از بحران نجات دادند، هاشمی بیست و هفت سال پای رهبری ایستاد، او مشاور رهبری در مجلس خبرگان و مجمع تشخیص مصلحت نظام بود. او نقش بسزایی در صیانت از حق و آرای مردم، داشت، صبر هاشمی بی نظیر است که برخواسته از ایمان امید بود.
انصاری خاطرنشان کرد: دوستان او میگفتند این همه تخریب و فشار شما را از مسیر دلخسته نمیکند، او میگفت عزیزان این قلب جای خداوند متعال و اولیایی الهی است، کینه کسی را به دل نگیرید. اگر کسی شما را اذیت کرد، حلال کنید. هاشمی بزرگ میبخشد و حلال میکند اما آثار تخریب در اعتقاد جوانان میماند. چه بسیار کسانی که نمیدانند هاشمی کیست، و این همان اثری را میگذارد که درباره شهید بهشتی داشت. نباید ابزار تخریب توسعه پیدا کند.
او گفت: نباید حق الناس با این ابزارهای جدید همچون سایت و کانال پایمال شود. نباید از اینها برای بیانصافی استفاده شود. انصاف را جایگزین بیانصافی و اخلاق را جایگزین بیاخلاقیها کنیم. آقای هاشمی تا روز آخر از دولت به عنوان منتخب مردم و از شخص رییسجمهور حمایت قاطع داشت و مشورتهای دلسوزانه می داد. گاهی به روحانی میگفت چقدر صبوری من که تابم طاق شده است چقدر شما صبر میکنی شما در برابر این همه کارشکنیها و بیانصافیها نبریدی؟ روحانی با لبخندی از این سوال میگذشت.
انصاری عنوان کرد: دشمنان میخواهند امید کشور را ناامید کنند و خدمات را کمرنگ جلوه دهند و مردم را از حضور در صحنه مایوس کنند. خدا را شکر مردم قدرشناسی خود را در مراسم تشییع و در ۲۲ بهمن نشاط خود را به نمایش گذاشتند و به کاخ سفید و ترامپ هم میگویم شما به مسائل و مشکلات خودتان بپردازید و در کار ملت ایران دخالت نکنید. مردم ایران به دلسوزی شما نیازی ندارند و از پس مشکلات خود بر میآیند و شما اگر دلسوز ملت ایران هستید، تحریمهای ظالمانه را بردارید و اهانت به ملت شریف ایران نکنید و شهروندان ما را از ورود به خاک کشورتان ممنوع نکنید و حمایت از مردم ایران پیشکش.
معاون رییسجمهور گفت: مردم ایران ۳۸ سال است روی پای خود ایستادهاند، ما مردمی صلح طلبیم و آرامش و رفاه را برای همه میخواهیم. سفرهایی رییسجمهور هم در همین راستاست. بیش از این آبروی خود را در پیشگاه ملت ایران به باد ندهید.