انتظار داریم رهبری ما را تحمل کرده و مورد حمایت قرار دهند
نماینده مردم تهران تاکید کرد: باید از هویت و کرامت و تمامیت دانشگاه در برابر زیادهخواهان و کسانی که برای فکر و اندیشه ارزشی قائل نیستند، دفاع کرد.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، محمود صادقی با حضور در مراسم "صحن دانشگاه حصن آزادی" در دانشگاه تهران سخنرانی خود را با بیان اینکه به من توصیه کردهاند ترمز دستی را بکشم حرفهای خود را آغاز کرد که با شعار «صادقی حمایتت میکنیم» دانشجویان روبرو شد.
او گفت: من در ابتدا احترام خود را به رییس وقت دانشکده در زمان ۱۶ آذر و معاون او ابراز میکنم که در برابر تهدیدات ماموران لنینی ایستادگی کردند و با به صدا درآوردن زنگ دانشجویان را به ایستادگی در برابر ماموران متجاوز دعوت کرد. باید از این واقعه و هویت و کرامت و تمامیت دانشگاه در برابر زیادهخواهان و کسانی که برای فکر و اندیشه ارزشی قائل نیستند، دفاع کرد.
صادقی تاکید کرد: امیدوارم این شور و شعور در جوانهای ما امکان بروز بیابد. این دغدغه برای توسعه و آبادانی و استقلال و شرف و عدالت و امنیت است. پیامی که از سه آذر اهورایی میگیریم این است که در برابر سلطهگرانی که پس از کودتای ننگین ۲۸ مرداد سلطهیافته بودند، بایستیم.
صادقی در دانشگاه تهران با بیان اینکه خیلی عجیب است که به واسطه یک سوال ساده این بلوا ایجاد شود، گفت: امیدوارم همه ما به قانون برگردیم و به حاکمیت قانون تن بدهیم و قانون برای همه باشد. هم برای کاخنشینها هم کوخ نشینها.
وی ادامه داد: امام علی فرمودند مردم در برابر حق یکسان هستند. پیامبر میفرماید مردم نزد من همانند دانههای شانه هستند. بین عرب و عجم تفاوتی نیست. حاکمیت قانون بیش از هرچیز نیازمند رعایت قانون از سوی قانونگذار است. اگر حاکمان قانون را رعایت نکنند، از شهروندان نمیتوان انتظار رعایت قانون داشت.
نماینده تهران گفت: الان اینگونه شده که بعضی میگویند وقتی دیگران هزار- هزار میلیارد میخورند، من چرا نخورم. وقتی فاسدان مجازات نشوند، غیر فاسدان میگویند من چرا نخورم؟
وی تصریح کرد: این مسائل در جهت تامین مصلحتهای نظام است و بنده همان طور که بعد از رد صلاحیتم در دفاع از مردم گفتم، ما انتظار داریم شورای نگهبان هم به قانون و جمهوری اسلامی ملتزم باشد. کسی نمیتواند ما را به عدم التزام متهم کند، چراکه خواسته ما هیچ چیزی جز التزام عملی به جمهوری اسلامی نیست.
صادقی تاکید کرد: من به عنوان نماینده مردم در مجلس هیچ دغدغهای جز سوگندم ندارم. این سوگند، سوگند شرعی است. اگر به آن عمل نکنیم کفاره دارد. من نگران این هستم که نتوانیم. تلاش میکنیم این گونه باشد. انتظار ما از رهبری این است که ما را حمایت کند و ما را تحمل کند و انتظار داریم وقتی جوانان برای کرامت انسانی و آزادی شعار میدهند، رهبری به این شعارها پاسخ دهند.
او با بیان اینکه ما به مفاهمه در بین اقشار مختلف نیاز داریم، گفت: اگر عادت کنیم قولها را بشنویم. البته باید امکان قول و گفتار فراهم شود تا مردم به خوبی به آن گوش دهند و امکان گزینشگری داشته باشند. در واقع این گزینهها باید به مردم داده شود. ما انتظار داریم جامعه بیش از این دچار تنش و التهاب نشود و در این تنش باقی نماند.
نماینده تهران تاکید کرد: یک نفر بدون محاکمه محدودیتی برایش ایجاد شده این خواسته کمی است که بخواهیم اول محاکمه شود و در صورتی که اثبات جرم نشد، آزاد شود.
او در واکنش به شعارها گفت: خواهش میکنم من از زبان فرزند و به عنوان یک بچه شهید به رهبری التماس میکنم که بیشتر از این جوانان را در این التهاب و نگرانی نگه ندارند. اگر بنا بر رسیدگی است، عادلانه رسیدگی شود.
صادقی خاطرنشان کرد: قانون میگوید هر یک از مقامات نظارتی حق ندارند له یا علیه یکی از کاندیداها حرفی بزنند و تخلف از این امر مستوجب مجازات است. شش ماه حبس تا شش سال انفصال از خدمات نیز برای این کار پیش بینی شده است. یکی از اتهامات من برهم زدن نظم و تحریک افکار عمومی است. یک نفر به ما حالی کند. اگر بنا هست ما جایی را فصلالخطاب بدانیم، شورای نگهبان باید اقناع ایجاد کند. قوانین موضوعه جمهوری اسلامی باید رعایت شود این سقف خواستههای ماست نه کف آن.
او گفت: امیدوارم جامعه ما تکامل را در سیر تاریخی طی کند. انقلاب اسلامی محصول تجربه تاریخی بود که به بلوغ رسید. حتی مارکسیستها هم به این قانون اساسی رای دادند و این را قانعکننده دیدند. همین قانون که مورد وفاق بوده باید بدون تنازل اجرا شود.
صادقی اظهار داشت: در جمهوری اسلامی آزادی و استقلال و وحدت و تمامیت ارضی از هم تفکیکناپذیر است و حفظ آن بر عهده مردم است و هیچ گروهی حق ندارد به دیگری خدشهای وارد کند و هیچ مقامی حق ندارد به نام حفظ تمامیت ارضی کشور آزادیهای مشروع را با وضع مقررات و قوانین سلب کند.
نماینده مردم تهران با بیان اینکه قانون اساسی میگوید به بهانه آزادی نمیتوان به تمامیت ارضی خدشه وارد کرد و برعکس، گفت: من سعی میکنم ترمز را بکشم اما بعضی حرفها را بدم نمی آید بزنم. بنده در هیات نظارت بر رفتار نمایندگان فردا باید پاسخگو باشم. برخی مدعیاند که سوالی که من کردم به دیگران ارتباط دارد من گفتم دیگران چه کسانی هستند. همه به من میگویند مگو. حتی به من میگویند آرامش مجلس باید حفظ شود. ولی میگویند این سوال من ریشه در آن سوی مرزها دارد. خیلی جالب است که این گونه با سوال من برخورد شده است.
عضو فراکسیون امید تاکید کرد: البته قرار بود من به دفتر قوه قضاییه برم و اسناد مربوط به اینکه این حسابها به شخصی مربوط نیست را ببینم اما من وقت نکردم. من تنها یک سوال پرسیدم که با توجه به اظهارات وزیر اقتصاد که گفته بود، حسابهای سپردهای وجود دارد، گفتم این حسابها چیست و حدود قانونی و موازین شرعی مورد استناد چه هست. من نمیدانم چه ایرادی داشت که این تعابیر را رییس قوه قضاییه علیه من داشت.
صادقی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه برخی رسانههای خاص سخنان افراد را بریده بریده منتشر میکنند به قول این آیه شریفه که میگوید زمانی که مست هستید نزدیک نماز نشوید جمله اول را حذف میکنند جمله دوم را میگویند. من با صراحت تمام میگویم. یکی از دوستان وزارت اطلاعات میگفت تو پروندهات پاک است ولی مراقب باش.
او افزود: در زمان شاه رساله امام اسم نداشت و به دست مردم میرسید. من میخواهم بگویم با حذف اسمها نمیشود افراد را از دلها خارج کرد. از همین جا من باید اول بگویم لا اله الا الله و اشهد آنا محمد الرسول الله و بگویم من به نظام جمهوری اسلامی اعتقاد کامل دارم. به اصل پنجم و ششم قانون اساسی اعتقاد کامل دارم. به اصل ۱۰۷ قانون اساسی اعتقاد کامل دارم. من از ابتدا تا آخر به قانون اساسی اعتقاد دارم. جایی که قانون اساسی میگوید رهبری، بعد میگوید رهبر در قوانین با سایر مردم یکسان است.
نماینده مردم تهران گفت: اعتقاد دارم به اینکه اصل ۳۲ میگوید هیچ کسی را نمیتوان دستگیر کرد، مگر به حکمی که قانون معین کرده است. من گفتم هیچ نسخهای برای مبارزه با فساد وجود ندارد. اصل تفکیک قوا میگوید، اداره امور کشور متمرکز نیست و قوای جدا از هم وجود دارد. پیوند زننده این قوا مقام ولایت فقیه است. من معتقدم انقلاب ما باید یک فرایند تکاملی را طی کند و ما باید صبر داشته باشیم.
او گفت: من وقتی به چهره صباغیان نگاه میکنم تاریخ مجسم مبارزات مردم را در پیش روی خود میبینم و اینکه چقدر تحمل کردند در دوران شاه مبارزات و بعد در دوران انقلاب و ناملایمتها را و حاضر نشدند بهانه به دست کسی بدهند و در این خاک ماندند. مرحوم مهندس بازرگان همه جوانیهای ما و تندیها و خامیها را تحمل کردند و شرافتمندانه سر به خاک نهادند.
صادقی یادآور شد: امیدوارم ما هم از این نسل درس بگیریم. ممکن است اختلاف دیدگاه داشته باشیم، اما من به اصل ولایت فقیه اعتقاد قلبی دارم. از نوع ولایت مطلقه هم قائل هستم. معتقدم همانطور که سید بزرگ اصلاحات آرمانهای این مردم را جز از متن دین و اسلام و با گره خوردن با اسلام نمیدانست من هم یکی از مطالبات مردم ایران را رعایت موازین شرعی میدانم.
او در مورد برگزاری کنسرتها گفت: من شخصا تا الان در مورد کنسرتها هیچ نظری ندادهام شاید بدتان بیاید اما به علمای دین حق میدهم که انتظارات مذهبی خود را اعلام کنند. البته دین تحمیلی نیست، اما به هر حال خود پدر من جز کسانی بود که دغدغه دین و آزادی داشت. یکی از بازجوییهای ایشان در ساواک این بود که ارتباطی با بیگانگان داده بود. ایشان میگفت من روی منبر درباره حادثه سینما رکس صحبت کردم و اعتراض کردم. در بازجوییها گفته بود مگر شاهنشاه نمیگوید آزادی هست.
نماینده مردم تهران گفت: به برکت خون شهدا انقلاب اسلامی پیروز شد تا این آرمانها محقق شود و نمیتوان به نام دولتی که در پی این مبارزات استقرار یافته بر خلاف این شعارها عمل کرد. اینکه آزادی را فدای به ظاهر استقلال کنیم، غلط است. البته استقلالی که مهیای آزادی نباشد، استقلال نیست. به هر تقدیری کشور ما فضل تازهای از حیات سیاسیاش را دارد. بعد از دوران سخت تحریمها و انسداد سیاسی در داخل هم سایه تحریمها برداشته میشود.
او با بیان اینکه اما یکی از مسائل اصلی ما در این روزها مساله فراگیر شدن فساد است، گفت: چیزی که بیش از همه خود رهبری درباره آن صحبت کرده است نیز همین است. اما به نظر میرسد ما در صورتی میتوانیم با این پدیده شوم مقابله کنیم که حاضر شویم نظارت بر حاکمیت تقویت شود و ابزارها و راهکارهایی هم در قانون پیشبینی شده باشد.
صادقی تاکید کرد: نظارت رسانهها به عنوان رکن چهارم دموکراسی و نظارت صدا و سیما که باید وسیلهای برای نشر آزادانه افکار باشد و نظارت مردم و نمایندگان مردم ضروری است. اینکه تفسیرهایی برای اصول این حقوق کنیم درست نیست. آنکه این را گفته خودش به این راضی نیست. مذاکرات مربوط به اصل ۸۶ را نگاه کنید، این اصل میگوید نمایندگان مجلس در مقام ایفای وظایف نمایندگی در اظهارنظر آزاداند و نمیتوان به واسطه این آرا آنها را تعقیب یا توقیف کرد.
او ادامه داد: خیلی جالب است که در مجلس خبرگان پیشنهاد داده شده متن دیگری اضافه شود و استتنا زده شود. اینکه اگر نمایندهای مرتکب جرم مشکوک شود، میشود او را تحت تعقیب قرار داد. این را پیشبینی کردهاند که حتی اگر جرم مشهود داشت، باز هم باید با نظارت مجلس به جرم او رسیدگی شود. این قسمت رای نمیآورد، یعنی حتی اگر مرتکب جرم شد هم دارای مصونیت است. اما باید به جرم او مطابق قوانین رسیدگی شود.
صادقی یادآور شد: مرحوم بهشتی میگوید بگذارید جزییات آن با حضور نمایندگان در قوانین عادی حرف زده شود. در قوانین عادی هم قانونی تصویب شد که به موجب آن قانون نظارت بر رفتار نمایندگان در این اصل تکرار شده است. گفته شده که تشخیص مصادیق منحصرا با هیات نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس است. اگر مرجع قضایی برخلاف آن عمل کند، مستوجب مجازات درجه پنج تا هفت است.
نماینده تهران تاکید کرد: دوستانی که به من هشدار میدهند میخواهند این اختلافات موجب سو استفاده نشود اما هیچ چیز اندازه پاسخگویی جلوی این سوء استفاده را نمیگیرد.