خبرگزاری کار ایران

آیت‌الله هاشمی:

مخالفت بی‌استدلال با صنعت توریسم به معنی ضدیت با منافع ملی است

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: بهترین و منطقی‌ترین مکتب دنیا را داریم که می‌توانیم آن را به جهانیان عرضه کنیم. به شرط اینکه انسان‌های واپس‌گرا، بلند‌گوی آن نباشند، زیرا به خاطر منطق قوی اسلام نباید نگران القائات دیگران باشیم.

به گزارش ایلنا، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی پیش از ظهر امروز در دیدار متخصصان، مدیران و روسای اتحادیه‌ها، انجمن‌ها و مؤسسات بخش خصوصی گردشگری، با برشمردن امتیازات جغرافیایی، تاریخی، تمدنی، فرهنگی و آثار باستانی ایران برای توسعه صنعت توریسم، گفت: به ویژه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، برای مردم خیلی از کشورهای دنیا آرزو بود که ایران و مردم انقلابی کشورمان را ببینند که البته شرایط جنگ و شورش‌های قبل آن مانع شد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با توضیح سیر توجهات کشور به گردشگری، گفت: پس از جنگ و آغاز دوره سازندگی، شخص رهبری و دولت بر توجه به میراث فرهنگی و صنعت توریسم تأکید داشتند که می‌دانیم اگر گسترش یابد، می‌تواند جای فروش نفت را بگیرد و اکنون در سند چشم‌انداز بیست ساله می‌بینید که رهبری و مجمع لازم دیدند که تا ۱۴۰۴ ایران مقام اول را در گردشگری داشته باشد.

در این دیدار که به مناسبت آغاز هفته گردشگری برگزار شد، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، با تشریح اوضاع برخی کشورهای دنیا که صنعت توریسم پیشرفته‌ای دارند، گفت: الان روسای اکثر کشورهای دنیا به این نتیجه رسیده‌اند که باید به این صنعت توجه شود.

وی با بیان برخی نظرات مثبت و منفی درباره صنعت توریسم و توسعه گردشگری، گفت: در زمانی که ابزار اطلاع‌رسانی تا عمق خانه‌های مردم در مناطق دور دست رفته، ترس از ورود توریسم برای القائات فرهنگی، توجیه مناسبی نیست.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، مخالفت بی‌استدلال با صنعت توریسم را ضدیت با منافع ملی دانست و گفت: در کنار همه درآمدها و اشتغال آفرینی‌ها، فرصت مناسبی است که فرهنگ دینی، مذهبی و انقلابی خود را از طریق آنها به دنیا معرفی کنیم.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، با بیان این جمله که «ایران از لحاظ میراث فرهنگی خیلی قوی است»، گفت: تفاوت ایران با اکثر کشورهای دنیا این است که مجموعه آثار تاریخی ایران بیان کننده سیر تدریجی تاریخ ایران است که مثلاً یک کاروانسرا در دل بیابان‌ها، علاوه بر آثار تمدنی و فرهنگی، تاریخ ایران را بیان نماید.

وی «سیرو فی الارض» را دستور صریح خداوند به مسلمانان در قرآن دانست و با بیان چند آیه مربوط به تأکید بر حفظ امنیت گردشگران علمی، گفت: بهترین و منطقی‌ترین مکتب دنیا را داریم که می‌توانیم آن را به جهانیان عرضه کنیم. به شرط اینکه انسان‌های واپس‌گرا، بلند‌گوی آن نباشند، زیرا به خاطر منطق قوی اسلام نباید نگران القائات دیگران باشیم.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با تأکید بر «شغل آفرینی صنعت گردشگری» در کشور، گفت: کارآفرینی و افزایش درآمدهای ارزی دو ویژگی اصلی صنعت توریسم است.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، صنایع دستی را زمینه‌ای بسیار ممتاز برای ایران در جهت جذب توریسم دانست و گفت: ایران زمینه‌ها و ظرفیت‌های زیادی برای دیدن و سوغاتی بردن دارد که در کنار آن، مردمی مهربانند که علی‌رغم تبلیغات سوء دیگران و برخی سوء مدیریت‌ها، از لحاظ مهمان‌ نوازی در جهان بی‌نظیرند.

وی با تأکید بر اهمیت ورود بخش خصوصی به صنعت توریسم و یادآوری این نکته که به خاطر بومی شدن دانشگاه آزاد اسلامی در سراسر کشور نیاز دانشجویان به بسیاری از خوابگاه‌ها کم شده، همکاری دانشگاه آزاد اسلامی با مسؤولان بخش‌های گردشگری را برای استفاده گردشگران از خوابگاه‌های این دانشگاه در سراسر کشور مناسب دانست و گفت: البته مزاحمانی در جهت گسترش توریسم هستند که مختص ایران و یا کشورهای اسلامی نیست، چون می‌بینیم در کشوری مثل آمریکا هم شخصی تندرو چون ترامپ صحبت از دیوار در گرداگرد کشور برای جلوگیری از ورود مهاجران به ویژه مسلمانان می‌کند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با اشاره به سیاست‌های کلی مربوط به این بخش، گفت: همه امکانات کشور باید در این زمینه باشد و می‌توان با استفاده از تجربیات مثبت دنیا به میل بخش خصوصی، حمایت‌های نظارتی دولت و تأییدات رهبری، به آینده درخشان این صنعت در کشور خوشبین بود.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، توریسم را منبع درآمد بسیاری از کشورهای دنیا دانست و گفت: چرا ایران از ظرفیت بی‌بدیل میراث فرهنگی و گردشگری استفاده نکند؟!

در آغاز این دیدار، ابراهیمبای سلامی، مدیر عامل شرکت رفاه و گردشگری تأمین ـ کرمانی، رئیس انجمن صنفی آژانس‌های گردشگری ـ ایمانی خوشخو، رئیس هیأت مدیره هلدینگ گردشگری تأمین و  احمد اصغری قاجاری، رئیس کمیسیون گردشگری اقتصاد ورزش، اقتصاد هنر اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی ایران ضمن ارائه گزارشی از وضعیت صنعت توریسم در کشور، وضعیت و جایگاه توریسم در دنیا، رشد و توسعه‌ی صنعت توریسم در کشور، امکانات و تنوع فرصتهای گردشگری در کشور، چگونگی رشد و توسعه صنعت توریسم و قابلیت‌های بخش خصوصی و گشایش‌های بعد از برجام، رتبه‌ جاذبه‌های باستانی، تاریخی و طبیعی ایران در جهان، جایگاه گردشگری در برنامه‌ی ششم توسعه، سرمایه‌گذاری کشورهای خارجی برای صنعت گردشگری کشور ارائه کردند.

 

کد خبر : ۴۱۴۲۸۳