تلاش رییسجمهور در تعلیق آزمون استخدامی در راستای تقویت نقش زنان
تعلیق آزمون سالانه به دنبال تلاش رییس جمهور برای کمک به مبارزات زنان برای برجسته تر شدن نقش آنها در ایران است. این درحالی است که دولت ایران به سرمایه گذاری بر روی اشتغال زایی در کشور تمرکز دارد و به نظر میرسد بیشتر این تلاش ها در راستای تامین و حفظ مشاغل برای مردان است. با این حساب متاسفانه آنها بسیاری از زنان را بی نصیب باقی خواهند گذاشت.
به گزارش ایلنا به نقل از خبرگزاری آفریقایی ونچر، در روزهای گذشته حقوق برابر زنان در ایران زیر نورافکن قرار گرفت. این امر به موجب تعلیق امتحان ورودی استخدام دولت که در آن زنان ایرانی به واسطه قانون و فرصتهای شغلی به حاشیه رانده شده بودند، صورت گرفت.
رییسجمهور دستور ایجاد ۳۰۰۰ فرصت شغلی برای منتخبان موفق را در سال جاری صادر کرد اما گفته شد در پی این دستور، مردان به زنان ترجیح داده شدهاند.
این خبرگزاری تعلیق آزمون سالانه به دنبال تلاش رییسجمهور برای کمک به مبارزههای زنان برای برجستهتر شدن نقش آنها در ایران دانست و نوشت: دولت ایران به سرمایهگذاری روی اشتغالزایی در کشور تمرکز دارد و به نظر میرسد بیشتر این تلاشها در راستای تامین و حفظ مشاغل برای مردان است. با این حساب متاسفانه آنها بسیاری از زنان را بینصیب باقی خواهند گذاشت.
ونچر نوشت: بر این اساس بازبینیهای مجدد رییسجمهور بر قوانین امتحان ورودی سراسری استخدام دولتی، راهکاری برای هدف اطمینان از برابری دسترسی زنان ایرانی به فرصتهای شغلی در مقایسه با همتایان مرد آنها در نظر گرفته شد.
این خبرگزاری همچنین مدعی شد که زنان ایرانی به اعتراضخود در محدودیتهای ادامه میدهند، این در حالی است که این ایدئولوژیها زنان را به شدت از مشارکت و سود بردن از اشتغال در سیاست، ورزش و دیگر بخشها نظیر اقتصاد که توسط مردان احاطه شده است، محروم میکند؛ اگرچه شرایط زنان در کشور تاحدودی به واسطه گامهایی که آنها در زمینههای یاد شده برداشتهاند، بهبود یافته است.
ونچر یادآور: در ماه فوریه بر اساس گزارشها بیشترین جمعیت زنان در انتخابات پارلمانی رای آوردهاند. ۱۴ نفر آنها در دور اول منتخب شدند. هرچند این دستاورد توسط کمپینهای حقوق بشر ایران نادیده گرفته شد، اما باعث شد بارها صدای فعالان حقوق زنان در کشور مجددا طنینانداز شود.
روحانی همواره گشودگیاش را برای ارتقای حقوق زنان در کشور نشان داده است و در خلال دوران انتخابات روحانی دائما زنان را به حضور در عرصه سیاست و دیگر عرصههای ملی دعوت میکرد.
رییس جمهور در کنفرانس «زنان اعتدالگرایی و توسعه» گفت: ایران نیاز دارد که ظرفیت و حضور زنان را باور کند و بپذیرد که نقش زنان در جامعه به اندازه نقش مردان است.
از زمان انتخابات تا کنون روحانی درخواستهایش را برای برابری در ایران تقویت کرده و حتی در جایی گفت اگر زنان جامعه از فرصتهایشان استفاده نکنند، آینده ایران میتواند با مشکلات بیشتری همراه باشد،
در حالی که به نظر میرسد رای زنان به روحانی در سال ۲۰۱۳ به راحتی میتوانست رای به حقوق زنان قلمداد شود، اما همه گروههای حقوق زنان در ایران نسبت به اینکه روحانی قادر است انتظارها و مطالبات آنها را برآورده کند، اتفاق نظر ندارند.
برخی گروههای حقوق مدنی میگویند روحانی همه کاری که از دستش بر میآید را برای از بین بردن نابرابریهای جنسی انجام نمیدهد؛ به ویژه اینکه نیروی زن قوی در محیطهای کاری کمتر وجود دارد.