انتقاد از تفاوت برخورد میان تشکلهای مختلف دانشگاهی
بیست و نه تشکل دانشجویی کشور در بیانیهای نسبت به برخوردهای صورت گرفته با تشکلهای دانشجویی نامهای به رئیس جمهور منتشر کردند
به گزارش ایلنا در ابتدای این بیانیه آمده است که بازگشایی انجمنهای اسلامی در دولت یازدهم، اصلاح رویههای گذشته در دانشگاه را نوید میداد، اما با گذشت سه سال از عمر دولت جنابعالی، همچنان برای تشکلهای اصیل دانشجویی که سعی در حفظ رسالت خود دارند، در بر همان پاشنهٔ سابق میچرخد و این تشکلها حتی از برگزاری نشستهای هماندیشی نیز در سراسر کشور محرومند؛ نمونهای از آن را در روزهای اخیر شاهد بودیم که با وجود مجوزها و قولهای اخلاقی داده شده از سوی مسئولان وزارت علوم مبنی بر همکاری در برگزاری یک نشست دانشجویی، در حالی که دانشجویان از سراسر کشور در تهران گرد هم آمده بودند، بدعهدی مسئولان وزارت علوم تا آنجا پیش رفت که اسکان دانشجویان نیز با مشکلات عدیدهای مواجه شد.
در ادامه آمده است: هر چند آوارگی برای این دانشجویان شرافتی را معنا میکند که نمیخواهند هویتشان را زیر پای مصلحتاندیشیهای سیاسی قدرتطلبان ذبح کنند؛ این در حالی است که برخی دیگر از تشکلها که منتقد نیستند، از همهٔ امکانات بهرهمند میشوند.
این بیانیه تصریح میکند که تفاوتها آنجا پررنگتر میشود که برای فعالان اصیل دانشجویی هیچگاه هدف وسیله را توجیه نکرده، نمیکند و نخواهد کرد و اگر تشکلهای دانشجویی از هویت و آرمانهای ذاتی خود که همانا نقد اساسی ارکان قدرت، استقلال از احزاب و گروههای سیاسی، ایستادگی بر آزادیهای مدنی و برابری اجتماعی فاصله گیرند، هیچگاه نخواهند توانست داعیهدار یک جریان دانشجویی و پرچمدار بازتولید یک جنبش دانشجویی باشند.
در پایان این بیانیه آمده است: حال سوال اساسی این است که وزارت علوم دولت تدبیر و امید، چگونه تبعیضهای موجود را توجیه میکند؟ از یک سوی شاهد فراهم آوردن امکانات حداکثری برای برخی تشکلها هستیم، از سوی دیگر از ارائه حداقل امکانات به تشکلهای مترقی، تحولخواه، منتقد، اصلاحطلب و ... دریغ میشود.