آخرین دلواپسیها در نطق سهگانه جبهه پایداری
اعضای نزدیک به جبهه پایداری در مجلس نهم در آخرین نطقهای خود در مجلس نهم از فرصت استفاده کردند تا آخرین هجمههای خود به برجام و دولت را از تریبون پارلمان اظهار کنند.
به گزارش خبرنگار پارلمانی ایلنا، صحن علنی امروزمجلس شاهد نطقهای سهگانه اعضای فراکسیون اصولگرایان و مخالفان دولت و برجام بود و بر این اساس، مسعود میرکاظمی، جواد کریمیقدوسی و بالاخره غلامعلی حدادعادل به هر ترتیب پشت تریبون مجلس رفتند و در نطقهای میاندستور امروز، نسبت به اجرایی شدن برجام، قیمت نفت، خانواده آیتالله هاشمی، انتخابات مجلس دهم و احتمال تکرار مجلس ششم ابراز دلواپسی کردند.
هماهنگی برای چینش نطقهای دلواپسان
باتوجه به موضوعهایی که در هر کدام از این نطقهای جنجالی مورد تاکید سخنرانان قرار گرفت، میتوان دریافت که پیشاپیش نوعی هماهنگی در انتخاب موضوع میان آنها صورت گرفته بود و این درحالی است که به نظر میرسد، در نحوه و ترتیب بیان نطقهای سهگانه امروز اصولگرایان نیز هماهنگیهایی انجام شدهبود که بنابر این هماهنگیها، ابتدا مسعود میرکاظمی که سابقه حضور در کابینه محمود احمدینژاد در پست مهمی همچون وزارت نفت را در کارنامه دارد، انگشت تاکید بر برجام گذاشت و پس از آنکه دستاوردهای آنرا «تقریباً هیچ» خواند، به سراغ مسئله قیمت نفت در زمان خود و احمدینژاد و نسبت آن با قیمت نفت از سال ۹۲ به بعد رفت و کاهش قیمت نفت را ناشی از ناکاردانی دولت یازدهم دانست. بماند که در این نطق آتشین درباره اینکه چه بلایی بر سر درآمدهای هنگفتی نفتی دولت احمدینژاد آمد، صحبت و اشارتی به میان نیامد!
کریمی قدوسی و زنده کردن نوستالژی سال ۸۴
پس از گرم کردن آتش انتقاد از دولت و دلواپسی درباره برجام توسط میرکاظمی، نوبت به جواد کریمیقدوسی رسید که با حمله به آیتالله هاشمی به زعم خود نوستالژی سال ۸۴ را زنده کند. این در حالی بود که در میان این سه اصولگرای جبهه پایداری، تنها کریمی قدوسی است که در مجلس بعدی حضور خواهد داشت و به نظر میرسد، دلیل اینکه نام او در میان دو نام بزرگ فراکسیون اصولگرایان قرار گرفت نیز همین مسئله بود تا به گونهای به مردم و اکثریت اصلاحطلب مجلس دهم یادآوری شود که بساط دلواپسی و اهانت به بزرگان نظام به این راحتیها جمع نمیشود!
کریمیقدوسی که روز گذشته نیز با حمله به مشاور فرهنگی رئیسجمهور در یک تذکر شفاهی، مواضع تندروانه خود را علیه دولت دولت تکرار کرده بود، و امروز پاسخ خود را از حسامالدین آشنا دریافت کرده بود، بار دیگر از تمام هفتدقیقهای که برای نطق میاندستور امروز در اختیار داشت، برای حمله به آیتالله هاشمی استفاده کرد و خطاب به آیتالله هاشمی گفت: از مردان شما زمانی شنیدم که میگفتند در سال ۸۴ استحاله کامل انقلاب به وقوع میپیوندد و آنها خود را برای آن روز آماده میکنند که عملاً نظام امامت را به سلطنت و امپراطوری هاشمی و فرزندانش تبدیل کنند. مگر نشنیدید چندی پیش یکی از نزدیکان شما گفتند که مردم ایران ما را میپرستند.
حمله تمامعیار کریمیقدوسی به آیتالله هاشمی
البته این تنها بخشی از حملات خشونتآمیز امروز کریمیقدوسی به آیتالله هاشمی بود و نماینده مشهد در بخش دیگری از نطقش در اظهارنظری فوقافراطی با خطاب قرار دادن رئیس مجمع تشخیص مصحلت نظام، مدعی شد: آقای هاشمی! ضربه شما به انقلاب، اسلام و ملت از ضربه منافقین ابتدای انقلاب کمتر نبود. منافقین، جان دلدادگان انقلاب اسلامی را گرفتند و آنها را ترور کردند و شما در سال ۸۸ و بعد از آن به آبروی انقلاب، روحانیت و شهدا ضربه زدید و گناهی مرتکب شدید که توبهپذیر نیست.
کریمیقدوسی که با شور و حرارت مخصوص اعضای جبهه پایداری، نطقش را از روی یادداشتهایی قطع بسیار کوچک قرائت میکرد، ادامه داد: آقای هاشمی! شما پشت سر کلمه اسلام و امام موضع خصمانه میگرفتید و به آبروی شهدا و مسلمین ضربه میزدید و آنها (منافقین) نیز زیر آیه شریفه «فضلالله المجاهدین...» خون مظلومان و مسلمانان را میریختند. آقای هاشمی! شما در دورانی که شبیه دوران علی(ع) است، مقابل معارف نهجالبلاغه و حجت الهی در عصر غیبت ایستادید و تشابه زیادی میان عملکرد شما و برخی صحابه پیامبر مکرم اسلام است که مقابل امیرالمومنین ایستادند.
کریمیقدوسی در آخرین پاراگراف نطقش که همچون دیگر بخشهای آن با خطاب قراردادن آیتالله هاشمی آغاز میشد، به زعم خود کار رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام را یکسره کرد و گفت: آقای هاشمی! دست از ایجاد زحمت برای انقلاب بردارید. شما امروز دوست و یار انقلاب نیستید، شرّ مرسانید. کار تمام شده، فرصت نجات هم باقی نیست.
درحالی که نطق شدیداً افراطی کریمیقدوسی موجب بهت و تعجب عموم نمایندگان مجلس شدهب ود و سکوتی کمنظیر بر صحن علنی مجلس حاکم کرده بود، هنگامی که غلامعلی حدادعادل برای بیان سخنانش، پشت میکروفون رفت، فضا کاملاً برای او مهیا شده بود تا رئیس فراکسیون اصولگرایان که بازنده بزرگ انتخابات اخیر مجلس لقب گرفته، بهسراغ اصل موضوع برود تا بر همگان روشن شود که این همه عصبیت و دلواپسی ناشی از شکست در انتخابات ۷ اسفند و ۱۰ اردیبهشت است و مشخص شد که این ناراحتی در نطقهای سهگانه بهنوعی در حکم آخرین تلاشها برای دهانکجی به رای و خواست مردمی است که علاقهای به تندروی ندارند.
اخلاق ورزشکاری حدادعادل و وعدههایی که هرگز عملی نشد!
البته غلامعلی حدادعادل در ابتدای نطقش از اخلاق ورزشکاری و مرام پهلوانی در هنگام شکست صحبت به میان آورد و گفت که «انتخابات شبیه مسابقات ورزشی است. برندهای دارد و بازندهای، برد و باخت مهم است اما اصل ورزش مهمتر از آن است. با باخت یک تیم و برد تیم دیگر ورزش تعطیل نمیشود. در میدان سیاست هم مهمتر از برد یک جناح و باخت جناح دیگر حفظ اساس مردمسالاری است» اما در ادامه بار دیگر از تخلف دولت در برگزاری انتخابات انتقاد کرد و با این حال، بخش قابلتوجهی از نطقش را به مسائل مربوط به انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ اختصاص داد و مدعی شد: سال ۸۸ به نظام تهمت تقلب زده شد و هیچگاه اثبات نشد؛ معترضان به جای تبعیت از قانون، به قشونکشی خیابانی پرداختند و دست به تخریب، آتشسوزی و خونریزی زدند و انتقال نرم قدرت و به تعبیر دیگر، جمهوریت نظام را نشانه گرفته بودند.
با این حال اوج سخنان امروز حدادعادل در صحن علنی آنجا بود که اعلام کرد که «شگفتا که ما در ایران با حضراتی روبرو هستیم که هرگاه نتیجه انتخابات را به نفع خود ببینند، دم از سالم بودن انتخابات میزنند، اما هرگاه نتیجه به نفع آنها نباشد، مدعی تقلب در انتخابات میشوند» و این درحالی است که سرلیست ائتلاف اصولگرایان در تهران، چندینبار پس از اعلام نتایج انتخابات مجلس از تخلفهای گسترده دولت در انتخابات صحبت کرده و هربار وعده داده که بهزودی اسناد و مدارک این تخلفها را در اختیار وزارت کشور قرار خواهد داد؛ وعدهای که روز گذشته و پس از تایید شدن نتایج انتخابات از سوی شورای نگهبان بار دیگر تکرار کرد و با این حال، هنوز این وعده را عملی نکردهاست!
آغاز عملیات تخریبی اصولگرایان برای تسلط بر پاستور
در واپسین ساعات حضور دلواپسان در مجلس و در شرایطی که روز گذشته فراکسیون اصولگرایان، آخرین جلسه کاری خود را برگزار و رسماً پایان کار این فراکسیون را اعلام کرد، رئیس و دو نفر از اعضای این فراکسیون در نطقهایی شدیدالحن آخرین حملههای خود به دولت، اصلاحطلبان و برخی از بزرگان انقلاب را عملی کردند و با این حال، آنچنان که پیداست این آخرین حملهها از درون مجلس، نهتنها پایان کار دلواپسان نبود، بلکه باید آن را آغاز دور جدید حملات اصولگرایان به دولت و اصلاحطلبان دانست؛ دلواپسیهایی که بهنظر میرسد، پس از ناکامی در انتخابات مجلس، از این پس در راستای تلاش برای جلوگیری از پیروزی مجدد روحانی در انتخابات ریاستجمهوری سال ۹۶ انجام میگیرد.