در انتهای برنامه ۲۰ ساله کشور به ۹ نیروگاه اتمی نیاز داریم
سخنگوی سازمان انرژی اتمی کشور گفت: در انتهای برنامه۲۰ ساله کشور به ۹ نیروگاه اتمی نیاز داریم.
به گزارش ایلنا، بهروز کمالوندی اظهار داشت: با توجه به اقصاد مقاومتی در انتهای برنامه ۲۰ ساله کشور، باید ۱۰ درصد از برق کشور از طریق انرژی اتمی تامین شود، از این رو برای تحقق به این امر به ۹عدد نیروگاه اتمی نیاز داریم.
کمالوندی با اشاره این که انرژی هسته یک علم میان رشتهای است، گفت: برای تدریس این رشته در دانشگاه باید علوم مختلفی چون شیمی، متالوژی و ... را در نظر گرفت، چراکه صنعت هستهای در نقطه تلاقی علوم مختلف شکل میگیرد.
او ادامه داد: اگر یک کشوری در تمام علوم مربوط به صنعت هستهای رشد کافی را نداشته باشند توانایی دسترسی به این صنعت را نحواهد داشت.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی با بیان این که صنعت هستهای توانایی کمک به سایر صنایع را دارد، افزود: بدون شک صنعت هستهای، صنعتی پیش برنده و تاثیرگذار است، برای مثال در این صنعت به صنایع دیگری مانند بهداشت، کشاورزی، نفت، پتروشیمی و ... میتواند کمک بسزایی داشته باشد.
او با تاکید به این که اقتصاد و صنعت متکی به انرژی است، عنوان کرد: از آنجایی که انرژی از منابع فسیلی تامین میشود، در کشورهایی مثل ایران که دارای منابعی چون نفت و گاز هستند، نباید برای تولید برق از این منابع استفاده کرد.
کمالوندی در ادامه همین موضوع تصریح کرد: انرژی هسته ای یکی از منابعی است که برای کشورها صرفه اقتصادی داشته و علاوه بر این به محیط زیست آسیب نمیرساند.
او با اشاره به فعالیتهای سازمان انرژی هستهای، عنوان کرد: غنی سازی بخش اندکی از فعالیتهای انرژی هستهای را شامل میشود، در عین حال بخش بسیار مهم و جدی است به طوری که ایران این بخش پچیده و ممنوعه را به قله رسانده است.
معاون حقوقی، بین الملل و مجلس سازمان انرژی اتمی ایران در خصوص تکنولوژی غنیسازی در انرژی هستهای، اظهار داشت: به زعم فضای بین الملل اگر کشوری دارای تکنولوژی غنیسازی باشد، توانایی دستیابی به بمب هستهای را دارد.
او درباره دستیابی به بمب هستهای خاطر نشان کرد: بمب هستهای با اعتقادات و اهداف جمهوری اسلامی مغایرت دارد.
کمالوندی با بیان این که کشور ایران باید در حوزه ی نیروگاه وساخت آن تخصص خود را ارتقا دهد، گفت: ما در این حوزه باید تلاش زیادی داشته باشیم و علاوه بر این، در دیگر حوزه هایی که به دهه های آینده مربوط می شود جزو کشورهای برتر دنیا هستیم که طبق پیش بینی های ۳۰ سال آینده تجاری خواهد شد.
وی با تاکید به این که نگاه به انرژی هستهای، باید نگاهی بلند مدت باشد، افزود: نگاه ما به انرژی هستهای باید نگاهی بیش از ۴۰ سال باشد، چرا که عمر نیروگاه هستهای دارای پایداری زیادی بوده و حداقل شصت سال میتواند پایداری داشته باشد.
معاون حقوقی سازمان انرژی اتمی با اشاره به این که صنعت انرژی هستهای، صنعتی بسیار فاخر است، اظهار داشت: صنعت هستهای به دقت و توجه بسیاری نیاز دارد، اگر بخواهیم در زمینه هستهای تولید جدیدی داشته باشیم زمان قابل توجهی باید صرف این کار شود تا به حد توسعه و بهرهبرداری برسد.
وی با اشاره به مباحث ایمنی نیروگاههای هستهای، عنوان کرد: نیروگاههای هستهای ایران یکی از ایمنترین نیروگاههای دنیاست، چرا که تمام کنشهای هستهای در داخل کرهای صورت میگیرد که بخشی از آن سطح زمین و بخشی در دورن خاک قرار دارد که از لایه ی ۱۶ سانتیمتری فولاد و بتنی به ضخامت ۱ و نیم متر ساخته شده است.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به اینکه نیروگاه هستهای ایران توانایی تولید ۱۰۰۰ مگابایت برق را دارد، گفت: اگر پیک مصرف برق در ایران را ۵۴ هزار مگابایت در نظر بگیریم که متوسط آن در طول یک سال ۴۴ هزار مگابایت باشد، ۱ هزار مگابایت از آن توسط نیروگاه هستهای تولید میشود.
او در خصوص مزایای زیست محیطی صنعت هستهای افزود: نیروگاههای اتمیِ چون نیروگاه بوشهر حداقل ۸ میلیون تُن آلاینده زیست محیطی کمتری تولید میکند، کشوری مثل ایران به کاهش آلاینده در زمینه تولید برق نیاز دارد.
کمالوندی که با رادیو گفتوگو مصاحبه میکرد، با اشاره به چشمانداز ۱۴۰۴ گفت: در انتهای برنامه بیست ساله با توجه به اقتصاد مقاومتی باید ۱۰ درصد از برق کشور از طریق انرژی اتمی تامین شود، از این رو برای تحقق به این امر به ۹عدد نیروگاه اتمی نیاز داریم.