گسترش همکاری در زمینه حمل و نقل و انرژی بین ایران و گرجستان
قائم مقام وزارت خارجه کشورمان و معاون وزیر خارجه گرجستان آخرین تحولات روابط دوجانبه را مورد بحث و تبادل نظر قرار دادند.
به گزارش ایلنا، مرتضی سرمدی با اشاره به روابط بسیار خوب دو کشور و تبادل هیات در زمینههای مختلف بر توسعه بیشتر مناسبات تاکید کرد و گفت: ایران و گرجستان قادرند روابط معناداری را پایهریزی نمایند و با اجرای پروژههای عملی، اراده سیاسی خود را به معرض نمایش گذارند.
قائم مقام وزیر امورخارجه کشورمان با اشاره به کریدور جنوب - شمال، آن را یک پروژه جدی نامید و گفت: این کریدور تنها یک همکاری حمل و نقلی نیست و همکاری بین کشورها در زمینههای مختلف به ویژه انرژی را نیز در بر میگیرد.
وی ضمن تاکید بر لزوم گسترش همکاریهای فرهنگی بین دو کشور، به وجود زمینههای مشترک در خصوص ادبیات و هنر اشاره کرد.
سرمدی همچنین مبارزه با افراطگرایی و تروریسم را یک زمینه مشترک برای همکاری تمام کشورهای منطقه عنوان و به تشریح ریشههای شکلگیری تروریسم و افراطگرایی پرداخت و بر این نکته تاکید کرد که برخی کشورهای منطقه متاسفانه از پدیده شوم تروریسم و افراطگرایی به عنوان ابزار سیاست خارجی استفاده مینمایند اما این پدیده شوم در نهایت علیه خود آنها عمل خواهد کرد.
قائم مقام وزیر خارجه کشورمان ضمن تشریح سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران در خصوص موضوعات منطقهای گفت: اصول سیاست خارجی ایران را در کمک به بحرانهای منطقهای بر سه اصل استوار است؛ نسخت، اراده جدی برای مبارزه با تروریسم؛ دوم، توقف دخالت قدرتهای خارجی و سوم، حق تعیین سرنوشت توسط مردم کشورها.
داویت جالانمانیا، معاون وزیر امور خارجه گرجستان با بیان آغاز فصل جدیدی از مناسبات جمهوری اسلامی ایران و جمهوری گرجستان در دوران پسا تحریم، از مهماننوازی جمهوری اسلامی ایران تشکر کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران برای گرجستان یک کشور دوست وتاثیرگذار محسوب میشود که تفلیس برای آن احترام فوق العادهای قائل است.
معاون وزیر امورخارجه گرجستان ضمن ابراز خرسندی از اجرای برجام گفت: زمینه برای توسعه بیش از پیش مناسبات اقتصادی فراهم است و این کشور از سرمایهگذاری شرکتهای ایرانی در زمینههای مختلف استقبال مینماید، همچنین آمادگی داریم با ایران در زمینه ترانزیت در چهارچوب کریدور جنوب – شمال و یا شرق به غرب و تبادل برق و ترانزیت ایران به کشورهای دیگر همکاری کنیم.
وی اظهار داشت که کلید حل بحرانهای منطقهای را باید دراحترام به قوانین بینالمللی و اتخاذ تصمیم توسط مردم کشورهای گرفتار در بحرانها جستوجو کرد.