خبرگزاری کار ایران

کدام جناح کرسی بیشتری کسب کرد؟

انتخابات در شهرهای پر جمعیت ایران + جدول و نمودار

وضعیت انتخابات در هشت کلانشهر ایران که جمعیت بالای یک میلیون نفر دارند در این گزارش مورد بررسی قرار گرفته است.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، در روزهای گذشته تحلیل‌های متفاوتی درباره مجلس دهم و ترکیب احتمالی آن در رسانه‌ها منتشر شد؛ در این میان رسانه‌های اصولگرا مدعی بودند که رای تهرانی‌ها به خاطر دور شدن مردم تهران از ارزش‌های انقلابی بوده است و در همه شهرهای دیگر اصولگرایان پیروز انتخابات شده‌اند.

در مجلس شورای اسلامی نمایندگان شهرهای بزرگ عموما بیرق جریان‌های سیاسی کشور را بر دوش دارند و نمایندگان شهرهای کوچک به دنبال مطالبات محلی و منطقه‌ای هستند و در مناسبات سیاسی حضور کمرنگ‌تری دارند، البته این امر استثناهای فراوانی دارد؛ چنانچه کامران، نماینده مجلس نهم از اصفهان همواره توجه ویژه به مطالبات محلی مردم اصفهان داشته است یا کاظم جلالی نیز تبدیل به یکی از رهبران جریان سیاسی نزدیک به لاریجانی شد.

در این گزارش وضعیت انتخابات در هشت کلانشهر ایران که جمعیت بالای یک میلیون نفر دارند مورد بررسی قرار گرفته است.

تهران: پیروزی قاطع اصلاح‌طلبان

نتایج شهر تهران در تاریخ این شهر بی سابقه بود و برای اولین بار در تاریخ انقلاب تمامی افراد حاضر در یک لیست انتخاباتی راهی مجلس شورای اسلامی شدند. نه غلامعلی حداد عادل که سابقه ریاست مجلس را دارد و نه بذرپاش و شهاب‌الدین صدر که تمامی درخت‌های تهران را با پوسترهای خود آراسته بودند و نه ابوترابی و و آل‌اسحاق که از چهره‌های معتدل لیست اصولگرایان بودند راهی به لیست نمایندگان مجلس دهم پیدا نکردند. نتایج انتخابات تهران تشکیل قوی‌ترین فراکسیون اصلاح‌طلبان در مجلس را بعد از مجلس هفتم نوید می‌دهد.

مشهد: همچنان پایتخت اصولگرایان

نزدیک یک سال است که مشهد به کانون جلسات وحدت اصولگرایان تبدیل شده بود) و در انتخابات مجلس نیز شیرین‌ترین نتیجه در مشهد اتفاق افتاد و اصولگرایان هر پنج صندلی انتخابات مجلس را به خود اختصاص دادند. در ترکیب جدید نمایندگان مشهد در مجلس شورای اسلامی رضا شیرا‌ن‌خراسانی جایگزین سیدهاشم بنی‌هاشمی شده است.

اصفهان: شکست پدرخوانده‌ها از بانوان جوان

در حالی که بسیاری مردم اصفهان اعتقاد داشتند زوج کامران و اخوان در صدر نمایندگان اصفهان به مجلس راه خواهند یافت و از میان سه نماینده باقی مانده نیز رقابت بین گروه های مختلف اصولگرا خواهد بود، سه اصلاح‌طلب در کنار دو اصولگرا نمایندگان اصفهان را در مجلس آینده تشکیل دادند. اگر از فولادگر که گزینه مشترک بین فهرست اصولگرایان و صدای ملت بود صرف نظر کنیم، دو زن جوان معادلات سیاسی اصفهان را به هم زدند و اجازه ندادند گزینه‌هایی مثل مقتدایی و کامران، دوران نمایندگی خود را تکرار کنند.  سالک، سرلیست فهرست اصولگرایان با اختلافی ناپلئونی در آخرین خانه ممکن نمایندگان برای ورود به پارلمان دوران نمایندگی خود را تمدید کرد تا جبهه پایداری در اصفهان نیز نماینده داشته باشد.

کرج: اصلاح‌طلبانی که دیر رسیدند!

شهر کرج با اینکه چهارمین شهر پرجمعیت ایران است اما تنها دو نماینده در مجلس دارد. یعنی برابر با تعداد نمایندگان ملایر  یا تعداد نمایندگان بروجرد و از این نظر مظلوم‌ترین شهر ایران است. همین جمعیت زیاد موجب شد بیشترین نامزد به نسبت تعداد نماینده در این استان ثبت شود.

اصولگرایان در تردید بین گزینه‌های متعدد تایید صلاحیت شده لیست انتخاباتی در کرج منتشر نکردند و اصلاح‌طلبان نیز با رد صلاحیت بسیاری چهره‌های اصلی، خیلی دیر وارد عرصه انتخابات شدند. در نهایت یک چهره مستقل و یک اصولگرا به مجلس راه یافتند و دو اصلاح‌طلب سوم و چهارم شدند و پشت دروازه‌های پارلمان باقی ماندند.

تبریز: به امید آینده

تا همینجا وزن رای اصلاح‌طلبان در تبریز از وزن اصولگرایان بیشتر بوده است. در دور اول انتخابات برای انتخاب شش نماینده تبریز یک چهره اصلاح‌طلب، مسعود پزشکیان، اول شد و استاندار احمدی‌نژاد، در جایگاه دوم قرار گرفت. در دور دوم انتخابات برای انتخاب چهار نماینده دیگر تبریز چهار اصلاح‌طلب در عرصه انتخابات حضور دارند و با سه چهره اصولگرا و یک چهره مستقل رقابت خواهند کرد.

شیراز: پیروزی نا تمام اصلاح‌طلبان

به گزارش خبرنگار ایلنا، لیست امید در شیراز نیز مانند تهران بر بال موفقیت سوار بود و هزاران رای را به سبد اصلاح‌طلبان آورد و حتی حضور چهره‌ای مانند فریدون عباسی در لیست اصولگرایان و رد صلاحیت دکتر مصطفی معین نیز نتوانست کمکی به حال اصولگرایان داشته باشد. در دور اول انتخابات در شیراز سه چهره اصلاح‌طلب در صدر منتخبین مردم قرار گرفتند و راهی بهارستان شدند و نفر چهارم که به کف بیست و پنج درصدی رای نرسیده بود منتظر نتایج دور دوم و رقابت با رقیب اصولگرا خواهد ماند.

اهواز: پیروزی اصلاح‌طلبان بدون کف رای!

در انتخابات اهواز اصلاح‌طلبان بر صدر جدول انتخاباتی مردم این شهر نشستند اما در گرفتن کف رای بیست و پنج درصدی ناکام ماندند تا در دور دوم با دو رقیب اصولگرا و یک رقیب مستقل رقابت کنند. این در حالی است که یکی دیگر از اصولگرایان راه یافته به دور دوم نیز مورد حمایت برخی لیست‌های دست چندم اصلاح‌طلب مثل صدای ملت و اعتدال و توسعه هم بود.

قم: اصولگرایان علیه آقای رئیس

تندروهای شهر قم برنامه ریزی مفصلی کرده بودند تا نام لاریجانی را از فهرست اصولگرایان قم حذف کنند. با وجود اینکه حمله با مهر و کفش به رئیس مجلس در حرم حضرت معصومه بارها از سوی گروه‌های مختلف محکوم شده بود اما همه می‌دانستند عمر مفید لاریجانی برای اصولگرایان تندرو تمام شده است و در این انتخابات نیز همه اصولگرایان متحد شدند تا لاریجانی را از لیست شهر قم حذف کنند.

در بررسی نتایج شهر قم، لاریجانی که بارها تاکید کرده به صورت مستقل نامزد شده و در لیست اصولگرایان قرار نداشت در میان مستقل‌ها قرار گرفته است.

دور دوم 1دور دوم 2دور دوم 3

کد خبر : ۳۵۲۸۵۱