رویکرد حزب اسلامی کار در انتخابات مجلس دهم
یک عضو شورای مرکزی حزب اسلامی کار٬ هموار کردن مسیر حضور نسل جوان و کارآمد، و استفاده از پتانسیل این طیف را رویکرد راهبردی حزب متبوع خود در انتخابات پیش رو خواند.
به گزارش خبرنگار ایلنا٬ مهدی فرنیان با تشریح جهتگیری حزب متبوع خود اظهار داشت: با توجه به ترکیب جمعیتی ایران که در حال حاضر دومین کشور جوان دنیا محسوب میشود، شناخت ظرفیتها، علایق و نیازهای قشر جوان اهمیت ویژهای دارد و این مهم حاصل نمیشود جز با حضور فعالانه جوانان در عرصههای تصمیم گیری و سیاستگذاری. بنابراین راهبرد حزب اسلامی کار در انتخابات جاری، حمایت از گردش نخبگان از جمله جوانان تعریف شده است.
وی افزود: از سوی دیگر گفتمان اصلاحطلبی که از سال ۷۶ در سپهر سیاسی ایران شکوفا شد، پرچمدار حاکمیت قانون، عقلانیت و دموکراسی خواهی بوده است. همه اینها مطالبات جدی جوانان و دانشجویان بوده و اینک پس از گذشت ۱۸ سال، کنشگران سیاسی اصلاح طلب نیازمند تغییر آرایش و نیروسازی جدید هستند.
عضو شورای مرکزی حزب اسلامی کار، دلایل این حزب را برای اتخاذ چنین رویکردی، نتیجه بخش بودن این نگرش عنوان کرد و ادامه داد: حزب اسلامی کار در این دوره انتخاباتی با بازخوردهایی که از جامعه در این خصوص گرفته، خط مشی خود را بر حمایت از گردش نخبگان و حضور نسل نو در عرصه تصمیمگیری و سیاستگذاری بنا نهاده است، بخصوص جوانانی که ضمن اصلاحطلب بودن به لحاظ تفکر سیاسی، روزآمدی، توانمندی و کارآمدی، از ویژگیهای آنها بوده و در عین داشتن توان ادراکی بالا، معتقد به تشریک مساعی در امور مختلف نیز باشند.
رئیس سازمان دانشجویی حزب اسلامی کار٬ دو دستاورد اساسی را حاصل این نگاه جوانگرایانه برشمرد و یادآور شد: از دید این تشکل سیاسی رویکرد جوان محور به انتخابات دهم، دو دستاورد مهم را در پی دارد؛ نخست آنکه بخش عظیمی از آرای خاموش جامعه را میتوان به حرکت واداشت و سبد رای اصلاحطلبان را گسترش داد و دوم آنکه در صورت کسب اعتماد مردم و راهیابی جوانان به مجلس شورای اسلامی، شاهد پارلمانی پویا، پرتحرک و به روز خواهیم بود و این میتواند فصل نوینی را در عرصه سیاستگذاری عمومی کشور رقم زند. البته حزب اسلامی کار حضور افراد با تجربه ادوار پیشین را نیز، در کنار نیروهای جدید و جوان ضروری میداند. در واقع تلفیق این دو طیف میتواند وجه تمایز مجلس دهم با دورههای گذشته قلمداد شود.
فرنیان اظهار امیدواری کرد با توجه به تاکید شورای مرکزی حزب بر لزوم حمایت از افراد جدید در عرصه انتخابات، تشکلها، احزاب و شخصیتهای سیاسی دیگر نیز همچون حزب اسلامی کار زمینه و بستر لازم را برای ورود چهرههای جدید فراهم آورند و جریان اصلاح طلبی بتواند همچنان رویشهای جدید را از درون به جامعه معرفی کند.
عضو شورای سیاسی حزب اسلامی کار درباره محتوای جهتگیریها و شعارهای کلی اصلاحطلبان در انتخابات دهم مجلس خاطرنشان کرد: به طور خلاصه اخلاقگرایی، علمگرایی، عقلگرایی و قانونگرایی چهار وجه اصلی گفتمان اصلاحطلبی به شمار میرود.
در پرتو اخلاقگرایی، سلامت اجتماعی جامعه و رعایت حقوق اقلیتها تضمین میشود، همچنین در زیر چتر علم گرایی، کارآمدی و توانمندی را میتوان به عرصه ظهور رساند، و بر پایه عقلگرایی، برنامهریزی و توسعه پایدار محقق میشود، و در سایه قانونگرایی فضای امن سیاسی، اقتصادی و حقوق شهروندی، تثبیت شده و نهادینه میشود. این موارد از رویکردهای اصلی و مطالبات جدی اصلاحطلبان در این دوره از انتخابات قلمداد میشود.