ترکیه دوباره به سمت ایران متمایل میشود
یک پژوهشگر مسائل ترکیه اظهار داشت: سیاست صبر و خویشتنداری میتواند به فرونشستن خشم ترکها کمک کند که در این صورت، ترکها پس از فرو نشستن خشمشان به سمت ایران متمایل خواهند شد.
سیدعلی قائم مقامی در گفتوگو با خبرنگار سیاست خارجی ایلنا، با اشاره به شرایط کنونی روابط ایران و ترکیه گفت: ایران و ترکیه در مسائل دوجانبه مسئلهای که موجب ایجاد خدشهای در روابط دوجانبه شود، ندارند.
وی با اشاره به افزایش روابط همکاریهای اقتصادی تهران و آنکارا اظهار داشت: ما شاهد بودیم در دو سال اخیر، مکررا مقامهای ترک به تهران سفر کردهاند و همچنین، مقامهای ایرانی به آنکارا سفر کردهاند که طی این مرادهها شاهد افزایش مناسبتها و روابط اقتصادی دو کشور بودهایم.
این پژوهشگر مسائل ترکیه ادامه داد: در این مراودهها شاهد بودیم دو کشور برای افزایش همکاریهای اقتصادی به سطح ۳۰ میلیارد دلار توافق کردند و سندهای بسیاری امضا شد.
قائم مقامی با بیان اینکه مسائل منطقهای بر مناسبتهای ایران و ترکیه سایه انداخته است، تصریح کرد: در واقع، سیاستهای منطقهای ترکیه در خصوص سوریه، عراق و یمن موجب شده روابط تهران و آنکارا تحتالشعاع این مسائل قرار بگیرد.
وی با اشاره به ایجاد تنش میان ترکیه و روسیه خاطرنشان کرد: در هفتههای گذشته و حضور نظامی روسها در سوریه شاهد آن بودیم که تنشهایی در روابط مسکو و آنکارا ایجاد شد. از سوی دیگر، حضور نظامی روسیه در سوریه با هماهنگی ایران بوده است و این مسئله، خود به خود بر روابط ایران و ترکیه تاثیر گذاشته است.
این کارشناس مسائل سیاست خارجی با بیان اینکه برخی از مقامهای عالیرتبه ترک بیان میکنند که ایران روسیه را وادار به حضور نظامی در سوریه کرده است، ابراز داشت: در واقع، میتوان گفت که افزایش روابط و مناسبتهای ایران و روسیه در تنشهای ایجاد شده موثر بوده است.
قائممقامی در پاسخ به این سوال که ایران چه اقداماتی باید بکند تا شرایط تنشآمیز کنونی را کنترل کند؟ یادآور شد: ایران اعلام کرده است در درگیریهای ایجاد شده میان روسیه و ترکیه، دخالتی نمیکند و طرفین را به خویشتنداری دعوت کرده است. فکر میکنم سیاست صبر و خویشتنداری میتواند به فرونشستن خشم ترکها کمک کند که در این صورت، ترکها پس از فرو نشستن خشمشان به سمت ایران متمایل خواهند شد.