خبرگزاری کار ایران

تاکید بر آزادی رسانه‌ها به عنوان رکن دموکراسی؛

بیانیه سازمان دانشجویی حزب اسلامی کار به مناسبت روز دانشجو

سازمان دانشجویی حزب اسلامی کار به مناسبت روز دانشجو بیانیه‌ای صادر کرد.

به گزارش ایلنا٬ متن بیانیه سازمان دانشجویی حزب اسلامی کار به مناسبت روز دانشجو به شرح زیر است:

شانزدهمین روز از آذرماه هر سال، موسم یادبود سه آذر اهورایی است که در دوران استبداد پهلوی به خاک و خون کشیده شدند و از آن پس، به حق روز دانشجو نامگذاری شده است. دانشجویانی که از آن پس در غیاب احزاب موثر و سیاست ورزان حرفه‌ای بار سنگین کنشگری سیاسی یک ملت را به دوش کشیده و‌گاه و بی‌گاه هزینه‌هایی بس سنگین برای آن پرداخته‌اند.

جنبش دانشجویی در حقیقت حاصل واکنش تفکر انتقادی دانشجویان در راستای نیل به اهدافی چون استقلال طلبی، آرمانخواهی و عدالت جویی است. آرمانخواهی و تفکر انتقادی دانشگاهی که پویایی دانش، پیشرفت، ترقی و طرح ایده‌های جدید را به دنبال دارد، مکمل خواسته‌های نوگرایانه نسل جوان دانشجو می‌شود. این آرمانخواهی همواره در طول تاریخ، بخشی جدایی ناپذیر از گفتمان دانشجویی بوده است، از آذر ۳۲ و بهمن ۵۷ گرفته تا خرداد ۹۲. از فریادهای استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی سال ۵۷ تا فعالیت و تلاش تا پای جان در سال ۹۲ برای بازگشت به همین شعار‌ها.

بازگشت مجدد به جمهوری اسلامی، بازگشت به استقلال از سر اقتدار و عقلانیت، نه چونانکه با داعیه مدیریت جهانی کشور در آستانه جنگ و تحریم قرار گیرد. بازگشت به آزادی اندیشه و آزادی بیان و آزادی کنشگری در چارچوب قانون، نه چونانکه برخی پشت گرم به رسانه‌های تبلیغاتی و تندرو هستند و از عده‌ای، حتی معدود تریبون‌های دانشگاه‌ها هم دریغ شود. آزادی برای پایبندان به قانون اساسی، اندیشمندان، عقل گرایان و عموم شهروندان، نه برای چماق داران و گردن کشان. جمهوری نه چنان که تنها عده‌ای خاص از مواهب آن منتفع شوند، بلکه بدان معنا که جمهور مردم در برابر قانون اساسی یکسان و برابر انگاشته شوند و اسلامی نه بدان سان که خانواده‌هایی شب‌های پی در پی، گرستنه سر بر بالین بگذارند.

جنبش دانشجویی در ایران در طول ۸۰ سال گذشته همواره از سوی جریانات دیگر مورد تعرض قرار گرفته است. یا جریان روشنفکری که اغلب دچار افراطی‌گری و خود بزرگ بینی بوده است، تنه به تنه جریان دانشجویی زده و یاس و نا‌امیدی را به آن تزریق کرده و یا گروه‌های منتسب به دولت سعی کرده‌اند رابطه حامی – پیرو را در مناسبات فیمابین با دانشجویان بازتولید نمایند. البته در مواقعی نیز در درون جنبش دانشجویی یک ساختار ذهنی متعلق به افراط گرایی سیاسی که جدایی شدید از موسسات و ایدئولوژی‌ها را با درجه بالایی از تعامل بین مردم ترکیب می‌کند، موجب شده تا جنبش دانشجویی رایکالیزه شود.

امروز شاهد فعالیت دولتی هستیم که در سال ۹۲ با حمایت بی‌دریغ دانشجویان و جوانان انتخاب گردید و پس از طی نیمی از راه ۴ ساله و با همراه داشتن پشتوانه حمایتی رهبری انقلاب و به کار گیری عقلانیت و تدبیر و با شکستن دیوار تحریم‌های ناجوانمردانه، فصلی نو در سپهر سیاست ایران عزیز گشوده است. تحریم‌هایی که علاوه بر عناد کشورهای بیگانه، با سوءتدبیر دولت نیز همراه شد و موجبات ایجاد وقفه در مسیر توسعه کشور را فراهم آورد.

اینک در آستانه رقم خوردن فصلی مهم در تاریخ این کهن بوم و بر، در اسفند ماه سال جاری، سازمان دانشجویان حزب اسلامی کار ضمن گرامیداشت این روز و تبریک به عموم دانشجویان با تاکید بر اینکه کارویژه اصلی و تخصصی دانشجویان، همانا تحصیل، پژوهش و بالندگی علمی است، لیکن در عین حال، به عنوان عضوی فعال از جامعه انسانی، رسالت خود می‌داند تا در قبال سرنوشت کشور و مناسبات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی از خود واکنش نشان دهد. بر همین مبنا مطالبات جدی خود را از دولت و نهاد‌های قانونی مسوول بر موارد زیر استوار می‌سازد؛

۱- سیاستگذاری بر مبنای توسعه‌گرایی و پیشرفت متوازن و رفع محرومیت در کشور

۲- رفع تبعیض به هر نحو و مبارزه با فساد اداری اعم از سیاسی و اقتصادی

۳- آزادی رسانه‌ها و مطبوعات به عنوان رکن چهارم دموکراسی همچنانکه در اصل ۲۴ قانون اساسی تصریح شده است.

۴- تلاش در جهت اشتغال‌زایی پایدار، رفع موانع تولید، کاهش نرخ بیکاری و بستر سازی برای سرمایه گذاری‌های مولد

۵- اعتماد و به کارگیری جوانان خلاق و تحصیل کرده در بدنه کار‌شناسی و مدیریتی دولت در راستای تحقق گردش نخبگان

امید است در سال همدلی دولت و ملت شاهد برگزاری انتخابات مشارکتی و رقابتی با حضور فعال تمام گروه‌های سیاسی و اجتماعی در راستای حضور حداکثری مردم در پای صندوق‌های رای باشیم. (ان‌شاءالله)

 سازمان دانشجویی حزب اسلامی کار

کد خبر : ۳۲۸۱۹۳