خبرگزاری کار ایران

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی:

دگم اندیشان سعی در حصر زنان تحصیلکرده در چهاردیواری منزل داشتند

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پیامی به دومین گردهمایی استانی زنان تلاشگر در عرصه اصلاح و توسعه گفت: سال‌ها دگم اندیشان و تندروها با بهانه‌های بنی‌اسرائیلی سعی در حصر زنان تحصیلکرده در چهاردیواری منزل داشتند اما تحصیل زنان در مقاطع تحصیلی راهی را پیش‌روی جامعه گشود که دیگر با هیچ سنگی بسته نخواهد شد.

 

به گزارش خبرنگار ایلنا، متن پیام رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام که توسط فائزه هاشمی در دومین نشست مجمع زنان اصلاح‌طلب قرائت شد به شرح زیر است:

«روزی که اسلام ندای عدالت اجتماعی را با همه ابعادش در سرزمین حجاز سر داد هنوز اکثریت مطلق مردم در بستر جهالت در خواب غفلت بودند و به قول قرآن کریم در آیات 58 و 59 سوره نصر  هرگاه برای یکی از آنان مژده آوردند که صاحب دختر شده است چهره‌اش سیاه می‌گردد در حالی که خشم و اندوه خود را فرو می‌خورد. از بدی آنکه به آن بشارت داده شده، از قبیله خود روی می‌پوشاند. آیا آن دختر را با خواری نگاه دارد یا در خاک پنهانش کند و چه بد داوری می‌کند.

تغییر این نگاه مردم یکی از معجزات اجتماعی پیامبر بود که بعدها با تعبیر ام ابیها برای حضرت فاطمه، زن را به اوج عزت و افتخار در خانواده و به تبع آن در جامعه رساند. در این فرصت اندک از فراز و فرودهای جایگاه زن در ادوار مختلف اسلام می‌گذرم و به مقطع انقلاب اسلامی می‌پردازم.

از همان نخستین روزهای شروع مبارزه متوجه خلاء بزرگ حضور زنان در عرصه‌های علم و دانش بودیم که خانواده‌های متدین به خاطر فضای اجتماعی، فرهنگی و آموزشی آن روزها اقبالی به تحصیل دختران خویش نداشتند. برای جبران این وضعیت مدارس خاصی را با کمک متدینین بازار راه اندازی کردیم که فارغ‌التحصیلان آن مدارس از نخستین زنان مدیر در سال‌های اول انقلاب بودند.  اگرچه توطئه‌های گوناگون اوایل انقلاب اسلامی فرصت پرداختن به امور زیربنایی از جمله ارتقای تحصیلی فرزندان ایران را از انقلاب گرفت و پس از آن گرفتار یک جنگ تحمیلی 8 ساله شدیم اما در تمام این سال‌ها زنان به سهم خود پا به پای مردان از انقلاب و تمامیت ارضی ایران دفاع کردند که خاطرات بعضی از زنان آزاده یکی از افتخارآمیزترین اسناد برای اغنای افکار عمومی در جهت باور قابلیت‌های زن ایرانی هستند که در تمام این سال‌ها دگم اندیشان، تندروها و افراطیون با بهانه‌های بنی‌اسرائیلی سعی در حصر زنان تحصیلکرده و اجتماعی در چهاردیواری منزل داشتند اما تحصیل زنان در مقاطع تحصیلی و حتی حضور آنان به عنوان مدیر، دبیر و استاد دانشگاه راهی را پیش‌روی جامعه گشود که دیگر با هیچ سنگی بسته نخواهد شد.

زن ایرانی که روزگاری متاعی برای سوءاستفاده‌های جنسیتی و حتی گاهی سیاسی بود امروز به چنین جایگاهی رسیده که با آزاداندیشی دینی و نواندیشی اسلامی به فکر فتح قله‌های مدیریتی کشور است که البته این مهم مستلزم رعایت شرایط و شروط خاص است. اولاً زنان ایرانی باید به این حقیقت مسلم در انقلاب اسلامی به عنوان دستاورد مردم سالاری دینی اعتماد کنند تا به عنوان نیمی از جمعیت جامعه با مشارکت فعال و موثر در انتخابات مطالبات خویش را در صندوق‌های رای فریاد کنند و کسانی که قابلیت، توانایی و ظرفیت انجام وظایف انتخابی و انتسابی را دارند از اعلام آمادگی و نامزدی نترسند و وارد میدان عرضه اندیشه‌های خویش برای انتخاب مردم شوند.

البته زن تحصیلکرده حتی اگر عرصه‌ای برای نشان دادن توانایی‌های مدیریتی خویش نیابد و با تعابیر همسر و مادر در خانواده بماند زیربنایی‌ترین خدمت را با تربیت فرزندانی با سواد به جامعه می‌نماید که کمترین دستاورد آن حضور خیل دختران و پسران باسواد و درخشش آنها در آزمون‌های ملی و المپیادهای بین‌المللی که الان شاهد آن هستیم. اینجانب با تشکر از حسن سلیقه زمانی دست‌اندرکاران برگزاری دومین گردهمایی استانی زنان تلاشگر در عرصه اصلاح و توسعه آن هم در آستانه برگزاری دو انتخاب سرنوشت‌ساز مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی امیدوارم نتایج این اجتماع و مباحث آن تقویت جامعه زنان برای احقاق حقوق بر حقشان باشد که البته باید بدون تعصب‌های مثبت و منفی در استعدادها و ظرفیت‌های زنان ایرانی تاکید شود.»

کد خبر : ۳۱۷۴۴۷