مخالفان برجام تندروهای مخالف منافع ملی و مردم هستند
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام خالفان برجام در کشور را «تندروهای مخالف منافع ملی و مردم» دانست و گفت: اگر بخواهند نظر موافق و مخالف خود را تا انتخابات اسفند ماه، ادامه دهند، مردم می فهمند و با حضوری مشابه انتخابات 92 ، درس بزرگی به افراطی ها می دهند.
به گزارش ایلنا، آیت الله هاشمی رفسنجانی عصر روز پنجشنبه درتالار نگارستان امام خمینی(ره) حسینیه جماران، با دبیران و روسای انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه های سراسر کشور دیدار و در گفت وگو با آنها به تحلیل برخی مسائل روز کشور پرداخت.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام دانشجویان و استادان را یکی از سرمایه های امروز و فردای کشور دانست و با اشاره به نقش دانشگاهیان درکشورهای پیشرفته، گفت: اصولاً زیرساخت ترین کار برای فراهم کردن توسعه پایدار هر کشوری، پرورش استعدادهای درخشان و جوانان در دانشگاه هاست.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اتفاقات این روزها در قبله اول و دوم مسلمانان، یعنی مسجد الاقصی و سقوط جرثقیل در مسجد الحرام، گفت: اگر چه اتفاق کعبه، انتقاد سیاسی ندارد و یک عدم توجه به امنیت زوّار از سوء مدیریت است، اما درقبله اول مسلمانان، صهیونیست ها با برنامه، مسلمانان را تحت فشار قرار دادند و دنیای اسلام هم سکوت کرده است.
آیت الله هاشمی رفسنجانی در پاسخ به مطالبات و مسایلی که چند تن از استادان حاضر در جلسه مطرح کرده بودند، گفت: پاسخ به موضوعات و شبهاتی که در محیط دانشگاه ها مطرح می شود، نیاز به اقدامات عملی دارد، چون در جامعه ما که سیاسی شده، مردم و جوانان دیگر فریب حرف و شعارهای بدون عمل را نمیخورند.
وی دهه 90 را برای انقلاب اسلامی بسیار مهم دانست و با ارائه تحلیلی از گذر کشور از انحرافی که در مسیر انقلاب ایجاد شده بود،گفت: خیلی ها ایجاد زلزله سیاسی در انتخابات 92 را به نام نویسی من منسوب می کنند، ولی واقعیت این است که مردم با بلوغ سیاسی و شعور انقلابی آن حماسه سیاسی را خلق کردند.
هاشمی رفسنجانی با یادآوری فضای جامعه در روزهای قبل از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، به «نگرانی یک جریان خاص از موج انقلابی مردم» اشاره کرد و گفت: مستند این ادعا، حرف های وزیر وقت اطلاعات در جلسه رسمی شورای نگهبان بود که با ابراز نگرانی از موجی که در جامعه ایجاد شده بود، می گفتند براساس نظرسنجی های ساعت به ساعت ما از سراسر کشور اقبال به فلانی، الان به 70 درصد رسیده و اگر مهار نشود، بعید نیست به 90 درصد برسد که تمام رشته های ما را پنبه می کند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با تشکر از اقدام عقلانی طرفداران دکتر عارف درآن مقطع، گفت: عقل سیاسی و تشکیلاتی حکم می کند که وقتی مصالح عمومی و منافع ملی ایجاب می کند، احزاب و گروه ها باید از خواسته های جناحی خود بگذرند.
وی در ادامه سخنان خویش با اشاره به اصول مترقی قانون اساسی کشور، گفت: اگر همه اصول قانون اساسی را با رعایت همه خواسته های آن اجرا کنیم، همه مردم ایران با تعدد قومیت ها و مذاهب راضی خواهند شد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به گلایه های اعضا از عملکرد بعضی از وزرای دولت، گفت: در انتقاد باید همه شرایط را در نظر گرفت و من فکر می کنم دولت آقای روحانی با اشاره به موانع سیاسی و بهانه تراشی های مخالفان، در همین شکل قابل قبول بوده و حل پرونده هسته ای یکی از بهترین کارهاست.
آیت الله هاشمی رفسنجانی، «برجام» را نقطه اصلی و سنگین امتحان مخالفان سیاسی دولت دانست و گفت: آیندگان قضاوت خواهند کرد که دولت یازدهم چگونه با تدبیر و امید، سایه جنگ، تهدید و تحریم را از فضای کشور دور کرد.
وی با اشاره به مباحث مخالفان و موافقان توافق هسته ای و برجام در آمریکا و اروپا، گفت: دشمنان فهمیدند با سالها تحریم به هیچ نتیجه ای نرسیدند و اگر ادامه بدهند، نه تنها نفعی نمی برند، بلکه ضرر می کنند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، مخالفان برجام در کشور را «تندروهای مخالف منافع ملی و مردم» دانست و گفت: اگر بخواهند نظر موافق و مخالف خود را تا انتخابات اسفند ماه، ادامه دهند، مردم می فهمند و با حضوری مشابه انتخابات 92 ، درس بزرگی به افراطی ها می دهند.
آیت الله هاشمی رفسنجانی، انتخابات اسفند را برای هر دو مجلس خبرگان و شورای اسلامی بسیار مهم توصیف کرد و گفت: بسیاری از شخصیت های معتبر، با سواد و تجربه دیده را می شناسیم که آماده حضور در انتخابات هستند و مردم بیشتر از همه منتظر اسفند ماه هستند تا حماسه سیاسی را تکرار کنند.
وی با هشدار نسبت به هر اقدامی که باعث ناامیدی مردم در جهت عدم حضور در انتخابات می شود، گفت: عقلای قوم باید توجه داشته باشند که برگزاری انتخابات باشکوه برای کشور و انقلاب مهم است، چون انقلاب اتمام حجت خدا به مردم ایران است که باید همه چیز در شأن یک جامعه اهل بیتی باشد.
آیت الله هاشمی رفسنجانی، انقلاب اسلامی را حکومت بی نظیر در جهان اسلام دانست و گفت: پس از حکومت پیامبر و حکومت چند ساله حضرت علی (ع)، سراغ نداریم که شیعیان، حکومتی براساس ساختار سیاسی خالص مکتب اهل بیت داشته باشند، هرچند بعضی از حکومت های شیعه مانند فاطمیان، ادارسه، بنی حمدانیان، علویان و آل بویه در مقاطعی بودند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ارائه تحلیل از چرایی و چگونگی پیروزی انقلاب اسلامی از خرداد 42 تا بهمن 57، به رهبری های بی نظیر امام(ره)، پیشگامی روحانیت و آگاهی تدریجی مردم اشاره کرد و گفت: نظامی براساس رأی مردم شکل گرفت که تمام بافته های سیاسی حکومتهای کمونیستی شرق و سرمایه داری غرب را بهم ریخت.
وی با بیان خاطراتی از روند برخوردهای ساواک نسبت به مبارزان و به خصوص بزرگان روحانی در سال های زندان، گفت:در سال های 56 و 57 به خاطر ترس غربی ها از گسترش افکار کمونیستی، رژیم پهلوی فضای بازی را ایجاد کرد که مبارزین و مردم از همان فرصت استفاده و انقلاب را در تاریخ ثبت کرده اند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، خفقان را در هرشرایطی باعث رنجش عمومی مردم دانست و گفت:دیدید که مردم ایران علیرغم خفقان شدید، با غسل شهادت به خیابان می آمدند و از کشته شدن نمی ترسیدند.
وی خطاب به مسؤولین نظام گفت: مردم ایران در تاریخ طولانی اسلام و ایران به وظایف خویش عمل کردند و الان وظیفه ماست که با توجه به مجموعه شرایط دور و نزدیک، کشور را بسازیم و زمینه را برای زندگی شایسته مردم فراهم کنیم.
هاشمی رفسنجانی به همه جناحهای سیاسی توصیه کرد که از حرفی که مردم را برای حضور در انتخابات نا امید می کند، بپرهیزند، چون در حکومت های دموکراسی و مبتنی بر آرای مردم، انتخابات بهترین کار است.
در آغاز این دیدار، حجت الاسلام رهامی دبیر انجمن، دکتر فرجی ها از دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین، دکتر صادق از دانشگاه اردبیل، دکتر رعایایی از دانشگاه اهواز، دکتر صفاریان از دانشگاه تهران ضمن ارائه گزارشی از اوضاع فرهنگی، سیاسی و اجتماعی دانشگاه ها، به بیان دیدگاه های خود در مسایل مختلف، فضای باز دانشگاه، جنبش علمی و اهمیت انتخابات اسفندماه پرداختند.