تحول منطقه به سمت اجرای توافق و درک منافع آن برای همه کشورهاست
یک کارشناس مسائل سیاست خارجی گفت: تحولات پس از توافق به سمتی است که اجرای توافق به نفع همگان است و کسی را تهدید نمیکند.
حسن بهشتیپور در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به رایزنیهای منطقهای ظریف و دستگاه دیپلماسی کشورمان گفت: بخشی از رایزنیهای تهران و مسکو در سفر آقای ظریف به روسیه، در رابطه با مسائل دوجانبه، بخشی درباره با مسائل منطقهای و بخشی از آن هم مربوط به اجرای برجام است.
وی در رابطه با اجرای برجام و رایزنی ایران اظهار داشت: روسیه برخلاف تصور بسیاری که فکر میکردند از دستیابی به توافق و بهبود روابط ایران با غرب ناخشنود است، از به دست آمدن توافق خوشحال است.
مدیر پیشین شبکه العالم با بیان اینکه با به دست آمدن توافق و لغو تحریمها، روسها فرصت مییابند تا روابط اقتصادیشان را با ایران گسترش دهند، تصریح کرد: اخیر نیز سرگئی ریابکوف بیان کرد که روسیه با اعمال تحریمهای جدید نسبت به ایران مخالف است و به آن رای نخواهد داد.
بهشتیپور ادامه داد: تحولات کنونی پس از توافق به سمتی در حال حرکت است که اجرای توافق به نفع همگان است و کسی را تهدید نمیکند.
این کارشناس مسائل بینالملل با اشاره به مخالفتهای افراطیون آمریکایی با برجام خاطرنشان کرد: در روزهای گذشته مشاهده کردیم که افراطیون آمریکایی فشار بسیاری بر رد توافق در کنگره دارند. متاسفانه برخیها در داخل تلاش میکنند که این تصور را ایجاد کنند که دعوای کاخ سفید با کنگره بر سر توافق بر ایران نمایشی است در حالی که این اختلافهاواقعی است.
وی در رابطه با رایزنیهای ایران و روسیه در رابطه با بحرانهای منطقهای و به ویژه سوریه ابراز داشت: در چهار سال گذشته تهران و مسکو در رابطه با بحران سوریه همکاریهای نزدیکی داشتهاند که شاید در تاریخ روابط دو کشور همکاریها آنها در یک پرونده بینظیر و سابقه نداشته باشد.
این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی با بیان اینکه همکاری کنونی ایران و روسیه درباره بحران سوریه میتواند به حل این بحران کمک کند، یادآور شد: اثر این همکاریها در حل بحران سوریه، فوری نیست زیرا این بحران جدی است و لایههای متعددی در عرصه بازیگران داخلی، منطقهای و بینالمللی دارد.
بهشتیپور با یادآوری تماسهای اخیر روسیه با عربستان بیان کرد: روسها در تماسهای اخیرشان با سعودیها، تلاش میکنند آنها را متقاعد به همکاری با بشار اسد کنند. این در حالی است که مسئولان عربستانی بر این تاکید دارند که بشار اسد برود. جمهوری اسلامی ایران نیز معتقد است که آینده سوریه را باید مردم این کشور تعیین کنند و کشور دیگری حقی برای تعیین تکلیف ندارد.
مدیر پیشین شبکه العالم افزود: با توجه به این شرایط، روسها تلاش میکنند تا یک وحدت نظر و یک وحدت منافع میان بازیگران منطقهای و فرامنطقهای ایجاد کنند تا به نوعی بحران سوریه مهار شود.
وی تاکید کرد: همگان متوجه شرایط بحرانی و بیسابقه شدهاند و دریافتهاند که خطر تروریسم و افراطگرایی دامن همه کشورهای منطقه و فرامنطقه را خواهد گرفت.