بازگشایی خانه احزاب نقطه عطف محقق شدن مطالبات سیاسی
حزب اعتماد ملی استان تهران با صدور بیانیه ای بازگشایی خانه احزاب نقطه عطف محقق شدن مطالبات سیاسی خواند.
به گزارش ایلنا متن این بیانیه به این شرح است
در جوامع جدید و نظام های متکی به آراء مردم، نهادهای مدنی و سیاسی و فعالیت آزاد احزاب و رسانه ها در شمار مهمترین شاخص توسعه سیاسی محسوب می شود و بی گمان تشکل خانه احزاب در چارچوب قانون اساسی یکی از اضلاع دولت پاسخگو و کار آمد در منظومه سیاسی است.
تشکل خانه احزاب، پس از آنکه در نیمه دهه هشتاد همچون اکثر نهادهای دیگر به محاق رفت و باندسالاری غیرپاسخگو در غیاب احزاب بر سریر قدرت تکیه زد، کمتر کسی می پنداشت که تعطیلی خانه احزاب نزدیک به یک دهه به طول بیانجامد. در آن سال های بی قانونی ، سیاست گریزان قصد داشتند ریشه های فرهنگ سیاسی و تحزب در ایران را بخشکانند و روند متوقف شدن خانه احزاب تنها یک نمونه از این پروژه محسوب می شد. پس از سپیده دمان دولت تدبیر و امید، بازسازی خانه احزاب در صدر مطالبات سیاسی لایه های جمعی قرار گرفت و خانه احزاب فعالیت خود را کلید زد.
حزب اعتماد ملی استان تهران با استقبال از این اقدام دولت و دیگر فعالان اجتماعی وسیاسی امیدوار است پرونده متراکم مطالبات داخلی همچون پرونده پیروزمندانه مذاکرات هسته ای رقم بخورد و بخشی از وعده های انتخاباتی رئیس جمهور در پیگیری مطالبات عرصه داخلی به جریان درآید.
حزب اعتماد ملی استان تهران، فعالیت خانه احزاب را نقطه عطفی در اجرایی شدن حاکمیت قانون اساسی می داند و دیدگاه خود را در مورد بازگشایی خانه احزاب در سه محور زیر اعلام می دارد:
- حزب به منزله یک تشکل مدرن سیاسی خاستگاه و ماهیت جمعی دارد، در حالی که فقدان و خلاء احزاب در هرم سیاسی هر جامعه ای آسیب و پیامدهای منفی بیشماری همچون سیاست گذاری غلط، برنامه ریزی نامتوازن، سوء استفاده های کلان مالی و رانتی و در یک کلام جایگزینی باندهای سازمان یافته به جای فعالیت احزاب شناسنامه دار را ایجاد می کند.
- خانه احزاب به منزله مرکز رسمی و قانونی برخورد اندیشه ها و تضارب صداهای متفاوت هنگامی در معادلات کشور اثرگذار است که هر یک از گرایش های سیاسی این امکان را بیابد که در فضای سالم و بدون ترس از تهدیدهای پیدا و پنهان، پرسشگری و نقادی و … را از مسئولین کشور بدون هراس خواستار شوند و بستر سیاسی کشور را برای مشارکت تمام اندیشه ها و صداها زیر سقف قانون محقق سازد.
- حزب به عنوان یک نهاد عقلانی وظیفه دارد بخش مهمی از مطالبات سیاسی، اجتماعی،اقتصادی و فرهنگی مردم را پیگیری و نمایندگی کند و خانه احزاب به منزله ماوای اهالی سیاست بیش از هرچیزی فضای رقابت سازنده را در چرخش سالم مدیریت کلان سیاسی به عهده بگیرد. این مهم زمانی محقق می شود که خانه احزاب امکان حضور تمام جریان های سیاسی را در چارچوب کاری خود پذیرا شود و شرایط را برای مطالبات فرومانده رئیس دولت و دلسوزان نظام فراهم سازد.