دو طرف برای حصول توافق جدی هستند
عضو ارشد تیم مذاکرهکننده هستهای در دولت اصلاحات تاکید کرد: اگر توافق نهایی صورت بگیرد ایران در چهارچوب مقررات پروتکل الحاقی اجازه بازرسی خواهد داد اما اجازه بازرسی هر زمان و هر مکان را نخواهد داد.
به گزارش ایلنا، سیدحسین موسویان در گفتوگو با خبرنگار شبکه تلویزیونی سی.ان.ان، در پاسخ به این سوال که آیا توافق قابل دسترس است؟ گفت: من توافق را قابل دسترس میدانم، چون ایران پایبندی خود به همه تعهدات در قالب ان.پی.تی را اعلام کرده و در این مورد اختلافی باقی نمانده است. ان.پی.تی هم تنها معاهده معتبر بینالمللی در مورد عدم اشاعه سلاح هستهای است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری سی.ان.ان که مدعی شده بود رهبر ایران گفته تمام تحریمها همان ابتدا باید برداشته شود و این امکانپذیر نیست، اظهار داشت: من فکر میکنم اظهارات ایشان درست فهمیده نشده است. ایشان فرمودند که اجرای اقدامات ایران باید با رفع تحریمها متناظر باشد یعنی اینکه در هنگام اجرای توافق هر قدمی که ایران برمیدارد در مقابلش تحریمی باید برداشته شود.
معاون اسبق شورای عالی امنیت ملی ادامه داد: روشن است که اقدامات دو طرف باید متقابل و متناسب باشد. هر قدمی ایران برمیدارد قدرتهای جهانی هم باید قدم متناسب در برداشتن تحریمها بردارند. آنچه که من از فرمایشات ایشان میفهمم این است که ایشان نخواهند پذیرفت که در زمان اجراء ابتدا ایران همه اقدامات را انجام دهد بعد قدرتهای جهانی بخواهند در مورد رفع تحریم تصمیم بگیرند. به نظر من حق هم با ایشان است.
موسویان در پاسخی به سوال مبنی بر اینکه ایران به آژانس اجازه بازدید از مراکزی که مورد سوءظن است نخواهد داد، مشکلساز شده است، تصریح کرد: اینجا هم خلط مبحث شده است. اگر توافق نهایی صورت بگیرد ایران در چهارچوب مقررات پروتکل الحاقی اجازه بازرسی خواهد داد اما اجازه بازرسی هر زمان و هر مکان را نخواهد داد.
سفیر اسبق ایران در آلمان با بیان اینکه هیچ کشوری به آژانس اجازه نمیدهد که هر زمان از هر مکان نظامی بتواند بازدید کند، خاطرنشان کرد: در قالب پروتکل الحاقی و دسترسی مدیریت شده میتوان این مشکل را حل کرد. بازرسیهای معمول که سایر کشورها در قالب پروتکل الحاقی انجام میدهند، ایران هم میتواند انجام دهد.
خبرنگاری سی.ان.ان پرسید تعدادی از اعضای سابق دولت اوباما طی نامهای به اوباما هشدار دادند که توافق ضعیف را نپذیرد. آقای ظریف هم به تهران رفت. موضوع چه بود؟ که عضو پیشین تیم مذاکرهکننده هستهای ابراز داشت: آقای کری و آقای ظریف چند دور مذاکره کردند. آقای کری از طریق سیستمهای امن با کاخ سفید مشورت کرد. آقای ظریف هم ترجیح داد که حضوری مشورت کند. این مسیر یعنی اینکه دو طرف برای حصول توافق جدی هستند.