خبرگزاری کار ایران

سید هادی خامنه‌ای:

باید در بدنه دولت تغییراتی ایجاد شود

دبیرکل مجمع نیروهای خط امام (ره) گفت: در بدنه دولت تغییرات لازم باید انجام شود تا شبهه‌ای در انتخابات وجود نداشته باشد.

به گزارش ایلنا، دبیرکل مجمع نیروهای خط امام در روز دوم خرداد در ادامه برنامه سفر به شهرستان اهواز به همراه مدیرکل سیاسی استانداری خوزستان ، معاون سیاسی فرمانداری اهواز ، اعضا مجمع نیروهای خط امام خوزستان و تعدادی از جوانان اصلاح طلب اهواز در گلزار شهدای اهواز حضور یافتند.

سپس به منظور ادای احترام ضمن تقدیم گل ، بر مزار شهید تقوی مدافع حرم اهل بیت حضور یافتند.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدهادی خامنه‌ای  سپس در نشست خبری که در اهواز برگزار شد، اظهارکرد: از ضرورت‌های جامعه و تاثیرگذاری در سرنوشت آن وجود تشکل‌ها و احزاب است که می‌تواند به مردم آگاهی‌ دهد.

وی با بیان این که مجمع نیروهای خط امام (ره) از دو دهه قبل با این اهداف فعالیت دارد، افزود: مجمع نیروهای خط امام (ره) ضمن فعالیت‌های سیاسی در آموزش مسایل اساسی به جامعه، کادرسازی و دادن اطلاعات برای بالا بردن سطح آگاهی جامعه فعال بوده است.

دبیرکل مجمع نیروهای خط امام (ره) با بیان این که باز شدن فضای سیاسی به میزان فعالیت احزاب بستگی دارد، گفت: هنگامی که دریچه‌ای باز می‌شود باید به سرعت از آن استفاده کرد و تلاش شود که به حالت اولیه خود برنگردد. احزاب و گروه‌ها باید حداکثر استفاده را از فضا کنونی ببرند و بی‌تفاوت نباشند.

دبیرکل مجمع نیروهای خط امام (ره) گفت: از همان ابتدای فعالیت مجمع، دفاتر آن در استان خوزستان فعال شده‌اند اما فعالیت‌های مجمع نیروهای خط امام (ره) در سال‌های گذشته دچار رکود شده بود. در حرکت اخیر با همکاری دوستان در خوزستان فعالیت‌های مجمع مجددا از سر گرفته شد. سازمان جوانان و دانشجویان مجمع نیروهای خط امام (ره) در استان فعال است و بدنه مجمع نیز به تدریج در حال فعالیت است.

خامنه‌ای ادامه ‌داد: در سفر به خوزستان که به دعوت جوانان مجمع نیروهای خط امام (ره) بود، بازدیدها و سخنرانی‌هایی در نظرگرفته شده است.

وی با اشاره به محدودیت فعالیت اصلاح‌طلبان در کشور گفت: در شرایط به وجود آمده هم دولت و هم احزاب مقصر هستند. محدودیت‌های به وجود آمده به تدریج برداشته می‌شود. دولت نیز به رفع محدودیت‌های سیاسی بی‌میل نیست.

خامنه‌ای تصریح‌کرد: روند دولت فعلی نسبت به دولت گذشته بسیار متفاوت است. در زمان دولت گذشته فعالیت‌های سیاسی و حتی سخنرانی‌ها ممکن نبود اما در شرایط کنونی سخنرانی‌ها، جلسات و همایش‌های بسیاری برگزار می‌شود.

وی عنوان کرد: در بدنه دولت کنونی اصلاح طلبان نقش اصلی ندارند. مجموعه‌ای از مسوولان با صفت اعتدال و میانه‌روی در دولت فعالیت می‌کنند که روش آنها با روش دولت گذشته شباهتی ندارد و خود آنها نیز نمی‌خواهند که شباهتی باشد.

خامنه‌ای با اشاره به این‌که دولت‌ها هر کاری را که بخواهند نمی‌توانند انجام دهند، اظهارکرد: دولت در سیاست خارجی اقدامات بسیار خوبی انجام داده، اما در سیاست داخلی که منظور آزادی‌ها و مسایل سیاسی است، دولت هر کاری را که می‌خواهد نمی‌تواند انجام دهد؛ همواره قدرت‌های دیگری خارج از حوزه دستگاه‌های دولت وجود داشته‌اند که به میل خود عمل می‌کنند.

وی اضافه کرد: با این حال اصرار داریم که فعالیت‌های احزاب می‌تواند مشکلات را آسان کند. با افزایش میزان فعالیت‌ها، فشار بر فعالیت‌ها و برگزاری نشست‌ها و گفت‌وگوها فضا باز می‌شود و دولت هم متناسب با فضا عمل می‌کند.

دبیرکل مجمع نیروهای خط امام(ره) با بیان این که احزاب و گروه‌ها دو مانع و دغدغه در انتخابات پیش رو دارند، گفت: یکی از مشکلات احزاب در انتخابات پیش رو رد یا تایید صلاحیت در شورای نگهبان است که خارج از دولت است.

خامنه‌ای ادامه داد: موضوع دیگر دستگاه‌های وابسته به وزارت کشور است که مجری انتخابات هستند؛ اگر این دستگاه‌ها با مردم همکاری و هماهنگی نکنند، در انتخابات مشکل خواهیم داشت. در بدنه دولت تغییرات لازم باید انجام شود تا شبهه‌ای در انتخابات وجود نداشته باشد.

وی در پاسخ به سوالی در مورد وعده دولت به پایان حصر گفت: خیلی علاقمند نیستیم که به این سوال پاسخ دهم٬ اما می‌گویم که دولت بر همان روند ۸ ساله دولت گذشته حرکت نمی‌کند. طبیعی است که هر دولتی وعده‌ای بدهد٬ اما این‌که اکنون موضوع رفع حصر مطرح نیست٬ ارتباطی به خواست دولت ندارد.

دبیرکل مجمع نیروهای خط امام (ره) گفت: در دولت گذشته تصمیم داشتند که اصلاحات را ریشه کن کنند که نتوانستند و نتیجه آن این بود که خود آنها رسوا شده‌اند و حتی کسانی که از آنها حمایت می‌کردند٬ دیگر از آنها حمایت نمی‌کنند.

خامنه‌ای اعتدال را معنای واقعی اصلاحات دانست و اظهار کرد: اعتدال به معنی عاری بودن از افراط و تفریط است. کسی که دنبال اصلاحات است، افراط و تفریط را دنبال نمی‌کند.

وی با بیان این‌که در شورای هماهنگی جبهه اصلاحات باید از قومیت‌ها استفاده شود اما باید کاری کرد که قومیت‌گرایی پررنگ نباشد، گفت: در مرحله اول باید هر فرد خود را مسلمان و در مرحله دوم ایرانی بداند. عرب یا عجم بودن رنگی است که هر منطقه به خود می‌گیرد. تا آن زمان که این فرهنگ حاکم شود باید در شورای هماهنگی جبهه اصلاحات ملاحظه‌ای نسبت به قومیت‌ها وجود داشته باشد و از افراد صاحب نظر قومیت‌ها در امر انتخابات استفاده شود.

همایش نقش حضور مردم در دفاع از ارزش​های انقلاب اسلامی

 

 

به گزارش ایلنا، حجت الاسلام و المسلمین سیدهادی خامنه​ای در همایش نقش حضور مردم در دفاع از ارزش‌های انقلاب اسلامی که (شنبه ۲ خرداد) در اهواز برگزار شد، اظهارکرد: اسلام همواره به نقش مردم در پیروزی نهضت​‌ها اشاره و به آن اعتراف کرده است.

وی افزود: در خردادماه حوادث بسیار مهمی اتفاق افتاده است. دوم خرداد یادآور حرکت ملت است که بهترین انتخاب را در تمام دوره​‌ها انجام داد. معتقدم که در‌‌ همان دوران این حرکت و انتخابات با قاطعیت به سرانجام مطلوب رسید، زیرا از نزدیک شاهد شور و هیجان مردم و آگاهی آن​‌ها بودم و همان​گونه نیز اتفاق افتاد.

دبیرکل مجمع نیروهای خط امام (ره) با بیان این​که اصلاحات عمر طولانی دارد، گفت: اصلاحات به معنی بازگشت به قانون و جمهوریت نظام و بازگشت به تمام اهداف مقدس انقلاب اسلامی است و این حرکت از‌‌ همان ابتدای انقلاب آغاز شده است که گاهی این حرکت را نیروهای خط امام (ره) و یا چپ می‌​نامیدند؛ بعد از انتخابات سال ۷۶ نام اصلاح​طلبان را بر آن گذاشتند.

حجت​الاسلام و المسلمین خامنه​ای بیان​کرد: اصلاحات طالب آن است که همه با قانون حرکت کنند؛ حرکت فراقانونی مورد قبول جریان اصلاحات، اکثریت مردم و طبیعت مردمی نیست. ارزش قانون به حمایت اکثریت از آن است. قانونی ارزشمند است که مورد حمایت مردم باشد.

وی به ارزش رای اشاره کرد و ادامه داد: در این بحث ارزش رای مردم مطرح می‌شود. به خاطر همین ارزش است که امام علی (ع) بعد از ۳۵ سال به خاطر حضور و خواسته مردم و احترام به آن، به صحنه آمد و علت پیروزی پیامبر (ص) در قرآن نیز حمایت مردم عنوان شده و این نشان از ارزش رای مردم در نظام اسلامی است.

دبیرکل مجمع نیروهای خط امام (ره) تصریح کرد: نقش مردم در حکومت ضروری است و رهبری نیز گفتند که باید رای مردم را به عنوان امانت تلقی کنیم. منظور آن است که رای مردم که‌‌ همان خواسته مردم است، حتی قبل از آنکه به صورت برگه رای درآید، مورد احترام قرار دهد. مسئولان موظفند رای و خواسته مردم را محترم بشمارند و اگر بدانند که رای اکثریت مردم کجا است، با رد صلاحیت و بهانه‌های گوناگون، مانع از حضور آن نمی‌شوند.

حجت الاسلام و المسلمین خامنه​ای با اشاره به لزوم تقویت گروه​‌ها و احزاب تصریح کرد: باید به مردم آگاهی لازم در تمام زمینه​‌ها، چه در زمینه حقوق شخصی و یا حتی حقوق بین​المللی داده شود. هدف از فعالیت گروه​‌ها و احزاب این است که مردم از اقشار مختلف را وارد صحنه کرد و در جهت آگاهی قرار داد. تمام گروه​‌ها و احزاب و سازمان​‌ها باید تقویت شوند، اختلاف نام​‌ها وجود دارد، اما تمام آن‌ها هدفشان یکی است.

وی با بیان این​که اصلاحات به معنی بازگشت به دوران طلایی انقلاب اسلامی است، عنوان کرد: یکی از الزامات اصلاحات بازگشت به قانون است که به معنای بازگشت به قانون اسلام و انقلاب اسلامی است. اصلاحات برای آزادی کشور و آبادانی آن و پیش برد انقلاب دلسوزی می‌​کند.

حجت الاسلام و المسلمین خامنه​ای گفت: نباید حیثیت انقلاب را قربانی افراد کنیم. مجلس که در راس امور است؛ منظور رای مردم و مجلسی که بر اساس یک انتخاب طبیعی به وجود آمده و بیانگر اندیشه و فکر واقعی مردم باشد. اگر بتوانیم چنین انتخاباتی برگزار کنیم، آن انتخابات اسلامی است.

وی عنوان کرد: تمام اندیشه​‌ها برای ما محترم است. خواسته​های ما این است که تمام جریان​های فکری حرف خود را بیان و در کنار هم گفت‌وگو کنند. گفت‌وگو یکی از شئونات انسانی است؛ اینکه به خاطر اختلاف فکری سخنرانی​هایی را بهم بزنیم، مخالف اسلام است.

دبیرکل مجمع نیروهای خط امام (ره) تصریح کرد: باید اجازه داد که تمام اندیشه​‌ها مطرح شود. صدا و سیما نباید برای یک اندیشه خاص و برنامه​های ویژه باشد و نه فقط در زمینه‌های سیاسی؛ بلکه حتی در زمینه‌های دینی و مذهبی نیز متأسفانه شاهد مدیریت سلیقه‌ای هستیم در حالی که در حوزه‌های علمیه دانشگاه‌ها شخصیت‌های دارای صلاحیت بسیاری داریم که می‌توانند اندیشه‌های گوناگون دینی را عرضه کنند؛ ۳۵ سال است که اندیشه​های اسلامی را عده خاصی توضیح می‌​دهند در حالی که اندیشه​های متفاوتی وجود دارند که می‌​توانند اسلام را معرفی کنند.

حجت السلام و المسلمین خامنه​ای گفت: تفسیرهای بسیاری از قرآن و اسلام وجود دارد و اختلافات همیشه در اسلام بوده است اما همیشه این اندیشه‌ها طرح، بحث و تبادل نظر می‌​شد. در میان علما برداشت​های گوناگونی از اسلام وجود دارد و این اختلاف است که گفت‌و‌گو را به وجود می‌​آورد و موجب تولید علم می‌شود.

.

 

 

کد خبر : ۲۷۹۷۴۶