تشکیل کارگروه رفع موانع تولید و سرمایهگذاری در استانها
معاون اول رییس جمهور از تصمیم گیری دولت برای تشکیل کارگروه رفع موانع تولید و سرمایه گذاری در استانها در آینده نزدیک خبر داد.
به گزارش ایلنا، اسحاق جهانگیری در بخش پایانی سفر یک روزه خود به استان خراسان رضوی، در جلسه شورای اداری این استان اظهار داشت: بیتردید نفس تشکیل کارگروه رفع موانع تولید و سرمایهگذاری در استانها حتی با اختیارات محدود، میتواند اثرات سازندهای در برداشته باشد و اینکه استاندار با مدیران رده اول استان هفتهای یک جلسه تشکیل دهد تا مشکلات واحدهای صنعتی را بررسی کند اتفاقی بسیار مثبت خواهد بود.
معاون اول رییس جمهور از تصمیم گیری دولت برای تشکیل کارگروه رفع موانع تولید و سرمایهگذاری در استانها در آینده نزدیک خبر داد و گفت: براساس این تصمیم دولت، قرار است کارگروهی در هر استان به ریاست استاندار و با حضور مسئولان استانی دستگاههای مرتبط و بانکها تشکیل شود و به رفع مشکلات واحدهای صنعتی و تولیدی بپردازد.
معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه مصوبه تشکیل این کارگروه به زودی به استانها ابلاغ خواهد شد، اظهار امیدواری کرد: با تشکیل این کارگروه بخش زیادی از موانع واحدهای تولیدی و صنعتی شناسایی و رفع گردد.
جهانگیری در ادامه با یادآوری تلاش دولت در سال گذشته برای مهار تورم خاطرنشان کرد: دولت توانست ظرف ۱۸ ماه تورم ۴۰ درصدی را به ۱۵ درصد کاهش دهد که اتفاقی کم نظیر بود. دولت تصمیم گرفت که منضبط باشد و به منابع بانک مرکزی دستاندازی نکند.
وی افزود: بالارفتن تورم به معنای این است که از جیب ضعیفترین قشر جامعه برداشته میشود و به بینیازترین افراد جامعه داده میشود و اینکه یک دولت شعار عدالت هم سر بدهد، باز فرقی نمیکند زیرا در هر صورت معنای بالا رفتن تورم فشار بر اقشار ضعیفتر جامعه است.
معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه در سال جاری دولت به دنبال رونق اقتصادی است٬ گفت: امروز میلیونها جوان جویای کار در کشور داریم که ایجاد اشتغال برای آنها جز از طریق رونق اقتصادی و سرمایه گذاری میسر نیست.
جهانگیری تصریح کرد: دولت برای رسیدن به رونق اقتصادی چند اولویت درنظر گرفته که یکی از آنها راه اندازی بخش تولید است و معتقد هستیم که اگر واحدهای تولیدی موجود بتوانند با ظرفیت کامل فعال شوند، تعداد شاغلان موجود در کشور حفظ شود و درصورت بهبود فضای تولید، شاهد افزایش سرمایهگذاری و اشتغالزایی بیشتر در کشور خواهیم بود.
وی یافتن بازار برای واحدهای تولیدی را از دیگر اولویتهای دولت در سال ۹۴ عنوان کرد و گفت: در این زمینه اولویت نخست دولت افزایش صادرات غیرنفتی است که در این زمینه استان خراسان رضوی میتواند یکی از استانهای پیشتاز باشد زیرا از مزایا و ویژگیهای منحصر بهفردی دارد و در کنار آن با دو کشور همسایه نیز مرز مشترک دارد.
معاون اول رییس جمهور ادامه داد: برای دولت قابل قبول نیست که مدیری در یک استان بتواند مشکلی از مشکلات صادرکنندگان را حل کند اما در این راه کوتاهی نماید و برای ما یکی از راههای ارزیابی مدیران نیز همین است و انتظار داریم مواردی وجود نداشته باشد که مدیری بتواند مانعی از پیش روی صادرات بردارد ولی در این زمینه اقدام نکند.
جهانگیری همچنین با تاکید بر لزوم حمایت از تولید داخلی، به سخنان مقام معظم رهبری در هفته گذشته در این خصوص اشاره و تصریح کرد: تجربه نشان داده کشورهایی نظیر ژاپن که امروز محصولات و کالاهای مرغوب و با کیفیت تولید میکنند، زمانی که هنوز به اینجایگاه نرسیده بودند و محصولاتشان از کیفیت فعلی برخوردار نبود، مورد حمایت جامعه خود بودند و مردم این کشور با افتخار کالاهای تولید داخل را خریداری میکردند.
وی با انتقاد از ترویج این نگاه در سطح جامعه که استفاده از کالای خارجی نوعی برتری تلقی میشود اظهار داشت: کالاهای تولید داخل در حقیقت حاصل تلاش و دست رنج جوانان و تولید کنندگان کشور است و ما باید پای تولیدات داخلی کشور بایستیم و از آن حمایت کنیم.
معاون اول رییس جمهور ادامه داد: دولت در این زمینه مصوبهای دارد که هیچ دستگاه و بخش دولتی حق ندارند یک کالای خارجی که مشابه آن در کشور تولید میشود را خریداری کند و در این مصوبه تاکید شده که ذی حسابان حتی با وجود دستور مدیران دستگاه هم حق پرداخت اعتبار برای خرید کالای خارجی را ندارند.
جهانگیری حمایت و بها دادن به بخش خصوصی را مورد تاکید قرار داد و افزود: بخش خصوصی باید بتواند به سادگی با مدیران استان در ارتباط باشد و مشکلات خود را مطرح کند و مدیران نیز نباید از ارتباط و همکاری با بخش خصوصی واهمه داشته باشند.
وی با تاکید براینکه باید قدر بخش خصوصی دلسوز کشور را بدانیم و گرفتاریهای آنها را رفع کنیم خاطرنشان کرد: مقداری از مشکلات بخش خصوصی مثل نوسانات نرخ ارز و عدم دسترسی به تسهیلات و تامین سرمایه در گردش، ناشی از سیاست گذاریهای دولتی است که باید برای حل این مشکلات به بخش خصوصی کمک شود.
معاون اول رییس جمهور اضافه کرد: البته در این میان برخی افراد تسهیلات بانکی دریافت کردهاند و میخواهند با گردن کلفتی از بازپرداخت آن امتناع کنند که حساب این افراد از بخش خصوصی جداست و برخورد دولت با آنان قاطعانه خواهد بود.
معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه منابع داخلی کشور و منابع در اختیار ایرانیهای مقیم خارج از کشور و نیز اعتبارات حاصل از فاینانس امکانات خوبی را در اختیار کشور قرار میدهد گفت: البته اگر توافق هستهای شکل گیرد شرکتهای خارجی نیز به بازارهای ایران هجوم خواهند آورد و ما از هم اکنون باید برنامه ریزی لازم را انجام دهیم تا در این صورت بازار کشور را به شکل رایگان در اختیار آنها قرار نداده و ایران را انبار کالاهای آنها نکنیم.
وی در ادامه با اشاره به برنامه دولت برای واگذاری طرحهای نیمه تمام به بخش خصوصی گفت: از نظر ما مدیر و استانی موفقتر است که بتواند طرحهای بیشتری را به بخش خصوصی واگذار کند.
جهانگیری با اشاره به گزارش وزیر نیرو در خصوص طرحهای نیمه تمام این وزارتخانه تصریح کرد: طرحهای نیمه تمام وزارت نیرو اگر قرار باشد با بودجه فعلی که در اختیار این وزارتخانه است اجرا شود بیش از سی سال زمان میبرد و همین وضعیت به شکل بدتر در وزارت راه و شهرسازی نیز وجود دارد.
معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه دولت از مجلس شورای اسلامی مجوز دریافت کرده که طرحهای نیمه تمام را به بخش خصوصی واگذار کند، از مسئولین استانی خواست در این زمینه سخت گیری را کنار گذاشته و طرحهای نیمه تمام و امور قابل واگذاری را به بخش خصوصی واگذار کنند.
جهانگیری درادامه سخنان خود با اشاره به وجود محدودیت جدی در منابع مربوط به هدفمند سازی یارانهها اظهار داشت: در سال جاری ردیفهای هزینهای که برای طرح هدفمندی دیده شده ۵۴ هزار میلیارد تومان است که دولت در بهترین شرایط با درنظر گرفتن ۶ هزار میلیارد تومان بودجه و ۳۱ هزار میلیارد تومان درآمد حاملهای انرژی که جمعاً به ۳۷ هزار میلیارد تومان میرسد، رقمی در حدود ۱۷ هزار میلیارد تومان کسری دارد که این یعنی هم در بخش هزینهها نیازمند کاهش هستیم و هم باید درآمدهای خود را افزایش دهیم.
معاون اول رییس جمهور برنامه ششم توسعه را برنامهای مسئله محور توصیف کرد و با بیان اینکه دولت بنا دارد در این برنامه به چند موضوع پراهمیت و کلیدی کشور تمرکز کرده و آن را حل کند گفت: یکی از این مسائل محدودیت منابع آب است که دولت سال گذشته طرحی را در این زمینه تهیه کرد و با مجوز از سوی مقام معظم رهبری قرار شد ۱۰ میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی دریافت کند که ۸ میلیارد دلار آن صرف مهار آبهای مرزی با رعایت حقوق همسایگان و ۲ میلیارد تومان آن صرف طرحهای آب و خاک شود.
جهانگیری مشکلات زیست محیطی را از دیگر مسائل اصلی کشور برشمرد و با اشاره به مسائل مربوط به کلانشهرها گفت: ریزگردها امروز به یک مشکل جدی برای کشور تبدیل شده که باید برای حل این مسائل به صورت جدی برنامه ریزی کنیم.
وی همچنین از سواحل مکران بعنوان یک ثروت بزرگ در اختیار ملت ایران یاد کرد و گفت: در این دولت بنا داریم به توسعه سواحل مکران بعنوان یک موضوع جدی بپردازیم.
وی خاطرنشان کرد: میادین مشترک نفت و گاز نیز از موضوعات پراهمیت کشور است که دولت قصد دارد به طور جدی به این موضوع بپردازد زیرا معتقد است میادین مشترک در حقیقت سرمایه ملت ایران است و تا کنون نیز دهها میلیارد دلار از پول این ملت به دلیل کوتاهی ما در برداشت از منابع مشترک از دست رفته است.
معاون اول رییس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مشکلات امروز کشورهای جهان اسلام و جنایات بیسابقه که در برخی از این کشورها بنام دین صورت میگیرد، به امنیت و آرامش حاکم در جمهوری اسلامی ایران که کانون ثبات و امنیت منطقه است اشاره کرد و گفت: این ثبات و آرامش نه تنها به دلیل قدرت نظامی ایران بلکه مرهون یک پشتوانه قدرتمند و انسجام درونی به نام ملت ایران است که باید قدردان این انسجام باشیم.
وی با تاکید براینکه باید از این سرمایه اجتماعی حراست کنیم و اجازه ندهیم سلایق سیاسی به این انسجام آسیب برساند گفت: دولت تدبیر و امید اصرار دارد همه افراد با سلایق مختلف بتوانند در صحنه حضور داشته باشند و احساس کنند که میتوانند در توسعه کشور نقش آفرین باشند.
جهانگیری در ادامه با یادآوری رویکرد دولت یازدهم برای تعامل سازنده با دنیا، به گفتگوی تیم مذاکره کننده کشورمان با شش قدرت بزرگ دنیا اشاره و خاطرنشان کرد: اینکه تیم مذاکره کننده ایران در برابر شش قدرت بزرگ به گونهای مذاکره کند که از حقوق هستهای ملت ایران دفاع شود و آنها مجبور گردند تا حقوق ما را بپذیرند بسیار خرسند کننده است و امیدوارم به یک توافق عزتمندانه دست یابیم و تحریمهای ظالمانه از پیش روی توسعه کشور برداشته شود.
معاون اول رییس جمهور با انتقاد از برخی سخنان مبنی بر اینکه دولت برای حل مشکلات نگاه به خارج دارد گفت: اقتصاد مقاومتی یکی از سیاستهای کلی است که دولت جلسات متعددی برای آن برگزار کرد و در جلسات شورای اقتصاد برای هر بند آن برنامه، اقدام عملیاتی و نحوه تامین منابع برای اجرا در نظر گرفته است.
وی اضافه کرد: دولت برای بدترین شرایط نیز برنامه دارد و خود را آماده کرده است زیرا در سیاست باید خوش بین بود اما برای حالتهای مختلف برنامه داشت.
معاون اول رییس جمهور در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه استان خراسان رضوی از فرصتهای توسعه بینظیری برخوردار است گفت: یکی از مزیتهای این استان بخش خصوصی قدرتمند و مردم با انگیزه است که سرمایه بزرگی برای این استان است.
وی با اشاره به هم مرزی استان با دو کشور همسایه و کشاورزی، صنعت و معادن خوب در این استان خاطرنشان کرد: البته استان محدودیتهایی هم دارد که مهمترین آن محدودیت منابع آب است که برنامههای خوبی برای حل این محدودیت توسط وزارت نیرو طراحی شده است.
معاون اول رییس جمهور با یادآوری بخشی از مشکلات شهر مشهد نظیر بافت فرسوده و حاشیه نشینی تصریح کرد: متاسفانه حاشیه نشینی در کلانشهرها امروز به یک مسئله تبدیل شده که امیدوارم با برنامه ریزیهای صورت گرفته این مشکلات حل و فصل شود.
جهانگیری خاطرنشان کرد: تنها سفری که رییس جمهور به همراه کل اعضای هیات دولت تا کنون انجام داده سفر به استان خراسان رضوی بوده است که در این سفر جلسه هیات دولت نیز در مشهد تشکیل شد و این نشان از اهمیت این استان برای دولت دارد.
وزیر نیرو نیز در این نشست یکی از مهمترین دغدغههای استان خراسان رضوی را محدودیت منابع آب عنوان کرد و گفت: وزارت نیرو از هیچ کوششی در حل این مشکل فروگذار نکرده و ما خدمت به مجاورین و زائرین امام رضا (ع) را بزرگترین توفیق برای خود میدانیم.
در این جلسه استاندار خراسان رضوی نیز گزارشی از وضعیت کلی استان در بخشهای مختلف ارائه کرد و به بیان مهمترین برنامههای آتی توسعه استان، پیشنهادات و عمدهترین مسائل و چالشهای خراسان رضوی پرداخت.
رییس مجمع نمایندگان مردم استان خراسان رضوی در مجلس شورای اسلامی هم در سخنانی از اقدامات خوب و گسترده دولت تدبیر و امید تقدیر کرد و با اشاره به شعار سال جدید ازسوی مقام معظم رهبری گفت: به عنوان نمایندگان مردم به این شعار پایبند هستیم وآمادگی تعامل و همدلی با دولت را داریم.