توافق احتمالی باعث گسترش حفظ اعتماد در جامعه شده است
کارشناس مسائل بین المللی گفت: شاهد هستیم جامعه ایرانی چگونه امروز بر سر مسئله مذاکرات هستهای به نوعی همدلی دارند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، مجتبی مقصودی عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی و استاد علوم سیاسی در مراسم رویکرد موافقان و مخالفان بیانیه لوزان گفت: ما باید در این موافقتها و مخالفتهایمان سعی کنیم منافع ملی را مد نظر داشته و آن را اصل کار خودمان بدانیم. در این وقت کوتاه سعی میکنم از حوزه مغفولمانده جامعهشناسی سیاسی به بحث مذاکرات و توافق احتمالی بپردازم.
وی ادامه داد: اولین نکتهای که در این رویکرد باید به این مسئله توجه کنیم٬ این است که احتمال توافق احتمالی به نوعی باعث گسترش حفظ اعتماد در جامعه شده است. نشاط و امید که در جامعه ما گوهری بسیار کمیاب است و ما باید سعی کنیم از این فرصت پیش آمده بهترین استفاده را داشته باشیم.
مقصودی افزود: امروز مردم ما حس میکنند در سایه به نتیجه رسیدن مذاکرات رونقی در کسب وکار و زندگی عمومی آنها ایجاد میشود و فضای سیاسی بهبود و کابوس جنگ از سر کشور دور خواهد شد.
این عضو هیات علمی دانشگاه تصریح کرد: دومین دستاورد مذاکرات اخیر٬ شکستن تابوی تصمیم گیریهای حساس به صورت محوری بود و این خود گشایش بسیار مهمی در عرصه سیاست عمومی و کشور داری است و نشان میدهد به نوعی فضای گفتوگو و حرف زدن ایجاد شده است. زیرا ما در گذشته شاهد بودیم بسیاری از تصمیم گیریهای مهم بدون توجه به رسمیت شناختن حقوق ملت صورت میگرفت٬ اما در این فرایند خلاف آن را تاحدودی مشاهده میکنیم که این پارامتر بسیار مهمی در عرصه سیاسی ایران است.
این کارشناس مسائل بین المللی گفت: ما این موضوع را باید یک پارامتر واقع گرایانه مهم بدانیم که شاهد هستیم جامعه ایرانی چگونه امروز بر سر مسئله مذاکرات هستهای به نوعی همدلی دارند و ما به سمت کاهش فاصله بین دولت و ملت را شاهد هستیم.
مقصودی گفت: جامعه ایرانی در طول تاریخ نشان داده جامعه مداراطلب و صلحجو است که در این فرایند نیز به نوعی در حال اعتمادسازی هستیم و ما در حال تجربه سبک جدیدی از تعامل با دنیا هستیم.
وی در ادامه افزود: امروز مشاهده میکنیم جامعه روشنفکری بر فرایند مذاکرات اجماعی دارند که این خود نکته بسیار مثبتی از لحاظ جامعهشناسی سیاسی است.
مقصودی اشاره کرد: ما در طول تاریخ همیشه شاهد بودیم ایران چگونه مذاکرات با دولتهای خارجی به نوعی مظلومیت داشته٬ اما این مظلومیت در حال شکستن است. برای اولین بار از این سبک دیدگاه خارج شدیم.
این استاد علوم سیاسی خاطر نشان کرد: مطئنم هر نوع توافقی که حاصل شود و منافع ملی در آن لحاظ گردد٬ باعث تقویت گفتمان اعتدال درحوزه تدبیر و امید است که خود ایجاد تعمیق توسعه سیاسی است.
وی در باره فرایند مذاکرات در طی هشت سال گذشته گفت: در طی هشت سال گذشته شاهد بودیم به نوعی مذاکرات طبقه متوسط در ایران تضعیف شد که امیدوارم با مذاکرات و توافق آینده شرایط مساعدی ایجاد گردد.
مقصودی درباره انتظارات و مطالبات مردم بعد از مذاکرات نیز گفت: دولت باید به این مسئله توجه کند که تنها کار آنها حل و فصل مسائل خارجی و مذاکرات نیست و باید در عرصه عمومی نیز فعالیتهای خود را آغاز کند که انشالله حس امید و اعتماد نیز در جامعه ایجاد گردد.