نیروهای معتدل اصلاحطلب و اصولگرا یکدیگر را جذب میکنند
نماینده اصلاح طلب مجلس ششم گفت: امروز شرایط فضای سیاسی کشور ما به نحوی است که ما میبینیم نیروهای معتدل و اعتدالگرا یکدیگر را جذب میکنند.
احمد شیرزاد در گفتوگو با خبرنگار ایلنا٬ درباره اینکه آیا اصولگرایان و اصلاحطلبان میتوانند در یک ائتلاف حضور داشته باشند٬ گفت: فکر میکنم در مسائل سیاسی همه چیز قابل پذیرش است. ما امروز مشاهده میکنیم در عرصه سیاست خارجی چه کسی فکر میکرد که روزی آمریکا و ایران رو در روی یکدیگر بنشینند. ولی امروز حتی آمریکا به خاطر حل مسئله هستهای ایران رو در روی کنگره و اسرائیل ایستاده است.
وی ادامه داد: به هرحال در عرصه سیاسی هر اتفاقی ممکن است در سیاست داخلی نیز این موضوع نیز همانند سیاست خارجی رخ میدهد. امروز شرایط فضای سیاسی کشور ما به نحوی است که ما میبینیم نیروهای معتدل و اعتدالگرا یکدیگر را جذب میکنند. زیرا هر دو گروه اعتدالگرا میدانند در شرایطی که ممکن است تندروها فضای سیاسی را به دست بگیرند و مسائلی را مانند چند سال گذشته در کشور حاکم کنند٬ بنابراین ترجیح میدهند در برخی از رخدادهای سیاسی با یکدیگر موضعگیریهای مشترکی را اتخاذ کنند.
شیرزاد گفت: در چند سال گذشته دگرگونیهای صریحی از لحاظ مرزبندی سیاسی در کشور ما تحت شرایط خاصی ایجاد شده٬ بنابراین کاملاً طبیعی است که فردی مانند حجتالاسلام والمسلمین ناطقنوری که دارای ریشه اصولگرایی است٬ امروز بتواند در طیف اصلاحطلبی قرار گیرد.
این استاد دانشگاه بیان کرد: امروز ما باید بدانیم در این دو طیف اصلی فضای سیاسی کشور در یک طرف معتدلان چه اصولگرا و چه اصلاحطلب قرار دارند در طرف دیگر تندروهایی مانند جبهه پایداری هستند که قصد دارند فضای سیاسی کنترل شدهای را ایجاد کنند٬ که این نشاندهنده دگرگونی کاملا در فرهنگ سیاسی امروز کشور ماست.
وی افزود: به طور مثال افرادی مانند آقای مطهری که در گذشته جزو طیف اصولگرایی مشخص میشد٬ امروز در عین اصولگرایی٬ موضعگیریهایی را دارند کاملاً شبیه اصلاحطلبی میباشد. بنابراین این موضوعات نشان از این دگرگونی و نزدیک شدن نظرات متعادل در راستای حفظ منافع و مصلحت ملی است.
شیرزاد گفت: آقای ناطقنوری نیز از جمله افرادی است که هرچند در سال ۷۶ رقیب اصلی جریان اصلاحطلبی بود٬ اما به دلایل شرایط گذشته و وقایعی که در کشور گذشت همه از این موضوع بیمناک هستند که مبادا شرایطی مانند آن روزها در کشور حاکم شوند و ترجیح میدهند برای مقابله با این موضوعات و جلوگیری از فجایع گذشته با اصلاحطلبان در یک مسیر حرکت کنند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: همه میدانند تندروی که امروز مقابل اعتدال قرار گرفته و به ارکان اصلی نظام صدمه میزند و اصل نظام را زیر سوال میبرد٬ بنابراین همه دلسوزان و معتدلان برای تحقق آرامش و امنیت ترجیح میدهند در طیف اعتدال همکاری کنند.
وی با انتقاد به برخی از دیدگاههای سنتیهای اصولگرایی نسبت به وقایع ۸۸ گفت: آنها عنوان میکنند در آن سال ما برای جلوگیری از فساد بزرگتر از فساد کوچکتر و فاسد برابر افسد حمایت کردیم٬ ولی ما امروز در یک چارچوب منطقی باید از اینگونه تحلیلها به دور باشیم و منافع ملی را مد نظر قرار دهیم.
شیرزاد تاکید کرد: بنابراین در فضای انتخاباتی سال آینده دو طیف تندرو و متعادل در مقابل یکدیگر قرار میگیرند که حتماً پیروزی با شکلبندی اعتدال خواهد بود و به مرور زمان جریان تندرو در فضای سیاسی کشور منزوی میشود٬ لذا مرزبندیهای جدیدی در سیاست ایجاد خواهد شد و مردمسالاری نهادینهتر میشود.
این فعال سیاسی اصلاحطلب در پاسخ به این سوال که چقدر شما امکان تحقق چنین مسئلهای را در فضای سیاسی کشور میبینید٬ گفت: به نظر من تحقق اینکه اعتدالگرایان از هر دو طیف به هم نزدیک شوند بسیار زیاد است٬ مگر اینکه اتفاق غیر معمولی بیفتد که جا دارد دولت تمام توان خود را برای جلوگیری از چنین اتفاق غیر معمول انجام دهد.
وی در پایان گفت: به نظر من پایان بحث مذاکرات هستهای از جمله موضوعاتی است که میتواند فضای سیاسی کشور را به سمت اعتدال و منزوی کردن تندروها تغییر دهد.