حقشناس در همایش دیپلماسی نوین و سیاست خارجی ایران:
مشکلات کشور ناشی از روند نادرست دولت قبل در سیاستخارجی بود
دبیر همایش دیپلماسی نوین و سیاست خارجی ایران گفت: دیپلماسی از نگاه کلاسیک خود عبور کرده و دیپلماسی نوین میتواند به کمک تامین منافع ملی آید.
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی ایلنا، محمدجواد حقشناس صبح امروز در همایش دیپلماسی نوین و سیاست خارجی ایران که در وزارت امور خارجه در حال برگزاری است، گفت: با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید به نظر میرسید که مشکلات کشور به دلیل روند نادرست و اشتباه سیاست خارجی در ۸ سال گذشته بود.
وی ادامه داد: با توجه به این مسئله٬ دولت جدید با نگاه کارآمد و نتیجهگرا٬ برای خروج از بحران تلاش کرده و تا با محوریت قرار دادن سیاست خارجی٬ بتواند گرههای کشور را باز کند.
دبیر همایش دیپلماسی نوین و سیاست خارجی ایران افزود: دیپلماسی از نگاه کلاسیک خود عبور کرده و حوزههای جدیدی را شامل میشود و توجه به دیپلماسی نوین میتواند به کمک تامین منافع ملی آید.
در ادامه این همایش، هادی سلیمانپور٬ رئیس مرکز آموزش و پژوهشهای وزارت امور خارجه گفت: تلاش وزارت خارجه در تعامل با همه گروهها، انجمنها و موسسات پژوهشی است که در عرصه دیپلماسی به مطالعه و پژوهش میپردازند و ما معتقد به همکاری و تعامل با آنها هستیم و این حمایت را به شکل بیطرفانه انجام میدهیم.
وی در ادامه به تشریح وضعیت فضای جدید بینالمللی پرداخت و اظهار داشت: از حدود ۴۰۰ سال پیش در غیاب شرق، غرب توانست ارزشهای خود را جهانی کند و از این طریق به اعمال مدیریت در عرصه بینالمللی بپردازد اما در شرایط حاضر امکان مداخله ارزشهای شرقی در ایجاد تمدن آتی فراهم شده و به عبارت دیگر، امکان جهانی شدن ارزشهای شرقی در تعامل با ارزشهای غربی برای ایجاد تمدن جدید مهیا است.
رئیس مرکز آموزش و پژوهشهای وزارت امور خارجه با بیان اینکه فضای امنیت منطقهای تغییر کرده٬ تصریح کرد: این مسئله ناشی از تخریب نهادهای اصلی امنیتساز در غرب آسیاست. ارتش عراق، سوریه، لیبی، مصر و یمن و... و سایر نهادهای با ظرفیت مورد تاخیر قرار گرفتهاند و در این غیاب، باید یک ساز و کار جدید امنیتی ساخته شود.
سلیمانپور در ادامه سخنان خویش به تغییر در نظام اقتصادی منطقه اشاره کرد و افزود: در حال حاضر مجموع خریدهای نظامی شبه جزیره عرب به اندازه کل قاره اروپاست و این در حالی است که آنها معتقدند ساز و کار گرانقیمت تسلیحاتی به آنها فروخته میشود٬ اما سلاحهای تاثیرگذار به آنها داده نمیشود.
وی اضافه کرد: نقش اقتصادی منطقه عوض شده است. ۶۵درصد نفت عربستان به چین، هند، کرهجنوبی و ژاپن فروخته میشود و به نظر میرسد تولید انرژی در غرب با مصرف انرژی در شرق رابطه مستقیم دارد و اگر مذاکرات منجر به نتیجه شود و تحریمها رفع شود در تغییر نظام اقتصادی منطقه شاهد تغییرات محسوستری خواهیم بود.
رئیس مرکز آموزش و پژوهشهای وزارت امور خارجه با بیان اینکه بایستی در برابر این تحولات دیدگاهها و تئوریهای جدیدی فراهم شود تا بتواند ارزشهای موجود در ایران را به ارزشهای قالب منطقهای و جهانی مبدل سازد، تاکید کرد: این نظرات باید بتواند جایگاه جهانی کشور را در پروسه تئوریسازی ارتقا دهد.