ناصر هادیان در همایش روابط بینالملل و سیاست خارجه جمهوری اسلامی ایران:
سیاست امریکا در قبال برنامه هستهای ایران سیاست مهار است

یک تحلیلگر مسائل سیاست خارجی تاکید کرد: تیم مذاکره کننده کشورمان تیم قوی و کارشناسی است که امید رسیدن به توافق را نوید میدهد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، ناصر هادیان در پنل چهارم در همایش روابط بینالملل و سیاست خارجه جمهوری اسلامی ایران با اشاره به چهار استراتژی ایالات متحده امریکا برای تحقق سیاستی خارجیاش در پرونده هستهای ایران عنوان کرد: استراتژی اول بحث امنیتی سازی ایران است. امریکا موفق شد در ده سال گذشته ما را به طور موفق امنیتیساز کند چرا که تحریمهای امریکا قبلا هم صورت گرفته بود اما قبل از امنیتی سازی نتوانست این تحریمها را موفق جلوه دهد لذا بعد از امنیت سازی ایران این مهم محقق شد.
وی ادامه داد: دومین استراتژی بحث محدود سازی ایران بود که باید به تحریمها در سال 2006 اشاره کرد که باعث شد تا این محدود سازی به عنوان تحریمهای اصلی به وجود آیدمانند محدودسازی غنی سازی اورانیوم در پرونده هستهای ایران. سومین استراتژی ایالات متحده به انزوای دیپلماتیک ما صورت گرفت. یعنی قصد داشت ایران را به لحاظ سیاسی منزوی کند و استراتژی چهارم آنها سیاست زمان عقل است.
این استاد دانشگاه با اشاره به جنگهایی که توسط امریکا در سطح منطقه و در سالیان گذشته به وجود آمده است تصریح کرد: ایالات متحده امریکا به جهت به راه اندازی این جنگها منابع اقتصادیاش را تحت فشار قرار داد لذا هم اکنون به این نتیجه رسیده است که باید عاقلانه عمل کند لذا بحث محور شرق را در پیش گرفت تا بتواند در حوزه شرق نفوذ کند. نباید فراموش کرد آنچه را که امریکا را قدرت جهانی کرده نیروی دریایی آن است و میتواند با این قدرت موازنه سازی خود را با چین صورت دهد.
وی در خصوص تعاملات امریکا با ایران و ضرورت این تعاملات در سیاست خارجی خود افزود: امریکا در جایی که نیاز ضروری احساس میکرد با ایران تعامل کرد مانند بحث عراق و افغانستان، اما سیاست ما یک سیاست عکسالعملی در قبال امریکا بوده است و باید بگوییم که سیاست صحیح و درستی در این موضوع اتخاذ نکردهایم. لذا برای ما بهتر است که موضوعات مورد مناقشه خود را روی میز بگذاریم و آنها را حل و فصل کنیم.
هادیان با اشاره به بحث مذاکرات هستهای خاطرنشان کرد: به هر صورت فکر میکنم این توافق نهایی شود و علیرغم آنکه مطرح میشود اختلافاتمان زیاد نیست اما ممکن است توافقات در این بین صورت نگیرد.
وی در تشریح اختلافات اصلی پرونده هستهای ایران با امریکا بیان داشت: اول اینکه باید ببینیم تا چه حد این محدودیت سازی بر مسائل هسته ای ما وجود دارد که پس از بررسی های دقیق میتوان فهمید محدودیتسازی پروسه فعالیت هستهای ما چیزی در حدود ده سال خواهد بود و موضوع اختلاف بعدی بحث سانتریفیوژهاست.
این کارشناس روابط بین الملل در پایان با اشاره به مذاکرات صورت گرفته در خصوص رفع تحریمها میان دو طرف اظهار کرد: باید تناسبی در آنچه که میدهیم و آنچه که میگیریم وجود داشته باشد. لذا باید در خصوص تحریمها بیشتر صحبت شود یعنی نقد در مقابل نقد و نسیه در مقابل نسیه و در مجموع باید گفت که تیم مذاکره کننده کشورمان تیم قوی و کارشناسی است که امید رسیدن به توافق را نوید میدهد.