رضوی در صحن مجلس؛
۱۱۵ پیوند عضو و ۵۴ هزار عمل اورژانسی؛ خدمات شبانهروزی کادر درمان در نوروز ۱۴۰۴

معاون درمان وزارت بهداشت گفت: در تعطیلات نوروز ۱۴۰۴، کادر درمان کشور با ارائه خدمات شبانهروزی و انجام بیش از ۵۴ هزار عمل اورژانسی و ۱۱۵ پیوند عضو، توانستند جان بسیاری از بیماران را نجات دهند و بههیچوجه خدمات درمانی را تعطیل نکردند.
به گزارش ایلنا، سید سجاد رضوی، معاون درمان وزارت بهداشت امروز ( سهشنبه ۲۶ فروردین ماه) در صحن علنی مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی کیفیت خدمات و اقدامات اجرایی دستگاههای مسئول در شبکه حملونقل کشور به مسافران نوروزی، گزارشی از عملکرد حوزه درمان در ایام تعطیلات نوروز ارائه داد.
رضوی با اشاره به آمادگی بیش از ۱۷۰ بیمارستان در کشور برای ارائه خدمات به بیماران اورژانسی ناشی از تصادفات نوروزی، گفت: همانند سالهای گذشته، از اوایل اسفندماه، بیمارستانهای کشور از طریق اطلاعیههایی در وضعیت آمادهباش قرار گرفتند. در این راستا، تدارک دارو، تجهیزات، آموزش نیروهای انسانی و سایر آمادگیهای لازم برای تعطیلات نوروزی انجام شد.
وی تأکید کرد: بخشی از خدمات درمانی به هیچ وجه نباید متوقف شود. برای مثال، ۶۷۰ مرکز دیالیز کشور در ایام نوروز بهطور مستمر فعالیت کردند. همچنین، خدمات بخشهایی مانند پیوند اعضا، تالاسمی، هموفیلی و شیمیدرمانی نیز ادامه یافت، چرا که بیماران این حوزهها نیاز به خدمات پیوسته دارند و حتی وقفهای کوتاه در ارائه این خدمات قابل قبول نیست.
معاون درمان وزارت بهداشت افزود: در ایام تعطیلات نوروز، بیش از ۲۲ هزار تخت ICU و CCU کشور بهصورت شبانهروزی فعال بودند و بالغ بر ۵ هزار پزشک فوقتخصص، ۲۴ هزار پزشک متخصص و ۶ هزار پزشک عمومی در سراسر کشور خدمات درمانی را بهصورت مستمر ارائه دادند.
رضوی با اشاره به همکاری مناسب سازمان نظام پزشکی، گفت: درخواست ما این بود که مرخصی پزشکان و تعطیلی مراکز درمانی خصوصی محدود شود و این موضوع با هماهنگی دانشگاههای علوم پزشکی به خوبی مدیریت شد. چراکه در صورت نبود هماهنگی میان بخشهای دولتی، خصوصی و نیروهای مسلح، احتمال بروز بحران در ارائه خدمات درمانی در برخی مناطق وجود داشت.
وی همچنین از آمادگی کامل مراکز درمانی برای شب چهارشنبهسوری خبر داد و افزود: با همکاری اورژانس کشور، مراکزی که معمولاً در ایام چهارشنبهسوری پذیرای مجروحین هستند، از لحاظ تجهیزات، دارو و نیروی انسانی تقویت شدند.
رضوی با اشاره به نارضایتیهای گذشته از تعطیلی آزمایشگاهها، اظهار داشت: از قبل سال درخواست کردیم آزمایشگاههای مشخصی به ارائه خدمات ادامه دهند تا رضایتمندی مردم افزایش یابد.
معاون درمان وزارت بهداشت ادامه داد: چکلیستهای مشخصی تهیه شد تا بازرسها و ناظرین طبق الگوی خاصی از مراکز درمانی بازدید کنند و آمار و اطلاعات مربوط به خدمات را ثبت کنند. این دادهها در تحلیل و برنامهریزیهای آینده بسیار مؤثر خواهد بود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود بر نقش عامل انسانی در تصادفات جادهای تأکید کرد و گفت: علت بسیاری از تصادفات، نه فقط جاده و خودرو، بلکه نیروی انسانی و رفتار رانندگان است. ما هر سال در نوروز تعداد کشتهها و مجروحینی داریم که کمتر از دوران جنگ تحمیلی نیست. من این تشبیه را به کار میبرم تا مجلس اهمیت موضوع را درک کند. دیگر وقت آن رسیده که از همین حالا برای نوروز سال آینده برنامهریزی کنیم.
رضوی با ارائه آماری از مراجعات اورژانسی گفت: بیش از ۵ میلیون مراجعه به اورژانسها ثبت شد که حدود یک میلیون نفر از این افراد بستری شدند. ۱۵۰۰ نفر دچار ایست قلبی یا تنفسی شدند که با تلاش تیمهای احیا به زندگی بازگشتند. این عدد بسیار قابل توجه است. همچنین، بیش از ۵۴ هزار عمل جراحی اورژانسی و ۸۲ هزار خدمت الکتیو توسط کادر درمان انجام شد. حتی خدمات غیرضروری نیز در ایام نوروز متوقف نشد.
معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به موفقیت چشمگیر در حوزه پیوند اعضا گفت: در تعطیلات نوروز، ۱۱۵ مورد پیوند اعضا از جمله کلیه و کبد انجام شد که برای حوزه سلامت کشور افتخاری بزرگ است.
وی از تلاشهای شبانهروزی کادر درمان در ایام نوروز صمیمانه تشکر کرد و گفت: قدردان زحمات پزشکان، پرستاران و تمامی نیروهای حوزه درمان هستم که در ایام تعطیلات با تمام توان در خدمت بیماران بودند. همچنین از مجلس شورای اسلامی بابت حمایتها و تصویب پرداخت تعرفههای درمانی در روزهای پایانی سال ۱۴۰۳ که موجب دلگرمی جامعه پزشکی شد، سپاسگزارم.