سنگدوینی در گفتوگو با ایلنا:
قرارگاه رفع ناترازی در کمیسیون انرژی تشکیل شده است/ ارائه برنامه وزیر نفت و نیرو برای جلوگیری از قطعی برق در تابستان

یک عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: سهشنبه هفته جاری هم قرار است وزیر نیرو و وزیر نفت به کمیسیون بیایند و پروژههایی که در دست اجرا دارند و باید قبل از تابستان به بهرهبرداری برسد را ارائه دهند، همچنین بازدید میدانی خواهیم داشت، زیرا قرارگاه رفع ناترازی انرژی در کمیسیون شکل گرفته و باید این موضوع را دنبال کنیم.
رمضانعلی سنگدوینی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درباره نگرانی جامعه با آمدن فصل گرما از قطعی برق، گفت: این ناترازی از سالهای گذشته به وجود آمد و باعث شده خاموشیها در تابستان و البته زمستان اتفاق بیفتد.
این عضو کمیسیون انرژی یادآور شد: همانطور که مشاهده کردیم سال گذشته در زمستان هم مشکل قطعی برق و ناترازی پیش آمد.
وی خاطرنشان کرد: مردم نگران و ناراحت هستند و میپرسند چرا در این سالهای متمادی این مسئله اتفاق افتاده و چرا این مشکل به وجود آمده است؟ یکی از مسائلی که در کشور ما وجود دارد، این است که دولتهای مختلف نتوانستهاند نیاز کشور را برآورده سازند، دولتها نتوانستند از ظرفیتهای بالفعل و بالقوه کشور استفاده کنند و نتوانستهاند بازدهی ظرفیتهای موجود را افزایش دهند.
سنگدوینی بیان کرد: تقریبا از ۳ منبع نیروگاههای برقی و آبی، نیروگاههای سیکل ترکیبی و نیروگاههای غیرترکیبی برق خود را تأمین میکنیم. سال گذشته در نیمه دوم سال، نیروگاههای برق آبی ما به دلیل اینکه سدها دچار کمبود آب شدند و از سوی دیگر نیاز کشاورزی به آب است؛ تقریباً از مدار خارج شدند.
وی ادامه داد: بخشی از نیروگاهها که در مدار هستند، نیروگاههای سیکل ترکیبی هستند بعضی هم سیکل نیستند. آن دست از نیروگاههای ما سیکل نیستند، بازدهیشان بین ۲۵ تا ۳۰ درصد است که باید ترکیبی شوند.
این عضو کمیسیون انرژی تاکید کرد: نیروگاههایی که سیکل ترکیبی نشدهاند باید ترکیبی شوند و چارهای هم جز اینکه به این سمت بروند، ندارند. اصلا سالها پیش که این نیروگاهها را ساختند باید سیکل ترکیبی میکردند چراکه هزینههای آن زمان با الان زمین تا آسمان فرق میکند. برای مثال، یک نیروگاه هزار مگاواتی اگر سیکل ترکیبی شود، ۵۰۰ مگاوات به ظرفیت آن اضافه میشود و به هزار و ۵۰۰ مگاوات میرسد.
سنگدوینی با بیان اینکه منبع دیگر انرژیهای تجدیدپذیر و خورشیدی است که برق از آن میشود، افزود: اما نقطه ضعف ما این است که تنها درصد کمی از انرژیهای تجدیدپذیری که داریم برق تولید میکنیم. در دنیا، اکنون این میزان به ۳۰ درصد رسیده و حتی دارند تلاش میکنند خودشان را به بالای ۵۰ درصد برسانند.
وی ادامه داد: انرژی در کشور ما ارزان است نه اینکه بگویم گران شود و به مردم فشار بیاید، اما واقعاً انرژی ارزان است. فرآوردههای نفتی ارزان است و عدالت رعایت نمیشود. در کجای دنیا گازوئیل لیتری ۳۰۰ یا ۳۵۰ تومان یا بنزین ۱۵۰۰ یا ۳۰۰۰ تومان است؟
سنگدوینی گفت: مردم نگران هستند. در کمیسیون انرژی، ما سال گذشته در چندین مرحله وزیر نیرو و وزیر نفت را دعوت کردیم و برنامههایی داشتند. سهشنبه هفته جاری هم قرار است وزیر نیرو و وزیر نفت به کمیسیون بیایند و پروژههایی که در دست اجرا دارند و باید قبل از تابستان به بهرهبرداری برسد را ارائه دهند، همچنین بازدید میدانی خواهیم داشت، زیرا قرارگاه رفع ناترازی انرژی در کمیسیون شکل گرفته و باید این موضوع را دنبال کنیم.
وی بیان کرد: نکته دیگری که وجود دارد این است که ما به مردم میگوییم صرفهجویی کنند، اما صرفهجویی یک حدی دارد و آن حد را مردم رعایت میکنند. ما باید اقلام با بازدهی بالا به مردم ارائه دهیم تا بتوانند صرفهجویی کنند. از سوی دیگر صرفهجویی باید برای مردم منفعت داشته باشد، چراکه اگر منفعت نداشته باشد که کسی تشویق نمیشود، وقتی مشوق وجود داشته باشد، مطمئناً مردم به سمت صرفهجویی بیشتری خواهند رفت.
این نماینده مجلس گفت: سال گذشته در زمستان و تابستان صنعت و تولید ما آسیب و صدمه دید. صنعت صدمه ببیند یعنی تولید صدمه دیده است. تولید یعنی ارز؛ پس هنگامی که چنین اتفاقی رخ دهد یعنی ارز از کشور خارج میشود و نیاز را باید از خارج کشور بیاوریم.
وی گفت: با تولید، اشتغال به وجود میآید اما هنگامی که تولید آسیب میبیند اشتغال ایجاد شده هم متوقف میشود، تولیدکنندگان آسیب میبینند، تولید و تولیدکنندگان آسیب میبینند، برخی خانوادهها که در ارتباط با تولید هستند مستأصل میشوند. انشاءالله در هفته جاری وزیر میآید باید ببینیم توضیحاتش برای جلوگیری از قطعی برق و آب در تابستان چیست.