خبرگزاری کار ایران

معاون اول قوه قضاییه:

دولت، مجلس و قوه قضاییه یک صدا می‌گویند که مذاکره با آمریکا شرافتمندانه نیست

دولت، مجلس و قوه قضاییه یک صدا می‌گویند که مذاکره با آمریکا شرافتمندانه نیست
کد خبر : ۱۵۹۷۹۳۸

معاون اول قوه قضاییه گفت: مذاکره با آمریکا شرافتمندانه نیست؛ نظام اسلامی نظام برابری است و سلطه را قبول ندارد؛ امروز دولت، مجلس و قوه قضاییه یک صدا می‌گویند که مذاکره با آمریکا شرافتمندانه نیست.

به گزارش ایلنا، حجت‌الاسلام خلیلی، معاون اول قوه قضاییه در مراسم تودیع و معارفه دبیر ستاد حقوق بشر، اظهار کرد: در حوزه امور بین‎الملل و امور مربوط به کشور‌ها دو موضوع برجسته است؛ در روابط کشور‌ها باید چارچوب‌های حقوقی و سیاسی مشخص شود؛ امروز حتی زمانی که در مورد روابط اقتصادی بین کشور‌ها صحبت می‌شود باز هم چارچوب‌های حقوقی ترجیح دارد؛ اگر نگاه و مبانی دینی را در این مسیر تقویت کنیم مبانی حقوقی و سیاسی نیز تحت شعاع قرار می‌گیرد. 

معاون اول قوه قضاییه، اظهار کرد: مقام معظم رهبری فرمودند که مذاکره با آمریکا روا نیست، زیرا این کشور به تعهدات و پیمان‌ها پایبند نیست و ناقض تعهدات و سلطه‎گر است و دین ما اجازه چنین مذاکراتی را نمی‌دهد؛ تمام این موارد در چارچوب مسائل حقوقی و سیاسی است، اما رهبر انقلاب در صحبت‌های خود به یک مبانی دینی اشاره کردند که آن هم مفهوم سلطه است. 

حجت‌الاسلام خلیلی با بیان اینکه سیاست‌ها رئیس قوه قضاییه در روابط بین‌الملل بر مبنای سیاست‌هایی است که مقام معظم رهبری تعیین کرده‌اند، گفت: ما در قوه قضاییه بر مبنای سیاست‌های تعیین شده ازسوی مقام معظم رهبری در ستاد حقوق بشر جلو می‌رویم. 

وی افزود: رهبر انقلاب در بیانات خود در رابطه با مذاکره با آمریکا از واژه سلطه استفاده کردند؛ سلطه دارای بار حقوقی و سیاسی است؛ در منابع منابع دینی سلطه به معنی نظام ارباب و بندگی است. 

معاون اول قوه قضاییه بیان کرد: مذاکره با آمریکا شرافتمندانه نیست؛ نظام اسلامی نظام برابری است و سلطه را قبول ندارد؛ امروز دولت، مجلس و قوه قضاییه یک صدا می‌گویند که مذاکره با آمریکا شرافتمندانه نیست.

حجت‌الاسلام خلیلی، اظهار کرد: وقتی مقام معظم رهبری می‌فرمایند نمی‌شود با آمریکا مذاکره کرد یعنی شبهاتی در این مذاکره وجود دارد؛ آمریکا انتظار دارد که تسلیم محض او شویم و تمام حقوق خود را زیر پا بگذاریم و معنای این امر مذاکره نیست؛ این مبانی می‌تواند در چارچوب‌های سیاسی و حقوقی ما تاثیر بگذارد. 

وی افزود: آمریکا بارها و بارها بدعهدی خود را به ما نشان داده و برجام را به‌صورت یک‌طرفه نقض کرد؛ اگر به این مبانی پایبند نباشیم آمریکا تمام تعهدات خود را به‌صورت یک‌طرفه نقض می‌کند.

معاون اول قوه قضاییه ‌تصریح کرد: اگر می‌خواهیم روابط خود را بین کشورها گسترش دهیم و با آن‌ها تعامل بیشتری داشته باشیم باید با سیاست‌های ابلاغی مقام و معظم رهبری پیش برویم و روابط ما بیشتر باید با کشورهایی باشد که به دنبال سلطه‌گری نیستند؛ اصل گسترش ارتباطات ما باید بر این مبنا باشد.

وی با تاکید بر اینکه در بسیاری از موارد اسلام حقوقی را برای افراد در نظر گرفته که حتی در کشورهای غربی و اروپایی که مدعی آزادی و دموکراسی هستند نظیر ندارد، گفت: وقتی درباره آزادی صحبت می‌کنیم منظور ما آزادی انسانی است و نمی‌خواهیم از چارچوب‌های انسانی آزادی خارج شویم؛ با ‌یک بررسی ساده می‌توان فهمید که اسلام آزادی‌های زیادی را به انسان داده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین خلیلی، تاکید کرد: امام علی(ع) در جنگ صفین فرمودند که حاکمیت حق دارد و ملت نیز حقی بر گردن حاکمیت دارد اما حق ملت مقدم بر حق حاکمیت است و این ‌نمونه‌ای والا از توجه اسلام به حقوق ملت است.

وی یادآوری کرد: آزادی انسان بر مبنای اصول اسلامی فراوان‌تر از آزادی در جوامع غربی است، اما در تبیین آن ضعیف عمل کرده‌ایم و دشمن نیز از این مورد سوء‌استفاده می‌کند؛ در نظام اسلامی وقتی کاری برای کسی انجام می‌شود نه به جایگاه اجتماعی و نه به جنسیت او نگاه می‌شود، بلکه به‌عنوان یک شهروند که دارای حقوق مشخص و تعیین شده و حقوق انسانی است برای او کاری ‌انجام می‌شود.

حجت الاسلام والمسلمین خلیلی، گفت: از اقدام‌های آقای غریب‌‌آبادی در ستاد حقوق بشر تشکر می‌کنم و تمام اقدام‌ها براساس سیاست‌های مقام معظم رهبری بوده است؛ رئیس قوه قضاییه از اقدامات ستاد حقوق بشر رضایت دارد؛ اقدام‌های ۴۰ ماهه آقای غریب‌آبادی جای تشکر دارد. 

وی بیان کرد: آقای سراج یک چهره شناخته‌شده هستند و هر جایی که کار‌های سخت بود، آقای سراج حضور داشتند و کار‌های زیادی در دستگاه قضایی انجام داده‌اند. 

معاون اول قوه قضاییه، گفت: آقای سراج تجربه زیادی در امور سیاسی دارند و قطعا از تجربه دوره قبل استفاده خواهند کرد.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز