خبرگزاری کار ایران

در جریان بازدید اعضای کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس از سازمان بازرسی کل کشور:

سرگزی: آماده همکاری با سازمان بازرسی برای شناسایی گلوگاه‌های فساد هستیم

سرگزی: آماده همکاری با سازمان بازرسی برای شناسایی گلوگاه‌های فساد هستیم
کد خبر : ۱۵۸۹۳۳۱

رئیس سازمان بازرسی کل کشور در دیدار با اعضای کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی: شناخت اعضای کمیسیون و از ارکان قوه قضاییه و سازمان بازرسی در این دوره یک استثنا است و این شناخت باعث شده احکام خوبی در قانون برنامه هفتم در حوزه قوه قضاییه تصویب شود .

به گزارش ایلنا، اعضای کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی در راستای وظایف نظارتی و پیگیری حسن اجرای قوانین مرتبط با نظارت و  مبارزه با فساد عصر روز گذشته (یکشنبه 7 بهمن ماه) با حضور در سازمان بازرسی کل کشور از بخش های مختلف این سازمان به عنوان عالی ترین سازمان نظارتی کشور ذیل قوه قضاییه بازدید کردند.

در این بازدید اعضای کمیسیون از بخش های مختلف سازمان بازرسی از جمله معاونت رسیدگی به شکایات مردمی و مرکز آموزش و پژوهش بازدید کردند.

«برقراری عدالت» دغدغه مشترک کمیسیون قضایی و سازمان بازرسی 

در جریان این نظارت میدانی محمد سرگزی رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس، گفت: بحث مشاوره و راهنمایی قانونی و تعامل سازمان بازرسی با دستگاه های اجرایی یک اقدام مطلوب است و این نشان می دهد نگاه پیشگیری از تخلفات بر مچگیری و برخورد قانونی مقدم شده‌است.

وی خاطرنشان کرد: ۴۰درصد طرح ها و لوایح در مجلس به کمیسیون حوقی و قضایی به عنوان کمیسیون اصلی یا فرعی ارجاع می‌شود و ما آمادگی داریم در حوزه قانون گذار برای تقویت رسالت نظارتی با سازمان بازرسی همکاری کنیم و می توان از ظرفیت این سازمان استفاده کرد. همچنین در کمیسیون برای جامعیت و فراگیری قانون، آماده همکاری با مرکز پژوهش‌ها و آموزش سازمان بازرسی هستیم .

رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس دوازدهم با اشاره به تقویت وظایف نظارتی این کمیسیون در دور اخیر، تاکید کرد: در مباحث حقوق عامه و حقوق شهروندی و شناسایی گلوگاه های فساد به طور جد آماده همکاری با سازمان بازرسی هستیم لذا می‌خواهیم در حوزه نظارت های میدانی در جلسات کمیسیون از توان سازمان بازرسی استفاده کنیم همینطور می توانیم ظرفیت تعاملی بین قوه مقننه و قضاییه را از مسیر کمیسیون حقوقی و قضایی ایجاد کنیم، البته دغدغه مشترک کمیسیون قضایی مجلس و سازمان بازرسی «برقراری عدالت» است و برای تحقق این  هدف و رفع موانع آن در حوزه های انتخابیه می توان از ظرفیت سازمان بازرسی استفاده کنیم.

پیگیری استقلال مالی و فنی قوه قضاییه از موضوعات مورد تعامل قوای مقننه و قضاییه

در ادامه و در نشست مشترک رئیس و معاونان سازمان بازرسی با اعضا کمیسیون علی آذری نماینده مردم قوچان و عضو هیئت رئیسه کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس،  اظهار کرد: تقویت بودجه قوه قضاییه، پیگیری استقلال مالی و فنی قوه قضاییه و بخش های نظارتی آن از جمله موضوعات مورد تعامل مجلس و قوه است که گام های مهمی برای آن برداشته شده است.

وی افزود: فن آوری های نوین بر دنیای ما مسلط شده است و آسیب ها نیز متناسب با این شرایط تغییر پیدا کرده و باید سعی کرد متناسب با دنیا جدید پیش رفت و ما نیز در مجلس آمادگی همکاری ها را داریم تا بتوانیم مطلوب ترین اقدامات را در حوزه تعامل انجام دهیم.

پیگیری حقوق مردم در حوزه معیشتی و زیرساختی یک موضوع مهم است

سلمان زارع نماینده مردم لاهیجان نیز در این نشست با اشاره به اهمیت سازمان بازرسی گفت: پیگیری حقوق مردم در حوزه معیشتی و زیرساختی یک موضوع مهم است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: در استان گیلان مشکلاتی نظیر مسأله مدیریت پسماند یک مطالبه است چرا که مسائله اثرات زیست محیطی زیادی دارد، همینطور توجه ویژه به گردشگری و تشویق سرمایه گذاری و مانع زدایی از سرمایه گذاری از این بخش نیز یک مسأله مهم برای کمک به توسعه اشتغال است.

 توسعه حریم شهری با تعامل سازمان بازرسی و سازمان امور اراضی امکان پذیر است

محمدی نماینده مردم سلسله و دلفان نیز در این جلسه با اشاره به رویکرد جدید ریاست سازمان بازرسی تصریح کرد: اجرای مصوبه توسعه حریم شهری برای قانون جهش تولید مسکن با تعامل سازنده سازمان بازرسی و سازمان امور اراضی امکان پذیر است.

رویکرد سازمان بازرسی حمایتی است

ذبیح الله خداییان رئیس سازمان بازرسی کل کشور نیز  در جمع اعضای کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس اظهار کرد: شناخت اعضای کمیسیون از ارکان قوه قضاییه و سازمان بازرسی در این دوره یک استثنا است و این شناخت باعث شده احکام خوبی در قانون برنامه هفتم در حوزه قوه قضاییه تصویب شود و مشکل استقلال مالی، اداری و استخدامی قوه قضاییه برای اولین بار در برنامه هفتم حل شد.

وی ادامه داد: اعتقاد دارم تلاش کمیسیون قضایی به این اهداف کمک زیادی کرد، همینطور موضوع شفافیت، بهبود فضای کسب و کار و مبارزه با فساد نیز در قانون برنامه به شکل مطلوبی مورد توجه قرار گرفت، نظارت پذیری بخش های شبه دولتی نیز مورد توجه احکام قانون برنامه بود که باعث شد مبارزه با فساد و جلوگیری از از بین رفتن اموال عمومی تسهیل شود .

خداییان اضافه کرد: سازمان بازرسی همکاری خوبی با اکثر کمیسیون های مجلس و پیگری تحقیق و تفحص ها دارد و بخش زیادی از تحقیقات کمیسیون اصل نود نیز توسط ما انجام می شود و سعی داریم از ظرفیت سازمان بازرسی در جهت نظارت و تقنین استفاده کنیم ضمن اینکه سازمان بازرسی در احیای حقوق عامه نیز می‌تواند تعامل مطلوبی با نمایندگان داشته باشد و نظارت بر عملکرد مدیران دولتی نیز یکی از همکاری هایی است که می‌تواند با مجلس داشت.

وی با انتقاد از برخی مسئولان که کم کاری های خود را به گردن سازمان بازرسی می اندازند خاطر نشان کرد: مسئولان سازمان بازرسی در دسترس مسئولان و مدیران است و هیچ جا مانع اجرای خدمت به مردم نیست، همچنین موضوع سرمایه گذاری نیز دغدغه سازمان بازرسی است و ما بخشی برای حمایت از شرکت های دانش بنیان و حمایت از سرمایه‌گذاری در سازمان بازرسی داریم و بخشی را نیز در سامانه شکایت مردمی اختصاص دادیم تا سرمایه گذاران و تولید کنندگان برای شکایت از دستگاه های اجرایی به آن مراجعه کنند و ما ۱۸۱۰ جلسه برای حمایت از بخش خصوصی، تولید و اشتغال داشتیم و از تعطیلی ۲۸۶واحد صنعتی جلوگیری شده و تعدادی نیز رشد تولید داشتند و مجموعه اقدامات سازمان بازرسی برای کمک به واحد های تولیدی بسیار زیاد و متعدد بوده است.

خداییان اضافه کرد: در بعد نظارتی ما رویکرد اصلاحی داشتیم نه رویکرد قضایی و با پیشنهاد ما بر اساس آسیب شناسی ها اقدامات خوبی در بخش های مختلف کشور رخ داده و نشان می‌دهد رویکرد سازمان بازرسی حمایتی است و تقاضای من از کمیسیون قضایی توجه به شفافیت است و اگر می خواهیم فسادی در کشور رخ ندهد شفاف سازی فرایند ها و رفع تعارض منافع است که لایحه آن نیز در مجلس مطرح است.

وی در بخشی از صحبت‌های خود با اشاره به لزوم برنامه ریزی برای اجرای احکام برنامه نیز گفت: از همین الان باید برای اجرای درست برنامه برنامه ریزی شود و سعی داریم دستگاه ها را برای اجرای این قانون مورد نظارت قرار داده دهیم.

رئیس سازمان بازرسی در پایان خاطرنشان کرد: همکاران ما به طور شبانه روزی در سازمان بازرسی فعالیت می‌کنند اما مسأله معیشت کارکنان مشکل ما است و ما در قیاس با دستگاه های نظارتی دیگر شرایط مطلوبی نداریم در بعد معیشتی که در این چارچوب مجلس می‌تواند برای تقویت بودجه سازمان تلاش کند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز