مشاور پیشین کمیته دموکراتیک مجلس نمایندگان آمریکا در گفتوگو با ایلنا:
روی کار آمدن ترامپ نتیجه تنبیه بایدن به دلیل حمایت از اسرائیل بود/ امید کمی برای بهبود روابط ایران و آمریکا وجود دارد
مشاور پیشین کمیته دموکراتیک مجلس نمایندگان ایالات متحده گفت: تعداد قابل توجهی از رأیدهندگان در برخی ایالتهای کلیدی و بسیاری از رأیدهندگان جوان تصمیم گرفتند رئیسجمهور بایدن را به دلیل حمایت از اسرائیل تنبیه کنند و در این کار موفق بودند. اما نتیجهای که به دست آوردند، بسیار بدتر از چیزی است که انتظارش را داشتند.
راس بیکر (Ross K. Baker) استاد بازنشسته علوم سیاسی و روابط بینالملل دانشگاه روتگرز با اشاره به آغاز کار ترامپ به عنوان رئیسجمهور آمریکا و پیشبینی روابط ایران و آمریکا عنوان کرد: روز گذشته سخنرانی تحلیف رئیسجمهور ترامپ را تماشا کردم و با تأسف باید بگویم که امید کمی برای بهبود روابط بین دو کشورمان (ایران و آمریکا) میبینم.
وی با بیان اینکه مخالفت با ترامپ در مسائل سیاست خارجی به شدت پراکنده است، گفت: تعداد قابل توجهی از رأیدهندگان در برخی ایالتهای کلیدی و بسیاری از رأیدهندگان جوان تصمیم گرفتند رئیسجمهور بایدن را به دلیل حمایت از اسرائیل تنبیه کنند و در این کار موفق بودند. اما نتیجهای که به دست آوردند، بسیار بدتر از چیزی است که انتظارش را داشتند.
مشاور پیشین کمیته دموکراتیک مجلس نمایندگان ایالات متحده یادآور شد: در دانشگاهها و در میان لیبرالترین رأیدهندگان، همدلی فراوانی با مردم غزه وجود دارد، اما خارج از این گروه عمدتاً بیتفاوتی نسبت به رنجهای آنان وجود دارد و حتی برخی اعتقاد دارند که حمایت آنها از حماس علت این تراژدی انسانی بوده است.
وی درباره ارزیابی خود از اعلام آمادگی ایران برای مذاکره با دولت ترامپ گفت: دلیل زیادی برای خوشبینی نسبت به بهبود روابط بین دو کشور در چهار سال آینده نمیبینم. اگر هم چیزی باشد، این احساس وجود دارد که ایران به طور قابل توجهی ضعیف شده است و بنابراین تهدید کمتری محسوب میشود.
استاد بازنشسته علوم سیاسی و روابط بینالملل دانشگاه روتگرز با بیان اینکه چشمانداز ازسرگیری مذاکرات هستهای چندان روشن به نظر نمیرسد، گفت: احتمال نزدیکی و آشتی دو کشور آمریکا و ایران بسیار کم است.