خبرگزاری کار ایران

وزیر جهاد کشاورزی در صحن علنی مجلس:

خودکفایی کشور در تولید روغن زیر ۱۰ درصد است

خودکفایی کشور در تولید روغن زیر ۱۰ درصد است
کد خبر : ۱۵۸۱۷۱

از بهمن ماه مدام فریاد می‌زنم و به زمین و زمان نامه نوشتم که قیمت کود اوره نباید افزایش پیدا کند و الان هم هیچ اعتمادی ندارم که قیمت کود افزایش پیدا نکند و بر طبق برآورد موسسه آب و خاک، میزان کود شیمیایی که باید در ارتباط با محصولات ما مطرح شود بیش از آن چیزی است که امروز باید انجام شود.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به ریسک پذیری در حوزه کشاورزی، اظهار کرد: حکومت حق دارد در رابطه با تامین غذای مردم حساس باشد اما هزینه این حساسیت‌ها باید تامین شود

به گزارش خبرنگار ایلنا، محمود حجتی که صبح امروز در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی حضور یافته بود به ارائه گزارشی در خصوص هدفمندی یارانه‌ها و اقتصاد مقاومتی پرداخت و گفت: با توجه به ظرفیت‌های بالقوه‌ای که در کشور وجود دارد باید بتوان از توانمندی دانش بشری به درستی استفاده کرد و در این راستا باید با عزم ملی اقدامات مثبتی انجام داد و در ابعاد مختلف به ویژه تجهیز منابع مالی، حمایت و پشتیبانی از بهره‌برداران در حوزه کشاورزی باید بتوانیم در افق چشم انداز ۱۰ الی ۱۵ ساله به تراز مثبت غذایی دست یابیم.

وزیر جهاد کشاورزی خاطر نشان کرد: در برخی موارد ممکن است افرادی درصدد خدشه وارد کردن به تراز مثبت تجاری باشند و بگویند که ما می‌خواهیم وضعیت‌های نسبی در رابطه با مناطق مختلف یا بخش محصولاتی را نادیده بگیریم به گونه‌ای که یک محصول مورد نظر را تولید کنیم. اما لازم است در اینجا عنوان کنم که این اقدامات در برنامه‌های کاری ما نیست.

حجتی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری گفت: براساس فرمایشات رهبری برون‌نگری و درون‌زایی در حوزه کشاورزی یکی از اهداف مورد نظر ما است.

وی با بیان اینکه بخش کشاورزی در مقایسه با سایر بخش‌ها خصوصیاتی دارد که باید همواره آنها را مد نظر قرار داد گفت: اگر به این خصوصیات نگاه ویژه‌ای نشود شرایط این حوزه به همین منوال باقی خواهد ماند.

وزیر جهاد کشاورزی ریسک پذیری را عامل دوم تفاوت حوزه بخش کشاورزی با سایر بخش‌ها عنوان کرد و در ادامه گفت: حکومت حق دارد در رابطه با تامین غذای مردم حساس باشد ولی هزینه این حساسیت‌ها باید تامین شود. متاسفانه در برخی مواقع که نیازمند تعیین قیمت تضمینی برای برخی محصولات هستیم، مشکلاتی به وجود می‌آید.

حجتی گفت: سه ویژگی بخش کشاورزی یعنی ارزش افزوده کمتر، ریسک‌پذیری فوق العاده و حساسیت بر اصل تولید و کیفیت بسیار مهم است که همانطور که پیشتر اشاره شد برخی هزینه‌ها در این بخش باید تامین شود تا به این وسیله بتوانیم به تولید پایدار در کشور دست یابیم.

وزیر جهاد کشاورزی بااشاره به بحثاقتصاد مقاومتی نیز تصریح کرد: در بخش اقتصاد مقاومتی همانطور که مقام معظم رهبری فرموده‌اند ما نیازمند عزم ملی هستیم اما باید توجه داشته باشیم که نباید در عمل و اجرا نباید رها شویم.

وی همچنین گفت: متاسفانه در بحثروغن، کشور زیر ده درصد خودکفایی دارد اما کشورهایی که در حال حاضر به خودکفایی تولید روغن رسیده‌اند به تولید کلزا بسیار توجه کرده‌اند که کشور ما نیز از این امر مستثنی نیست.

حجتی گفت: در افق ۱۰ساله تولید روغن را می‌توان منهای زیتون افزایش داد و ما نیز پذیرای نظرات نمایندگان در این خصوص هستیم.

حجتی در ادامه جلسه علنی امروز مجلس و در پاسخ به سوال علی لاریجانی مبنی بر اینکه وزارت جهاد کشاورزی برای اینکه اجرای هدفمندی یارانه‌ها به بخش کشاورزی لطمه‌ای وارد نکند چه تمهیداتی اندیشیده است، گفت: با کمال تاسف از منابعی که در این مرحله استفاده می‌شود عدد و رقمی به بخش کشاورزی جهت پشتیبانی و حمایت قرار داده نشده است.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: البته به ما قول‌هایی داده شد که با پیگیری‌هایی که انجام دادیم گفته شد که چنانچه در ارتباط با هزینه‌ها صرفه جویی ایجاد شود بخشی از منابع را به ما خواهند داد. اما متاسفانه سهمی از این عددی را که در افزایش قیمت پیش‌بینی کرده‌اند در شرایط موجود به امنیت غذایی و سلامت و بهداشت اختصاص داده اند اما در ارتباط با تولید، عدد و رقمی باقی نمانده که در اختیار ما قرار دهند.

وی افزود: یکی از بحث‌هایی که باید جهت کاهش آسیب پذیری مورد توجه قرار گیرد مصرف بهینه سوخت است و اینکه در ارتباط با ماشین آلات کشاورزی ما بتوانیم ادوات و ماشین آلات جدید را وارد عرصه‌ها و مزارع کنیم.

حجتی در رابطه با قیمت شیر لبنیاتی نیز تاکید کرد: در ارتباط با محصولاتی همچون شیر باید هزینه تمام شده بعلاوه یک سود معقول در نظر گرفته شود که من پیگیر آن هستم.

وزیر جهادکشاورزی در پاسخ به سوال یکی از نمایندگان در خصوص علت افزایش قیمت کود شیمیایی نیز توضیح داد: در تیر ماه سال گذشته دولت و مسئولین دولتی ۱۷هزار و ۵۰۰تومانی که تصویب کرده بودند به سی هزار و۶۰۰ تومان رساندند که یک افزایش ۶۰ الی ۷۰ درصدی درتیر ماه سال گذشته است.

وی ادامه داد: زمانی که وارد وزارت‌خانه شدم کود تولید نمی‌شد و یکی از کارهایی که در این خصوص انجام دادیم این بود که از همان رقم یارانه‌ای که مجلس برای ما تعیین کرده بود، ۵هزار تومان به کود یارانه دادیم تا بتوانیم کود اوره را با قیمت ۳۵ هزار تومان به مردم برسانیم.

وزیر جهادکشاورزی خاطر نشان کرد: از فروردین امسال هم اعلام کردیم که کود اوره را به ناحق گران کرده‌اند و مصوبه‌ای هم برای کمیسیون اقتصادی دولت گرفتیم که این قیمت بیشتر از این افزایش پیدا نکند و علیرغم اینکه از بهمن سال گذشته در حال پیگیری هستیم که برای ما پیش فاکتور صادر کنند، اما موفق به این کار نشدیم.

حجتی در خصوص کود فسفات نیز توضیح داد: تا آنجا که توانستیم از صدور کود فسفات جلوگیری کردیم اما شما ببینید تا روزی که ما وارد وزارتخانه شدیم، چقدر کود فسفات وارد کشور شد؟ توسط آن شرکت‌های دلالی نفت، یک کشتی کود فسفات وارد کشور شده بود که تبدیل به کلوخه شد.

وی ادامه داد: از اواخر مرداد ماه سال گذشته اقدام به خرید کود فسفات کردیم و در آبان‌ماه کود فسفات را در اختیار کشاورزان قرار دادیم. اگر شما بودید چه کار می کردید؟ از ما چه می‌خواهید که ما انجام ندادیم؟

وزیر جهاد کشاورزی گفت: از بهمن ماه مدام فریاد می‌زنم و به زمین و زمان نامه نوشتم که قیمت کود اوره نباید افزایش پیدا کند و الان هم هیچ اعتمادی ندارم که قیمت کود افزایش پیدا نکند و بر طبق برآورد موسسه آب و خاک، میزان کود شیمیایی که باید در ارتباط با محصولات ما مطرح شود بیش از آن چیزی است که امروز باید انجام شود.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز